Muutos tuontitulliin EU:n ulkopuolelta

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana plaakkon, 18.02.2005.

  1. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Väärän hinnan ilmoittamisesta seuraa sanktioita, jos jäät kiinni. Itse en näe tuota riskin arvoisena.

    Onkohan sulla mennyt alv- ja tulliraja iloisesti sekaisin, kun tullia kannetaan vain muutamia prosentteja ja jos kannettavan tullin arvo ylittää 5 euroa, niin tähän saa ostaa jo aika ison läjän viihdettä ;) Alv-raja on sitten siinä parinkympin hujakoilla.

    Tuo mainitsemasi sujuva palvelu ei ole CDUniversen palvelu, vaan kuljettaja (Fedex) kysyi sinulta lupaa tuontihuolinnalle (lisämaksusta), koska kannettavan alv:n tai tullin määrä ylitti 5 euroa. Fedex myös antoi ilmoituksen Tullille lähetyksen saavuttua Suomeen ja Tulli välitti tiedon sinulle ja tuontitullauksen teit todennäköisesti Tullin Nettitullaus-sivuilla. Eli sujuvuudesta saa kiittää Tullia.

    Muutenkin olen sitä mieltä, että Tullia parjataan aivan suotta ja suurimman osan kokemistaan ongelmista jengi välttäisi ottamalla asioista edes vähän selvää... Tullin sivut ovat hyvä tietolähde, mutta olen myös ensimmäisten joukossa vaatimassa tulli-suomi-tulli-sanakirjaa vähänkin haastavampien asioiden hoitamista varten :rolleyes: Suomen Tulli on ihan maailmankin mittakaavassa erittäin joustava ja joviaali laitos (tiedän tämän työni puolesta) ja saadaan olla aika onnellisia, ettei jouduta toimimaan vastaavien 'ttumaisten instituutioiden kanssa, kuten Venäjän tai vaikka USA:n tullit ovat.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mieleen on vaan jäänyt esimerkiksi erään plazalaisen kertomus siitä, kuinka hänelle oli saapunut Tulliin kaksi erillistä lähetystä (ilmeisesti samasta firmasta). Muistaakseni kummankaan paketin arvo ei olisi ylittänyt tulli- tai ALV-rajaa, mutta kaikessa reiluudessaan Tulli oli välttämättä halunnut niputtaa nämä lähetykset yhteen, jolloin tietenkin niiden yhteinen hinta tiesi lisämaksuja. Muistaakseni ko. plazalainen sadatteli sitä, että olisiko moista soppaa syntynyt, jos olisi ensin hakenut yhden paketin, vienyt sen autoonsa ja sitten hakenut perään toisen paketin. Nämä ovat toki yksittäistapauksia, joita saattaa värittää ajan hammas tms.
     
  3. Mazojedi

    Mazojedi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo Alvia tosiaan tarkoitin... Kiitoksia kaikille vastauksista :)
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kyllä kyllä, ei tässä mitään epäselvää ollutkaan. Mietin vaan sitä, että tuleeko sitten esim. Amazonilta ja DeepDisciltä paketit myöskin FedExin kuljettamana?
     
  5. mihy

    mihy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2004
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ensimmäinen nettitullaus tuli tehtyä tänään. Sain tullauksen tehtyä ja maksut maksettua, mutta jäin hieman hämmentyneeksi.

    Mistä tiedän mistä paketista on kyse? Amazon.comista on parikin leffatilausta tulonpäällä, nyt vain oletin, että kyse on aiemmasta joulukuussa postitetusta paketista. Saapumisilmoituksessa on mainittu viite, mutta se ei kyllä mätsää mihinkään (varmaan summamutikassa otettu joku koodi paketin päältä).

    Kyseessä oli kolme elokuvaa. Pitääkö jokainen elokuva merkitä omana tavaranaan vai riittääkö, että merkitsee Tavara1:een kokonaishinnan, postikulut ja määräksi 3?
     
  6. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko tästä kertynyt jo kokemuksia, että meneekö ne 22 euron paketit automaattisesti alv-tiliöintiin vai onko tässä jollain otannalla saumaa saada paketit ilman alviakin Suomeen? Käytännössä Amazonin tarjouksia ei näköjään saa ilman alvia enää hyödynnettyä, koska 7$ postikulut nostavat leffan tai parin yksikköhintaa liikaa tarjouksen hyötyyn nähden. Taitaa mennä jenkkitilaukset jatkossa laadun eikä hinnan perusteella...
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Myöhässä vastaan, kun samaa itsekin pähkäilin. Jossain siellä sanottiin, että jokainen tulisi merkitä erikseen, jos yksittäiset hinnat ovat tiedossa. Näin sitten toimin.
     
  8. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puolen kymmentä kiina pakettia tullut vuoden vaihteen jälkeen arvoiltaan 25-50€, ei ole yksikään menneet ALV sihtiin vaan tulleet suoraan tai postiin.
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Olen ollut väärässä ymmärryksessä ja laskenut kuukausien...vuosikausien ajan väärällä kaavalla, paljonko voi tilata 24% alvin alaista roinaa EU:n ulkopuolelta ilman alv-verotusriskiä. Nyt kun viisastuin, niin tiedän summan, jonka saavuttaminen laukaisee alvin maksamisen riskin. Summa on postikuluineen:

    22 euroa.

    Ei siis ole 20,83333 euroa, kuten olen aiemmin luullut ja väärin laskenut. Turhaan olen tilannut esim. 20,70 euron arvoista roinaa. Jatkossa tilaan 21,90 eurolla!

    Matemaattisesti ottaen noin 20,83333 € on se summa, josta seuraa veron määrääminen (5,00 € tässä tapauksessa), mutta koska tuo summa ei ole 22 € tai sen ylitse, niin veroa ei saa lain mukaan alkaa periä. Lain sana ylittää matematiikan lait; onneksi.



    Kokonaan toinen juttu on se, jääkö yli 22 euron paketti tulliin vai ei. Olen saanut tullin huomaamatta ainakin yhden yli 22 euron paketin postilaatikkooni. Auts. Joku narkkarinaapuri olisi voinut mennä pöllimään kyseisen jo maksetun paketin postilaatikostani. Enemmän minua siis ärsyttää se, että kalliimpikin esine jaetaan postilaatikkoon kaikenlaisten rosvospurgujen hyppysiin.

    Ihmettelen siis sitä, millä kaavalla posti eli Itella jaottelee kuoret/paketit postilaatikkoon jätettäväksi ja milloin ne pitää käydä noutamassa postista. Taitaa kaava olla se, että jos 9845854641684864 miljardin euron arvoinen timanttipaketti mahtuu postilaatikkoon, sinne se myös jätetään oman onnensa nojaan. Ja mikäli 0,01 euron arvoinen tyhjä kookas pahvilaatikko ei mahdu postilaatikkoon, se pitää mennä noutamaan postista kahden todistajan ja kuuden poliisin avustuksella ja lisäksi on annettava sormenjälki- ja dna-näyte, ettei "arvokas" lasti vain joudu vääriin käsiin. Eikös iso laatikko ole aina arvokkaampi kuin pieni? No ei ole. Se ylikallis alvirajan rikkonut pakettini sattui olemaan kaikista pienin kuplakirjekuori mitä ikinä olen saanut. Kämmenen kokoinen ja litteä.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tulli käyttää mitä lie valuuttakurssia, eikä se välttämättä vastaa sitä valuuttakurssia millä luottokortin käyttäjää rokotetaan.
     
  11. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    ei käytä mitä lie. tullin sivuilta löytyy kurrsit joita käyttävät. ei virkatoiminnassa käytetä mitä lie.
     
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No "mitä lie" oli ilmaisu sille että vain sattumalta se on miljardin desimaalin tarkkuudella sama kuin se kurssi jolla luottokunta veloittaa. On siis aivan mahdollista että 22,10 € maksanut tuote on tullin mielestä 21,90 € arvoinen. Tullin käyttämä kurssi taitaa olla tavallaan vähän "vanha", jälkijättöinen.
     
  13. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    tullilaskuri.net

    "Tämän laskurin avulla voit helposti laskea maksut, jotka sinun täytyy maksaa tullissa esimerkiksi ulkomailta tilatuista tuotteista. Laskuri laskee laskut vuoden 2013 veromuutoksen mukaisesti ja käyttää Tullin valuuttakursseja."​




    Tulli.fi > Ostaisinko Internet-kaupasta (pdf) (syyskuu 2013)


    "Yksityishenkilö ostaa dvd-levyjä postitse. Hinta postituskuluineen on 50 euroa.

    a) Levyt tilataan Isosta-Britanniasta, joka on EU-maa.
    Ostajan ei tarvitse maksaa lähetyksestä tullia Suomessa. Arvonlisäveron tilittämisestä oikeaan jäsenvaltioon vastaa myyjä.

    b) Levyt tilataan USA:sta. Postikulujen osuus lähetyksestä on 15 euroa. Lähetys on tuontitulliton, koska lähetyksen tavaroiden kokonaisarvo ei ylitä 150:tä euroa. Koska tavaroiden kokonaisarvo ylittää 22 euroa, lasketaan arvonlisävero:
    • arvonlisävero on 24 % maahantuonnin veron perusteesta eli hinnasta, johon on lisätty lähetyskulut (50 euroa) = 12 euroa.

    Lähetyksestä kannetaan arvonlisävero, koska sen määrä ylittää 5 euroa."​
     
  14. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulli julkaisee tullauksissa käytettävät valuutan muuntokurssit kuukausittain ja nämä löytyvät Tullin sivuilta (etusivullakin on linkki). Kannattaa siis käydä tsekkaamassa kurssi etukäteen jos on tarve tietää kurssi. Tosin joskus, sangen harvoin kuitenkin, muuntokurssia voidaan päivittää kesken kuukauden ja USD:n kohdalla näin on käynyt muistaakseni muutaman kerran viimeisen 2-3 vuoden aikana. Olisi aikamoista resurssien haaskausta laskea muuntokurssi vaikka päivittäin. Myös ulkomaankaupan tuonti- ja vientiasioita työkseen tekevät varmasti arvostavat, ettei kurssia tarvitse tsekata vartin välein...

    Usein Tullin käyttämä kurssi on itse asiassa meille asiakkaille edullisempi :)


    Asiasta vielä toiseen ja olette huomanneet, että vuodenvaihteen jälkeen loppuu Nettituontijärjestelmässä tullattujen lähetysten noutomahdollisuus Vantaan Siipitien Postitullista...

    Tässä vielä Tullin ilmoitus aiheesta (http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/sovellukset/tuonti/20131218/index.html):

    "Nettituontijärjestelmällä tehtyihin postipakettitullauksiin ei ole enää mahdollista valita noutoa Vantaan Siipitieltä 31.12.2013 alkaen. Ensi vuodesta lähtien Itella postittaa postipaketit suoraan kotiin, kun tullaus on hoidettu.

    Ennen 31.12.2013 nettituontijärjestelmällä tullatut postipaketit, joissa on valittu noutomahdollisuus, voi normaalin säilytysajan puitteissa noutaa Siipitieltä."
     
  15. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Tullirajan kanssa temppuilu saataa olla historiaa vuonna 2021 jos suunitelmat ALV vapaiden ostosten alarajan poistamisesta toteutuu, sittenhän ilmeisesti kaikki EU:n ulkopuoliset tilaukset jäisi tulliin. (Asiasta on maininta TS jutussa joka käsittelee Ahvenanmaalla tapahtunutta verohuijausta).
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Hurraa digitalisaatio: "Halpapakettien veroedun alkuperäinen tarkoitus oli, etteivät verotuskulut kasvaisi suuremmiksi kuin saatava vero. Nyt digitalisaatio on laskenut myös näitä kuluja."

    Hirvittävä on tarve ja himo rangaista kansalaista. Vapaa tavaran liikkuminen EU:ssa my ass.
     
  18. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Jaa mitenkäs tavara ei muka EU:n sisällä liiku vapaasti? Jos ne kiinannyssäkät nyt menee verolle ja tullille niin eipä paljoa hetkauta tai kukkarossa tunnu. Toivottavasti samalla digitalisaatio myös nopeuttaa tavaran kulkua tullin läpi.
     
  19. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tullit koskevat vain EU:n ulkopuolelta tulevia tavaroita edelleen.
     
  20. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    "EU:n komission laskelmien mukaan tämä kasvattaisi verotuloja EU:ssa noin seitsemällä miljardilla eurolla. Suomelle tämä tarkoittaisi joka vuosi 107 miljoonaa lisäeuroa valtion verokassaan."

    Jotenkin epäilen että tulot eivät ihan tuota luokkaa olisi. Ottain huomioon että Kiinan nyssäkkätilailu tuskin jatkuu yhtä innokkaana muutoksen jälkeen ja monia noista tuotteista ei varmasti oltaisi valmiita täkäläisillä hinnoilla kaupoista ostamaan vaikka tarjolle tulisivatkin.