Darbee Darblet kuvanparantaja

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana freewheeler62@m, 19.11.2012.

  1. megaman_87

    megaman_87 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tässä mitään mitä tehokkaalla HTPC:llä ei voisi tehdä esim MPC-HClla ja vaikka FFDSHOWlla? Ainakin omassa setupissa pelkkä "Frame doubling interpolation for 1080p x264 mkv's for superfluid 48 fps" tekee jo ihmeitä.
     
  2. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole kokemusta tuosta HTPC:stäsi, mutta Darblet tekee koko kuvanparannustempun eri lailla. Se on nähtävä ennen kuin sen uskoo. Kaikki, jotka ovat vermeen toiminnassa nähneet ovat sen hyväksi todenneet. Ero on selkein nimenomaan tykillä katsottaessa, pikku yksityiskohdat ja jopa tummien kohtien sävyt näkyvät selkeämmin ja kontrastikkaammin ilman mitään haittavaikutuksia, haloja tms. Kunhan pitää asetukset maltillisina (mulla Hidef 40 %).
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    HTPC:llä ei saa Darbeen efektiä aikaiseksi, kuvannopeudella ei ole mitään tekemistä darbeen kanssa.
     
  4. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Itseäni askarruttaa juuri tuo "efekti"...siis hifin puolella pyrkimys on mahdollisimman luonnolliseen äänentoistoon ja sama johtoajatus ainakin itselläni on kuvapuolella. On totta, että Darbee tekee kuvasta "paremman" näköisen (mitä nyt noiden demosivujen perusteella voi päätellä...tai no makuasia), mutta miten käy luonnollisuuden? Jos verme korostaa yksityiskohtia luonnottomasti ja lisää kuvaan dynaamisuutta jota oikeasti ei ole olemassakaan, minusta se on keinotekoista. Voi miellyttää katsojaa ja olla todellista silmäkarkkia...mutta mutta...jokin kaivertaa...kai toi pitäs omin silmin nähdä...
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2013
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Niin no.. toi on miten sen "näkee"... livenä toi tosiaan kannattaa tsekata. Hifissäkin on tottakai pyrkimys luonnolliseen ääneentoistoon, mutta korvahan sen loppupeleissä määrittää mikä kuullostaa "hyvältä, "luonnolliselta".. Eikä hifissäkään varmaan ne "korjaustoiminnot" (kuten vaikka audyssey, anti-mode) varmaan ainakaan menoa haittaa, jossei päästä täydelliseen tilaan kuuntelemaan musiikkia..

    Minua ei ainakaa vituta jos nännipihat ja kukan terälehdet piirtyvät omiin silmiini tarkemmin darbeen myötä.. prkle ;) Mutta tuossa laitteessa on se hyvä puoli ettei siinä ole vain sitä "on / off " -kytkintä, vaan voi edetä ihan prosenttiyksiköin ja katsoa mikä näyttää omaan silmään siltä luonnolliselta.
     
  6. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2

    Jos kuvan luonnollisuutta hakee niin siten se on varmaan se filmiprojektori...

    Blu-ray on nyt vain tällä hetkellä digitaalisen kuvantoiston onneton media, puutteineen - ja saa sitä parannella. Darblet tuo kuvaan syvyyttä ja skarppiutta....eikä samaa saa odellakaan saa terävöinisäätimillä aikaiseksi. Muuten myisin pois.
    Kysymys on saisiko darblet efektin ajettua jo levyä masteroidessa ....niin ei tarvitsisi purkkeja ostella. Ajan kysmys on koska tämä teknologia (tai sen jäljittelijät) löytyy näyttölaitteesta vakiona.

    Jos joku haluaa niin voin kyllä lyhytaikaisesti vuokrata omaani...pantti+vuokra tilille ja darbleti postiin. Jos ei palaudu niin joudun ostamaan uuden :)
     
  7. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Blu-ray on pakattua kuvaa sisältävä formaatti. Varsinkin tykillä isolla valkokankaalla katsottuna se ei pääse alkuperäisen kuvan tarkkuuteen ja yksityiskohtiin. Darblet kaivaa pienimpiäkin pakkauksessa "sumentuneita" yksityiskohtia kuvasta esiin. Ja mitä parempilaatuinen materiaali sitä hienompaa jälkeä se tekee! Ja niin kuin on aiemminkin todettu Darblet on pakko nähdä, ennen kuin sen ymmärtää. En vertaisi sitä millään lailla hifiin, koska musiikin kuuntelussahan vasta monia lopputulokseen vaikuttavia tekijöitä onkin. Ei Darblet ole jippo, se vain tekee oikeasti entistä parempaa kuvaa. Ja se tulee vuorenvarmasti integroitumaan tuleviin näyttölaitteisiinkin.
     
  8. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Nyt tuli taas niin paksua pajunköyttä ettei voi jättää kommentoimatta. Ensiksikin, Darbletilla ei ole pienintäkään hajua mitä, jos mitään, kuvasta on kadonnut pakkausprosessissa. Sen läpi voi ajaa täysin pakkaamatonta TIFFiä 24 kuvaa sekunnissa ja Darblet yrittää veivata kuvaan lisää informaatiota, vaikka kuvaa ei ole pakattu mitenkään. Darblet, kuten muutkaan kuluttajalaitteiden terävöitysalgoritmit, ei ymmärrä kontekstista yhtikäs mitään eikä osaa luoda kuvaan todellista, kuvattujen kohteiden sisältämää detaljia. Toiseksi, Blu-ray on parhaimmillaan visuaalisesti lähes häviötön. 500Mbps:n bittivirralla enkoodatun 1080p-studiomasterin ja hyvin enkoodatun Blu-rayn välillä on detaljitasolla niin vähän eroa, että sen huomaamiseen vaaditaan analyyttisesti harjaantunut tarkkailija. Mikäli projisoitu kuva valkokankaalla näyttää jotenkin paskalta, syy ei ole Blu-ray-formaatin tai sen käyttämien kuvanpakkausmetodien.
     
    Jupe tykkää tästä.
  9. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Kyllä saa ja helpostikin. Jostain ihmeen ja kumman syystä sitä ei kuitenkaan tehdä. Mietipä hetki mistä moinen voisi johtua. Vinkkinä RedAlertin aiempi postaus.
     
  10. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ookoo, pajunköyttä tai ei niin nuo ovat omia havaintojani. Jälleen kerran olen kommentoimassa ihan omilla silmilläni huomattuja asioita. Voisitko Petri ottaa huomioon, että kaikki eivät katso kuvaa niin "teknisesti"? Eikä omin silmin havaittua tarvitse – en edes osaa enkä haluakaan – aina selittää tieteellisesti, teknisesti tai insinörtisti. Mainitsinkin tuossa, että hyvällä materiaalilla päästään Darbletin kanssa parhaaseen lopputulokseen. Se tarkoittaa siis sitäkin, että Blu-ray-leffoissa on ihan kuraa ja karkkia. En käytäkään laitetta muuhun kuin Blu-raypälyilyyn. Jotain hurjan hyvää Darblet kuvalle tekee, sen ovat todenneet myös muutamat raskaan sarjan kuvaharrastajat jotka sen ovat nähneet. Mutta mitä se tekee, se ei ole mulle oleellista. Vaikka tiedänkin ihan vaan rautalankaversiona sen.

    Et ilmeisesti ole itse nähnyt livenä Darbletia? Olet tai et, niin ihmettelen kommentointejasi laitetta ja uutta tekniikkaa vastaan. Olet yleensä ollut ennakkoluuloton edelläkävijä näissä asioissa, mikäs nyt mättää?... IMHO. Peace.
     
  11. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    En muuten väittänyt, että Darblet luo kuvaan mitään uutta tai siitä puuttuvaa, vaan että se "kaivaa esiin" ja siis korostaa tietynlaisia pikkudetskuja. Jotka EHKÄ ovat pikkaisen kärsineet pakkaamisesta. Nyt menee taas nipotukseksi...

    PS. Jos Blu-ray on mielestäsi laadultaan riittävä mihin tarvitaan 4K:ta?
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2013
  12. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Pojat pojat...elekeepäs nyt...tarkoitus lienee keskustella ihan asialinjalla ja tosiaan ei kaikki täälläkään ole guruja...allekirjoittanut kaikkein vähiten. Tavoite kai olisi, että jokainen saisi kotiteatteriinsa itseään eniten miellyttävän lopputuloksen, hifipuolellakin monet asiat ovat makuasioita ja meillä kaikillahan on erilaiset korvat silmistä nyt puhumattakaan...tuossa Darbletissa nyt eniten askarruttaa se, että onko sen luoma kuvanparannus illuusio vai todellinen (siis onko kuva oikeasti parempi vai näyttääkö se vain siltä)...pitänee nähdä omin silmin. Oikeastihan blu-ray-spekseissä tehtiin jo aikoinaan kardinaalimunaus, eri kuvasuhteet olisi pitänyt esittää 21:9 eikä 16:9 raameissa, todellinen pystyresoluutio olisi aina 1080 ja vaakareso 2520 (21:9), 1920 (16:9) tai 1440 (4:3) ja sivuille jäisi kahdessa viimeisessä erisuuret surureunat...letterboxaus on paska juttu!
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2013
  13. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Havainnoissa ja mielipiteissä ei ole mitään vikaa, mutta minä näen punaista kun niitä tuputetaan faktoina.

    Olen nähnyt ja päässyt vertaamaan Sonyn uusiin algoritmeihin, jotka tuottavat hyvin samanlaista jälkeä. Darbletissa ja muissa vastaavissa "mättää" se, että ne muuttavat kuvan luonnetta, tehden siitä jotain muuta kuin mitä elokuvan tekijät ovat halunneet. Kuvaan lisätty informaatio on täysin keinotekoinen illuusio, eikä prosessissa palauteta kuvaan mitään siitä "hävinnyttä", koska algoritmi ei voi tietää mitä, jos mitään, kuvasta on hävinnyt. Pahimmassa tapauksessa kuvaan tuodaan sellaista, mitä elokuvan tekijät eivät missään tapauksessa haluaisi näkyvän.

    Tulee väkisin mieleen vertaus, jossa joku käyttää ensin tuntikausia näytön huolelliseen kalibrointiin ja joku toinen nostaa sen jälkeen värilämpötilan 9000 kelviniin, koska sinertävä kuva "nyt vaan näyttää paremmalta". Minä haluan nähdä kuvan sellaisena kuin se on tarkoitettu. Siksi nämä jälkiprosessointiviritykset tökkivät.
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2013
    Jupe tykkää tästä.
  14. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Luetun ymmärtämisen kurssille, mars mars. Puhuin aivan eri asiasta.
     
    Jupe tykkää tästä.
  15. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuo Teittisen besserwisserismi ja gurutus on mennyt ihan överiksi. Eihän tähän hiekkalaatikkoon pian enää muita mahdukaan. Jotain rajaa sentään, eihän Petri ole DVD Plazan moderaattori / ylläpitäjä / sensuuri. Vai onko? Joka tapauksessa tuollainen suhtautuminen asialliseen keskusteluun pienine asiavirheineenkin tuo mieleen lähinnä Pohjois-Korean. "Näen punaista!"... Get a life, man.
     
  16. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Eli kun sinä nasautat asiantuntevasti, että kuu on tehty juustosta ja joku asiasta enemmän tietävä korjaa misinformaation, et suinkaan jatka argumentointia faktoilla vaan alat kommentoida henkilöä. Onneksi olkoon, hyvin sä vedät.
     
    Jupe tykkää tästä.
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Sekö myös sumentaa näkösi? Hiukan liioitellulta vaikuttaa tuo hyökkäyksesi.
     
  18. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    So so pojat...ei kai nyt pelihousuja kannata repiä moisen asian takia! Ymmärrän kyllä molempien kannat, mutta olen taipuvainen samoille linjoille Petrin kanssa. Juuri tuosta on mielestäni kyse, Darblet ei kaiva kuvasta sellaista hukkunutta detaljia jota oikeasti olisi olemassa vaan tekee jotain muuta. Miten voisikaan, vähän sama juttu kuin monissa leffoissa esim. sumeaa valvontakameran kuvaa zoomataan/terävöitetään jollain hokkuspokkustempulla niin, että nähdään jonkun kasvot, auton rekkari tms. Lienee täysi mahdottomuus, kun tuota dataa siinä kuvassa ei yksinkertaisesti ole olemassa...tosin numeroiden/kirjainten ääriviivoista voi olla apua tunnistuksessa, mutta miten on niiden kasvojen laita, kun ei ole valmista standardimallia mihin verrata! Erilaisia kasvoja lienee jonninverran enempi kuin numeroita ja kirjaimia...
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2013
  19. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    En ymmärrä miksi jotkut ottavat laitteita koskevat kommentit niin henkilökohtaisesti, että mopo keulii ihan kaatumiseen asti.

    Enivei, hokaan kyllä miksi niin monet pitävät Darbletin ja Sonyn Reality Creationin kaltaisten "ehostusten" luomasta näennäisestä terävyydestä ja yksityiskohtaisuudesta. Minäkin tykästyin molempiin aluksi; silmä vaan tykkää detaljeista, se on ihan luonnollista. (Sen takia aito 4K-kuvakin on niin hieno katselukokemus.) Huomasin kuitenkin jo parin tunnin kuluttua vähentäväni tehostetta jatkuvasti, koska kuva näytti jotenkin luonnottomalta. Mutta kuten sanottu, en ihmettele että jotkut prosessoinnin jäljestä pitävät.
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2013
  20. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    freewheeler maistellut taas pari boolimukillista? Takakireähköä tiuskintaa havaittavissa.