Kotiteatteripaketin kasaaminen

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana ric_91, 31.03.2013.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ja viime vuonna Hifimaailma teki vertailutestin kaapeleista, joissa äärimmäisen pieniä eroja väitettiin olevan, vaikka samalla myönnettiin, että kaiutinkaapeli on kenties se kaikkein vähiten merkitsevä komponentti toistoketjussa.
     
  2. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Kyllähän niitä eroja on ja yksi omakohtainen kokemus on varsin päinvastainen normaaliin hifihömpötykseen nähden. Käytössäni oli Regan vahvistimen ja kaiuttimien välissä n. 3 metriä peruslaadukasta Rega Quattro-kaiutinkaapelia (7,5€/m ja tuo on ns. bi-wire-kaapelia, jonka voi splitata kahdeksi tavalliseksi piuhaksi, jolloin metrihinta putoaa puoleen) ja otin sitten ihan mielenkiinnosta testiin about 1,5 kiloeuroa (käytettynä) maksavat hopeakaapelit ja tuloksena koko systeemin soundi meni täysin tukkoon :hitme: Tämän jälkeen olen ollut ihan tyytyväinen Regan piuhoihin ja jätän jatkossa kaiutinkaapelikokeilut hörhömmille harrastajille ;) Tosin ostin vielä Regan edellistä piuhaa (SC42) Quattron kaveriksi kun eBaysta halvalla lähti. Tuota ovat pitäneet brittiforumeilla parempana kaapelina kuin Quattroa, mutta itse en onnistu eroa kuulemaan. En vaikka SC42:ssa oli kiinni 350 euron :eek: banaaniliittimet (Suomen suositushinnoilla)...

    Miten tämä liittyy alkuperäiseen aiheeseen, niin en varmaan mitenkään :)
     
  3. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Se on tosiaan lähes sama mitkä piuhat on käytössä kunhan muistaa ne ennen kuuntelusessiota lämmittää uunissa sopivaan lämpötilaan! Vai että oikein "kenties"...
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei nyt satu olemaan ko. lehden nroa käsillä, joten lainaan vähän varovasti. Tuota ennenhän lehdessä oli ollut useita "high-end" kaapelien testejä, joissa kuultiin vaikka mitä. Tässä taas oli jotenkin järkevän hintaisia kaapeleita (jos oikein muistan, ainakin itse käyttämäni 2e/m kustantava perusnaru oli mukana), joita kuunneltiin sitten ristiin rastiin. Olisiko ollut reilu kymmenen kaapelia mittauksineen.
     
  5. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikkei mitään eroja sokkotestissä huomattaisikaan, niin hifilehtien täytyy jättä takaovi auki kaapelihifisteillekin. Hypetys lisää myyntiä, mainostajia ja lehden menekkiä. Ilman hifiuskovaisia harrastuksesta menee kiinnostavuutta.

    Voi ehkä olla että kaapeleilla on joskus eroja, mutta itse en usko korviin, omiinkaan. Psyyke ja mm. odotukset ja asenteet muuttavat kuulokokemusta niin paljon, että vain oikein suoritettuun sokkotestiin tai mittauksiin voi luottaa.


    Mutta siitä olen iloinen että aloittaja taisi saada hyvän paketin edullisesti, yhteisin vinkein!
     
  6. ric_91

    ric_91 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, jännästi kääntyi keskustelu kaiutinten/ vahvistimen valinnasta piuhoihin. Alusta asti ajattelin laittaa kunnon piuhat (Bilteman kaiutinkaapeli), enkä mitään 0.75mm alumiinijohtimia (jotka oli edellisessä kaiutinsarjassa). Itse en missään vaiheessa keskustellut kaapeleiden tärkeydestä tai erosta, enkä ymmärrä sitä miksi te siitä vänkäätte. Tuo 2.5mm^2 kuparikaapeli mitä ostin, maksoi puolitoista euroa metrille, joten itselle oli samantekevää onko siinä eroja johonkin puolieuroa metriltä maksavaan 0.75mm^2 kaapeliin nähden :eek:
     
  7. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Kiinasta haarukkaliittimet, ja lanipiuhasta kajarikaapelit. Hyvä on !
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Näinhän se on. Miksi kukaan ostaisi tahallaan jotain 0,n mm narua, kun siinä säästää koko setin johdoissa noin kympin? Paksumpi on myös mekaanisesti kestävämpi, eikä kuorintavaiheessa yhden karvan katkeaminen tarkoita johtavan pinta-alan putoamista kymmenillä prosenteilla.