Kunnolliset kuulokkeet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana inf, 15.04.2013.

  1. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi haussa uudet kuulottimet.

    Pääkäyttönä olisi ihan PC:ssä kiinni (ilman amppia ainakin tällä hetkellä) työpaikalla. Luultavasti, kun kerran avokonttori on, niin pitäisi sitten olla suljetut kannut(?).

    Lähinnä industrial / hevi/metal painoitteista musiikkia tulee kuunneltua.

    Hintahaitari siellä 200-300e. Tietysti jos mahdollista kun tulee reissattua busseilla ja junilla pitkin poikin niin kannut saisi myös iPhoneen kiinni suorilta.

    Olen nyt katsellut esim. AKG K550 ja Audio Technican M50:iä.

    Olisiko vielä jotain mitä kannattaisi miettiä. Tilaaminen ulkomailta ei ole ongelma jos ei suomesta löydy.

    Noita K550 moni ainakin kehunut, ja kaverillakin sellaiset oli ja nopealla testauksella kuulostivat ihan hyvältä.

    Aluksi tuli mietittyä jotain Sennheiserin HD 598 kannuja, mutta ainakin moni arvostelu sanoo että kun ovat avoimet niin vähänkin äänekkäämpi ympäristö niin melu vuotaa läpi todella pahasti.

    Lähinnä vielä mietin että onko nuo suljetut välttämättömyys. Työpiste sijaitsee avokonttorissa jossa sijaitsee meidän firman asiakaspalvelu jossa noin 50ihmistä luurien varressa samaan aikaan, joten luultavasti hälinää tulee.

    Ehdotuksia / Suosituksia otetaan mieluusti ja kiitollisina vastaan.
     
  2. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Noi AKG:t on sikäli hyvät, että soivat mobiililaitteenkin kanssa hyvin.
     
  3. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    AKG K-271 MK II: http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&products_id=1245

    Ai miksi?

    Hemmetin mukavat päässä. Koko korva menee sisään = vaimentaa hyvin taustametelin ja toisaalta ei häiritse muita edes kovilla äänenvoimakkuuksilla. Kuulokkeissa on sellainen mekanismi, että ne menevät mutelle heti kun ottaa päästä. Ne ovat kestävät. Mukana tulee nahkaiset ja samenttiset korvapehmusteet. Lisäksi mukana tulee kaksi irroitettavaa johtoa (kierrejohto ja suorajohto) mini-XLR-liittimellä. Lisäksi säästät selvää rahaa, jonka voit sijoittaa vaikka kuulokevahvistimeen. Jackkiliitin miniplugiin on lisäksi ruuvattavaa mallia. Ammattilaisen valinta.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2013
  4. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai sitä pitää nuo K550 laittaa tilaukseen. Näyttää Thomannilla olevan suht hyvän hintaisetkin kun vertaa suomihintoihin.

    Vielä vähän mietin, että miten paljon tuollaiset avoimet kuulokkeet oikeasti vuotaa ääntä ulos ja sisään? Lähinnä mietin tälläisessä avokonttorissa toimimista, jossa sijaitsee osa firman asiakaspalvelusta ja teknisestä tuesta, eli hälinä saattaa joskus olla suht kovaa. Päästääkö nuo "kaiken" äänen ulkoa sisään ja täten kuulokkeiden tuottama musiikinkuuntelu on vähän yhtä tyhjän kanssa?
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tässä yksi vaihtoehto, joka on huikeassa alessa mallisarjan päivityksen alla. Lisäksi on oikeasti todella hyvä (HM kuuloketestin kakkonen, voittaja-Sonyn hinta 650e) ja eristää ulkomaailman täysin sekä toimii myös kannettavassa soittimessa. Suunnilleen 30GBP kalliimmalla saa myös iPhone-ohjauksen.

    Itsellä ollut useamman kuukauden käytössä ja edelleen hämmästyttävän hyvä. Ja kerrankin ei ole sitä helevetin bassokorostusta, mikä lähes kaikkiin alle 100e nappikuulokkeisiin halutaan ilmeisesti survoa.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kyllä. Normaali puheääni kuuluu tyypillisillä avoimilla luureilla aivan helposi musiikin yli. Ulkoäänien vaimennusta ei ole oikeastaan lainkaan. Luurit päästävät myös kaiken äänen ulospäin samalla voimakkuudella kuin itse kuuntelet. Kaiutinelementtihän tuottaa ääntä molempiin suuntiin saman verran ja kun tuossa ei ole koteloa, johon elementin taka-aalto kuoleentuisi, niin äänet pääsevät vapaasti lähtemään ulkoilmoille.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jokin aika sitten päätin uusia vanhat UE Super.fi 5 Pro -in-earit ja tuli noita Klipschejäkin pohdittua. Kyllähän niiden laadukkuutta kehutaan ja tosiaan kovassa alessa ne ovat, mutta kuten Amazoninkin arvosteluissa mainitaan, niin näköjään melko kovalla prosentilla noita menee rikki. Sen verran monen kuulokkeen kanssa olen paininut muun mussa kaapeliongelmien kanssa, etten kovin herkästi kyllä ostaisi mitään kuuloketta, josta on kuitenkin noin paljon negatiivista palautetta nimenomaan kestävyyden suhteen. Mitä omiin hankintoihin tulee, niin päätin yksinkertaisesti ostaa mikrofonin ja ohjainpainikkeet sisältävän korvikekaapelin Super.fi 5 Pro:hin Ebaysta ja ostinpa myös kokeilun vuoksi "kaikkien aikojen löydöksi" mainitut Sony (Ericssonin) MH1C -in-earit, joissa hinta-/laatusuhde on melkein liiankin hyvä (parilla kympillä pitkästi yli sataselta kuulostavat kuulokkeet, joiden hinta tosin on koko ajan noussut kannattajien kertyessä). Noitahan sai ihan alussa melkeinpä alle kympillä, kun moni ei tiennyt, että nämä lähes kännykkäpakettikuulokkeilta vaikuttavat in-earit olivatkin kaikkea muuta. Ainoa huono puoli niissä on se, etteivät ne pysy korvissa läheskään yhtä hyvin kuin vaikkapa nuo UE:t. Mikäli noita halajaa, niin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ostaako vanhat Sony Ericsson -mallit vai uudet Sony-mallit. Itse ostin jälkimmäiset, jotka pelittävät täydellisesti Android-luurin kanssa.

    Tämä massiivisen joukkuarvostelun sisältävä ketjuhan on muuten jonkinlainen raamattu tuolla Head-fi:n puolella, mitä tulee in-eareihin. Kannattaa tarkastaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2013
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse en ole saanut mitään kuulokkeita koskaan kestämään matkakäytössä kahta vuotta pidempään, jos piuhat ei omin voimin mene poikki, niin sitten onnistun jäämään niistä kiinni johonkin ovenkahvaan kun roikkuvat kaulassa (RIP Image S4).

    Suurin syypää katkenneisiin johtoihin on kuljettaminen taskussa ilman koteloa esimerkiksi soittimen ympäri rullattuna. Klipscheissä tulee oikeasti käyttökelpoinen kotelo mukana. Saa nähdä, mikä on mekaaninen kesto sitten. Toistaiseksi ei kaduta.
     
  9. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on täsmälleen sama tilanne kuin aloittajalla. Töihin tarvitsisin kuulokkeet portaproiden tilalle. Kotona on DT990:t ja niihin olen hyvin tyytyväinen, joten DT770 menisi varmaan? Tosin katselin myös että verkko kaupassa olisi AKGn k273, mutta koska on yksinoikeudella heillä ja Pirkkalan myymälässä ei ole esillä niin en pääse tätä kuulemaan missään. Onko ko mallista kokemuksia? Voiko tuota verrata esim k272:een?
     
  10. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään kokemuksia Sony MDR-1R kuulokkeista?
     
  11. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Beyerdynamic Custom one pro. http://europe.beyerdynamic.com/custom/index.php?lang=fi&utm_source=allgemein&utm_medium=ALL&utm_campaign=BM-Custom-One

    Saa suljetuksi tai puoliavoimeksi. Samalla säätäen matalia taajuuksia. Eivät ehkä täytä highend-statusta, mutta toimivat pelit. Alkuvuonna arvosteltu hifimaailmassa ja netistä tietenkin lisää. Ovh 229€, Stpaulista alle kahteen sataan. Sinänsä olet myöhässä hankintojesi kanssa koska cdonissa oli juuri tarjous jolla sai kuulokkeet -25%

    edit: pelittää mainiosti mobiilisti ja huonona puolena mukaan vain 1.5m johto. On vaihdettavissa tosin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2013
  12. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä käytössä töissä kuvan mukainen yhdistelmä

    https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/23868/title/mobiili-musiikkilaitteisto/cat/1233

    Edullinen mutta omasta mielestä riittävän laadukas setti töihin. En edes viitsi viedä iltaisin kotiin vaan jätän työpöydän laatikkoon. Kyseessä avokonttori ja kuulokkeet ovat puoliavoimet niin eivät käytännössä vuoda ulos juuri mitään.

    Hintaa tulee kaikkineen noin 100 euroa (sisältää Thomanilta Samson SR850 kuulokkeet, AKG K240 velour padit ja postit sekä Amazon.de FiiO E6 kuulokevahvistimen).