HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. sonata84

    sonata84 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDthunder HD5221sr ollut nyt käytössä kuukauden ja tänä aikana on kahdesti käynyt seuraavaa:
    - Kun koitin poistaa tallennetta niin tallenne ei poistunut ja kun seuraavan kerran avasin boxin niin kovalevyltä hävisi kaikki tallenteet. Vaikka viereinen kovalevyn kuvake näyttää että 4% on täynnä. Mutta tallenteita ei vaan löydy mistään.
    - Koitin siirtää tallenteen eri kansioon, mutta tallenne ei siirtynyt. Seuraavalla kerralla ku avasin niin tallenteet hävinny taas kovalevyltä.
    Saiskohan noita tallenteita mitenkään takaisin kummassakaan tapauksessa? Ettei tarvis alkaa formatoimaan kovalevyä.
     
  2. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tuota samaa tekee mullakin joskus, jumiin menee kun alottaa katsomaan tallennusta. Tais olla kyseesä HD-kanavien tallennukset sillon. Takaa vain virrat pois, ei muuten tokene.
    Yle HD ei mene enään jumiin kun sen salaus on poistettu, muuten kyllä Ylen kanavat "nykivät" sillon tällön. Kyseessä on Anvian kaapeli.
     
  3. finbred

    finbred Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on nyt selvinnyt, että ropsutus kuuluu yksinomaan tuulettimesta. Kovalevyhän pyörii (turhaan) koneen ollessa valmiustilassa eli aivan koko ajan, mutta riittävän vaimeasti, ei haittaa. Ei ole maahantuojaa näkynyt täällä toviin vastaamassa nurinoihin, meneeköhän kaikki aika takuuhommissa... otanpa minäkin yhteyttä.
     
  4. finbred

    finbred Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saisinkohan iskettyä tänne ääninäytteen...

    HDT5220_tuuletin

    Tuo on tietysti vain viitteellistä informaatiota, mutta hyvin tuo kuuluu kautta koko olohuoneen ja makkariinkin (ovi auki) kun ajastus alkuyöstä lähtee päälle. Viallinen vai yliherkkä omistaja?
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2012
  5. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    heh karmee melu, viallinen
     
  6. finbred

    finbred Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähtee Hedengrenin huoltoon, mutta vasta pyhien jälkeen. Pitänee kaivaa vanhat sisäantennit kellarista ja toivoa, että jotain näkyy sillä aikaa.
     
  7. angloma

    angloma Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mitä lie edellisen yön aikana tapahtunut...henkimaailman juttuja?? Eilen ja tänään on edellispäivien tallennukset pyörineet ihan hyvin,toimii kapula nauhoitteita katsellessa eikä vedä jumiin missään vaiheessa...Eli vaan tuon asennuspäivän pari tallennetta jumitti kapulaa jostain syystä...nyt ei mitään ongelmia...
     
  8. finbred

    finbred Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen vähän perusteella mitä tekniikasta tiedän, niin kaukosäätimen ja sen ohjaaman laitteen välillä liikenne on yksisuuntaista. Eli kyllä se kauko käskee, laite sitten tottelee, jos on totellakseen.
     
  9. tmois

    tmois Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis miks ihmeessä toi kovalevy pyörii koko ajan, vaikka laite "nukkuu". Ei se nyt niin vaikeeta pitäis olla sammuuttaa myös levyä ja käynnistää se sitten vaikka muutamaa minuuttia ennen tallennnusta, että varmasti toimii. Vuosikausia vanhoissa boxeissa tuo jo on saatu toimimaan. Ei ihme että laitteen virrankulutus lepotilassa on jotain luokkaa 7 wattia.
     
  10. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    194
    Hui kauhia. Siis järkyttävät n. 60 senttiä kuukaudessa lisää sähkölaskuun. Ainakin meidän sähkölaitoksen hinnaston mukaan...:weep:
     
  11. _jj

    _jj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    tmois: Tuo että kovalevy pyörii jatkuvasti on uusimman firmwaren ominaisuus, vanhalla versiolla se sammui. Toivottavasti tämä muuttuu nyt seuraavassa päivityksessä, ainakin olen sen maahantuojalle ilmoittanut.

    Näköjään muuten olisi tarjolla jokin "October" versio firmwaresta, onko kenelläkään tarkempaa tietoa tästä?
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2012
  12. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    ^ Mä huomasin tänään saman (October-version) ja latasin sen. Täytyy ny testailla pätkiikö/nykiikö Ylen kanavat vieläkin.
     
  13. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Olisko tuohon tullut vaan typo, eikös tuo 2.61 tullut jo kesällä. Itsellä on muutaman viime kuukauden terrestial käytössä boxi toimitut täysin virheettä poislukien se pieni nykiminen HD tallenteiden (toisto+talennus samanaikaisesti) kanssa joka viitannee tehon puutteeseen, jos ei sitten 2.62 tuo helpotusta...
     
  14. Destrer

    Destrer Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni alkusyksystä ollut käytössä HD5220SR joka toimiessaan on varsin mainio vekotin...

    Ongelmana se, että laite ei tahdo toimia kuin pari viikkoa kerrallaan. Tämän jälkeen kuvaa ei ilmesty telkkariin (LG 42L450) vaikka mitä tekisi. Digiboksin näytöllä tekstit näkyvät esim. kanavaa vaihdettaessa aivan oikein mutta kuva on kateissa.

    On kokeiltu uutta HDMI-kaapelia (ensimmäisellä kerralla tokeni jostain syystä kaapelin vaihdolla, tämän jälkeen ei), kokeiltu eri sisääntuloa TV:ssä (ei vaikutusta), kokeiltu kierrättää signaali kotiteatterin kautta (ei vaikutusta) jne. PS3 esimerkiksi toimii samalla HDMI-kaapelilla ja sisäänmenolla moitteetta.

    Laite on käynyt kaksi kertaa huollossa jossa vikaa ei ole havaittu. Kun laite palautuu aikanaan kotiin, se toimii taas sen pari viikkoa moitteettomasti kunnes pimenee. :mad:

    Jälleenmyyjä käski seuraavalla kerralla ottaa yhteyttä suoraan maahantuojaan, onko tässä muuta tehtävissä kuin vaihtaa laite uuteen tai purkaa kauppa?

    Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?
     
  15. _jj

    _jj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Destrer, kyllä minulla tapahtuu joskus samaa. Helpoin tapa korjata tämä on virrat kiinni takaa ja uudestaan päälle -> kuva tulee takaisin.
     
  16. cbx1000

    cbx1000 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep jep
    Mulla myös tapahtuu noin lähes päivälleen kuukauden välein.
    Ei muuta kun polvistuu koneen taakse ja tekee IVO buutin.
     
  17. workkeri

    workkeri Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD Thunder 5220 toimi moitteettomasti 8 kuukautta, sitten...

    HD Thunder 5220, ohjelmaversio 2.60, Latausversio 1.00, Micom-versio 3.3
    Viimeinen päivitys Dec 13 2011, Ostettu 26.4.2012 Helsingissä Prismasta. Takuu 2 vuotta.
    Kaapeliverkko on DNA-Welho, nopeus 24 Mt. HD-tallennuksia harvakseltaan koska Sony Bravia, T-HD-Ready 32 ”:man kokoisella ruudulla HD:stä ei ole kovin paljon hyötyä. Thunderin kuva on erittäin hyvä.

    Sivustolla käyttäjät selvittävät HD Thunder-malleissa ilmenneitä vikoja ja yrittävät ratkoa mahdollisia ongelmia. On hyvä että laitteen vioista kerrotaan julkisesti ja maahantuojan edustaja osallistuu keskusteluun neuvomalla esim. päivityksistä. Maahantuojan ”Tuotetuki” ei oikein toimi, vaikka juuri sieltä pitäisi saada tietoa, ei dvdplaza-keskustelufoorumilta vaikka se onkin hieno juttu. Toisekseen, moni ikäihminen ei edes osaa käyttää internettiä!
    - Manuaali lupaa antenniverkon kautta tapahtuvan päivityksen toimivan mutta eipä toimi! Keskusteluun osallistuvat yrittävät neuvoa omia kikkojaan laitteen toimintakuntoon saattamiseksi, (kuten minäkin nimim. ”workkeri” 10.5.2012). MIKSI?

    Sillä laite joko toimii tai sitten ei. Ostaja vastaa vain siitä että käyttää laitetta käyttöohjeen mukaan, piuhat on ohjeitten mukaan kytketty ja jos laite ei toimi, niin kaupan voi purkaa tai takuun puitteissa korjauttaa valmistajan/maahantuojan laskuun. Kuljetuskulut eivät tietääkseni sisälly takuun korvauksiin.
    - Asiakkaan velvollisuuksiin ei kuulu itse hakea netistä päivityksiä, ja asentaa niitä koska maahantuojan mukaan päivitykset , ”OTA-päivitys” on helppo asentaa suoraan antenniverkon kautta! (kts. ”Käyttöpas, s. 25)
    - Kaikilla ei ole nettiyhteyksiä, ei tietoa siitä, mitä FAT32-formatoitu kovalevy/muistitikku tarkoittaa, eikä ihmisilllä yleensäkään nykytekniiknan vaatimaa tietämystä edes teknisestä laitesanastosta. Tämä on myös maahantuojan huomioitava!

    HD Thunder 5220 toimi minulla 23.12.2012 saakka virheettömästi, jonka jälkeen melkein kaikki tämän palstan keskusteluissa mainitut viat tulivat esiin. Skaalauksessa ei ole ollut ongelmia, viritys on aina osunut kohdalleen, ajastukset ja laitteen sammutus ajastusten jälkeen on toiminut kuten pitää kuten kaikki muukin, ei edes kuvan havaittavaa nykymistä tallennusten (2 kanavaa samaan aikaan) aikana kun katsoo boksin kautta 3 kanavaa. Siksi kirjoitin myös ohjeen tälle palstalle sammutuksesta 10.5.2012 nimimerkillä ”workkeri”, koska olin tyytyväinen laitteeseeni.
    Joulun aikaan olisi ollut aikaa katsella tallennuksia mutta boksi hajosi. Kaikki alkoi 24.12.2012 illalla. Ja jatkuu... ja jatkuu... tähän päivään saakka ainakin. Onhan se hyvää hyötyliikuntaa, sohvan ja boksin välillä useaan kertaan illan aikana mutta alkaa jo tympiä ja huoltoon pääsee vasta uudenvuoden jälkeen. Päivittäin on tapahtunut seuraavaa kun laitteen on avannut:

    - Laite ilmoittaa, että Tallennukset-kansio on tyhjä, (virrat pois ja uusi yritys)
    - Nyt näkyy jo etupalkissa että kovalevyllä on tallenteita, löytyi myös hakemistosta.
    - Katselu alkaa, mutta n. 5 minuutin päästä laite lopettaa ja siirtyy tv-kanavien puolelle
    - Virrat pois ja uudelleenkäynnistys, koko elokuva toistui normaalisti
    - Laite standby-tilaan ja kahville ja uusi yritys kahvin jälkeen. Tallennukset näkyivät mutta sisällöksi ilmoitettiin 0 Mt! Mikään ei toistu.
    - Virrat pois, ja uusi yritys. Ilmoitus ”Tallenuskansio on tyhjä”!
    - Virrat pois ja uusi yritys. Nyt näkyi kaikki tallennukset ja katselua kesti n. 1,5 tuntia ja sitten taas stop, elokuva jäi kesken.
    - Virrat pois takaa ja sen jälkeen leffa alkoi alusta, kelauksella edell. kohtaan ja loppukin tuli katseltua.
    - Ajastin uusia ajastuksia ohjelmaoppaasta. Kaikki näytti toimivan ok, mutta kesken 4:sen uutisten laite sammutti itsensä, käynnistyi uudelleen, sammui ja käynnistyi useaan kertaan kunnes katkaisin virrat takaa. Laitoin sen jälkeen laitteen Standby-tilaan.
    - Klo 21.00 ohjelma meni tallennukseen mutta 22.05 alkanut TV2:sen ”Kova laki” ei eikä muutkaan klo 22.00 jälkeen ajastetut tallennukset toimineet.
    - Nelosen ajastetuista uutisista näkyi 3 viimeistä minuuttia, kun seuraavan kerran katsoin, mutta klo 21.00 CSI-tallennus ei tallentunut vaikka rec-valo paloi koko ajan. Katsoin silloin ilman digiboksia suoraa lähetystä tv:stä, en boksin kautta.
    - Mm. tällaisia laitevikoja tähän päivään mennessä. Asetukset on kaikki kohdallaan, tarkistettu moneen kertaan, piuhat on oikein kiinni, (kullatut sovittimet HAMAN HDMI- 2m kaapeleissa), jakaja Blueray-soittimelle oikein asennettu ja laite kokeiltu ilman jakajaakin, mutta samat virheet toistuu. Kanavien signaalitasot Q ja S on arvoilla 89-98 % joka kanavalla. Päivityksiä optfx-2.61 ja optfx-261_Oct_16_2012 en ole asentanut, koska en edes tiedä, pitääkö aiempi asentaa ensin vai riittääkö viimeisin optfx-261_Oct_16_2012.
    - Mitä muita, uusia vikoja, päivitysten asennus tuo tullessaan? Jääkö kovalevy pyörimään, eikä laite sammu jne, kuten palstoilta käy ilmi.
    - Asennan päivitykset sitten kun ne voi asentaa antenniverkon kautta ”helposti”. Muutoin päivitysasennus kuuluu maahantuojalle/laitevalmistajalle, sillä eihän minulla ole edes tietokonetta enkä osaa käyttää internettiä.

    Kertokaa tällä palstalla kokemuksistanne, myös maahantuojan edustajan kommentit on suotavia:
    - Onko päivitysasennuksista mitään apua, laitetaanko ne takuuhuollossa kuten kuuluu, onko takuuhuollosta mitään hyötyä, saako tilalle uuden laitteen, kauanko huolto kestää, meneekö monta päivää kun viat huollon jälkeen alkavat uudelleen ja onnistuuko kaupan purku vieläkin kun laite on ostettu huhtikuussa 2012?
    - Aiempi boksini oli Topfield TF5100PVRc, toimi moitteettomasti 6 vuotta 5 kk, sitten levisi kovalevy ja ohjelmistokin sen myötä joten vaihdoin tähän HD Thunderiin. Joten eroja on, ainakin laitteen käyttöiässä!:)

    Jk. 30.12.2012 Eiliset ajastukset oli kaikki ok muuten mutta kun avasin tallennuskansion, ohjelma ilmoitti että "Komisario Frost" on poistettu. Muuta ei voinut tehdä kuin painaa OK-nappia, että pääsi eteenpäin. "Kom. Frost" oli kadonnut bittiavaruuteen! Mitä muuten tarkoittaa PVR-asetusten "Ota uudelleentoisto käyttöön tai poista se"? Jos laittaa Ei, niin näkyykö tallennukset ollenkaan? "Taukotallennus" on joko manuaalinen tai auto. Se tarkoittaa mitä? Onko HD Thunder-malleista englanninkielistä manuaalia kun konekielikäännös on mitä on. Ei selitä mitä joku asetus tekee ja miksi? Jotkut asetukset on ihan selviä mutta paljon on epäselvyyksiäkin. Kaikki eivät ole nörttejä. Ajattelen lähinnä sitä että monelta huoltokäynniltä vältyttäisiin, jos olisi selkeä ohjekirja, kuten aiemmasta boksistanikin oli, myös englanniksi. Edellä kerrottu boksi/sohvalle takaisin-rumba jatkuu edelleen. - Käytetään lyhennettä VP-UK, kun tarkoitetaan että Virrat pois ja Uudelleenkäynnistys!---Iloista ja menestyksekästä Uutta Vuotta kaikille saitin lukijoille!
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2012
  18. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tuli sitten hankittua tämmönen hajonneen Maximumin tilalle. Ensimmäinen kummastus on ettei boxia voi sammuttaa kun nauhotus on päälle. Tai voi mutta nauhoitus katkeaa. Ei hemmetti mikä suunnittelun kukkanen taas tämäkin! Toinen ärsyttävyys on, että jos nauhoitat kahta kanavaa yhtä aikaa on kolmannen kanavan katselu rajoitettu tiettyyn kanavapakettiin. Eipä ollu vanhassa jyrässä tommosia rajoituksia. Sit vielä AVA.n pätkiminen HD-asetuksella. Ja kaikki tämä parin tunnin testillä. Toivottavasti ei enää näitä pommeja löydy hirveesti lisää. Muuten palautus Giganttiin asap.

    Lisätään tähän vielä,että EPG:n yhteydessä ei näkynyt näitä "seuraava päivä, edellinen päivä"-valikkoja ollenkaan. Eli jos haluat katsoa huomisen ohjelmia niin eikun vaan naputtelet niin kauan että huomisen ohjelmat näkyy. Manuskan mukaan siellä pitäs olla Keltainen edellinen päivä, Sininen seuraava päivä valikot. Miten muilla?
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2012
  19. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin edellinen Maximum kuin nykyinen HDThunder toimivat samoin tallennuksen suhteen. Molemmissa on kaksi viritintä joista kumpikin voi vastaanottaa yhtä taajuutta kerrallaan. Jos tallennat esim. YLE1 ja MTV3 kanavia antenniverkosta on molemmat virittimet lukkiutuneet tiettyyn taajuuteen. Näin ollen voit katsella mitä tahansa näistä kahdesta kanavanipusta tulevista kanavista tai tallennetta kovalevyltä. Jos taas tallennat esim. kanavia MTV3 ja Nelonen niin voit edelleen katsella mitä tahansa muuta kanavaa koska nämä kaksi kanavaa ovat samassa kanavanipussa ja vaativat silloin vain yhden virittimen käytön.
    EPG:n jossa on painikkeet edelliselle ja seuraavalle päivälle löydät vihreän napin takaa jossa on kanavakohtainen EPG.
     
  20. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain kertomastasi sellaisen kuvan että laite ei pysyisi oikein käynnissä? Siinä tapauksessa olisi huollon paikka. Huomioitavaa kuitenkin on että kun tallenteiden määrä kovalevyllä kasvaa niin laite lukee kauemmnin tallenteet kansiota PVR-painiketta painettaessa. Silloin kansiossa lukee hetken (n. 30 sekuntia) "Oodta hetki." kunnes kaikki tallenteet ilmesyvät listalle. Paljonko sinulla on vapaata kovalevytilaa? Voisit myös kokeilla palauttaa tehdasasetukset. Se ei poista tallenteita. Jos tästä ei ole apua niin sitten huolto osaa auttaa.