Dreambox DM8000

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana pohjanpoika, 14.05.2006.

  1. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    erep tarkoitti varmaan, että liitin itse laitteessa on "erikoisversio". DVI ei oletuksena siirrä ääniä, koska on alunperin suunniteltu tietokonenäyttöihin.
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oletkos sinä kenties kuullut sanontaa, että ensin kuoritaan kunnon fyrkat = rahat nopeimmilta asiakkailta? Tämä on tunnettua aivan jokaiselta valmistajalta. Kyllä se hinta tulee tippumaan vielä alaspäin.
     
  4. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaahan käytetään jossain Atin näytönohjaimissa ja niissä tulee erikoisdvi-hdmi palikka.
     
  5. terpaa

    terpaa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on kanssa dm800 kanssa ihan normi dvi->hdmi adapterilla+hdmi-piuha ja sillä pelaa äänet lg:n töllön kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.06.2009
  6. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Nonii, tuli DM8000 tuossa tilattua pari päivää sitten Smartcard24.de:stä. Ensimmäinen Dreambox tähän taloon, toivottavasti lunastaa odotukset. Ainakin speksit ovat kunnossa, tilasin samalla 2xdvb-c viritintä siihen, jotta laitteesta saa kaiken hyödyn irti. Näytti Amazon myyvän muutamalla kympillä slim polttavia dvd-asemia, jotka varmaan passaisivat siihen, mutta kun en millään keksi mitään syytä, mitä sillä tekisin kyseisen laitteen kanssa. Ehkä DVD-soittimena... hmmz... ehkä ei sittenkään.

    Pitää joskus myöhemmin ostaa siihen 2TB platta, siihen asti saa luvan tallennella verkkoon. Tämmöselle Dreami-ummikolle jänskättää, kuinka helposti alkuasennukset saa toimimaan. Ainakin kaikki ohjeet ovat olleet selkeitä ja paperilla asennus/säätämisjutut ovat olleet todella yksinkertaisen näköisiä.

    Katsotaan mitä tuleman pitää, tällä hetkellä laite makaa Tanskassa, eli matkalla on jo kovastikin...

    Smarcard24.de:ssä oli kyllä aika arvokkaat käsittelykulut. Maksoin paypalin kautta, jotta "selvisin" vain noin 38 euron luottokortin käsittelykuluilla. Suoraan Visaa vinguttamalla olisi kustantanut peräti 50 euroa, älytöntä. :eek:

    Noh, Suomen hintoihin kaikkine kuluineen silti tullenee säästöä noin 100 euroa vähintään.
     
  7. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voiko tätä käyttää Canalin katseluun?

    Kortti on paritettu Canalin HD combo-boksiin.
     
  8. Hara

    Hara Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen itse käyttänyt DM8000:sta viimeiset puoli vuotta Canalin katseluun ilman mitään ongelmia kortilla joka oli aiemmin käytössä Canalin HD combossa.

    Canal on tosin useaan otteeseen kertonut erilaisen kannan pariutumiseen ja toimiseen muissa laitteissa ja käyttäjäkokemuksiakin on monenlaisia joten mitään 100% varmaa ei oikein voi sanoa.
     
  9. I_L

    I_L Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heips

    Sisältikö tuo smartcardin hinta jotain kortteja? Tai jotain muuta?
    Onkohan hinta noussut tänä aikana... kun Suomessa pyynti oli nyt äkkiä katsoen 940 ja tuolla nyt yli tonni?
     
  10. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Ei sisältänyt mitään kortteja, kiintolevyä tai dvd-asemaa. Ihan bulkkilaite. Virittimet tilasin samalla samassa kaupasta. Hinta näyttää siellä pompsahtaneen, itse katselisin jo muita kauppoja kiireen vilkkaa.

    Esimerkiksi tuttu ja turvallinen Amazon.de tarjoaa paljon huokeammin:
    http://www.amazon.de/Dreambox-DM-80...75BS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286287000&sr=8-1

    Laite nyt ollu noin reilun viikon käytössä ja eipä ole tarvinnut ostosta katua. :thumbsup:

    Laitteeseen ovat seuraavat lisälaitteet seuraavaksi hankinnassa:
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2010
  11. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    No, niin tällä viikolla alkoi laite sitten juonittelemaan ekan kerran Enigman uusimmalla softalla. Luulin, että johtui kuumenemisesta ja asensin tuulettimen turhaan.

    Vika olikin tässä:
    http://www.sat-universe.com/showthread.php?p=779467

    Hello Dreamer!

    Since today (01.05.2011) there seems to be a bigger problem with the current Drivers of your Dreambox, which is causing random freezes or audio dropouts while zapping and only a reboot helps.

    Affected by this bug are all HD Dreamboxes with Broadcom Chipsets that have installed the latest Release or Experimental Images/Firmwares. Older Images don't seem to be affected by this!

    DMM already identified this problem and is currently working on new drivers that should get released within the next minutes (I will update this thread and post download-links!). An online-update of your image/firmware should solve this problem then for you!

    Stay tuned!

    BTW: In the forums people also posted a workaround by disabling the update of the internal clock of your dreambox. However, I would suggest that you do not use it or revert those changes when new drivers got released because this workaround will cause some other problems that can cuase that the internal clock of your dreambox is not working fine and/or that your timers will not work and records will fail, so I would suggest to wait a few more minutes until new drivers got released.
     
  12. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Moi, onko kenelläkään kokemuksia tästä LG:n hybridiviritinmoduulista DM8000 kanssa? Tilasin sen juuri, koska nykyisessä kaapeliverkossa Philipsin C-viritinmoduulit tahtovat tiettyjen kanavien kanssa vähä pätkiskellä vaikka signaali sinänsä on tarpeeksi vahvaa. Edellisessä asunnossa ei ollut mitään ongelmia.

    Ajattelin josko piristävä valmistajanvaihto auttaisi pätkintään, nimittäin television oma viritin näyttäisi näyttävän samat muutamat satunnaisesti pätkivät kanavat ongelmitta. Tosin telkkarin (Sony Bravia KDL-55HX855) virittimen suorituskykyä en ole kovin pitkään ihmetellyt, joten voihan se olla että televisiossakin satunnaisesti pätkisi jos vain testaisin tarpeeksi pitkään.
     
  13. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Monessa kaapeliverkossa ajetaan kanavat aivan liian pienillä tehoilla. Eli jos kutsut operaattorin mittamiehen, se toteaa että näkyy ja se ei tee mitään. Tasoja pitäisi nostaa se 10-20db lisää, johan näkyy. Samaa ongelmaa aiheuttaa se, että jos signaali on liian voimakas.
     
  14. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Itse asiassa operaattorin mittamiehet ja taloyhtiön verkon korjaajafirman mittamiehet ovat mitanneet verkon. Ensimmäinen tykkäsi säätää liian suurille tehoille ja toinen sääti vähän pienemmille tehoille. Joka tapauksessa edellisestä taloyhtiöstä poiketen Dreamboxin Philips-moduulit tahtovat muutamalla kanavalla (esim MTV3 HD) pätkiskellä - olivat säädöt mitkä tahansa. Joku tässä 70-luvulla rakennetussa taloverkossa vielä Dreamboxille ei tunnu kelpaavan, koska edellisessä 2004 taloyhtiössä ei ollut mitään ongelmia. Jännä sinänsä, kun juuri tähän taloon (=kaikki asunnot) on uusittu kaksi viikkoa sitten kaapelitkin vahvistimien lisäksi.

    Pitänee katsoa, josko LG:n virittimestä olisi apua. Toivottavasti. Onneksi pätkiviä kanavia ei ole montaa ja niistäkin vain MTV3 HD pätkii pahiten.

    EDIT:
    LG:n hybridiviritin näyttää tuoneen ratkasun - saapui tänään postissa. Ainakin vartin testillä ei mikään kanava enää pätkinyt ollenkaan. Jos homma pelaa vielä jatkossakin, tilaan toisen samanlaisen virittimen rinnalle ja joutaa Philipsit hyllyyn odottamaan parempia päiviä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2013
  15. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos antennikaapelit ovat vaihdettu ja vahvistimet, silloin antenniverkko olisi saneerattu nykyvaatimusten mukaiseksi. Eli tehty vähintään ketju800 verkoksi tai uusittu tähti800 verkoksi. Kaapeliverkossa riittää periaatteessa ketju600 verkko, mutta nykyisin kaapelioperaattorit vaativat uusilta liittyjiltä kunnostettua tähti800/ketju800 verkkoa. Todennäköisesti teillä on ketjuverkko, kun talolla on ikää. Toivottavasti teillä on uusittu myös passiiviosat ja lyhennetty ketjua.

    Yksi syy pätkimisiin on se, että Philipsin C-virittimet eivät pidä QAM-256 järjestelmästä. Ja jotkut virittimet eivät myöskään pidä siitä, jos kanavia ajetaan taajuusvasteen alapäässä. Kannattaa samalla muuten uusia rasialta lähtevä antennijohto digiboksiin. Alan harrastajat tekevät itse paremmasta kaapelista antennijohdot seinärasian ja digiboksin väliin
     
  16. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kuten sanoin, tällaisia ongelmia ei ollut edellisessä taloyhtiössä edes Philipsien kanssa, jossa ei ollut kuvailemaasi ketjuverkkoa kuten nyt. Tällä hetkellä LG:n viritin selviää ketjuverkostakin ja ongelmaksi enää muodostuu se, että todennäköisesti saman talon ensimmäisessä asunnossa oleva vahvistin pätkii jostain syystä ja välillä verkko sammuu täysin. Tällöin katkeaa lähetys minuuteiksi ja totta kai kaapelinetti katoaa siinä samalla. Onneksi sitä sattuu toistaiseksi tarpeeksi harvoin, mutta kyllä sekin pitää saada kuntoon.

    Isännöitsijää on infottu ja verkon korjaajafirmaa. Seuraavaksi tilailen toisen LG:n virittimen ja homma alkaa olla viittä vaille taputeltu.
     
  17. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jää todennäköisesti jäljelle joko kaapeliverkon aktiivilaitteisiin tai antennivahvistimeen ongelmat.
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Onko tietoa, mistä saisi laadukkaita antennijohtoja valmiina? Niiden eroja kun ei näe pakkauksesta mitenkään.
     
  19. nasse-seta

    nasse-seta Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskimpa se parinmetrin kaapelin pätkä hirveemmin hyödyttää jos talon sisäinen kaapeliverkko on toteutettu "hinnat alkaen" kaapeleilla.
    www.satshop.fi ainakin myy kaapeleita sekä valmiita että metritavarana.
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Juu no mulla on liki 10-metrinen piuha ja häiriöitä tulee varsinkin HD-kanavilla. Talon kaapeliverkko lienee kyllä 60-luvun peruja.