Hdmi ääni ongelma

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana lorsa, 02.05.2013.

  1. lorsa

    lorsa Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa kokoonpanossani äänet siis kulkevat HDMI:n kautta kotiteatterivahvistimelle(Onkyo TX-NR616). Nyt kun katson .mkv leikettä niin aina kun kelaan tulee äänten purkuun pieni tauko 1-2s. Onkos muilla ollut HTPC:n ja HDMI äänien kanssa tälläistä ongelmaa? On kyllä hyvin ärsyttävä ominaisuus! Winampilla musiikkia voi kyllä kelata ilman katkosta mutta siinä ominaisuutta ei huomaan kun purku ei mene päälle. Toslinkillähän homma toimii, ainakin edellisellä kotiteatterivahvistimella (Sony STR-DB790), mutta kun haluisin tuosta "ylimääräisestä" kaapelista eroon. :OI
     
  2. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä saattaa olla videotoisto-ohjelman ja/tai audio hardwaren HDMI-omituisuus. Mikähän mahtaa olla käyttämäsi videotoisto-ohjelma ja HTPC:n rautakokoonpano?

    Toslink on vanha ja varma audion siirtomenetelmä HDMI-sovelluksiin verrattuna, missä hämäriä ongelmia riittää. Se (Toslink) riittää jo "tonttuviissatasen" l. 1536 kbps-DTS:n välitykseen, joten sen käyttäminen ei todellakaan ole mikään audiollinen rajoite. Täysin läpinäkyvä pakkeri ja bitrate jo, enemmästä läpinäkyvyydestä HDMI:tä vaativilla HD-maisteri audioilla yms. ei ole lisähyötyä. Jos et saa HDMI:tä toimimaan, käytä vain hyvillä mielin sitä Toslinkkiä.
     
  3. lorsa

    lorsa Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Media player classic ohjelmaa tullut käytettyä ja HTPC rauta on Asus P5Q-EM emolla oleva ja core 2 duo E7400 prossulla.
     
  4. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä käyttis? Minulla on sama emolevy, toimii selkeästi parhaiten XP:n alaisuudessa. Seiskalla ja Vistalla esiintyy kummallista runttuilua vähän kaikessa.
    Ota systeemistä image ja testaa toisilla playereilla, toimisiko paremmin. KMPlayer (itsenäisenä/ffdshow:lla), VLC, XBMC... Vika voi johtua myös vastaanottopäästä l. Onkyosta.


    Jatkaisin sinuna valokuidun käyttöä jos se kerran toimii paremmin. HDMI:stä ei ole audiopuolella käytännössä mitään lisäarvoa.