Pieniä asioita, jotka pitäisi kieltää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Johnny Fortune, 25.04.2004.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kaakaon tekeminen veteen ;)
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Naiset luulee varmaan että se keitin syttyy palamaan ellei ole täynnä.
     
  3. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Yleensähän keittimissä on min- ja max-rajat. Harvemmin kuitenkaan se min = keitin täynnä :D
     
  4. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kymmeniä vuosia vanha 1500 watin keittimeni keittää 2,5 dl vettä ja vastuselementti on paljaana vedessä.

    Ajattelin, että voisin ostaa Liiteristä uuden 3000 watin keittimen, mutta koska se haluaa 5 dl vettä minimissään, eikä vastus kosketa suoraan veteen vaan metalliseen pohjalevyyn, se on HITAAMPI. Kun siis keitän sitä "yhtä kupillista" jota usein tarvitsen. En näemmä ostakaan uutta keitintä, koska parempaa ei ole vielä tarjolla.

    Itse pitäisi rakentaa parempi keitin jos tarvitaan todella nopea ja vähäisellä vesimäärällä pärjäävä. En tarvitse liikuteltavaa mallia, joten voisin ottaa useasta pistorasiasta sähköä ja käyttää useita vastuslankoja paljaassa vedessä, koska grammaakaan ylimääräistä metallia ei kannata alkaa lämmitellä. 36 A 230 V tekisi 8280 watin lämmitystehon, joten viitisen kertaa nykyistä nopeammin vesikupillinen kiehuisi. Nykyään ehdin sopivasti ottaa teepussin pois kääreestään ja asettaa sen kuppiin samalla kun odotan veden kiehumista 45...50 sekuntia. Uudella keittimellä en ehtisi hakea kuppia tai teepussia, vesi alkaisi kiehua jo 10 sekunnissa, hommasta tulisi liian kiireistä.

    Ainoa käytännön hyöty tehokkaasta keittimestä saadaan vasta kun keitetään isompi määrä vettä, vaikkapa litra pastankeittovettä. Silloin suuri teho sanelee nopeuden, metallien lämpöä varaava massa ei ole enää ongelma.

    .
     
  5. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39

    http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=84088&sivu=84088.htm&ryhma=3&kategoria=288

    Tosin, 300 Watilla ei nopeusennätyksiä rikota...
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2011
  6. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kovamuovipakkaukset! Nyt joulun jäljiltä jokaisessa ruumiinosassa vähintäänkin kolme tikkiä ja lapset itkee pakkausten avaukessa särkyneitä leluja. Ei noita perkeleitä saa millään auki ilman teräasetta. Janoon kuolisi, jos autiolla saarella ainoa vesipullo olisi tuollaisessa paholaisen kääreessä!!1
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jossakin netin instructional-kuvakollaaseissa neuvotaan aukomaan kovamuovipakkaukset tölkinavaajalla reunoja pitkin leikaten. Siis sellaisella kammesta tai nupista pyöritettävällä mallilla, ei perinteisellä 'kotkankynnellä'. On ollut tarkoitus tuota kokeilla, mutta aina se unohtuu minuutin kuluttua kuvan näkemisestä ja sitten seuraavaa tuotepakkausta auki tapellessa on sormenpäät ja kynnenaluset jälleen verillä.
    E:
    [​IMG]
    Näin. Ei tämä tosin näytä välttämättä aivan kaikkiin pakkauksiin toimivan. Riippuu saumastavasta.
     
  8. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Näen mielessäni autiolla saarella luurangon, jonka toisessa kädessä on muovipakkaukseen kääritty vesipullo ja toisessa kädessä tuo purkinavaajahärpäke, myöskin vastaavaan kätevään muovipakkaukseen kauniisti aseteltuna. Kummassakin pakkauksessa näkyy lukemattomia puremajälkiä. Kallossa ei jostakin syystä ole enää hampaita ja sormien luut ovat tyngät. Raukkaparka liene lopulta kuollut keripukkiin?
     
  9. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tahtoo kuumaa kaakaota on sen tekeminen veteen ihan järkevää. Vettä voi kuumentaa kätevästi ja nopeasti vedenkeittimellä, toisin kuten maitoa. Maidon lämmittämiseen pitää etsiä kattila ja hämmennellä ettei maito jämähdä pohjaan. Vaihtoehtoisesti voi käyttää mikroa (hyi hyi).

    Kuumaan veteen tehtävä kaakao vaatii kaverikseen hommaan sopivaa kaakaota. Tavan Oboyt jää pinnalle lautoiksi eikä suostu sekoittumaan kunnolla. Jollain valmistajalla on markkinoilla kaakaota ns. uutteena. Tulee sellaisissa pienissä pusseissa kuten ketsuppi McDonaldsissa. Kyseinen uute sekoittuu oikein hyvin pelkkään kuumaan veteen ja on oikein herkullista. Varsinkin kun sekaan kaataa minttu likööriä.
     
  10. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Intin Tazzat *kuolaa*
     
  11. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    http://imgur.com/gallery/lEbCG jotain tekstiä
     
  12. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Varo halpoja kopioita!

    Nuo paketit aukenee parhaiten saksilla, kun sauman vierestä leikkaa kolme sivua auki.
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Avaustapa riippuu pakkauksen jatkokäyttötarpeesta. Vaikka siis olisi sama pakkaus kyseessä, niin aukileikkausmetodi vaihtelee.

    Otetaan esimerkin vuoksi pakkaus, jossa on muovin sisällä nämä römpäkkeet:
    - USB-muistitikku, DVB-viritin tai muu tekninen peukalon kokoinen dongeli
    - 8 cm ajuriromppu eli litteä kookkaampi esine
    - kartonkilappu, jossa on etupuolella moniväripainatus tuotteen mainostamiseksi, takapuolella teknisiä tietoja ja käyttöohjeita

    1) ÄKKIÄ AUKI: Silloin kun halutaan hyödyntää pelkkä dongeli (esim. muistitikku) ja hävittää kaikki muu (koska niitä identtisiä romppuja ja ohjevihkosia muuten kertyisi nurkkiin pölyyntymään miljoona) niin silloin avaamisella ei ole mitään väliä. Voi vaikka leikata rompun kahtia katujyrällä tai moottorisahalla, tai avata pakkaus ihan miten lystää. Kunhan se dongeli pysyy ehjänä, muu silppu menee roskiin/kierrätykseen 2 sekunnin kuluttua avaamisesta. Tällainen avaaminen vaatii voimaa ja nopeutta. Tai järeää työkalua. Mattoveitsi on huono valinta pika-avaamiseen. Sen terä voi nopeassa viillossa katketa tai vaeltaa sormeen tai dongeliin. Sakset ja peltileikkuri toimii hyvin. Peltisaksien käytössä pitää muistaa, että niitä on erikseen suoraan leikkaavia ja kaarteita leikkaavia malleja. Penkkipeltisaksella (metrin korkea järeä teräksinen työkalu) itse leikkaan, koska se tepsii muovipakkaukseen yhtä helposti kuin pulttien katkaisuun ja rosteripellin leikkaamiseen. Tosin mitään tuntumaa ei tässä lempparityökalussani ole, yhtä helposti sillä katkeaa muovi kuin romppu ja se dongelikin.

    2) EHJÄNÄ KAIKKI ULOS: Kun halutaan ottaa käyttöön kaikki paketin sisältö eli dongeli, romppu, ohjelappunen, niin silloin paketin 2 tai 3 vierekkäisen sivun leikkaaminen riittää. Voi jättää 1 tai 2 vierekkäistä sivua leikkaamatta. Saa leikata irti kaikki 4 sivuakin jos haluaa kaikista helpoimmalla tavalla ottaa tarvikkeet ulos muovista. Nyt on oleellista se, ettei leikkuuterä ota liian keskeltä. Leikkuuterä ei saa osua mihinkään muuhun kuin pakkausmuoviin. Joudutaan käyttämään useampi sekunti aikaa ja enemmän huolellisuutta ja tarkkuutta. Saksia suosittelen tähän, koska sen etenemistä voi kontrolloida reaaliajassa. Penkkipeltisaksen toimet näkee vasta jälkikäteen. Että hups: lähti 5 milliä rompun reunasta, tai lähti dongelin usb-liittimestä puolet...

    3) EHJÄNÄ KAIKKI ULOS + SISÄÄN JA PAKETTI TAKAISIN KIINNI: Kun halutaan säilyttää muovipakkaus lopullisena säilytysvarastona sisällölle, silloin kannattaa leikata auki enintään yksi sivu. Jopa tehdä vain minimaalinen pieni tarkkuusviilto. Yläreuna leikataan mieluiten, vaikka siinä menetetäänkin koukkuripustusmahdollisuus. Tavara pysyy parhaiten paikoillaan kun vain yläreuna avataan. Pölysuojauksen vuoksi olisi parempi leikata alareuna tai toinen sivu, mutta silloin tavarat helposti putoilevat pois muovin sisältä ja häviävät/rikkoutuvat.

    Minä käytän kuplakohtaista täsmäleikkausta. Teen dongelin kuplaan pienen V- tai U-muotoisen viillon, josta mahtuu ulos vain se dongeli. Leikatun avausläpän voi teipinpalasella lopuksi ummistaa ja pakkaus säilyy hermeettisenä. Asennusromppua varten teen sen kuplaan I-viillon, josta vain romppu mahtuu ulos. Teipillä sekin viilto voidaan tiivistää lopuksi. En vuole kartonkia varten viiltoa, yleensä muovin läpi näkee lukea ne tiedot mitä tarvitsee. Jos pakkauksessa on useampisivuinen ohjevihko, sitten pitää tehdä sitäkin varten oma viiltonsa.

    Täsmäviilloilla koko paketin jäykkyys pysyy ennallaan ja sen voi edelleen koukkuripustaa. Pitää vain treenata kirurgiaa, että oppii löytämään hyvän viiltopaikan kutakin objektia varten. Kannattaa vaihdella viiltokohtia, ettei muovipaketin jäykkyys liikaa kärsi. Romppu poistetaan vasemmalta puolelta ja dongeli oikealta, esimerkiksi.



    NIITIT JA MUOVI? Joissain muovipakkauksissa (avattavat+suljettavat mallit) on käytetty niittejä kehällä. Pakkauksen avaaminen edellyttää joko niittien koipien taivuttelua ja irti nyppimistä, tai leikkaamista niin, että niitit poistuvat reunakehyksen mukana roskiin. Liikaa ei saa leikata, jos haluaa säilyttää kiinnipitomekanismin eli muovissa siellä täällä olevat lukituspallukat ja kuopat. Jos niittejä on vain 2-3 kpl estämässä riittävää aukeamista, jaksan nyppiä ne pois. Jos niittejä on useampia, leikkaan niittiosuudet pois. HUOM: todellakin pelkästään ne niitatut kohdat tarvitsee leikata irti muovista, kun monikerta-avattava-suljettava pakkaustyyppi on kyseessä.

    Viiltoturvallinen tapa poistaa pelkät niittikohdat on juotoskolvilla sulattaminen. Niittiä kuumennetaan kolvikärjellä niin paljon, että "niitti sulaa irti", siis muovi niitin kohdalla pehmenee. Juottimen lämpötila säädetään sen verran matalaksi, että muovi vain pehmenee eikä ala savuta. Parisen sataa astetta riittää. Portaattomalla lämpötilasäädöllä ja lämpömittarilla varustettu juotosasema on paras vekotin. Käytän sitä jopa laitekotelorakennuksessa. Muovikoteloihin saa tehtyä vapaamuotoisia reikiä kolvilla sulattaen. Liittimille, potikanvarsille, ledeille, kaapeleille yms. läpimenoille tekee reiät helposti kotelomuovia sulattamalla. Lastuavat työkalut lohkaisevat muovikotelon pilalle jos terä tai viila hirttää kiinni tai lipeää. Ja työstäen irronnut sähköstaattinen muovihile takertuu ikävästi joka paikkaan: vaatteisiin, ihoon, tukkaan. Sulattamalla poistettu muovi ei synnytä muovihilettä. Heti sulatuksen jälkeen pehmeää muovia voi lisäksi vuolla mattoveitsellä.



    Kolme leikkuutyökalua on riittänyt kaikkien muovipakettien avaamiseen, eikä yksikään näistä työkaluista voi korvata toisen tehtäviä:
    - Katkoteräveitsi. Vaarallisin, mutta taitavissa käsissä kaikista nopein (alle sekunnissa lävistäjäviilto paketin takapinnan yli) tai vaihtoehtoisesti pikkutarkin väline. Pahvilaatikoilla tärkein avausväline.
    - Sakset. Turvallinen ja tarkka, joskin hitaampi metodi. Jossain määrin sopii myös pahvilaatikoille, ainakin teippien katkaisuun.
    - Penkkipeltisaksi. Kolmessa sekunnissa muovikuplapaketit avautuvat, mutta samalla voi vahingossa syntyä elektronista silppua. Pahvilaatkoihin ihan hyödytön väline.
    .
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2012
  14. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    - Kuntaliitokset. Pikemmin pitäisi pakottaa ihmiset asuttamaan koko maan. Terveisin, uudenvuoden ruokakauppakierroksen tehnyt joka asuu Kehä-III ulkopuolella.
    - Raha, nykyisessä muodossaan, pitäisi myös kieltää.
    - Suuret tuloerot, johtajien palkat ovat naurettavan suuret verrattuna tehtävien vaativuustasoon verrattuna.
     
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Miten kuntaliitokset liittyvät siihen miten maa asutetaan? Kun kaksi kuntaa liittyvät toisiinsa niin kukaan ei muuta mihinkään, vain kuntaliittymän rahoittama palveluverkosto muuttuu "rationaaliksi" :sleep:. Miksi asut kehä kolmosen ulkopuolella jos siellä ovat palvelut hajallaan (vai mikä se ongelma sitten on). Jos olet asettunut sinne asumaan halvempien asumiskustannusten takia niin silloinhan pitää tavallaan hyväksyä että asuu "korvessa". Voihan sitä muuttaa vaikka Helsingin keskustaan kivenheiton päähän Stockmannin tavaratalosta mutta silloin pitää kaivaa kuvetta kunnolla jokaisen neliömetrin edestä.

    Okei, mutta mitä tilalle? Ei mitään? Jos heittää noin radikaalin idean niin silloin pitää olla TODELLA vakuuttava vaihtoehto tarjolla, muuten tuo vain oman turhautumisensa purkamista.

    Täysin samaa mieltä. Eikä kyse ole vain vaatimustasojen eroista (on niitä ihan oikeastikin todella vaativia johtotehtäviä) vaan siitä miten hyvinvointi maksimoidaan yhteiskunnassa. Suurituloisilta johtajilta voisi leikata suurimman osan palkasta pois ilman että se vaikuttaisi noiden johtajien ja heidän perheidensä onnellisuuteen (todelliseen elämänlaatuun) juuri millään tavalla, ehkä ainoastaan järjettömin rahan haaskaus vain jäisi pois ja tilalle tulisi jotain hauskempaa. Suomessa saavutettiin jo 80-luvulla keskimäärin se tulotaso jonka jälkeen enempi rahamäärä ei juurikaan lisää onnellisuutta. Vai väittääkö täällä joku olevansa joka vuosi talouskasvun verran onnellisempi?

    Nykyään onnellisuutta verottaa suhteellinen köyhyys (suuret tuloerot) ja työelämän vaatimustason nousu sekä epävarmuus. "Väliinputoajien" kohdalla myös nykyiseen tilanteeseen nähden vanhentuneet ansio- ja sosiaaliturvajärjestelmät ovat melko kohtuuttomia.
     
  16. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Räystäskourujen sisäkiinnikkeet, kuka idiootti lienee nuo keksinytkin niin kokeilisi joskus puhdistaa rännejä joissa on sisäkiinnikkeet :grr:
     
  17. diablo

    diablo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin ja mites takuu/vaihto kun on noita audio-rca-kaapeleita tommoisissa paketeissa ja sattuu viallinen kappale niin kaupantäti sanoo että tämä on aukaistu ja blaa blaa!
     
  18. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama idiootti joka mainostaa niittä roikottamalla kolmea karskia äijää niistä. Tarpeellista? Juu ei, ennen oli paremmin.
     
  19. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    "Kun kaksi kuntaa liittyvät toisiinsa".EI näin. Vaan: kun kaksi kuntaa liittyy toisiinsa. Got it?
     
  20. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kattava raporttisi kertoo sen, että olet täydellisesti sopeutunut tilanteeseen, markkinat ovat saaneet yksilön assimiloitua. Tällaista ei pidä missään nimessä hyväksyä, vaan on lähdettävä barrikaadeille! Resistance is not futile!