Topfield CRC-2400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana randomname, 03.03.2010.

  1. skapanen

    skapanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä ollut CRC-2400 nyt pari kuukautta, vanhojen firmiksien ongelmilta on vältytty..
    + hiljainen
    + luotettava, ajastukset 100%
    + toiminnot riittävät
    + valikot/EPG nopeita
    - kaukosäädin on halparimpula
    - ohjekirja varsin suppea, ei kerro läheskään kaikkea
    esim. vanhassa boksissa piti tallenne ensin pysäyttää ja sitten poistaa, tässä taas kannattaa tehdä just toistepäin että poistaa tallenteen silloin kun toisto on vielä päällä, niin pysyy listassa oikealla kohdella..
     
  2. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    TAPpeja ei kaiketi voi käyttää sen takia kun toppari on halunnut laitteelle Cable Ready HD "leiman". Koska kaikkia maailman TAPpeja ei hyväksyjä voi testata niin niiden käyttö pitää sitten estää. Jostain luin tästä, ettei vain olisi ollut täällä. No joku korjatkoon jos olen väärässä.
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toisaalta esim. Saksassa topparin malli 2401 näyttää ja tallentaa myös HD-lähetyksiä ja tukee TAP:eja. Ja juuri se on se syy, miksi osa suomalaisistakin tikipoksin ostajista päätyy tuohon malliin ketjun otsikossa mainitun, hölmöläisten raiskaaman mallin sijasta.

    Tämä on kyllä maailman huonoin selitys. TAP-ohjelmia ei kukaan ns. virallinen taho ole koskaan edes yrittänytkään testata, vaan ainoastaan niiden tekijät ja käyttäjät. Eli jos toimivat, niin toimivat. Ja usein toimivat niin hyvin, että niillä korvataan esim. toppyn oma surkea EPG. Näin on ollut jo muinaisesta 5100-mallista lähtien. TAP = Topfield Aplication Program.

    Eli hieman sama juttu kuin jos älykännykästä vahingossa/tietämättömyyttään mentäisiin estämään aplikaatioiden lisääminen. Ja annettaisin jälkikäteen hätäselitykseksi jotain tyyliin "kaikkia maailman aplikaatioita ei hyväksyjä voi testata niin niiden käyttö pitää sitten estää".
    Mutta näin tietenkin vain suomiversiossa. Saksasta voi kyllä ostaa saman kännykän ja ladata siihen halumansa aplikaatiot, joista osa on suomalaisten tekemiä. Suomalaisten käytettäviksi. Mutta ei tietenkään ole koskaan pakko asentaa yhtään mitään, jos ei halua. Eihän tuollaisessa kuviossa olisi järjen hiventäkään.
     
  4. prelude1

    prelude1 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olen huomannut saman ongelman. EPG-luettelossa ohjelmien kohdalla näkyy todella harvoin oikein tallennusmerkit. Ehkä parhaiten tallennusmerkit näkyvät oikein, kun on juuri tehnyt tallennuksen. Tallennuslistassa ajastukset näkyvät myös aivan oikein. Ongelma on todella ärsyttävä, sillä ohjelmaluetteloa selattaessa ei aina muista, onko laittanut jo ohjelman tallennukseen, kun tallennusmerkkiä ei näy, vaikka ohjelma on ajastettu. Monesti myös tallennusmerkit näkyvät ihan väärien ohjelmien kohdalla aivan toisella kanavalla. Tämä ongelma laitteessa on ollut jo alusta alkaen (mainintoja on ollut useilta käyttäjiltä). Tuntuu siltä, että uusimman päivityksen 1.10.00 myötä tämä ongelma vain paheni tai ei ainakaan vähentynyt. Kommentteja asiasta myös muilta. Laittakaa tietoja, onko teillä vastaava ongelma.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2013
  5. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä tietää että en ole tullut vainoharhaiseksi tämän asian suhteen.:eek:

    tänään sitten ei ole tallentanutkaan mitään, vaikka toissapäivänä katsoessani herjas "tallennus on jo olemassa", kun ei ollut merkkiä.
    Ohjelmavalikossa oli tallennusmerkit ilmestynyt tänään, mutta tosiaan aivan vääriin paikkoihin. Jotain yöllistä chattiä, ostoskanavaa ja kaunareita olisin muka ollut laittanut tallennukseen, vaikka en oikeesti edes unissani.
    Voi pahnahinen. Tekniseen tukeen äkkii tästä ilmoituksia kaikilta. Tosi peestä, kun ei voi luottaa ollenkaan tallennuksiin.:mad:
     
  6. skapanen

    skapanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa on ollut täälläkin, eli EPG näkymästä katoaa ajastuksen merkintä. Itse ajastukset kyllä toimivat ok.
     
  7. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kannata laittaa ajastukseen kun päivän tai korkeintaan kaksi päivää etukäteen.

    Koska ohjelmatiedot vaihtuvat ja siten ne tallennusmerkit katoavat ja ilmestyvät vääriin paikkoihin.

    Tänään kun katsoin ohjelmaluetteloa, niin tallennusmerkkejä oli taas väärissä paikoissa.
    Jätin yhden väärän paikoilleen.
    Ajastinasetuksissa oli merkki "Badding", mutta se oli väärä aika. Kun sen aika tuli, katsoin tallennettujen valikosta, niin se oli aikaisemmin tallennukseen laittamani ”Badding” elokuvan nimellä, mutta oli siis joku ruotsalainen keskusteluohjelma oikeesti.
    Badding elokuva alkaa vasta tunti ja vartti myöhemmin. ja siitä oli häipynyt tallennusmerkki.

    joten ne joutuu kuitenkin tsekkaamaan EPG luettelosta päivittäin että on oikeilla paikoilla ja haluamat ohjelmat tallentuisi.

    Eli ei kannata koskaan luottaa että ohjelmat olisivat oikeilla paikoillaan ajastintallennusluettelossa. vaikka tarkoittamansa ohjelmat näkyisivät, niin tällä nimellä ei ole varma mitä ohjelmaa se oikeasti alkaa tallentamaan, ennen kuin tarkistaa ajat ohjelmavalikosta päivittäin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2013
  8. skapanen

    skapanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    jotain eroja on laitteissa.. ei käyttäydy meillä noin, yhtään ajastusta ei ole mennyt pieleen vaikka EPG-merkintä katoaakin. Ja usein ajastetaan koko viikko kerralla.
     
  9. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en pysty koko viikkoa ajastamaan kerralla, koska ei voi ajastaa kun 70 ohjelmaa. Ja viikossa usein tulee tallennettavia ohjelmia tuon yli. Koska tallennan usein myös keskustelu- ja ajankohtaisohjelmat. (en kuitenkaan uutisia)

    Mutta se ei haittaa, koska edelliseen viestiini viitaten, ei kannatakaan ajastaa kun muutaman päivän kerrallaan. siihenkin silti voi tulla tallennusmerkkien muutoksia, mitä myöhemmin joutuu korjaamaan.
     
  10. skapanen

    skapanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    70 on paljon ;D Meillä max. 20 viikossa, ja vain mtv3, nelonen, sub.
    Ylellä taitaa ohjelmat muuttua eniten urheilujen takia, se voi tietty sotkea EPG tallennukset.
     
  11. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on sekaisin ohjelmat kaikilta kanavilta, ei pelkästään Ylellä.:mad:
    Ei minullakaan ole muita kun peruskanavat.
    Joo, kyllä tuo 70 mullekin piisaa siksi pariksi päiväksi, mitä kantsii tallentimen oikuttelun vuoksi laittaa kerralla tallennukseen, kun kuitenkin joutuu ne joka päivä tarkistaa ja mahdollisesti korjata.:rolleyes:

    Lisäksi suosikkikanavista tippuu ajoittain joitakin kanavia pois. Nekin täytyy hakea aika-ajoin uudelleen.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2013
  12. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ylellä on kyllä se signaali kun ohjelma alkaa niin tallennus alkaa, tai ainakin on ollut. Tämä huomioi myöhästymiset. Viimeksi kun kokeilin niin toimi. Mitään extra aikoja ei tallennusajankohdassa saa olla.
     
  13. prelude1

    prelude1 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tallennusmerkkiongelmasta reilu viikko sitten sähköpostia maahantuojalle:
    "Onko teillä tiedossa ongelma, joka on varsin ärsyttävä. Laitan tästä lainauksen keskustelupalstalta, joka kuvaa ongelman hyvin:

    "EPG-luettelossa ohjelmien kohdalla näkyy todella harvoin oikein tallennusmerkit. Ehkä parhaiten tallennusmerkit näkyvät oikein, kun on juuri tehnyt tallennuksen. Tallennuslistassa ajastukset näkyvät myös aivan oikein. Ongelma on todella ärsyttävä, sillä ohjelmaluetteloa selattaessa ei aina muista, onko laittanut jo ohjelman tallennukseen, kun tallennusmerkkiä ei näy, vaikka ohjelma on ajastettu. Monesti myös tallennusmerkit näkyvät ihan väärien ohjelmien kohdalla aivan toisella kanavalla. Tämä ongelma laitteessa on ollut jo alusta alkaen (mainintoja on ollut useilta käyttäjiltä). Tuntuu siltä, että uusimman päivityksen 1.10.00 myötä tämä ongelma vain paheni tai ei ainakaan vähentynyt."

    Tästä ongelmasta on keskustelupalstoilla useita mainintoja. Myös kaikillä ystävilläni, joilla on sama laite, on sama ongelma, kun olen kysynyt tästä heiltä.
    Tallennusmerkkien oikeinnäkymisen luulisi olevan ihan perusasia digiboxissa. Tämä on minun 5 Topfieldin digiboxi ja ensimmäinen laite, jossa kyseistä ongelma löytyy.
    Oletteko siis huomanneet tämän ongelman ja onko korjausta tulossa? Milloin?
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Sain seuraavanlaisen vastauksen:
    "Hei!

    Jos on jatkuvia (päivittäinen, viikkoinen yms.) ajastuksia, voi R-merkki kadota EPG:stä jos operaattori tekee muutoksia ohjelmatietoihin.
    Tämä ei kuitenkaan hävitä ajastuksia vaan tallenteet tulevat normaalisti oikeaan aikaan.
    Pelkkä r-kirjain siis voi näissä tapauksissa kadota. Jos tällaisen ohjelman yrittää ajastaa uudelleen, ilmoittaa laite että kyseinen ajastus on jo olemassa, eli siitä ei tarvitse huolehtia.

    Ystävällisin terveisin,

    Arto Aho
    Topfield tekninen tuki
    Puh. 0600 – 155 45

    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Vastasin itse tähän seuraavasti:
    "Tervehdys!

    En käytä juuri ollenkaan päivittäisiä tai toistuvia ajastuksia (eli mainitsemiasi jatkuvia tallennuksia), vaan teen pääsiasiassa kertaluonteisia ajastuksia. Ongelma koskee siis
    erityisesti näitä kertaluonteisia tallennuksia. Sama ongelma on myös tuttavieni CRC-2400 boxeissa. Eli boxi hävittelee täysin sattumanvaraisesti näitä r-merkkejä tallennusten osalta.
    Se ei lohduta yhtään, että tallennukset tulevat oikein, kun pitää jatkuvasti käydä tarkistamassa, onko talletus jo tehty, kun talletusmerkkiä ei näy EPG-luettelossa. Kyllä näin uuden
    ja kalliin laitteen pitää tallainen perusasia hoitaa oikein, kun kerran ikivanhoilla boxeillakaan ei ole vastaavia ongelmia.

    Tämä on myös monien muiden käyttäjien mielestä iso ongelma:

    esim: sivu 45 alaosa: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/80480-Topfield-CRC-2400/page45

    Mainintoja tästä ongelmasta on myös muillakin keskustelupalstoilla.

    Kyseessä on selvästi laitteen Firmware-vika. Vika ei johdu mistään operaattorin ohjelmatietopäivityksistä, sillä muut laitteeni (minulla on siis myös
    Topfield 5100 pvrc ja Topfield tf-500 käytössä) toimivat ihan oikein, eivätkä hävitä tallennusmerkkejä EPG-luettelosta.
    Samoin kavereitteni erimerkkisit (mm. Finlux, Handan, Finnsat) boxit näyttävät tallennukset täysin oikein EPG-luettelossa, eivätkä hävittele tallennusmerkkejä.
    Olen siis todellakin testannut tätä ongelmaa.

    Toivoisin, että asia korjattaisiin seuraavassa päivityksessä."
    ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Maahantuojalta en ole saanut tähän uusimpaan viestiini vielä vastausta...
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2013
  14. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä kirjoitin muutama päivä sitten lähes vastaavanlaisen kyssärin Topfieldille, sain myös lähes yhdenmukaisen vastauksen mitä Prelude1 sai.
    Kirjoitin myös vastauksen, että en käytä juuri ollenkaan viikottaisia tallennuksia, koska nekään ei testauksen mukaan toimi.

    Nyt sitten tänään huomasin uuden asian: (eli joka päivä näkyy tulevan lisää)
    Katos tallenteen toistossa kysely haluaako sen alusta vai jatkaa keskeytymiskohdasta.
    Se on kyllä asetuksissa että saa valita. mutta ei se siellä mitään auta, kun on tallennekohtainen.
    Nopeampi sitten kelata kuin että joka kerta menis asetuksista säätää.

    vai olenko sössinyt jotain itse ?

    Laitteen hankkimisesta ei ole vielä kuukauttakaan ja roppakaupalla ongelmia. täytyy katsoa voiko tämän kaupan perua.
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2013
  15. marsu1969

    marsu1969 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2011
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on satunnaisten epg:stä tehtyjen ajastusten lisäksi ajastuksia 'joka päivä', 'joka arkipäivä' ja 'viikottain'. Kaikki toimivat niinkuin pitääkin. Ainoastaan tehtyjen ajastusten näkyminen epg:ssä on vähän niin ja näin, mutta minulle se ei ole iso ongelma. Miten on, kun käyt päivittäin tarkastamassa ajastuksiasi, niin korjaatko niitä? Jos vaikka siinä olisi syy epäonnistumisiin.

    Järjestelmän asetuksissa on 'Toisto', josta voi määrittää tallenteen toiston aloituskohdaksi 'keskeytyskohta' tai 'Tallenteen alusta'. Tämä asetus koskee kaikkia tallenteita. Lisäksi Tallennetuissa ohjelmissa voi minkä tahansa tallenteen kohdalla klikata valkoista [Option]-painiketta kaukosäätimestä ja valita Toiston asetukseksi 'Ei käytössä' tai 'Käytössä' (hieman epäloogisesti tämä määrittely koskee kaikkia tallenteita). Jos valitset 'Ei käytössä', niin tallenteen toisto alkaa siitä kohtaa, mitä olet Järjestelmän asetuksen 'Toistossa' määrittänyt. Jos taas valitset 'Käytössä', tulee kysely, jossa oletusarvoisesti on valittuna se mitä olet Järjestelmän asetuksen 'Toistossa' määrittänyt.
     
  16. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    yleensä korjaan. Kokeilin myös että jätin korjaamatta ja aikaisemmin kerroin mitä tapahtui: mm. eräästä elokuvasta, minkä aikaisemmin laitoin tallennukseen, oli nyt lähtenyt tallennusmerkki. Ja tuo merkki oli pari tuntia aikaisemmin jonkun keskusteluohjelman kohdalla. Sitten kun katsoin tuon väärän tallennusajankohdan hetkellä, niin se oli alkanut tallentumaan - mutta elokuvan nimellä. Ja elokuva jäi tallentumatta.
    Eli siis tarkoitus oli tallentaa Badding elokuva. sitten tuo tallennusmerkki oli jonkun ruotsalaisen ohjelman kohdalla. se alkoi tallentumaan, tallennettujen ohjelmien luetteloon tuli "Badding", mutta kun avasi toistoon, niin tietty se oli tämä keskusteluohjelma, jonka kohdalla se merkki EPG:ssä oli.

    Näin ei voi myöskään luottaa siihen että joku ohjelma on tallennuksessa, vaikka nimi olisikin ajastettujen ohjelmien luettelossa, koska ne nimet voi olla väärien ohjelmien ajoilla.


    Kiitti, tuo auttoi. En tiedä missä vaiheessa olin tuonkin muuttanut, vai onko se vaihtunut itsestään.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2013
  17. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan ollut tekniseen tukeen yhteydessä ? Onko tullut muuta ohjetta kun tehdasasetuksien palauttaminen ?
    Minä olen ollut nyt pari viikkoa yhteydessä. ja joka asiaan jauhaa tuota palauttamista. Vaan kun se ei enää auta.

    Ja sen joutuisi tekemään monta kertaa viikossa uudelleen.
    toimivaan laitteeseen ei tarvitse tehdä tedasasetukisen palauttamisia monta kertaa viikossa eikä edes joka viikko.

    menee aina puoli päivää, ennen kun saa palauttamisen jälkeen kanavahaut ja kaikki asetukset laitettua. Sitä ei jaksa tehdä jokatoinen päivä.
     
  18. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Menee vain pari sekuntia, jos olet tallentanut järjestelmän asetukset. MENU > ASENNUS > JÄRJESTELMÄN PALAUTUS > TALLENNA JÄRJESTELMÄN ASETUKSET. Asetusten palautus samasta paikasta tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.

    Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että boksissa on jotakin mätää, jos tehdasasetukset täytyy palauttaa kerran viikossa. :D
     
  19. Parka

    Parka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aina sitä oppii uutta, vaikka olen tuota manuaalia lukenut suurennuslasin kanssa, kiitos !
    Vaikka kyllä mulla silti menee ehkä vähän kauemmin kun pari sekuntia, mutta helpottaa kyllä tuo kummasti.:)

    Järjestelmän palautukset eivät ole kuitenkaan näihin ongelmiin auttanut, vaikka sitä joka paikassa teknisessä tuessakin yritetään tuputtaa ohjeena. voin silti joskus sen taas tehdä, jos bugit kasaantuu. vaikka tuskin vieläkään mitään autaa.
     
  20. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä verkossa olet Parka? DNA/Welhossa itse ja epäonnistuneiden tallennusten määrä pyöreä nolla. Mukana maksu- ja HD-kanavia.

    Tallennusmerkkien katoaminen on vanha ja tunnettu bugi. Ei ole itsellä vaikuttanut ohjelmien tallentumiseen. Mulla homma menee niin päin, että viikottaiset ym. tallennukset säilyy palluroina EPG:ssä, mutta kertaluontoiset haviävät aina jossain vaiheessa.