Jamo P 404 -aktiivikaiuttimet. Yksinkertainen systeemi ilman vahvistinta.

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana pietari, 06.01.2012.

  1. pietari

    pietari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2002
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kokemusta ko. kaiuttimista. Lähinnä äänenlaatu kiinnostaa. Löytyykö kilpailijoita alle 500€ hintaluokasta. Nällä saisi yksinkertaisen järjestelmän liittämällä TV:n, BR soittimen ja tietokoneen suoraan kiinni. Mukana tulee kaukosäädin. Liitännät: 2*optinen, 1*rca, 3,5mm ja sub out. Hinta noin 420€,
    en ole tarkastunut nettikauppoja vielä.
    http://www.jamo.com/eu-en/products/p-404-description/
    -Lisätty testi linkki:
    http://audiovideo.fi/testi/jamo-p404-aktiivikaiutin-testissa

    -Mode vois siirtää tämän pois highend puolelta.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2012
  2. hapatsu

    hapatsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä olisi hakusessa tietokoneeseen aktiivikajarit, ja nämä Jamot kyllä kiinnostaisivat kovasti. Saiskohan tuohon rahaan parempaa ääntä mistään?
    Noissa näyttäs olevan myöskin hyvät liitännät.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eilen törmäsin sattumalta thomanilla tällaisiin: Pioneer S-DJ05 sekä S-DJ08. Vielä valmistajan sivut 05:lle ja 08:lle sekä mainosvideo.

    Nämä Pioneerit ovat ilmeisesti aidot aktiivikaiuttimet, eli kummassakin kaiuttimessa on omat vahvistimensa ja omat jakosuotimensa. Jamossa taasen kaikki elektroniikka on yhdessä pöntössä ja toinen on ihan tavallinen passiivikaiutin. Molemmat pioneerit ovat nähtävästi identtiset raudaltaan. Kunkin äänilaitteen kukin kanava kytketään kyseisen kanavan kaiuttimeen oikeaan liittimeen. Kaukosäätimen ohjaussignaali kiertää sitten laitteesta toiseen, valiten inputit ja säätäen volumen. Monikanavakäytöstä en äkkiseltään löytynyt mainintaa, mutta mikäpä estäisi ketjuttamasta ohjausverkkoa monikanavaiseksi?

    Noin speksien sekä painon perusteella ja dj/studiokäyttö suunnittelun lähtökohtana tuosta luulisi löytyvän rutkasti enemmän ruutia ja tarkkuutta kuin heppoisesta Jamosta. Mutuilua toki, koska käyttäjäkokemuksia ei hirveästi ole missään. Ehkäpä hapatsu toimii koekaniinina ja välittää sitten kokemuksensa meille? Puhtaasti perstuntumalla ja mielikuvien perusteella kuitenkin veikkaisin että 5" Pioneeri pätkii nuo Jamot aivan mennen tullen.
     
  4. hapatsu

    hapatsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan noilla Pioneereilla hintaakin semmoiset 200e enemmän. Halvimmat Jamot löytyy Hifistudiosta 379e. Ja näyttäs löytyvän toslink liitäntäkin.
    En tiedä mitä haittaa/hyötyä on siitä että elektroniikka on toisessa kajarissa, pääseehän siinä vähemmällä johtoviidakolla.
    Ilmeisesti sama kaiutin kuin passiivi S 404, niitä näyttäisi saavan 250e hintaan.
    En aio koekaniksi ruveta :D

    e: pietari näemmä jo kyseiset pöntöt hankkinut
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2012
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Aktiivikaiuttimilla on monia täysin kiistattomia etuja passiiveihin verrattuna. Aktiivit vain ovat paremmat. Esim Genelecin, Bang&Olufsenin, wikipedian ja hometheaterhifin on listattuna muutamia merkittävimpiä aktviikaiuttimen etuja.

    Ainoa aktiivikaiuttimen heikkous on hinta. Tässä kohtaa Jamo siis oikaisee, koska se ei olekaan aktiivikaiutin, vaan tyystin tavallinen kaiutin jossa on tyystin tavallinen stereovahvistin toisen pöntön sisällä ja kussakin pöntössä passiivijakosuotimet. Oikeassa aktiviikaiuttimessa olisi aktiivinen jakosuodin sekä jokaista kaiutinelementtiä kohden oma erillinen vahvistin. Tuo tarkoittaisi 2-tie kaiutinparia kohden 4 erillistä vahvistinta, eli hintaa tulee väkisinkin.
     
  6. Epseni

    Epseni Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hommasin kyseiset kaiuttimet ja olen niihin pääosin erittäin tyytyväinen. Liitännät ovat monipuoliset ja soundi on hintaansa nähden varmasti kohdallaan. Ainoastaan bassotoisto jättää toivomisen varaa ja olen hankkimassa näille kaveriksi jotain kompaktia subia tukevoittamaan ala-ääniä musiikkikäyttöön. Ilmankin kyllä pärjäisi, mutta vähän ohuelta kuulostaa bassot omaan makuun.
     
  7. Tuike

    Tuike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    684
    Saadut tykkäykset:
    12
    Voitti Hifimaailman 3/2013 aktiivikaiutin testin. Taisi voittaa hyvän hintalaatu suhteen ja hyvien liitäntöjen ansiosta. Sai enemmän tähtiä kuin Genelec G One, vaikka Genelecistä sanottiin että erotteleva ja luonnollinen ääni.
     
  8. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä täällä ole vielä vastinetta tuolle testille? Selvästikin väärän tekniikan omaava vahvistimen sisältävä kaiutin sai liikaa tähtiä. Kuunteluarvioissa Genelec sai hitusen paremmat pisteet, molemmat jotain 7-7.5. Audio Pro:t saivat nelosia.
    TM hehkutti taannoin Audio Proita ja dissasi Jamoja. Jamot on perinteisesti saaneet HM:ssä hyviä arvosteluja osakseen, perinne jatkuu.
     
  9. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelecissä oli testin luonnollisin ääni mutta testihäviö tuli. Pääsiäismunan kokoista pienokaista soiteltiin taas tavallisella etä-ääliöetäisyydellä. Uusimman hihimaailman aktiivikaiutintesti oli todellinen Genelecin abusementti dual-decker harassmentilla.

    Näyttää todellakin siltä että jopa erikoislehden testissä kärsän mitan varmistukseen pienois-G:n etulevikkeestä max 1 metriin tarvitaan paikalle ulkopuolinen valvontataho, esim. GESTAPO*: tuolin kiinnitys lattiaan hiltillä + subjektivistin kiinnitys tuoliin neljäpisteturvavyöllä? Muuten subjektivisti löytyy aina jostain muualta kuin lähikentästä.
    "Vastemittaukset" oli tehty huoneessa aikaikkunoimalla (kappas kun ei ikkunan ulkopuolelta parkkipaikalta), kaikissa kaiuttimissa yläpäässä samantyyppinen lovi 5 kHz:ssä ja sen yläpuolella hyppyri = huoneen tekonen. Sen pystyy kuitenkin päättelemään että "testin voittanut" ja tämän ketjun aiheena oleva Jano on ääneltään melko voimakkaasti värittynyt, huriseva & kohiseva matolaatikko.




    P.S. Hifimaailman asiantuntemus on todella perseestä. Ne ajat kun audiolehden toimittajat olivat alansa todellisia asiantuntijoita, minkä juttuja lukijat tietämystä ihaillen tavasivat, ovat kaukana poissa. Näitten kaippareitten magazinea kannattaa lukea vain jos sen saa ilmaiseksi/paskalla on jotain paperilukemista jos esim. paperi loppuu.

    Hihimaailma on Genelecin kaltoinkohtelun johdosta Reaaliäänentoiston IRE 0:n värisellä boikottilistalla.



    *GESTAPO = Genelec Standardi Posliini, kuunteluetäisyyksiä metrimitan kanssa valvova salainen online-viranomainen.
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2013
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaaaamo, Jaaaamo, Jaaaamo!

    [​IMG]


    Ei ole hyvä tämä hihimaailma. Natsilla oli järjestys, junat kulki aikataulussa. Kahdeksalta asemalla, oli natsilla juna. Aina tasalta siinä. Raiteilla kulki natsi. Natsilla kulki aikataulussa juna, aina tasatunneilta natsi meni junaan. Junalla sitten lähti ja taas tunnin päästä uusi natsi kyytiin.
    Natseilla homma on pulkassa... Pulkassa on homma... Pulkka on sininen, kohta tulee lumi ja pulkka kaivetaan esiin. Äiti tekee kaakaota ja lumihanki välkkyy kivasti. Keväällä pulkka laitetaan takaisin talliin.
     
  11. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä schäferini Horstin (Subjektivistiopas 1. klasse, G-sertifioitu Audiovalio) kommentti hihimaailman aktiivihoilottimien tämänkertaisesta pikku "testailusta".


    [​IMG]
    "Vuch, vuch, grrrrrrrrr... schlurps, lörps."

    Schäfer-suomi -sanakirjan mukaan; "Hihimaailma aktivsprecher-testberich was total Arschpapier, Lieb Genelec und himmel saatana."
     
  12. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aah tulihan sieltä jotain sentään, kiitos. :)

    Genet ei siis sovellu normiolohuonekäyttöön, Jamot pesee ne mm. liitännöillään, kaukosäädettävyydellään ja bassotoiston ulottuvuudellaan?
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Soveltuupas. Mutta eivät kuitenkaan nuo tuossa testatut malliston kaikkein pienimmät 3" elementeillä ruuditetut G One (ent. 6010A) mallit, vieläpä ilman subbaria. Eihän mistään maapallon 3" elementistä voi odottaa saavansa jotain 90dB@30hz lukemia viiteen metriin.
    F One (ent. 5040A) subbarin tarjoamalla alapää-avulla olisivat asetelmat kääntyneet takuuvarmasti. Taikka testaamalla edes keskenään samansuuntaisen kokoluokan kaiuttimia, esimerkiksi G Three (vastaava kuin 8030A). Mutta turhaa jossitteluahan tämä sinänsä on. Johonkin se testilaitteiden hinnan yläraja kai on vedettävä, vaikka testausasetelma sitten muuttuisikin tällä tavalla "epäreiluksi".
     
  14. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Ei siinä mitään epäreilua ole, että otetaan abaut saman hintaiset kaiuttimet joka merkiltä. Tarkoitushan on silloin vaan selvittää mitä eri merkeiltä saa siihen tiettyyn hintahaarukkaan.
    Naurettavaa selittelyä malliin otetaan meiltä tommonen kalliimpi malli niin varmaan pesee teidän halvat paskat. Kuullostaa G-fanien selittelyt aika lailla samalta kuin FC Barcelonan. Aina se vika on jossain muussa. Me ollaan parhaita.
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tuossa testissä G One oli vieläpä testin kalleimpia kaiuttimia ilman subbariakin.
     
  16. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos Lo-Fi -linjalle lähdetään, niin lähdetään nyt sitten edes kunnolla. Esim. tämä huippukaiutin olisi testin ulkopuolisena mitä-rahalla-saa -erikoisjokerina pesaissut kaikki testin aktiivikaiuttimet murto-osan hintaan, jos äänen luonnollisuudella yms. ulkohifillisellä ei ole väliä.

    http://www.ljudia.fi/hifi-kotiteatt...ttiakaiuttimet-c16404/proson-event-6-p103804/


    Värittynyttä mökää lähtee ja perse heiluu passon tahtiin: hihimaailman kriteerit testivoittaja -äänentoistoon ovat kasassa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2013
  17. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Mistä tiedät ? Oletko kuunnellut kaikkia vertailun kaiuttimia ja myöskin tuota ljudian mallia ? Ei kun sä vaan tiedät...aina kaiken.
     
  18. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri niin. Kaikkia maailman sontatunkioita ei tarvitse käydä haistamassa omalla nenukilla tietääkseen että ne haisevat pahalle. Riittävän monen sontiksen kokemuksella pystyy jo esittämään korkeatod.näköisyyksisen hypoteesin asiasta.
     
  19. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Joo, kulla kulla. Genelec, iihhana somelainen kajutin. Kaiki muut on mamuja...
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nämähän kuulostaa esittelytekstin perusteella vastaavalta kuin vähän kalliimmatkin Genelecit!! "Makea muotoilu ja hieno, puhdas ja syvä bassontoisto."