Oblivion (2012) (Joseph Kosinski / Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.12.2012.

  1. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Inception syytä. :)
     
  2. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    27
    VIITATEN VIESTIIN CROCKETT #11koska en osaa laittaa palautteeseen spoiler varoitetta joten kokeilen sanoa asian palljastamatta liikaa juonta, JOTEN ÄLÄ LUE TÄSTÄ ETEENPÄIN JOS ET OLE NÄHNYT ELOKUVAA koitan kuitenkin kirjoittaa varmuuden vuoksi vielä hiukan epämääräisesti .tämä ei ole tarkoitettu miksikään piikiksi mutta kun mainitsit olevan vapaampi säännöistä niin viitaten kohtaukseen mitä oletan sinun tarkoittavan niin ei se liity sääntöjen rikkomiseen vaan jokaisen omaan alueeseen, toivottavasti ihmiset jotka lukevat tämän viestin eivät saa liikaa juonesta selville, varsinkaan jos ei lue yllä olevaa spoiler tekstiä, hyvä leffa kuitenkin PS: hyvä nimimerkki sonny burnett
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2013
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    ^Vastaisuuden varalle (voit editoida vielä viestiäsi) spoilertagit saa näppärästi esim. näin:

    Spoileri: [ spoiler ] Tähän spoilerit [ / spoiler ] <- tuosta sitten välilyönnit sulkeiden sisältä pois niin teksti näkyy näin:

    Spoileri:
    Tähän spoilerit

    EDIT: Lisäksi tuo jokaisen viestin oikeassa alakulmassa oleva "Vastaa lainaamalla"-nappula on varsin kätevä tällaisissa tilanteissa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2013
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Plazan suositusten myötä kävin pitkästä aikaa elokuvissa tarkastamassa Oblivionin. Elokuva jätti myös minuun erittäin positiivisen vaikutelman. Elokuva oli visuaalisesti kuin Stanley Kubrickin ja Steven Spielbergin lemmenlapsi (toki myös ohjaajan TRON-jälki näkyi) ja mitä erinomaiseen soundtackiin tulee niin pidin etenkin loppupuolella esiintyneestä "sähköurku"-fiilistelystä. Elokuva oli yllättävänkin syvällinen, eikä vain CG-efektejä täynnä oleva synteettisen "ultrapuhdas" tekele. Tom Cruise ja kumppanit tekivät kelvolliset roolisuoritukset, joskin Morgan Freemanin hahmoa ei voinut olla vertaamatta
    Matrix-trilogian Morpheukseen.
    Vain elokuvan tylsähkö ja kliseinen pahis esti tätä Joseph Kosinskin pohdiskelevaa rymistelyä osumasta napakymppiin. Toki Tomppa nykyisen tapansa mukaan vähän liiaksikin esitteli ylävartaloaan. Onneksi olin salin ulkopuolella luonut katseeni M. Nightin After Earth -elokuvan julisteeseen, jossa näkyi olevan pääosissa Will ja Jaden Smith (sekä Jada tuottajana). Ei siinä nimittäin enää pysty ärtymään Tom Cruisen egoboostailuille, kun Smithin perheen täytyy jälleeen tunkea samaan leffaan "Hollywoodin superperheenä". :OI

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami::)
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2013
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin tänään katsomassa Tampereen Plevna 1:ssä, kun oli viimeistä kertaa isoimmassa salissa. Joka muuten oli melkein tyhjä. Alku lupaili jopa kiitettävää scifistelyä, mutta paljon ennalta-arvattavampi loppu hieman laski kokonaisarvosanaa. Hahmotkin jäivät turhan ohuiksi. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä leffa ja positiivinen yllätys.
    Jos lempileffoihin sattuvat kuulumaan vaikkapa Transformers ja Fast & Furious, niin sitten Oblivion todennäköisesti tuntuu välillä tylsältä. Eli ei olekaan tauotonta rymistelyä, one-linereita jne. Musiikkikin oli ihan hyvää, vaikkei oikein mieleen jäänytkään.

    Moon (sitäkin muuten pidin varsin hyvänä leffana) ei kesken leffan katselun mieleeni tullut, mutta toki se on samaa, että molemmissa leffoissa on välillä hyvinkin rauhallista ja kiiretöntä meininkiä. Moonissa toki korostetummin. Ja tietenkin sekin on samaa, että
    tietyssä vaiheessa ei oikein olla varmoja, että keitäs sitä oikeastaan ollaankaan. Eli olenko minä todellinen minä, vaiko jotain muuta.
    Prometheuksesta odotin lähes tajunnanräjäyttävää superscifiä, joten siksi se jäi pettymykseksi, vaikka melkoista 3D-silmäkarkkia teatterissa tarjosikin. Oblivion sen sijaan ylitti odotukset sen verran reippaasti, että nyt jäi positiivinen fiilis.

    Katsojan pitkään epätietoisena ja hämmentyneenä pitävän alun ansiosta 4- / 5
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kaikki tarpeellinen on tässä ketjussa jo kirjoitettu, eli kerta kaikkiaan hyvä leffa :) Luotaimista tuli mieleen Robocopin ED209 hyvinkin monella eri tavalla, mistä lisäplussaa :)
     
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Elokuvan alku oli erittäin lupaava ja olin hyvin messissä luotaimineen ja asemineen, mutta sitten tiputtiinkin korkealta ja kovaa.
    Sen jälkeen, kun sankarin rakastettu ei päästänytkään yhtäkkiä sankaria sisään asemalle, alkoi raju alamäki. Ensinnäkin se, että ei päästänyt sisään asemalle, oli aivan älytöntä vaikka oli kuinka tahansa sankarin vaimo löytynyt historiansa perukoilta.

    Sen jälkeen piti oikein kättä oikein urakalla läpsiä päähän. Esimerkiksi kohtaus jossa Morgan-hahmo ampuu huutaen droideja pelastaen muut, oli niin kliseinen ja typerä, että edes scifi-genressä ei voi antaa anteeksi. Myös Morgan-hahmon puhe sankarille samalla kun sankari laittaa luotainta kasaan, oli tosi paksua kerrontaa. Se oli myös harmillista, että elokuvan taustatarinana hääri vain perinteinen Matrix-tyylinen ihmisten kloonauskyhäelmä, kun aineksia olisi ollut vaikka jos mihin. Olisin paljon mieluummin nähnyt sankarin tapaavan jonkun kaltaisensa muun tietämättömän kielletyn alueen toisella puolella kuin oman itsensä. Väsynyttä, hyvin väsynyttä.
    Ehkä yksi pahimmista epäonnistumisista on elokuvan loppu.
    Miksi Morganin hahmoa ei TET osannut skannata aluksesta vaikka aiemmin elokuvassa oli seurattu peräti DNA-jälkiä.
    Elokuvan scifimaailma oli todella hieno jälleen. Etenkin pidin sankarin aluksesta toimintakohtauksineen.
    Kokonaisuuden ongelmista huolimatta pidin tästä huomattavasti enemmän kuin Prometheuksesta, jonka jatko-osaa en yritä edes käydä katsomassa.

    ***
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Pari kommenttia.
    Mikä tässä asetelmassa tuntui huonolta? Tulkitsin asian niin, että vaimo oli jo valmiiksi tiukkapipo ja tarkka siitä, että kotiin ei tuoda mitään ulkopuolisia vaikutteita ja varmaankin tuossa kohdassa mitta vaan täyttyi. Lisäksi epäilin koko ajan, että "päämaja" on antanut vaimolle eri ohjeet kuin mitä teknokolle on kerrottu - tähän asiaan ei vastattu juuta eikä jaata, mutta mahdollisuus siihen on - vaimohan vietti päivät pitkät jutellen päämajan kanssa, joten sieltä voi tulla salaisiakin ohjeita.

    Ihmisten kloonausta oli kuten Matrixissa, mutta tämä kloonaus oli pikemminkin Star Wars Clone Wars -tyyppinen sotilaskloonaus eikä Matrix-tyyppinen lihakarja.
     
  9. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Jotenkin aika tyly asetelma tapattaa yhtäkkiä miehensä vailla selityksiä. Jotenkin vain omaan makuun liian yhtäkkinen spontaani muutos päivästä yöksi. "Hän on rakkaani. Ei olekaan, saa kuolla".
    Noh, ehkä esimerkki Matrix-kloonauksesta oli ehkä vähän osumaton,
    mutta joka tapauksessa taustatarinalta olisin kaivannut huomattavasti enemmän potkua.
     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei kyseessä ollut Cruisen hahmon vaimo, vaan paremminkin duunikaveri/"tyttöystävä".
     
  11. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noihin molempiin vastattiin selkeästi leffan sisällä:

    Vicka oli selkeästi perillä siitä, mikä tilanne oli. Heti kun Julia saapui paikalle, Vicka yritti epätoivoisesti pitää hänet poissa pelistä, sillä oli ollut jo pitään rakastunut Jackiin. Epätoivoista rakkaustarinaa pidettiin sitten yllä feikkien muistojen kanssa ja hänen puolestaan tämä saisi jatkua niin pitkään kuin vaan voisi. Jackin tunteiden ilmestyessä takaisin hän sitten tunsi olonsa niin petetyksi jälleen (sillä hän ei pystynyt edes kilpailemaan muiston kanssa), että mielummin sitten valitsi kuoleman Jackille.

    Tai sitten:

    Leffassa näytettiin monta kertaa että noiden droidien piti skannata alue kunnolla, ennen kuin saattoivat antaa tarkkaa tietoa. Lopussa TET ei skannannut alusta muuten kuin Jackin osalta - kun TET sitten huomasi ettei Jack valehdellut ei hän myöskään skannannut muita osia ollenkaan.
     
  12. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Noh, en nyt katsonut että oliko heillä sormuksia, mutta kyllä kyseistä naista voidaan minusta Cruisen vaimoksi aivan mainiosti kutsua, ainakin elokuvan alkupuolella, vaikka oikea vaimo olikin muualla.
     
  13. Renny

    Renny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Traileri tuli aikoinaan katsottua ja tätä myöten tuli hahmoteltua leffan käänteet, joten ensimmäinen tunti meni yllätyksettömäksi odotteluksi. Loppu pitikin paremmin mielenkiintoa yllä vaikka ei tarjonnut mitään uutta. Hienosta ulkokuoresta huolimatta leffassa pääpointti on hahmoissa. Toiminta ei nostanut kulmakarvoja hyvässä tai pahassa, paitsi Islannin luonnon rikkaudet taustalla. Vinkki? #SCIFI-TÖRÄYS# Älä katso elokuvasta mitään nauttiaksesi siitä enemmän. Vanha Plazan sananlasku :) 2,5/5

    P.S. Pidin Pandorumia parempana.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2013
  14. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    Siis onhan kaikki mahdollista. Saattoihan tämä naikkonen samoin kuin tom toimia niinkuin eräänlaisen ohjelman mukaan olkoot se vaikka tietokone ohjelma joka oli ohjelmoitu heihin. Ohjelma jakaa käskyjä tilanteen mukaan. Kun täytyy olla rakastava samoin kun se ei enää auta niin ohjelma käskee tappamaan eikä näiden tarvitse sitä itse tietää etukäteen. vaan luulevat toimivansa niinkuin itse haluavat.Toimiihan jokainen ihminenkin vähän samalla periaatteella eräänlaisen ohjelman mukaan. Luulee toimivansa niinkuin itse haluaa mutta toimii kuitenkin niinkuin herra luonto käskee tietämättään.
     
  15. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oliko elokuvan "pahis" valloilleen päässyt robotti, joka kehitettiin etsimään elämää maapallon ulkopuolelta? Jos robotti olisi "voittanut" olisiko se jatkanut planeettojen tyhjentämistä vedestä. Tämä ei kovin selkeästi ilmennyt.
     
  16. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Jos oli niin se todennäköisesti oli kehitetty maapallon ulkopuolella niinkuin samueli totesi niin se oli vain yksi kaunispäivä ilmestynyt maapallon lähettyville. Olisi varmaan lypsänyt maapallon kuiviin. Voihan olla myös että se oli vieraan älyn lähettämä kone joka hakee heidän pallolleen tarvikkeita täysin automatisoitu. kaikki on mahdollista. Eiväthän ihmiset sitä tietäisi todennäköisesti jos näin olisi.
     
  17. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän se Freemanin hahmo jossain vaiheessa sanoi. Mielestäni vielä varsin selkeästi.

    Mielenkiintoinen konsepti se TET, onneksi jätettiin vielä mukavasti asioita auki tuon helvetinkoneen taustoista.
     
  18. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Eikös kyse ollut muukalaisrodusta jotka olivat koneita (ikäänkuin Transformersit), joiden yksi alus kohdattiin lähellä Titan kuuta? Juuri kyseinen TET tuli siellä vastaan joka jatkoi sitten matkaa maahan asti.
     
  19. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ei hullumpi leffa. Ehkä kolme ja puoli tähteä tai jotain.

    PS. Vähän huvitti, kun ennen leffaa tuli traileri Will Smithin uudesta leffasta After Earth, jossa alkuasetelma on hiukan samantyylinen.
     
  20. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mieleeni tuli samanlaisia ajatuksia :)

    Positiivinen yllätys oli Olga Kurylenkon roolisuoritus. Quantum Of Solacen perusteella pidin Olgaa lähinnä koristeena, mutta näyttelijän taitojakin näyttää löytyvän.