Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän väliin vähän kokemuksista 42st50:stä.

    Sisäänajoin reilun viikon yötä päivää.
    USB-nauhoitus toimii hyvin.
    Mitään häiritsevää ääntä ei kuulu.
    Kuvan säädöt vaativat vielä toimenpiteitä (kirkkaus, kontrasti).

    Tähän asti kaikki hyvin.

    jmh
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Jos kuvan säätää kohdilleen ja se aiheuttaa palamista niin nostan kädet pystyyn ja myönnän syyllisyyteni :)
    Edellisiä PX700 ja C10 Panan plasmoja katselin myös maksimivalovoimaisuudella eli se minkä Cinema antoi ja se oli kyllä selkeästi enemmän kuin tässä ST50:sen True Cinemalla (kalibrointiosiosta löytyy näidenkin luvut) jota 99%:sti telkussani käytän. Mitään ongelmia ei ollut kuvanpalamisen/plasmasolujen epätasaisen kulumisen suhteen.

    Muistelen että AVS Forumilla joku oli asiasta ollut siellä yhteydessä huoltoon ja olivat sanoneet että vika johtuu jostain jännitetasoista tms. jolla paneelia ajetaan.
    Luulisi että Suomen maahantuoja Panasonic ja heidän valtuuttama Simson huolto olisi asiasta tiennyt kun paneelin telkkuuni vaihtoivat ja olisivat sitten samalla sille jotain tehneet.

    Epäilen kyllä vahvasti että jotain tämän tyyppistä vikaa siinä täytyy olla ja suhteessa aika vähän näitä löytyy ainakin keskustelupalstalta kun ottaa huomioon että luen aktiivisesti Suomen, Englannin ja Jenkkien foorumeja. Yksi vastaava on Jenkkilässä käsittelyssä mutta vastausta ei vielä huollon suunnalta ole tullut.

    Ehdotin viimeksi uutta televisiota viallisen tilalle, mutta siihen maahantuoja ei suostunut vaan halusi että siihen vaihdetaan paneeli.
    Jos haluavat vielä kokeilla vaihtoa kokonaan eri laitteeseen, niin siihen suostun mutta en enää korjaukseen joka voi taas kestää yli 2kk:tta, se on sitten rahat pois. Jos eivät kaupanpurkuun suostu kuten kuluttajaoikeusneuvoja minulle kertoi että siihen on jo oikeus, niin asia menee sitten ratkaistavaksi Kuluttajariitalautakuntaan ja sieltä ratkaisua luvassa sitten ehkä kesällä 2014.

    Niin ja tosiaan ensin katsoin tunnin FOX:ia, jäännöskuva oli siinä parisen tuntia ja häipyi, seuraavaksi katsoin FOX:ia parisen tuntia ja jäännöskuva oli useita tunteja eikä se siitä oikeastaan sen jälkeen enää ole edes hävinnyt. Nyt voisin toki taas vieritellä pari viikkoa puhdistuspalkkia ja vältellä FOX:ia mutta koska olen sitä mieltä että televisiota pitää voida käyttää normaalisti, niin en lähde siihen enää. Aiemman kokemuksen perusteella siellä on ja pysyy teki sitten mitä tahansa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2013
  3. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu niin kummalliselta nämä kiinnipalamisongelmat, vanha Hd ready TH-42px7e on aina palvellut luotettavasti, tuntienkaan pelisessiot eivät ole jättäneet siihen mitään. Voiko tosiaan olla, että kehityksessä otetaan takapakkia. Täytyy toivoa, ettei ongelmia tule.
     
  4. CRT

    CRT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sitä täs oon ihmetellykkin,,,,, kun on hurjasti juttuu palamisista. Onko jokin 3D toiminto (tekninen toteutus) lisännyt plasman kiinnipalamis riskiä.

    Mulla on vanha TX-P50G20E noissä malleissa ei ilmeisesti ole ollut, yhtä paljon kiinnipalamisia....kuin uudemmissa,,,? :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2013
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Niin, koko Suomessa on nyt dokumentoidusti tämä YKSI tapaus jossa paneeli on palanut lopullisesti pohjaan. Onhan se tietysti aika paljon.
    Tässä nousee foorumeilla hitollinen paskamyrsky lähes olemattomasta asiasta, kun yhdellä aktiivilla jämähtää ja sen jälkeen sadat käyttäjät referoivat samaa tapausta ristiin tyyliin "kaverilla paloi lopullisesti" vaikka kyse edelleen on siitä yhdestä paneelista.

    Hetkellisiä kuvia voi toki jäädä, mutta minun ei ole työpöytäkäytön jälkeenkään tarvinnut ajella edes vierityspalkkia. Pitkästä staattisesta suurikontrastisesta kuvasta mahdollisesti kuvaan jäävät ääriviivahaamut lähtevät näkyvistä 15 sekunnissa tv-kanavalle vaihtamalla tai muuta liikkuvaa kuvaa näyttämällä.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Veit jalat suustani...

    T: Vesku
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    :D
    Minua ahdistaa lukea niitä lukemattomia ylistyksiä telkusta ja kuinka mitään jäännöskuvaan viittaavaakaan ei 99.99% foorumeilla kirjoittelevien kohdalla tämän ST50 telkun osalta ole ;)
    Näiden perusteella jos saisin rahani takaisin, niin uskaltaisin tilata samanlaisen uudestaan koska onhan se jo lähes mahdottomuus että niin huono tuuri kävisi jos osuisin toiseen heinäsuovassa olevaan neulaan...tän tuurin kun saisi käännettyä toisinpäin niin ehkä Veikkauksen peleissäkin osuisi edes joskus kohdille.
     
  8. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Nimenomaan, nykypäivänä foorumilla mainittu ainokais tapaus saa monet epäilemään ja täten perumaan mahdollisen tuotteen oston vaikka mitään perustetta ei olisikaan oikeasti.
    Asiat suurenevat aivan liian suureen mittakaavaan.

    Ja ainakin näiden plasmojen kohdalla tuo koko kuvan palaminen kiinni-ilmiö on saanut aivan liian suuren huomion kun kuitenkin katsoo miten harvalla on oikeasti käynyt niin.
    Ei voi käydä niin huono tuuri että sattuisi omalle kohdalle vikatapaus.

    Toivottavasti kaikki (kenellä ongelmia plasmojen kanssa) saavat asiansa kuntoon.
     
  9. posi

    posi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.01.2010
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulla oli joulun alla kokeiltavana GT50. Katsoin muutaman tunnin Snookeria Eurosportilta, ja heti paloi logo (joka Eurosportilla on aika kirkas) oikeaan ylänurkkaan. Vein telkkarin takaisin ja vaihdoin DT50:een (kyllä on säätämättä hyvä).
     
  10. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin...ei tämä varmaan ainutkertainen tapahtuma ole tämä kiinnipalaminen...kaikki TV:n omistajat kun eivät tänne niitä ongelmiaan tule kertomaan.

    Itse luen kyllä mielenkiinnolla asiaan liittyviä kommentteja kun itsellänikin niitä murheita oli edellisessä TV:ssa. Toki kyseessä oli jo yli 7 vuotta vanha Pioneer, mutta siinä ne tekstityksen / kanavalogojen jäljet olivat selvästi näkyvissä ja kun ei ollut mitään vierityspalkkisysteemiäkään, niin siihen jäivät. Pelikäytössä TV ei ollut koskaan vaan tulivat normi TV:n katselulla aikojen saatossa. Nykyistä VT mallia seuraan "pelonsekaisin" tuntein että milloin siihen jotain ilmestyy...tiedän että osin turhaan, mutta jotenkin se vain on jäänyt mieleen että näin tulee käymään...ennemmin tai myöhemmin?
     
  11. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin.. mutta toisaalta ne joilla on ongelmia ovat yleensä vähintään kymmenen kertaa äänekkäämpiä kuin ne jotka ovat tyytyväisiä ja ongelmattomia. Tuskin kuitenkaan tosiaan mitenkään ainutkertaista mutta ilmeisen harvinaista kaikesta päätellen.

    Nooh toivotaan toivotaan että itsellä on hyvä yksilö. :)
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kyselin Mustasta Pörssistä että mitä tehdään kun kuvan palaminen 55ST50 plasmaan näyttää uusiutuvan myös takuuna vaihdettuun paneeliin ja tässä vastausta:

    Hei!

    Kiitos viestistäsi!

    Saimme Panasonicilta tällaisen vastauksen.

    Pahoittelemme viivästystä.


    Ystävällisin terveisin
    Musta Pörssi asiakaspalvelu, Mira

    asiakaspalvelu@mustaporssi.fi
    020 77 565 60
    ********************************************************
    Lankapuhelimesta soitettuna 8,21 snt/puhelu + 6,9 snt/min (sis.alv.)
    Matkapuhelimesta soitettuna 8,21 sntpuhelu + 14,9 snt/min (sis.alv.)


    The user manual does state that the panel can be damaged due to leaving static images on the screen for prolonged times.

    If a static image such as a channel LOGO or Games machine is left on display for a short time such as 5 to 10 mins it would be expected to see temporally image retention which will refresh when a moving image is displayed on the unit after a short while. This is not a fault, but the user can take steps to limit a future issues with the screen becoming damaged by reducing Brightness and contrast levels such as Game Mode if using a games machine on the unit or if prolonged viewing of static images such as Channel LOGO's or Banners.


    Best Regards Shane

    Technical Support Team-Consumer Products


    Ensin vaihtoivat takuuseen uuden paneelin ja nyt yrittävät syöttää ettei koko televisiossa ole mitään vikaa :OI
    Kanavia joissa on kirkas kanavalogo ei saa siis katsella kuin korkeintaa 5-10 minuuttia :eek: :rolleyes:

    Vaikuttaa vahvasti siltä että Kuluttajariitalautakuntaan lähtee tällä viikolla valitus.
    Kuluttajaoikeusneuvojan mukaan minulla olisi oikeus kaupan purkuun kun sama vika uusiutui, mutta vastasi että jos maahantuoja ei tähän suostu niin ainoa vaihtoehto on tehdä valitus tuonne Kuluttajariitalautakuntaan. Siellä sitten pohtivat onko kyseessä vika lainkaan vai "ominaisuus" jota nimitystä nykyään monet valmistajat käyttävät laitteidensa vioista.

    Ps. Näemmä tuohon jenkkien palamistapaukseen jossa asiakas oli myös pistänyt telkun korjaukseen logon palamisen takia on tullut ratkaisu ja Panasonic tämän yhden kerran hyväntahdoneleenä antaa toisen laitteen tilalle:
    http://www.avsforum.com/t/1414908/panasonic-st50-image-retention-please-help/540#post_22944787
    ...I asked her what she expected me to do differently next time to not have this happen again and she said to use the wiper feature after every viewing, which I said seemed like awfully high maintenance for just normal TV viewing (recall my burn-in was just from the TV guide logo that is only up for maybe 30 seconds at a time). She said all TVs have their drawbacks. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2013
  13. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just. Täytyypä ihmetellä jos Panasonicin kanta tosiaan on että heidän televisiotaan ei voi käyttää television katsomiseen. Saatika pelaamiseen. Sitähän tuo käytännössä tarkoittaa... :/

    Kannattanee vielä yrittää sopia mutta tästähän tulisi kyllä ihan muheva ennakkotapaus.
     
  14. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Pistin vielä Simson huollon esimiehelle ja Panasonicin tuelle tästä kyselyä että mistä moinen takinkääntö johtuu. Saisi nyt edes selkeän vastauksen etteivät suostu kaupanpurkuun eivätkä vaihtoon kokonaan toiseen samanlaiseen laitteeseen, niin sen jälkeen olisi hyvä pistää valitus menemään ja toki kaikki asiasta käydyt sähköpostikeskustelut on tallella ja ne liitän mukaan.
    Ihmettelen mistä maahantuojalta Musta Pörssi on asiaa kysellyt kun viimeksi sieltä huoltopäällikkö Peter Foxell vastasi kyllä ihan selvällä suomenkielellä :rolleyes:
     
  15. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei ole epäilystäkään siitä etteikö Panasonic pyrkisi tekemään tästä asiasta niin hankalaa kuin mahdollista. Toivottavasti jaksat pitää pintasi loppuun asti. Useammalta tuttavalta löytyy ST50 eikä niissä ole ollut tälläisiä ongelmia, kuva-asetuksista riippumatta.
     
  16. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Luovutan sitten jos Kuluttajariitalautakunnalta tulee päätös että toteavat ettei televisiossani ole mitään vikaa vaan kyseinen vika onkin ominaisuus. Jos sieltä taas tulee minua puoltava päätös, niin vien asian vaikka käräjille, ainakin ennen Kuluttajariitalautakunta hoiti oikeustoimet kuluttajan puolesta, en tiedä onko tuo nykyään muuttunut.
    En ole ihan helposti periksi antavaa tyyppiä.
    Aiemmin mainostin että asiat hoituvat vaikka omalle kohdalle osuisi yhtä huono yksilö...pitänee vetää vähän sanoja takaisin.
     
  17. SilverGrunter

    SilverGrunter Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2005
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo logojen kiinnipalaminen voi olla kovin harvinaista. Siihen ei varmaan kaikki vaan kiinnitä niin paljon huomiota. Itse olen jo aiemmin miettinyt, että kuutosen logo on aika riskialttiin näköinen. Sitten havahduin kanavaa vaihtaessa, että valkoista taustaa vasten näkyy kuin näkyykin kuutosen logo! Tämä vt50:llä. Nyt on rullannut palkki vartin ja logo näkyy edelleen. Saas nähdä häipyykö enää ollenkaan... Hohhoijaa...
     
  18. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kumma kyllä, tämä ilmiö taitaa olla kuitenkin yksilökohtainen.
    En ole nähnyt yhtään Panasoniccia G10, G20, G30, VT30 tai ST50-mallisarjoista joissa televisiokanavan logo olisi palanut kiinni ruutuun.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2013
  19. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tsemppiä Make73. Taitaa olla tosiaan Panalla sama taktiikka kuin monella vakuutusyhtiöllä. Periaatteena kieltää kaikki, jolloin x prosenttia jättää siiheen. Sitten jatkajille antaa vieläkin kielteinen päätös ja taas x määrä taas jättää homman sikseen. Hienoa että jaksat viedä homman loppuun asti.
    Omassa mallissani 50ST50 on vieläkin PS3 pause logo suht näkyvänä, mutta olen tässä useana iltana katsonut FOXia monta tuntia, kanavalogoista ei jälkeäkään.
    Vertical Banding taas näyttää tulevan pahemmaksi. Aluksi näin vain 3-4 pystysuuntaista palkkia, nyt niitä on jo telkkarin puoleen väliin saakka.
    Lisäksi toinen mitä on telkkarissa muuttunut, on se että kun näkyviin tulee vaikka vahvarin äänenvoimakkuuden palkki joka näkyy noin 5 sek, näkyy palkin molemmilla sivuilla haamujuovat palkista molemmille sivulle. Samoin huomasin tv kuvassa erikoisuuksia. Eräässä kuvassa taustalla oli koko ruudun poikki peltomaisema ja henkilö seisoi kuvan etualalla. Pellon "horisontti" meni kasvojen kohdalla. Kasvoilla näkyi samalla kohdalla "viiva" ja kys viivan ala- ja yläpuollella kasvot olivat eri sävyiset. Vaikea selittaa tuon tarkemmin. Pitää yrittää jos jossain vaiheessa onnistuisi kuvaamaan.
     
  20. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa ihan tyypilliseltä line bleedingiltä. Joissakin peleissä huomannut suurten mustien/valkoisten palkkien aiheuttavan moista kun taustaan on suuri kontrastiero. Varsin lievänä tosin. Elokuvissa esim. en ole huomannut, en kyllä etsinytkään.