Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. Staafe

    Staafe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas vaikee päättää tilaanko saksasta 65vt50 vai ostanko vaan suomesta, vähä hirvittää jos sattuu huono yksilö saksasta tuleen ja on tuo jo aika iso laatikko lähetettäväks. Suomesta sain ihan kohtuu tarjouksen 3200e ja saksasta tuota saa posteineen siinä 2700e. Vai kannattaako tässä vaiheessa jäädä odotteleen sampan ja panan uusia malleja :rolleyes:.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Jos on noin paljon rahaa käytettävissä ja tähtäimenä parhaita (kalleimpia) malleja niin ehkä kannattaisi vähän aikaa tosiaan odotella ja katsoa mihin uusien hinnat asettuu.
    Parhaissa malleissa kuitenkin käsittääkseni menty kehityksessä selkeästi eteenpäin 2013 malleissa, keskisarja sitten taas erottuu parhaista enemmän kuin viime vuonna.

    Eilen kävi huolto viimeisen kerran (hakemassa omansa pois) ja sen verran sanoi että Saksasta tilattujen telkkujen huolto kyllä toimii takuuajan, mutta mm. asiakas joutuu maksamaan itse kuljetukset toisin kuin jos ostat laitteen Suomesta, en tiedä mihin perustuu tuo eriarvoisuus mutta jollaintapaa ymmärrettävää kyllä maahantuojan kannalta. Takuuajan jälkeen on turha kysellä valmistajalta saatikka myyjältä osallistumista korjaukseen koska Suomen kuluttajasuojalain virhevastuu rajoittuu Suomeen.
     
  3. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle on tullut myös jäännöskuvaa ST50 mallissa. Viimeaikoina olen katsonut lähinnä tietokoneelta vanhoja 4:3 suhteella olevia sarjoja. Jaksoja on tullut katsottua reippaasti yli sata. Näistä on tekstityksistä jäänyt haamut näkyviin. Pitänee kokeilla illalla pistää vierityspalkkia päälle ja katsoa näkyykö jotain muuta kuin noista tekstityksistä 'palkkeja'.
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2013
  4. SilverGrunter

    SilverGrunter Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2005
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan näissä jossain tietyssä vaiheessa käyttötunteja isompi riski kiinnipalamiselle? En muista että ensimmäisellä käyttöönotolla olisi näkyneet aina edellisen kayttöönottovaiheen (viritys, verkon asetukset yms.) tekstit takaa läpi, mutta kun nollasin asetukset ja tein käyttöönoton uudelleen, niin kaikista vaiheista jäi selkeä jäännöskuva aina seuraavan vaiheen takaa kuultamaan. Nuo lähti kyllä vielä pois. Kutosen logo näkyy haaleana edelleen, en usko että kokonaan poistuukaan enää. valkoisella taustalla ei enää juuri erotu, mutta joillain väreillä erottuu (harmaa ja tietyt vaaleat sävyt)
     
  5. Repo

    Repo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolta löytyisi halvalla 65st50, jonko jollain kokemuksia neostore firmasta?
    Tilaussivulla oli tilisiirto ja käteisvaihtoehdot, rastitin tuon käteismaksun, mutta aspa ilmoitti ettei käteismaksu onnistu suomessa.
    Hieman arveluttaa aika tuoreen latvialaisen firman tilille tumpata pari tonnia..

    http://www.neostore.fi/item/EC-00551784/
     
  6. seriouser

    seriouser Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo saippuaoopperatila oikein sovi filmimateriaalille. 24p smooth on yleensä Min-tilassa, mutta sitä korkeammalle ei voi mennä ilman että kuva alkaa näyttää naurettavalta.

    60hz + madVr:n Smooth Motion näyttää ainoalta toimivalta vaihtoehdolta.
     
  7. Staafe

    Staafe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähä on epämääräsen näköset sivut, halvalla kyllä sais.
     
  8. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa ST50 on ollut ongelmia PS3 Pause " II " logon kanssa, ollut siis jo pari kk selkeästi näkyvissä. Nyt kun WOW levyn pixel flipperiä on ajettu ja katsottu paljon eri tyyppisiä sisältöjä (sekä vältetty käyttämästä pausea, tai jos käytetty pidemmäksi aikaa, valinnut tuloksi TV ja antanut jonkun kanavan olla näkyvissä kun hakee lisää vinkkua ja ruokaa) on tuo häiritsevä pause-logo vaalentunut reilusti. Jos aikaisemmin arvo oli pitkään vaikka 100, niin nyt voisi arvioida noin 25, eli näkyy enää himmeästi ja vain silloinkin tietyillä vaaleilla väreillä. (pitää oikein katsomalla katsoa, eli ei oikeastaan häiritse yhtään).
    No iloinen olen.
     
  9. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Nyt on pari viikkoa takana ST50 katselua ja pari juttua on pistänyt silmään. Ilmeisesti kyseessä on vertical banding-ilmiö. Eli ruudun oikeassa laidassa näkyy sivuttaisliikkeessä pystyraitoja. Toisellekaan ilmiölle en suomenkielistä nimeä löydä mutta käsittääkseni kyseessä on screen uniformity-ongelma eli ruutu on väritykseltään epätasainen. Molemmat ongelmat korostuvat sivuttaisliikkeessä. Just nyt YLEHD:lta tulee Game of Thrones joka kyllä näyttää hemmetin hyvältä. Hieman ristiriitaiset fiilikset on juuri ton takia. Välillä kuva on loistava mutta sitten pistää silmään noi ongelmat. Palautusoikeutta olisi vielä pari viikkoa jäljellä mutta eipä taida Expertillä olla ST50 antaa tilalle. Kyseessä on siis Expertiltä ostettu esittelykappale. Voiko noihin ongelmiin mitenkään itse asetuksilla vaikuttaa? Tuli mieleen, että jos palauttas tän ja ottas ST60:sen tilalle. Luulisin, että saisin sellasen diilin hoidettua.

    Jostakin foorumilta sattui silmään oiva kuvaus tv-ongelmiin: kerran kun sen näkee niin se on kuin haava suussa. Ei sitä voi olla kielellä räpläämättä eli koko ajan näihin sit kyllä kiinnittää huomionsa..
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kannattaa kokeilla vaihtoa ST60 malliin, kyseistä ongelmaa on kaikissa ST50 telkuissa joten ei se samanlaiseen vaihtamalla parane. Uutena ne eivät näy niin selvästi, mutta pahenevat ajanmyötä.
     
  11. mr.fox

    mr.fox Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tallennellut TV-ohjelmia 55" VT50Y:llä SD-kortille (64 Gb SDXC Class 10) viime kesästä lähtien. Nyt on kuitenkin viime aikoina käynyt pari kertaa niin, että kaikki tallennukset ovat yhtäkkiä kadonneet taivaan tuuliin ja tilaa on saman tien 100 %... Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia? Mistähän toi vois johtua, mahtaisikohan vika olla telkussa vai kortissa? Voishan tota tietysti kokeilla toisellakin kortilla, mutta kun tuntuu olevan hyvin epäsäännöllistä. "Säilössä" olevia ohjelmia ei lukumääräisesti ole kovin paljoa, tyypillisesti keskimäärin noin 5-10 kpl. Harmittaa kuitenkin, kun noita ohjelmia olisi kuitenkin voinut katsella... yleisimmin HD:nä ;-)

    Onko ulkoisen kiintolevyn kanssa esiintynyt samanlaisia ongelmia - oliskohan se varmempi vaihtoehto? Samalla sais tietty lisää tilaakin, mutta se ei ratkaisuna olisi niin "huomaamaton".

    Mulla on kyllä olemassa myös tallentava digiboksi, mutta jotenkin on vaivattomampaa yleensä heittää ajastukset suoraan telkkarista, varsinkaan jos ei samalla ole katsomassa muuta kanavaa (tiedän... onhan toi telkkarin tallennus- & viritinsysteemi siinä mielessä todella kökkö). Ja kun se digiboksikin on mallia vanha = SCART...
     
  12. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Televisio on Panasonic TX-P42ST50Y.

    Onko sille mahdollista asentaa silverlight?

    jmh
     
  13. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Täällä päin noin viisi kuukautta Panasonic TX-50GT50:n katselua takana ja hyvin on toiminut. Kerran pleikan valikosta jäi vähän haamukuvaa, mutta pyyhkiytyi muutaman minuutin sisällä pois normaalilla katselulla. Sirinää tuosta televisiosta vähän kuuluu, mutta en anna sen haitata kun kuva on muuten omaan silmään erinomainen. Katsoin tuon Hugo -elokuvan 3D:nä ja sekin oli vakuuttavaa katseltavaa joten omasta puolestani voin suositella tätä televisiota, toki yksilöitähän nämä on.
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ei!
    Hopiavalo on asennettavissa ainoastaan MS-käyttöjärjestelmän omaaville tietokoneille...
    Linux-käyttöjärjestelmään on olemassa joku "kludge"-tasoa oleva härdelli, joka saattaa toimia, mutta yhtä hyvin olla toimimatta...
    Mikäli kysymyksesi liittyy Netflix:iin, Netfilix on ainoa taho, joka noita appeja tekee minkään merkkisiin vehkeisiin...

    T: Vesku
     
  15. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Vesku vastauksesta.

    Linuxille on asennettavissa Moonlight.

    Harmillista ja vähän kummallista, ettei tuota saada päivityksenä (firmware) televisioon.
    Sikäli kummallista, että Android-tabletissakin se on.

    Olisihan tuo aika lailla mukavampaa seurata esim. formulat isommasta ruudusta kuin tietokoneen näytöltä.
    Laitoin Panasonicin maahantuojalle tästä myös kysymyksen. Mitä vastannevat.

    jmh
     
  16. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tämän lisäksi paljastui dioja pyöritellessä vasempaan yläkulmaan kiinnipalanut logo. Ei niin paha, että saisin selvää minkä kanavan mutta veikkaan, että Expertin kaikissa töllöissä pyörivä Discovery tms. Kun tv on pantu esille niin siellä on sama kanava pyöriny ensimmäiset 500h ja tässä on tulos. Tuo varmaan selittää paneelin muunkin epätasaisuuden. Ei tuota huomaa normikäytössä mutta...

    Jos joku löytää vielä jostain uutta 50" ST/GT50:stä niin voisko ystävällisesti vinkata täällä foorumilla. Vielä ehtisin palauttaa tämän ja hankkia uuden tilalle.
     
  17. harjoittelija

    harjoittelija Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2011
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, ST50 ja viera linkkiä kun yrittää avata niin ilmoittaa -toiminto ei käytössä- mikäköhän nyt on?
    viera connectiin kyl pääseen. Kanava päivitystä myös pyytää tehdä mut -ok-nappia kun painan niin ei päivitä.
    Olisko auttaa.
     
  18. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eikö tietokoneessasi ole minkäänlaista liitäntää ulkoiselle näytölle? Kaikki nykyiset taulutelevisiot sopivat erinomaisesti myös tietokonekäyttöön. Kuvan saa nykyään helposti HDMI sisääntulosta FullHD pixel perfectiksi telkkarissa kuin telkkarissa, eikä kytkennöissä ole enää mitään kuvaputkiajan temppuiluita. Kaapeleita löytyy esimerkiksi ebaysta kattavat valikoimat (myös erilaisilla adaptereilla varustettuja) edullisesti. Tilasin juuri kymmenen metrin mittaisen HDMI kaapelin hintaan 14.71€ Britanniasta, lyhyempiä saa alle vitosella. Kaapelin hinnastakaan tämä ei voi siis olla kiinni.
     
  19. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi, etten selvittänyt tilannetta tarkemmin.
    Kyllä toki on tiedossa tuo mistä kerroit.

    Tuli hankittua Mtv3:n nettiformulapaketti, kun on paljon halvempi kuin kaapelitv paketti.
    Toki olisi voinut katsoa ilmaiseksikin, kuten tiedämme.
    Nettiyhteys tulee kuidun kautta.
    Tv:llä sitä ei voi katsoa ilman lisäviritelmiä, kun sen selaimella ei ole Silverlight.

    Nopeus n. 100Mbit/s ja langattomana n. 50.
    Tv:n kylkeen laitettiin kannettava, jonka kautta lähetystä seurailtiin (langaton).
    Lievää pätkimistä oli.
    "Langallisella" sitä sitten tänään katsottiin, mutta ei se kuva tule yhtä tasaisesti kuin suoraan kaapelista.

    Ilmeisesti täysin sujuvasti tätä lähetystä ei saane netin kautta.
    Luulisi noiden kuitunopeuksien olevan ainakin riittävät.

    jmh
     
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    jmh,

    Jos itse lähetys tökkii, niin ei se auta vaikka sitä katsoisit suoraan telkun selaimella.
    En ole perehtynyt tuohon MTV3 nettiformuloihin, voiko sitä katsoa vaikka VLC Playerillä?