The Hobbit

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ReBolt, 08.03.2004.

  1. KeyCoins

    KeyCoins Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myyn yhden lipun 2D-näytökseen. Huomenna, 13.12.2012 klo 14:30. Tennispalatsi, sali 2, rivi 6, paikka 15. Eli aivan salin keskellä, paras paikka. Hinta on 7e. Lippu sijaitsee Helsingin Puotilassa ja se pitää hakea itse. Voin tuoda esim. metron kohdalle, jos ei haluaa osoitetta etsiä. Laittakaa privaa, niin sovitaan tarkemmin.
     
  2. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Katsoinkin tänään tuon, kun luulin aluksi yönäytöstä ainoaksi.

    Valitettavasti kyseessä oli tavallinen 3D-näytös ja tänne tuskin tuleekaan mitään HFR 3D näytöksiä. Väittäisin, että tuskin vuosiin kun teatteri toimii jo nyt apurahoilla ja tuilla. En tiedä, että johtuiko monien toimintakohtausten jonkinlainen sekavuus siitä, että leffa oli kuvattu 48fps ja nyt siitä näytettiin täällä 24fps versio 3D:nä. Voi olla, että se on yleinen 3D leffojen vaiva, jonka tämä HFR nyt korjaisi. En ole 3D leffoja nyt kauheasti nähnyt ja viimeisin taisi olla TDKR, jossa ei muistaakseni ollut näin vauhdikkaita toimintakohtia. Eli tämä uusi juttu on sitten vähän niinkuin evvk, jos kerran vielä nykylaitteetkaan/formatit eivät mahdollista sellaisten leffojen katselua kotona. Olisi se ollut hauska nähdä, miltä se näytää sulavampana, koska nyt ainakin tuo nimenomainen 3D teki siitä paikoin sekavaa. Joskin loppua kohti siihen alkoi tottua, ja se ei häirinnyt loppupuolen rymistelyissä niin paljoa enää.

    Leffana noin muuten tämä olikyllä hieno ensimmäinen osa ja mielestäni se ei ollut niin laahaava tai pitkästyttävä kuin monet ovat sanoneet. Ainoa juttu mikä vähän tällaisissa pidemmissä leffoissa häiritsee on epämukavat penkit ja ne saatanan 3D-lasit. Kaikkia kääpiöhahmopja ei niin esitelty, mutta ei niitä nyt muistaakseni kauheasti esitellä kirjassakaan. Varmaan tärkeimmät henkilöt on nyt tuotu paremmin esiin, kun heitä kuitenkin on 13 kpl. Leffa oli hieman kevyempi ja huumoripitoisempi kuin TSH-trilogian leffat, mutta ei se nyt haitannutkaan. Ehkä ihan hyvä, että näistä tulisi vähän erilaisia, vaikka toki jylhiä hetkiä ja vakavuuttakin on tarjolla.

    4+/5
     
  3. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Dark Knight Risesista ei ole olemassa 3D-versiota.
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eikä The Dark Knightista tai Batman Beginsistä. Hieno on teatteri, jos noita luulee (huonoksi) 3D:ksi.
    :D
     
  5. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No enpä tosiaan muista, että mikä nyt on ollut 3d:tä ja mikä ei, kun nykyään tulee käytyä harvoin leffassa. John Carter oli sitten kai viimeisin 3D-leffa, koska olen aika varma että siitä ainakin tuli 3d-näytös, tai sitten se oli kapteeni amerikka.
     
  6. Bob Fleming

    Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kinopalatsi 1:n 3D HFR-versio nähty, onneksi en lukenut näitä "tekniikkavaroituksia" etukäteen. Omaan silmään homma toimi todella hienosti, ainoastaan muutamassa lyhyessä tiukan rajauksen kohtauksessa tuntui kuva hieman nopeutetulta. Silmäkarkkia varmaan myös 2D:na, voisipa jopa käydä vertailemassa. Leffa itsessään oli jopa yllättävän hyvä, onneksi en ollut etukäteen tankannut mitään arvosteluja niin ei tullut tarkkailtua epäolennaisuuksia. Muutamia todella hienoja hetkiä kuten
    Gandalfin ja Galadrielin kohtaukset Rivendellissä, Klonkku kaikkinensa, Kivijättiläisten taistelu jne...
    Hobittilassa oli muutamia kivoja pikkuviittauksia Fellowship-elokuvaan, esim. se tuhahteleva eukko :p
    Ei nyt jaksa sen kummempia analysoida, mielestäni oli oikea ratkaisu "lihottaa" Hobitti-kirjan tarinaa muilla viitteillä. Vanha fanipoika antaa 9/10.
     
  7. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt se on nähty ja hieman ristiriitaisissa tunnelmissa olen. Ehkä liian monta juttua olin lukenut, joissa tuosta teatterimaisuudesta purnattiin. Alkuun se minuakin vaivasi, mutta sitten siihen tottui ja kyllähän kuva oli monin paikoin todella hienoa katsottavaa.

    Jossain elokuvaa kehuttiin uskollisuudesta kirjalle ja välillä se sitä olikin, mutta pahin pettymys minulle oli turhilta tuntuneet lisäykset ja muutokset tapahtumiin. Ja toinen vika oli liiallisuuksiin venyneet taistelu-/takaa-ajokohtaukset.

    LOTR:n jälkeen oli olo, että extended editionit pitää saada, koska niin paljon jäi pois. Nyt lähinnä mietityttää mitä ihmeen roskaa sinne työnnetään lisäksi.

    Kokonaisuutena elokuva oli kuitenkin puutteineenkin oikein hyvä ja viihdyttävä ja jätti minut odottamaan innolla jatkoa.

    4/5 tähteä
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Teatterista juuri rantautuneena fiilis on hyvä. TSH -trilogian nähneenä katsojan on helppo astua Hobitin fantasiamaailmaan ja antaa elokuvan viedä mukanaan. Tolkienin maailma herää jälleen eloon koko loistossaan. En tiedä sitten minkälainen kokemus on sellaiselle, joka ei ole TSH -elokuvia nähnyt. Mielestäni rima on aika alhaalla ja tietämättömämmän on sujuvaa hypä mukaan. Ian McKellen on Gandalf ja Freeman on mainio nuorena Bilbona. Muista tutuista naamoista en mainitsekkaan paitsi ehkä spoilerissa. Musiikki oli jälleen kerran loistavaa, vaikka samoja "vanhoja" kappaleita pyöriteltiinkin monesti, niin ne uudetkin miellyttivät. Uusi-Seelanti on Keski-Maa, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

    Elokuvan heikkouksista, tai asioista jotka tökkivät hieman puhun spoilerissa:
    Mietin että onko tässä pelattu liian varman päälle eikä uutta ole juurikaan kokeiltu. En ole Hobittia lukenut, mutta seuraako tarina noin paljon Sormusten Herraa? Niin samanlainen juoneltaan. Tarina myös toistaa itseään, kun Gandalfin pitää pelastaa koko joukko ainakin kolmeen kertaan ja ihmettelin vaan, että miten kääpiöjengi on säilynyt niin kauan hengissä, kun ovat vähän väliä ongelmissa. Lisäksi ne kivijättiläiset ihmetyttivät, mikä niiden pointti oli? Kovin irtonaisia. Hobitti on kirjana lapsille suunnattu, mutta tuntui paikan hieman liian vaahtokarkkiselta. Tämä vähän kaipaisi terävyyttä.

    4,25/5 Jackson herättää Keski-Maan ja sen kansat jälleen henkiin varmoin ottein. Kokenut konkari kun on. Onko siitä oikeasti jo yhdeksän vuotta, kun kävelin samanlaisessa säässä kotiin Kuninkaan Paluun näkemisen jälkeen??
     
  9. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffan tarina oli hyvin uskollinen kirjalle, muutamaa lisäystä lukuunottamatta. Ja tosiaan, hyvin samoja mantuja tässä kuljetaan kuin Fellowshipissä. Myöskin siis kirjoissa näin.

    Kivijättiläisistä oli tehty leffaan ylimääräinen toimintakohtaus. Kirjoissa Bilbo muistaakseni näkee (tai ainakin kuvittelee näkevänsä) ne jossain kaukaisuudessa kun porukka on noita Sumuvuoria ylittämässä. Vähän sellainen päälleliimattu toimintakohtaushan tuo oli, samoin kuin se pupureki -takaa-ajo.
     
  10. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt tämä on sitten nähty. Elokuvasta voi varmaan olla hyvin monta eri mieltä, ja ihan perustellusti. Itsi pidin erityisesti siitä että oli annettu reippaasti aikaa myös rauhallisemmille tunnelmaa luoville kohtauksille. Toiminta oli, kuten odotettavissa oli, joissakin kohdin yliampuvaa. Suurin puute jäi ehkä nimenomaan tarinan kerronnassa. Noinkin pitkä elokuva vaatisi hiukan enemmän tarinaa, ja sitähän olisi kyllä Tolkienin maailmasta ollut ammentavissa. Kolme tuntia pelkkää isomman tarinan avausjaksoa jää väistämättä hiukan pitkäveteliseksi.

    HFR:lle en voi sanoa kuin VAU ja VAU. Olin myyty jo lähes alkuteksteistä alkaen. Kuva oli äärimmäisen upea, ja tipoteissä oli minun aikaisemmat ongelmat 3D leffojen aiheuttamasta lievästä päänsärystä. Minulla on varsin vähän ymmärrystä niille, jonka mielestä tämä on nyt "epäelokuvamainen" ja tulee oikeasti mieli heittää niille naamaaan kliseitä kuten "kuka nyt haluaa että elokuvissa puhutaan" tai "väri ei kuulu elokuviin". Oli tämä vaan niin paljon paremman näköistä kuin mitään mitä olen aikaisemmin screeniltä nähnyt. Toki mukana oli kohtauksia, joissa kuva, lavastus, meikkaus tai cgi ei pystynyt luomaan kaiken sen minkä uusi formaatti pystyisi tuomaan, mutta tämä ei ole HFR:n syytä, ja kunhan elokuvantekijät vielä opettelavat tämän formaatin käyttöä niin jopa on huikeata kuvaa luvassa. 3D toteutus oli myös upea, ja loi kuvaan avaruutta, hyppimttä silmille.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2012
  11. khilkemen

    khilkemen Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muuten kukaan huomannut huulisynkkaongelmia elokuvassa? Etenkin heti alussa Bilbon ja Gandalfin dialogissa tuli omassa (hfr-) näytöksessäni puhe "huomattavasti" kuvaa aikaisemmin, mutta myöhemmin elokuvassa en enää samaa huomannut. Kiinnostaisi tietää onko ongelma ollut alkuperäismateriaalissa vai teatterin tekniikassa. Voisikohan esimerkiksi tuo HFR uutena juttuna aiheuttaa jotain erikoisuuksia?
     
  12. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huomasin saman, mutta tosiaan oli vain tuossa kohtauksessa. Mutu veikkaus = teatterin tekniikka, tuskin tuollainen menee läpi laatutarkastuksen.
     
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    No eipä tämä nyt varsinaisesti tajuntaa räjäyttänyt. Olihan tämä toki paikka paikoin ihan komeakiin katseltavaa, mutta jotenkin tuo meininki ei vaan jaksanut tempaista mukaansa aivan niin tehokkaasti kuin ne eräät taruiluloruilut. Tuli useasti fiilis kuvasommitelmia myöten, että nyt copypastetetaan oikein olan takaa niitä jo aikaisemmin nähtyjä tunnelmia. Yllätyksettömyys painoi pahasti. Musiikissakin oli samaa ongelmaa.

    Paluuroolittajat suoriutuivat osissaan mainiosti, etunenässä McKellenin Ian. Pappa harmaassa oli ripaus sellaista epävarmuutta huokuvaa henkeä, jota McKellen ilmensi pieneleisen tehokkaasti ilmeillään. Andy Serkis oli totutun loistava hänkin. Bilbon ja Klonkun ensikohtaaminen oli ehkäpä se tämän elokuvan onnistunein jakso.

    Uusien näyttelijöiden joukosta hahmoineen ei tuntunut löytyvän ainakaan näin hetimiten helmiä. Freemankin jatkoi sitä uneliaan flegmaattista linjaansa. Joillekin toiminee, mutta tänne toimii vain ajoittain. Herätystä siellä!

    HFR & 3D... kolmedee ei edelleenkään wautsituta, mutta jos sitä nyt katsottava on, niin mieluusti sitten tuolla uudella tekniikalla. Kuva oli selkeää seurattavaa, eikä tummuus päässyt vaivaamaan. Turhahkoja juttuja nuo silti kaikki tyynni.

    :):):)
     
  14. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tuli käytyä puutumassa tämä leffa läpi eilen paremman puoliskon kanssa ja kyllä se täytyy sanoa, ettei tässä päästy lähellekään LotR-leffojen koukuttavuutta. Kiirettä nähdä jatkoa ei ole, eikä myöskään syytä käydä tätä uudelleen teatterissa katsomassa.

    Turhuuksia ja ärsyttävyyksiä:
    Kivijättiläiset turha lisäys, Radagastin hahmo suorastaan raiskattu pupurekineen, turha örkkipäällikkölisäys, superpuput vastaan superhukat -takaa-ajo oli jopa ala-arvoista, lopun pitkittyneisyys: oletin jo luolatappelussa, että tämä on se lopputappelu, mutta sitten tuli vielä takaa-ajoa ja tappelua useampaan otteeseen ennenkuin leffa lopulta loppui...

    HFR puolestaan oli UPEAA! Heti alussa käytettiin uuden teknologian sallimia nopeampia kamera-ajoja hitaiden sijaan ja toiminta tuntui paljon elävämmältä kuin _elo_kuvissa koskaan. Tällä pitäisi kuvata kaikki tulevatkin elokuvat olivat ne sitten 2D tai 3D tuotantoja.
     
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on leffa nähty. Äksöniä ja pituutta oli leffalla ehkä vähän liikaa ja rytmityksessä parantamisen varaa. En jaksa leffasta edes höpistä juuri mitään, kaikki omat ajatukset on pitkälti täällä jo sanottu. Esim. edellisen viestin spoilerissa. 3,5/5

    48 fps oli todellakin hienoimpia juttuja mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Parhaimmillaan se yhdessä loistavan 3D:n kanssa veti hymyn korviin, leuan lattialle ja mitä näitä nyt on. Asialla on kuitenkin varjopuoli, nimittäin hyvien juttujen näyttäessä kankaalla paljon aiempaa paremmilta, huonot jutut näyttävät huonommilta: esimerkiksi juuri tuo kaniinireki, ylinäytellyt kohtaukset, jokunen harva nytkyttävä kameranosturikohtaus, ADR:n epäsynkka ja maskeeraukset pistivät kuvasta silmään huomattavasti herkemmin, kuin jos katsoisin 24 kuvan versiota. Ongelmana näiden HFR-leffojen kanssa tuleekin tulevaisuudessa olemaan se, että myös 24 fps:ää pitää tukea, jolloin täysin kahdelle eri medialle on pakko käyttää samaa materiaalia. Esimerkkinä: vaikka ihmiset aina parjaavat 24 fps:n nykiviä kamerapannauksia, muutama nopea kameraliike ei mielestäni toiminut 48 fps:llä vaan näytti vähän häiritsevältä, ikään kuin huimaavalta.

    Olisi siis mielenkiintoista katsoa tämä vielä 24 fps:nä. Kuten tekstini määräeroista saattaa ovelampi huomata, taisi tekniikka kiinnostaa vähän turhan paljon enemmän verrattuna itse tarinaan. :rolleyes:

    Mielestäni nuo nopeat kamera-ajot nimenomaan näyttivät siltä, että niillä oli tavoitettu perinteistä vauhdikkuuden tunnetta 24 fps:nä. 48 fps -versiossa olisin toivonut näkeväni enemmän juuri hitaampiakin kamera-ajoja noissa taistelu-/joukkokohtauksissa. Tuntui, että näissä kameran nopeus oli joka kerta täysin sama, tuollainen semi-nopea. Vaihtelu olisi virkistänyt.
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2012
  16. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    olen hobbitin lukenut joskus 30 v. sitten lotr trilogian jälkeen

    filmistä: filmi ei ole lastenfilmi, vaan samaa sarjaa lotr trilogian kanssa. lievät lisäykset alkuteokseen eivät häiritse, kun kirjan lukemisesta on jo niin kauan.
    ihan ok filmi.
    tekniikka:
    onneksi en lukenut tätä ketjua ennen filmiä, joten pääsin kirjoittamaan omat havainnot hfr:stä ilman etukäteisodotuksia
    kommentit teittisen blogin alla
    https://www.dvdplaza.fi/forums/entry.php/47-Hobitti-ja-HFR-3D
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2012
  17. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tulipa tämäkin katsastettua Kinopalatsissa.

    HFR:n puolesta fiilis oli kuin olisi katsellut jotain BBC:n televisioteatteria. Varsinkin rauhallisissa sisäkohtauksissa oli hyvin vahva lavasteiden ja televisiomainen tunne. Eka fiilis Gandalfistakin oli, että kenen vanha kylpytakin riepu sillä on päällä? Tietty elokuvamaisuus tästä uupui, joka häiritsi läpi koko elokuvan.

    Liikkuvan kuvan tarkkuus oli kyllä jotain ennennäkemätöntä. 3D oli siten myös kirkkaasti parasta, mitä olen tähän asti nähnyt. Eroa oli kuin yöllä ja päivällä viimeksi näkemääni 3D leffaan (Tintti), joka oli yhtä suttua.
    edit: leffan jälkeen kotosalla silmiä hiukan kirveli, tunne silmissä oli sama kuin väripyörällisen DLP projektorin jäljiltä. Tiedä sitten mistä johtui..

    Itse elokuva ei yllättänyt hyvässä eikä pahassa, oli aika tasan sitä mitä odotin. Vaikka leffa eteni verkkaisesti, olisi meininkiä kuitenkin hiukan voinut rauhoittaa. Rymistelykohtaukset liukuratoineen, kelkkailuineen ja loputtominen taisteluineen olivat turhan pitkiä eikä niiden nautintoa ainakaan lisännyt Kinopalatsi 1:n järjetön äänenvoimakkuus. Olen edelleenkin sitä mieltä että koko kirjan olisi voinut paketoida yhteen elokuvaan. Arvosanaksi 3/5.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2012
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    En kommentoi itse leffaa sen kummemmin. Ihan viihdyttävää, joskin paikoin alkoi tuntua jo liian lapselliselta vuoristoratameiningiltä. Kirjan lukemisesta on niin kauan, etten muista siitä käytännössä juuri mitään.

    HFR. Ihme juttu. Minä koin käytännössä koko leffan alusta loppuun, että kuvaa ajettiin nopeutettuna. Kaiken lisäksi koin 48 fps efektin negatiivisessa mielessä täysin samanlaisena kuin, että laittaisin minkä tahansa Blu-rayn pyörimään ja telkkarista motion interpolation -ominaisuuden päälle. Kaiken kaikkiaan en tykännyt. Toisaalta myönnän, että monet överiksi vedetyt kamera-ajot esim. örkkien luolastossa näyttivät tarkoilta ja sulavilta. Samoin hetkittäin, mutta vain hetkittäin, 48 fps näytti hyvältä. Lähinnä taisivat olla kohtauksia, joissa kamera oli lähes staattinen ja liike ruudulla aika vähäistä. Samoin huomasin myös tämän "katsonkin näytelmää teatterissa" efektin, kun kuva näytti niin aidolta. Kuin omin silmin katselisi kohtausta. Kääntöpuolena oikeat lavasteet (ei CGI) eivät enää näyttäneet "aidoilta" senkään vertaa kuin LotR:ssa. Olin myös huomaavinani, että kaikista pahiten pikakelatuilta näyttivät otokset, joissa oli tiukka rajaus. Esim. kamera kääntyy henkilön keskivartalosta kasvoihin tiukasti rajattuna. Vesi elementtinä oli huikean hienon näköistä. Samoin Klonkun kasvojen liikkeet ja ilmeily. Myös tuli tai liekki elementtinä näytti kivalta. Piti oikein miettiä onko tuo nyt oikea liekki vai CGI:tä.

    Tämä menee jo täysin saivarteluksi:rolleyes:, mutta mielenkiintoinen huomio kuitenkin. Huomasin kohtauksessa, jossa seurue kävelee harjanteen selkää ja otos oli oikeasti kuvattu liikkuvasta helikopterista, sen että kameran seuranta tai kameraoperaattorin liikkeet olivat nykiviä. Kameran seuranta ei onnistunut täysin sulavasti seuraamaan seuruetta, vaan näkyi mikronykimistä aivan kuin servot olisivat pykineet. 48 fps toi sen esille selvästi. Varmasti samaa on nähty jo perinteissä 24 fps elokuvissa, mutta se on peittynyt enemmän liikesumeuteen.

    Itsellä taitaa olla todella 24 fps lukkiutuneet aivot mitä tulee elokuvakuvastoon. Hämmästyttää myös se, että kun kysyin työkaverin mielipidettä liiketoistoon, niin hän ei ymmärtänyt tai ollut kokenut laisinkaan pikakelausefektiä.

    Miinukset myös edelleen Oulun Plazan laseista. Samat vanhat kilon painavat antiikkivehkeet kuin aikaisemminkin.
     
  19. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Tämä on hyvin mielenkiintoista. Kitisen takuuvarmasti, mikäli telkun tai projun interpolaatio tekee huonoa jälkeä ja/tai tuhoaa Blu-rayllä olevan leffan elokuvamaisuuden; olen huonon interpolaation tuottamalle jäljelle samalla tavalla hyperallerginen kuin DLP:n sateenkaarille. Mutta Hobitin HFR:n kohdalla en kokenut mitään hylkimisreaktiota, ei tunnetta pikakelauksella liikkuvista hahmoista tai muutakaan, mistä interpolaatiota on syystä mollattu. Toivottavasti joku tekee joskus tutkimuksen ja selvittää mistä katselukokemusten erot juontavat.

    Pistin saman merkille. Mokomaa ei voinut olla huomaamatta.
     
  20. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin Hobitista osa 1 kovasti vaikka kieltämättä se ei yhtä iskevä ollut kuin Sormusten Ritarit. HFR näytti hyvältä vaikkei minulla normaaliin 3D:n vertailukohtaa olekaan. Minusta liike ei näyttänyt lainkaan pikakelatulta vaan ihan silkalta elokuvalta (niin kuin esim. blu-raylta katsottuna). Ensimmäisestä kuvasta lähtien ei vaatinut totuttautumisaikaa lainkaan.