Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Eivät taida vipit olla heidän suurin murheensa, taitavat olla jo syvällä paskassa muutenkin.
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ne on hyödyllisiä normaaleille ihmisille, jotka tarvitsee nopeasti rahaa. Onko järkeä viedä heiltä pois mahdollisuus tuohon vain sen takia, että narkkarit ei osaa hoitaa asioitaan?

    Toki alalle pesiytyneet rikolliset vituttaa minuakin...
     
  3. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikavippien suhteen ei ole muuta järkevää kuin että tulisi kieltää heti. Ei kukaan tarvitse sellaisia ja siten parempi ettei ole olemassa sitä mahdollisuuttakaan.
     
  4. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Täysin samaa mieltä. Jos pikavippejä joutuu ottamaan, ovat ongelmat paljon syvemmällä ja niitä ei pikavipeillä korjata.
     
  5. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pikavipit = hädänalaisen tilanteen törkeää hyväksikäyttöä + koronkiskontaa.
    Kukaan ei niitä tarvitse, eivätkä ne ole "hyödyllisiä normaaleille ihmisille"; eivät kellekään paitsi koronkiskureille itselleen.

    Tuossa lovessa on ihan tavalliset nuoret, huonon elämänhallinnan omaavat ihan tavallisen ihmiset ja tolkuttomat hölmöt.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Normaalin ihmisen uskoisi olevan kykenevä hoitamaan asiansa siten, ettei auton renkaan puhkeaminen tai pesukoneen hajoaminen aiheuta lainanottotarvetta. Kulutushysteriayhteiskunnassa onkin näemmä normaalia että eletään täysin kädestä suuhun, vailla mitään suunnitelmaa huomisen varalle. Sen sijaan että pidettäisiin varalla vaikkapa kuukauden palkkaa vastaavaa summaa, niin yllättävän menon edessä otetaankin pikavippi ja kulutusluotto.
     
  7. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei tietenkään ole järkevää otta pikavippiä, mutta normaalit ihmiset onkin tyhmiä. Sen näkee kun katsoo ympärilleen. Jotkut elää jopa kädestä suuhun, mutta ei ne niin tyhmiä ole etteikö ymmärtäisi että sen joutuu maksamaan takaisin. Voihan sitä moralisoida, mutta ei takaisinmaksusta enemmistölle koidu mitään ongelmaa. Minulle ihan sama miten ihmiset rahansa käyttävät. En näe mitään järkeä hedelmäpeleissäkään, mutta sullokoon kolikoitaan niihin jos se jotain iloa tuottaa.

    Edit: Yleisesti sanon, että korot on noissa paljon pienemmät kuin aiheeseen tutustumattomat luulee. Tarkoitus on ottaa pieni laina ja maksaa se nopeasti takaisin. Ongelmia koituu lähinnä niille, jotka ei ymmärrä mistään mitään. Keskustelussa onkin siis kyse ainoastaan siitä pitäisikö meidän muiden pelastaa nuo ihmiset itseltään.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2013
  8. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Normaali ihminen ei koskaan joudu työttömäksi, eikä Normaali ihminen koskaan sairastu vakavasti. Normaalillla ihmisellä on aina talous kunnossa. :sleep:
     
  9. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Viimeksi muokattu: 05.02.2013
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Melkolailla huonointa mitä työttömäksi tai työkyvyttömäksi joutunut voi tehdä, on ottaa pikavippi. Helpottaa tilannetta yhtä paljon kuin housuihinsa kuseminen lämmittää pakkasella.
     
  11. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    En nyt muista mistä luin taannoin juttua vipeistä, ehkä Iltalehdestä. Siinä määriteltiin mihin tarkoitukseen ihmiset vippejä ottaa. Olikos se nyt niin että enemmistö ei ota niitä rahoittaakseen mitään akuutteja menoja, vaan baarireissuja, vaatteita ym turhanpäiväsiä pakkosaadanytheti hankintoja. Siinä samassa artikkelissa haastateltu naispuolinen käräjätuomari kertoi, kuinka eräs parikymppinen neitokainen oli lähtenyt vajaan kuukauden reissuun eurooppaan ja tuhlannut kaikki rahansa. Hän oli palannut Suomeen, ottanut kaikista mahdollisista vippipuljuista rahaa rahoittaakseen päivittäiset kulunsa. Tietenkin jätti kaikki vippilaskut maksamatta. Homma tietenkin meni sitten oikeuteen.

    BaDaBim BaDaBum, a place to be....
     
  12. PimeydenPaavi

    PimeydenPaavi Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ottaen huomioon, kuinka rationaalisia ihmiset ovat aina olleet, ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä?
     
  13. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    En minä vippejä puolustanutkaan, vaan vastasin viestiisi, joka ei myöskään käsitellyt vippejä millään tavalla, vaan ainoastaan määritteli sen miten normaalit ihmiset pystyvät aina pitämään taloutensa kunnossa. :hitme:
     
  14. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllä mainittu keskustelunaihe on hyvä esimerkki siitä miksi en ikinä tule kannattamaan "aitoa" demokratiaa (kaikkia kuullaan, kaikissa asioissa).
     
  15. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Olen mielestäni melko normaali ihminen. Olen joutunut työttömäksi ja yritän elää sillä muutamalla satasella kuussa, minkä Kela maksaa. Käytännössä kaikki menee ruokaan perheelle. Itselleni en ole aikoihin ostanut yhtikäs mitään. Kalsaritkin ovat niin kuluneet, että tippuvat pian päältä pois. Lapsilla on kuitenkin lämpimät vaatteet ja masut täynnä. Oma etu on toissijainen.

    Talouteni ei siis ole missään nimessä kunnossa. Pikavippiä en ole ottanut. Enkä ota. Minulla on luottokortti, mutta en käytä sitäkään. Silloin kun olin töissä, käytin luottokorttia useinkin. Mutta en käytä enää, koska tiedän etten ikinä saa luottovelkaa maksettua jos sellaisen otan.

    Pikavippifirmoista ei ole muuta käsitystä kuin se, jonka olen saanut lehtiä lukemalla. Mitä niistä olen ymmärtänyt, niin pikavipit ovat tosiaan beelsebubista ja ne pitäisi kieltää.
     
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Henkilö joka on niin hölmö että menee ottamaan pikavipin lienee myöskin niin hölmö että kun ensimmäiset karhut putoaa luukusta sisään, hän ottaa toisen pikavipin maksaakseen tuon edellisen. Ja kun matematiikan perusteista ei ole hajuakaan, niin ollaan hyvin pian niin suurissa ongelmissa ettei mitään rajaa.

    Mutta mikäs siinä jos joku firma on keksinyt sen verran ovelan toimialan että osaa ottaa omansa pois näiden ihmisten finansiaalisesta itsetuhosta. He todennäköisesti kuitenkin hankkiutuisivat ongelmiin velkojen kanssa, joten miksei sitten tarjota optimaalisesta työkalua tätä varten...
     
  17. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Satasen laina 2 viikoksi jos kustantaa 20€, niin korko ei ole matala. Väärin laskettuna korko olisi tuossa 20%, todellinen vuosikorko (mikä on oikea vertailuarvo) on silloin n. 520%. Pitää olla todella hyvätuloinen että on varaa moiseen korkoon.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Luottokorttia päinvastoin KANNATTAA käyttää kaikkeen mahdolliseen. Ensisijaisesti ihan heti kun yllättävä lasku tai talouspulma ilmestyy. Koska siinä korko on alle 10 prosenttia jos siis jättää luoton pyörimään ja maksaa x vuoden päästä kun rikastuu. Muissa lainatyypeissä korko on suurempi.

    Esim. 2000 euron luottokate, joka minulla on ollut tapissa tyyliin 10 vuotta tai kauemminkin, maksaa vain 15 euroa kuussa korkokuluja. Mistään et saa pikavippiä tai karhulaskulisää näin pienillä kustannuksilla.

    Siis: henkilö, jolla on luottokortti, käyttää tietenkin ihan ensimmäiseksi sitä luottokorttiaan, ja vasta kun sen luottovara on syöty nollaan, sitten turvaudutaan muihin vippeihin/lainoihin.



    Valtava TakuuEläkkeeni kaikkine vammaisvähennyksineen (veroprosenttini taisi nousta täksi vuodeksi entisestä nollasta lähes ykköseen, YLE-veron vuoksi tai jotain vastaavaa) mahdollistaa minulle käytännössä identtisen elintason Nalle The Walrouskun kanssa. Pikavipit minulla kylläkin menivät ulosottoon ja luottohäiriömerkintä rasittaa nyt tekemisiä, se lienee ainoa ero Nallen ja minun välillä. Muuten olemme molemmat yhtä kajahtaneita muille hyödyttömiä kusipäitä. Nalle-sadisti riistää köyhiltä eli minulta viimeisetkin pennoset. Protestiksi riistolle minulta ei tulla ikinä kiskomaan verokillinkejä, eli minä päinvastoin mussutan leipäjonoleipäni päällä juuston muodossa niitä Nallelta kiskottuja muutamaa veroeuroa, joita hän ei ole kyennyt veroparatiiseihin vielä piilottamaan.

    Keskiluokka maksaa tässä maassa sekä riistäjien Lexuksien Kärpännahkapenkit, että riistettyjen+sorrettujen+romahtaneiden eläkkeet ja vammaistuet. Ilman riistäjiä tässä maassa olisi enemmän työkykyisiä ja terveitä. Keskiluokan pitäisi täten käydä kuristamassa riistäjät pois päiviltä, niin tulevaisuus olisi valoisampi. Työssä jaksaminen paranisi ja uupuneillekin riittäisi annettavaksi juustorahoja. Sen lahjoitusleivän päälle pantavaksi. Hursti ja Seurakunta pitää ruokanäpistelytason matalana. Jos ruokalahjoitustoiminta loppuu, ruokakauppoihin ilmestyy noin 3000 väkivaltaista näpistelyä päivässä (täällä Tsadin seutuvilla), ja jos kaupat palkkaavat lisää vartijoita, sen jälkeen suurin kuolleisuus tapahtuu ruokakauppamellakoissa eikä enää sairaaloissa tai liikenteessä. Minä ainakin menen 500-kiloisen lekan kanssa (kuka lainaa trukkia lekan kantamiseksi?) varastamaan leipää ja mätkimään riistäjien päät irti jos sapuskaa ei mistään saa hankittua väkivallattomasti. Tällaista hengissäpysymisen optimointia on tehtävä takuueläkkeellä tai työttömänä.



    Vaikka hullu/hölmö & köyhä (kuten minä) joutuu turvautumaan pikavippeihin ja sen seurauksena romahduttaa taloutensa lopullisesti, kannatan silti pikavippifirmojen toimintaa. Muualtakaan sitä lainarahaa ei saanut.

    Huonoin puoli nykyisissä pikavippifirmoissa on se, ettei niistä saa hilloa jos on luottotiedot menetetty. Minä en saa rahaa yhtikäs hevon vitun mistään paikasta. Puuttuu lainaajataho, joka antaisi nappulaa ihan jokaiselle kysyjälle. Ihan kaikille, myös Nallelle ja myös sarjamurhaajalle, pitäisi antaa lainaa, kunhan hän kykenee lainansa pois maksamaan jollain realistisella aikataululla.

    Toisaalta kun kaikki lainalähteet on köyhältä luottohäiriköltä hävitetty, oppii säätämään menot vaatimattoman tulotasonsa mukaisiksi. Vaikkapa niin, että ostetaan 3 TB kiintolevy kerran kuussa ja syödään lahjoitusruokaa. Minä valitsen näin. Joku muu, minuakin kajahtaneempi, voisi ostaa jotain täysin tarpeetonta krääsää, vaikkapa uuden käsilaukun kerran kuussa. Kaikista surkein kahjo ostaisi tällä "ylimääräisellä" 140 eurolla kaupasta ruokaa tai kaljaa, eikä hänelle jäisi mitään järkevää konkreettista muistoksi elämästään, ei kiintolevypinoa eikä laukkuröykkiötä. On sentään mukava silitellä kerran kuussa uuden kiiltävän WD:n tai Fendin pintaa.
     
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Pikavipin koron ei kuulukaan olla matala. Itse kuvailisin sitä sanalla kohtuullinen.
     
  20. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse kuvailen sitä koronkiskonnaksi mikä pitäisi sellaiseksi myös todeta oikeuskäytännössä.
    Mitään kohtuullista en näe siinä että revitään rahamaailman julmimmat katteet kyykyttämällä kaikkein persaukisimpia.

    Pikavippejä ei kuuluisi olla olemassa. Nykyisistä pikavippifirmojen omistajista valtaosa kuuluisi leivättömän pöydän ääreen.