Ovatko tykittäjät vaihtaneet isoon näyttöön kun täällä on niin hiljaista.

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Enoelmeri, 08.12.2012.

  1. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli mieleen sellainen asia, että onko kiinnostus videotykkeihin vähentynyt nyt kun suuria näyttöjä saa kohtuuhinnoilla? kun seuraa tätä dlp/lcd-projektorit palstaa niin väkisinkin tulee mieleen, että uusissa tykkimalleissa keskusteluketjujen pituus on kovin lyhyt, muutamia sivuja. Ennenvanhaan esim. viisi vuotta sitten tykeistä keskusteltiin todella ahkerasti. Muistelisin, että kun Panasonicin 700 malli ja Sanyon z3 tulivat markkinoilla ketjujen pituus oli kymmeniä sivuja. Oliko ennen kaikki paremmin? No ei kuvanlaatu ainakaan. :)
     
  2. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Tuo on hyvä kysymys, enkä osaa muuta kuin arvailla. Yksi syy on varmaan se, että videotykit ovat tulleet tutuiksi, eivätkä siten aiheuta suurta kysymysten tulvaa. Uusinpana ja potentiaalisesti vilkasta keskustelua aiheuttavana juttuna, 3D:kin on sellainen, ettei siitä käytävä keskustelu rajoitu vain videotykkeihin, vaan jakautuu myös esim. laseihin ja näyttöihin. Tämä hiljentänee keskustelua omalta osaltaan?

    Omalla kohdallani myös seuraava näyttölaite tulee olemaan videotykki. Luulenpa kuitenkin, etten tule ottamaan osaa projektorikeskusteluihin ensi kerralla yhtä paljoa kuin silloin, kun viimeksi oli päivitysaika.
     
  3. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Erittäin hyvin sanottu siellä perällä. Eli siis täysin samat fiilingit minullakin.
     
  4. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Voipi olla tämäkin. Itse ostin kesällä ekan tykkini ja kankaan. Ei toiminut kunnolla mutta takuuseen meni vaihto ja nyt toimii ok, kirjeenvaihto toimittajan kanssa. En tiedä mitä tästä olisin kysellyt. Toki vanhat kirjoitukset tutustuttivat aiheeseen.
     
  5. Paahi

    Paahi Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2012
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä edelleen odotellaan jvc dla-x35 tykkiä. Maanantaina ehkä saa noudettua mutta saa nähdä :)
     
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    On varmasti, moni miettii että kannattaako tykkiä hankkia kun puolellatoista donalla saa kelpo telkkarin eikä tarvitse ihmetellä mistä pirusta ne kaapelit saisi siististi tykille vedettyä jne. Netti on myös täynnä muita foorumeita ja testisaitteja josta tarvittava informaation melkein aina löytyy, ja kyllähän nyt melkein tiedetään mistä uudet mallit ovat ns. kotoisin, toisin oli silloin AE100/Z1 aikoina kun kaikki(iso kuva ja suorituskyky) oli uutta ja mahtavaa. Nyt se on vaan mahtavaa.
     
  7. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Valitettava tosiasia on ainakin omalla kohdalla se että kun tää foorumi on tuota kaiuttimet ja subbari aluetta lukuunottamatta hiljentynyt siihen malliin että ei kiinnostanut odotella muiden vastailuja niin siirryin sinne missä tapahtuu. Nyt tulee siis lueskeltua päivittäin avsforumia ja avforumia. Olishan se kiva jos täälläkin jengi ottais vanhaan malliin kantaa uusiin keskusteluihin, mutta kun käyttäjäkokemuksia on nykyään täältä niin hankala kalastella. Välillä jengi vastailee ihan mukavasti, mutta suurimmaksi osaksi jää vaan luu käteen.
     
  8. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Itse vaihdoin tykin 50"FullHD-plasmaan 10/2008 ja vaikka tuli hommattua seuraavan vuoden puolella BD-soitin, niin leffojen katsomisesta kotona katosi "viehätys", toki leffoja tuli edelleen ostettua, mutta ei ne vaan enään sytyttäneet kuten aiemmin. Nyt kun 4 vuoden jälkeen 10/2012 vaihdoin 4-kertaa isompaan kuvaan VPL-HW30ES:n myötä, niin johan on taas elokuvat maistuneet ihan eri tyyliin, tilauksia on kokoajan vetämässä ja lisää tulee tehtyä :naminami:
     
  9. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse kyllä himoitsen tykkiä. Jos 80" telkkarin saisi edes kohtuuhintaan, kohtuulaatuisena niin en edes harkitsisi tykkiä. Mutta sen 40" pienempi kuva (60" telkkari vs. 100" tykkikuva) on sen verran pienempi ettei pysty edes miettimään. Pitää vain odotella jotain sopivaa ehdokasta ja vähän rahaakin.
     
  10. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkä vanhan ukon romantiikkaa, mutta kyllä tykissä on sellainen elokuvamainen fiilis, jota ei telkkarilla saavuta, ihna riippumatta sen koosta. Alkaen siitä, että se pakottaa pimentämään katselutilan, kun telkkari on helposti ylikirkas kunnolla pimennetyssä huoneessa...
     
  11. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse on tullut tykiteltyä jo viitisen vuotta. Tykkinä Panasonicin PT-AX100. Tuolla mennään edelleen.
    Olen ajatellut, että päivittelen tykkiä sitten kun tuosta aika jättää eli lamppu poksahtaa.
    Ei ole itselläni siis hirveästi ainakaan tykkikeskusteluihin ollut vielä osallistumishaluja, kun ei ole omalla kohdallani ajankohtainen.
    Toisaalta tuntuu myös samalta kuin muutamalla, että kun hankinta tulee ajankohtaiseksi ei silti välttämättä tule otettua osaa keskusteluun yhtä paljon.

    Enemmänkin on ollut haluja hommata joku sopivan kokoinen (42"-50") taulutelevisio tykin kaveriksi olohuoneeseen.
    Aina ei jaksa tykkiä käynnistellä kaikkea mahdollista varten.
     
  12. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Ajat ovat kieltämättä muuttuneet ja välillä foorumilla on vallinnut melkoinen bittihiljaisuus. Ymmärrän siis hyvin ulkomaan ekskursiot. Omien kiinnostusten myötä olen minäkin tehnyt ajoittaisia virtuaalimatkoja rapakon taakse. Ehkäpä tätä foorumia voi kuitenkin elävöittää tuomalla välillä tuliaisia kaikkien foorumilaisten nautittavaksi. Taisit juuri näyttää tähän mallia Videotykkien testitulokset audiovideohd.fr sivuston mittaamana -ketjulla. Toisaalta. Poikkeuksellisen informatiivisesta sisällöstä huolimatta tuokaan ketju ei ainakaan heti ottanut merkittävästi tuulta alleen... Toivottavasti kuitenkin seuraavan tykkipäivitykseni aikaan plazalta löytyy vastaava taulukko projektorien perusstatseista, jotta voin helposti tarkastaa, millä projektoreilla riittää kankaaseeni nähden riittävästi potkua yms.
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tätä forumia on pilkottu ihan liikaa suhteessa postimäärään. Nyt kun postimäärät on vielä laskusuunnassa, Mikan pitäisi herätä todenteolla ja yhdistellä forumeja aika rankalla kädellä...


    Noin muuten todella monet forumit on muutenkin kuolemassa ja veikkaan että yksi suuri syy on luurit ja tabletit. Niillä on kiva lukea, mutta kirjoittaminen on ylivoimaista. Itsekin syylistyn tähän: Iltaisin ei tule enää näppislaitetta käynnistettyä ja sen takia kirjoittaminen on vähentynyt aika radikaalisti.
     
  14. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän tämä. Toinen syy on ainakin itselläni kansainväliset foorumit, lontoon murre taipuu sen verran ok itseltä että on informatiivisempaa lukea/kirjoittaa paikkaan jossa käyttäjiä on hemmetisti enemmän kuin esim. vaihtaa täällä kokemuksia jostain uudesta JVC:n tykistä 3:n käyttäjän kesken. Tuolla yhdessä ketjussa tuli myös taannoin esille tätä paikkaa hiukan vaivaava elitismi/Genelectismi eli joku esittelee oman teatterinsa ja sitten muut besserwisseröivät niin hitosti mikä kaikki siinä on ihan paskaa...
     
  15. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minulla pienen lapsen hoito on vienyt tykittelyajan tyystin. Katselutottumukset muuttuivat myös kun talouteen tuli isohko LCD-telkkari viime jouluna. Muutenkin tykkirintamalla on ollut mielestäni aika vähän mitään mullistavia pakko-saada-julkaisuja viime aikoina.
     
  16. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun ostaa kunnon tykin ei tarvitse täällä jubista, vaan katsella ja nautiskella :) Oma JVC on pian 5-vuotias, mutta on kuvaltaan edelleenkin vähintäänkin riittävä, varsinkin uuden lampun myötä. Joten ainoa asia, joka aiheuttaisi päivitystarvetta ja siten myös keskustelun aihetta on 3D-kanuuna. Mutta ei vielä.

    Onhan täällä myös tiettyä besserwisserismiä ja gurutustakin, mutta on hyvä että esim. aloittelijat saavat oikeaa tietoa asioista.
     
  17. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Omat tykistys oli vähissä on kun taloon tuli 32'' LCD:n tilalle 46'' LCD. No tästä tykityksen vähentymisestä ärsyynyneenä otin itseäni niskasta kiinni ja vaihdon vanhan 77 '' kankaan 92'' kokoon. Tuli pientä vau-efektiä taas. :naminami:
     
  18. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä täällä ammutaan päivittäin. Tykki on ainoa näyttö elokuville, tv:lle ja tietokoneelle. Rauta on sen verran vanhaa ettei tästä saa enää mitään aihetta keskustella :D
    Mielenkiinnolla luen kyllä muiden kokemuksia uusista malleista.
     
  19. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä pointti, että tabletilla on tosiaan mukava lueskella, mutta kyllähän tämä kirjoittelua vähentää. Vaikka itsekin tulee luettua Avs foorumia niin onhan se silti mukavampi lukea kotimaan kieltä.

    Jokohan tällainen alkaa olemaan suurimmalle osalle riittävän kokoinen tykin korvaajaksi
    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/televisiot/84LM960W/lg-84-4k-led-smart-tv-84lm960w

    Hintahan on toki vielä ihan hirvittävä, mutta eivätköhän hinnat romahda muutamassa vuodessa.

    Onhan sitä tykin korvaamista näytöllä tullut mietittyä tässäkin taloudessa useasti, mutta olen kuitenkin aina tullut lopulta siihen päätelmään, että tykki antaa elokuvilla parhaan tunnelman.

    Olen täysin samaa mieltä siinä, että foorumi alkaa olla pilkottu liian moneen aihepiiriin. Esim 3d blu-ray elokuvien keskustelut voisivat olla mainiosti muiden blu-ray elokuvien ketjussa. Täältä alkaa olla kohta hankala löytää tietoa järkevästi.
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Nykyiseen kämppään ei saa tykkiä mihinkään järkevään paikkaan. Olen siis tuomittu tuijottamaan televisiota. Kunhan uusi luola löytyy, niin sitten taas tykitetään. Paitsi jos 80 " telkkarit on silloin hintaluokassa 2-3 k€.