Kokemuksia kodin ledivalaistuksesta?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Dickler, 15.10.2006.

  1. Vega_

    Vega_ Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.04.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    41
    Superled.fi myy myös gu10 kantaisia ja ei ole hinnalla pilattuja. Hyvin on toiminut ja nopea toimitus + hyvä palvelu.
     
  2. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älkää nyt sekoittako noita halpiksia ja laatulamppuja keskenään. Kyllä ne halpiksetkin varmaan toimii jonkinaikaa mutta ei ne ihan samalla viivalla ole laadukkaampien kanssa.

    Mulla koko talo tehty Osramin, Philipsin ja Sylvanian ledeillä ja olen vallan tyytyväinen, paitsi eteinen jonne haksahdin laittamaan halpis ledivalaisimet (4kpl). Ensimmäinen ongelma ilmeni noin 2kk. asennuksen jälkeen kun yksi valaisin alkoin vilkkua. No hetken vilkuttuaan se tartutti samassa linjassa olevat kaksi muutakin valaisinta jotka alkoi myös vilkkua. Noh kuittia ei ollut ja samanlaisia valaisimia ei en enää huolinut joten meni kaikki vaihtoon. Tässä vaiheessa tutkin noita lamppuja tarkemmin niin ei niissä ollut edes CE merkintää saati IP-luokkaa merkitty.

    Ongelmaksi muodostui se alkuperäiseen 140mm asennusreikään ei tahtonut löytyä sopivaa ledi-valaisinta, noh löytyi kuitenkin ja olin vähän pakotettu ostamaan Motonet:stä ledpanelivalaisimet á 25€. Hyvin noi palaa ja antaa valoakin, mutta valon väri on tosi outo. Viereisessä huoneessa on Philipsin 4000K loisteputket mikä antaa aika neutraalin valkoista valoa, tai saa ainakin maalarinvalkoisen maalin näyttämään neutraalilta. Sitä kun vertaa eteiseen (missä siis nuo halpikset) niin näyttää että eteinen olis maalattu vaalean mintunvihreällä vaikka sama maali sielläkin. Vaihtoon menee siis nuokin, kunhan löydän noihin aukkoihin ja matalaan asennustilaan sopivat valaisimet tilalle. Älkää helkatti ostako noita halpoja. Paskoja mitä paskoja vaikka voissa keittäis.
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2013
  3. PeteK

    PeteK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    362
    Saadut tykkäykset:
    1
    Just näin. Tossa menee sitten ne ajatellut sähkönsäästötkin pitkältä ajalta...

    Siksipä olenkin tyytyväinen reilun 100kpl GU5.3 halogeenini kanssa... ;) Sitten kun varmasti hyviä ledejä saa alle 10e/kpl alan harkitsemaan niiden ostoa.

    Hyvät ledit maksaa kymppejä / kpl ja niistäkään ei voi olla varma, että kestävät. Sitten kun huoneesta parin kolmen vuoden päästä yksi ledi hajoaa, niin 99% varmuudella samaa mallia ei ole enää myynnissä ja et saa mistää samalla värilämpötilalla olevaa lediä. Mulla ainakin menee silloin kaikki vaihtoon...

    Halogeeneissa on hyvin standardoitu toi värilämpötila ja niiden kanssa ei ongelmia niin helposti tule.
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Ostin tuolta Superledistä 6kpl 4w lamppuja kokeeksi. Lampuissa on ikäänkuin pintaan liimattuja 18kpl pieniä keltaisia neliöitä(ikäänkuin lasinpalasia), jännän näköisiä. Lamppu antaa kirkasta valoa 120 asteen kulmassa. Kokeilussa on kattospottivalaisimessa 1kpl lukemista varten. Väri on lämminvalkoinen-ei kusenväri! Noname tuotteita- mutta palautusoikeus postikuluja myöten kahden viikon sisällä. Mielenkiintoinen lamppu, kokeilen mielelläni moista...
     
  5. Vega_

    Vega_ Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.04.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    41
    Hintaan nähden hyviä lamppuja ollut ja onhan näissä vuoden takuu. Yksi on mennyt rikki (n.30kpl tilattu ja asennettu) ja sain heti takuuseen uuden.
     
  6. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nyt täytyy ottaa takaisin. Testasin noita ledejä päivänvalossa, silloin valo näytti paremmalta. Illalla testatessani lamput antoivat valitettavasti kusenväristä valoa. Jätin netin kautta soittopyynnön lamppujen vaihtamiseksi. Lampuista väitettiin, että antavat kirkasta valkoista valoa. Noup.
    Toivottavasti vaihto onnistuu nätisti, nyt on joutunut käyttämään tilalla halogeenilamppuja-kusenkeltaista valoa antavia tietenkin!
     
  7. Vega_

    Vega_ Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.04.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    41
    Meillä on keittiössä ruskea lattialaatta ja tasot on tummaa pähkinää, niin ledien väri muistuttaa paljon halogeeniä. Samat lamput olohuoneessa, jossa paljon valkoista ja tapetit vaaleat, niin siellä väri on paljon valkoisempi. Tilasin tosin lämmin valkoinen polttimot.
     
  8. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään kokemuksia tai muuten vaan ajatuksia led paneeleista? Valon aukeemiskulmahan noissa on 90 astetta ja teho 13w. Korkeus vain 38mm. Paneeleita on varmasti monen eri laatuisia mutta tässä oli varsin edullinen vaihtoehto http://www.superled.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=PL-pyorea-TEHO-valk

    Jotenkin en ole noihin spotteihin(esim gu10) syttynyt ollenkaan. Lisäksi niistä tulee valo melko kapeassa kulmassa ja täytyisi viljellä melko tiheään että noilla jotain näkisi. Lisäksi ongelmaksi muodostuu kattolevyn alla oleva koolaus 48mm mikä on varsin nihkeä noille spoteille. Noilla olen harkinnut hoitavani keittiön, olkkarin ja eteisen valaistuksen. Pöydän päälle tietysti olkkariin ja keittiöön riippuvalaisimit.
     
  9. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä tossa ylempänä kerroin noista eteisen valoista niin ne oli juuri tuon sun linkin takana olevien kaltaisia. Niissäkin oli sisällä paneli missä ripoteltu pikkuledejä tiuhaan. Ei ihan samoja mutta saman tyyppisiä. Noi mitä linkkasit on ulkoisesti vähän viimeistellymmän näköisiä, mutta sisäisestä laadusta se ei välttämättä kerro.

    Jos noihin päädyt niin tilaa ensin yksi ja testaile se huolellisesti ennen kuin päätät tilata isomman kasan. Se että valasimella ei ole mitään "merkkiä" laittais ainakin itellä hälytyskellot soimaan.

    Se että kuinka leveälle spotit valaisee riippuu monesta asiasta. Jos valaisin on kovin korkealla (yli 3m) niin sitten siitä on ihan hyötyäkin että keila on kapeampi. Leveällä keilalla valaiseva valaisin toimii hyvin matalassa tilassa, mutta korkealla asennettaessa sen valotehosta menee paljon hukkaan ja valotehoa tarvitaan tosi paljon..
     
  10. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin yhden lampun kokeeksi. Kokeilin lamppua ja totesin sen olevan paljon kirkkaampi kuin kolme gu10 ledipolttimoa. Ulkonäkö ja laatuvaikutelma molemmat kunnossa. Ainut mikä jäi kaivelemaan oli värintoisto. Peilin edessä kasvot näyttävät kun olisi haudasta noussut. Punaisen eri sävyt ovat hukassa.

    Sinänsä sanoisin että monet muut ledipolttimot mitä olen nähnyt ovat olleet vielä huonompia. Noissa on samsungin ledit (mallista ei tietoa) ja värintoistoindeksi 83. Jätän nämä vielä hautumaan...

    Pitkään olin jo vahdannut CREE LMH2 modulia ja nyt vastaan tuli paikka missä hinta oli 27e/kpl. Tilasin kaksi kpl, muuntajan sekä jäähdytyssiilin. En ole varma tarvivatko nuo siiliä/tuleeko muuntaja paketin mukana niin ostin sitten varmuuden vuoksi. Värintoisto indeksi noissa on >90. Kestoksi ilmoitetaan 50 000h. Ja noissa on 5v creen takuu. Noita saa jopa 3000 lumeniin saakka. Normaali käyttäjiä kiinnostavat mallit ovat 850 ja 1250 lumenin mallit. Itse tilasin kokeeksi 850lumenin mallin. Lamput ovat myös himmennettävät. Laitan 11 valopistettä/ketjua noilla ja jokaista ohjaa keskukseen tuleva, painonapelilla ohjattava hager evn011 valonsäädin.

    http://www.cree.com/~/media/Files/Cree/LED%20Components%20and%20Modules/XLamp/XLamp%20Reference%20Designs/XLamp_XML_6in_downlight_ref_des.pdf
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2013
  11. mozo

    mozo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hinta on kyllä todella kilpailukykyinen. Onko tarjous vielä voimassa ja mistä ostit?
     
  12. Lindroos

    Lindroos Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pääsiäisenä käynnistyvää vapaa-ajanasunto projektiin kerailen tarpeita ja ajatus on toteuttaa ulkovalaistus räystään alle tulevilla valoilla, näiden tarve olisi noin 20 kappaletta ja tällöin LED-käyttöinen voisi olla oikea valinta.

    Vaatimukset:
    -230v/GU10 kanta johon löytyy ymmärtääkseni hyvin polttimovaihtoehtoja
    -27 ast. kattokulma edellyttää valaisimelta suunnattavutta
    -Räystään aluslaudoituksen alla tilaa 170mm
    -Valaisin ketjutettava

    Mahdollinen vaihtoehto: http://www.taloon.com/inset-trend-75-sw-uppoasennusvalaisin-ip23-3073510-hs-es50-harattu-teras/S-4277770/dp?openGroup=4310

    Tähän polttimoksi jokin laadukas LED mutta onko kokemuksia tuon rungon osalta edullisesta ja toimivasta vaihtoehdosta.

    Toinen kysymys liittyen kiskovalaisimiin, rakennus toteutetaan ns. pilaripalkkirakenteella ja tällöin sisäkattoon ei voida asentaa järkevästi uppovalaisimia. Minkä valmistajan kiskotyyppi on järkevin vaihtoehto kun valaisimeksi haetaan pientä modernia esim. GU10 kantaista spottivaloa?
     
  13. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    olisko ollut de.mouser.com. hintoihin lisätään vielä alv 24%. Postikulut ovat ilmaiset mikäli tilaa yli 60€lla. Ilmoitan tuliko paketissa muuntaja mukana kun saan paketin käteen ja tarviiko tuo 850lm malli siiliä niskaan...
     
  14. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on noita inset trendejä olkkarissa 4kpl tunnelmavaloina sekä pesuhuoneessa 4 kpl. Lamput on muistaakseni Sylvanian 4 wattisia ledejä. Nuo rungot on ainakin tukusta hankittuna sen verran edullisia ettei paljon halvempia taida löytyä. Ja nuo ovat ainakin ihan hyviä.
     
  15. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin lmh2 paketti tuli kotiin ja tavarat oli pakattu älyttömän hyvin. Oli kuplamuovia ja esd pussia vaikka hur mycket.

    Itse lampusta saa varsin laadukkaan vaikutelman heti päältäpäin kun vertaa yleensäkin kiinantuotteisiin. Hintaa ei sisälly muutakun itse lamppu. Lampun kyljessä lukee että käytä juurikin tätä creen 150 virtalähdettä.

    Muuntaja itsessään on varsin suuri möykky ja saattaa olla hankala saada se samasta reiästä sisään kuin mihin lamppua ajatteli laittaa.

    Mutta sitten itse valosta. Valo on äärimmäisen hyvä kaikin puolin. Superledin paneeli valossa oli hiukan tuntua että valo on kirkas mutta silti sillä ei jotenkin näe hyvin. Vähän kuin olisi varjoja jokapuolella tai joku sumu kohteen edessä. Tekstin lukeminen on jotenkin hankalaa. Tämän Creen valon kanssa teksti on todella helppolukuista ja värit näkyvät juuri niinkuin niiden pitääkin. Valojen ollessa vierekkäin ja niiden edessä oli kirkkaan punaiset samanlaiset esineet pystyi esineiden värissä huomaamaan selvän eron. creen valossa väri näkyi juurikin niin punaisena kuin sen kuuluikin ja tässä toisen paneelivalon edessä väri oli jotenkin elottoman näköinen. Ehkä hiukan ruskeaan taittuva. Myös esineiden takana olevat gyprocit näyttivät selvästi eri sävyisiltä esineiden takana. Myös kauniimpi puolisko totesi että nyt hän tietää mitä tarkoitin kun sanoi että paneelivalolla ei mielestäni näe hyvin. Kaiken kaikkiaan todella hyvä valonlähde.

    Pidin lamppua muutaman tunnin päällä ilman jäähdytyssiiliä ja tänä aikana lamppu lämpeni niin paljon että siitä juuri ja juuri pystyi pitämään käsillä kiinni. Joten jäähdytyssiilistä ei varmasti ole haittaa ja miltei voisi ajatella että olisi välttämätön jos meinaa että lamppu kestää luvatun ajan 50000h. Tosin tuossa oli että lämmön pitää olla alle 70 astetta.

    Ainoan miinuksen tuohon lamppuun kattoon asennettuna tekee se että siihen joutuu itse värkkäämään jonkun näköisen peitekilven sekä miettimään kiinnityksen. Myös muuntaja saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Siili itsessään aiheuttaa sen että lampulle tulee korkeutta paljon lisää ja jos itse noihin lamppuihin päädyn ajattelin että madallan tuon siilin puoliksi. Katossa on kuitenkin tilaa 13mm gyprock ja 48mm koolaus.

    Jos joku haluaa voin ottaa kuvan koko paketista.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2013
  16. mozo

    mozo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,
    ota ihmeessä kuva jos vain viitsit. Mikä olikaan lampun värilämpötila?
     
  17. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin 4000K version. Noita löytyy myös 3000K ja 3500K värilämpötilalla. Oliko sulla ajatuksena upottaa noita kattoon? Jos niin miten ajattelin tuon peitellä? Valossa muuten luki että se sammuttaa itsensä jos se ylikuumenee ja lähtee sitten takaisin päälle virtoja käyttämällä pois. Lampusta lähtee 80lm/w ja muiden valmistajien lamppuja tutkimalla selviää että ne vievät enemmän virtaa samalla valoteholla. Lampussa on sisällä keltasia ja punasia ledejä. Niin ja takuu tais olla viis ja puoli vuotta..

    Laitan kuvan illalla kun tuun raksalta takas.
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2013
  18. mozo

    mozo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tilaan, niin mahdollisesti asentaisin lamput kattoon siten, että lampun reunus jää gyproc-levyn päälle. Ilmeisesti lamppu painaa niin paljon, että siihen pitäisi kehitellä kannatuksia gyproc-levyn taakse.

    http://www.cree.com/~/media/Files/C...ules/Design Files LMH2/LEDmodules_LMH2_DG.pdf
     
  19. fraatti

    fraatti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2008
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    juu tuolla lampopumput.info:ssa on ollut myös keskustelua noista lampuista. Siellä joku on laittanu kattoon uuteen kämppään 40 noita 1250lm moduleita ja oli varsin tyytyväinen lopputulokseen. Ja ei ollut laittanut siilejä ollenkaan..

    Ei tuo köntti niin paljon paina etteikö gyproc sitä kestäisi.

    Harmittavasti vain tuon 2000lm version lmd300 draiveri on 0-10v/kosketus himmennettävä. Itse virtalähde ei ole kuitenkaan paljon arvokkaampi kuin tuo pienempi lmd125. Säästäisi tuon erillisen himmentimen hinnan. Tuo 2000lm lamppu taitaa olla melkoinen killeri tuolla katossa jo. Ainahan sitä pitäisi himmennettynä mutta tulisi melkoista valohoitoa jos joku vahingossa löisi kaikki tehot irti.
     
  20. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131