Laitteen palautus

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana horhokokki, 14.02.2013.

  1. horhokokki

    horhokokki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän osaa vituttaa että tein sen erheen että ostin vahvistimen verkkokauppa.comin myymälästä. En sitten uskonut, että kun vahvarissa on HDMI-lähtöjä sisään ja ulos, ettei telkkarin ruutuun tule mitää asetuksia. No eipä tullut. Ei. Ja sitten kun lykkäsin digiboxin vahvistimeen kiinni niin eihän se mitään näkynyt laitteen lävitse jos vahvari sammutettu. Siinä sitten olis huononäköisenä pitäny alkaa tihrustamaan onnettoman kokoisesta näytöstä että miten sen saa ehkä toimimaan kuten weppisivulla puhutaan, että läpivienti HDMI:llä laitteen ollessa sammuneena. Ja liikkeessähän tuota laitetta ei pääse mitenkään testaamaan. Siellä ne on hyllyssä pahvilaatikoissa. Eli käyttöohjeet olis pitäny ensin lukea ennenkuin laitteen ostaa, että olis nämäki puutteet tästä laitteesta tiennyt. Kyllähän vituttaa ja rankasti. 75% suostu sentää kaveri palautustiskillä hyvittämään, mutta silti jäi aika isosti tästä kokeilusta tappiolle. Joko sanoin, että vituttaa. Enkä varmasti osta enää verkkokauppa.comista mitään.

    Manuaalit sun muut olivat avaamattomana vielä muoveissaan. Ainoastaan kaukosäädin oli pussista otettu pois, mutta sekin siististi mitään repimättä. Kuten myös pahvilaatikot siinä kunnossa, missä olivat noutohetkellä. Kyllähän harmittaa ja vituttaa.

    Alkaa käymää vähiin nämä ostopaikat Suomessa kun menevät konkurssiin tai asiakaspalvelut on mitä on.
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Kuulostaa Procasterilta. Verkkokauppa.com on ihan hyvä putiikki, jos tietää, mitä menee ostamaan. Jos ei tiedä, niin sitten varmaan joku edes hiukan asiantunteva kodinkoneliike on parempi.

    Jos olisit tilannut postimyynnillä samasta liikkeestä, niin olisit saanut 2 viikkoa palautusaikaa.
     
  3. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei verkkokauppa.com ole vastuussa siitä että ostajat eivät viitsi opetella edes käyttämään laitetta. Itsekin sanot että ohjekirjat on avaamattomana muoveissa ja sitten ihmettelet ettet saa asetuksia laitettua kuntoon.

    Lue ne ohjekirjat ja laita läpivienti päälle. Jos se laite ei tue läpivientiä vaikka sillä ominaisuudella on mainostettu niin silloinhan sen pitäisi pystyä palauttamaan kun tuote ei vastaa luvattua.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ei normaalikaupalla ole minkäänsorttista velvollisuutta ottaa palautuksena toimivaa laitetta takaisin, vaikka kuinka uunot itkisivät, vetoavat kuluttajansuojaan ja uhoavat "en ikinä enää osta tästä kaupasta".
     
  5. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rtfm !!! .
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    On, jos laitteessa ei ole mainostettuja ominaisuuksia. Eli, mikäli tuo hdmi:n läpivienti ei laitteessa tosiaan toimi silloin, kun laite on sammutettu, vaikka niin mainostetaan, ei laite ole sellainen kuin on luvattu eikä tuossa ole kahta sanaa siitä, pitäisikö laite ottaa takaisin. Sen lisäksi ostaja voi vaatia esimerkiksi bensakuluja. Jos taas kyseessä on ominaisuus, jota ei vain ostaja ole osannut käyttää, niin silloin ei tietenkään ole palautusoikeutta.

    Eikös Gigantti anna 30 päivän palautusoikeuden tuotteilleen?
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuosta HDMI standby pass through ominaisuudesta, niin jotkut vahvistimet kuten oma halpis Pioneer VSX-527-K vaatii sen että tuo HDMI-CEC ominaisuus löytyy vahvistimen molemmilta puolilta.
    Itsellä se ei myöskään toimi Wbox HD:lla eikä vanhalla FAT PS3:lla, jos olisi PS3 Slim malli josta tuo HDMI kättely löytyy niin sillä toimii.

    Siis se että laitteessa mainostetaan olevan joku tietty ominaisuus ei tarkoita sitä että se aina toimisi riippumatta siitä mitä siihen kytketään.
    Vanha Maranzin SR4002 vahvistimeni ei tukenut uutta Panasonicin ST50 telkkua lainkaan HDMI:n kautta ja niinpä joutui vaihtamaan vahvistinta, Panasonicin myynti-ilmoituksessa ei lukenut etteikö se tuota Maranziani tukisi vaikka siitä HDMI liitännätkin löytyi :)
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013