Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

  1. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näkökulmakysymys. 12-tuumaiset renkaat Spessun S-Works kilpurissa varmaan osaisi nauraa 99/100 ei fillariharrastajasta; kun taasen PeteK:n huoneesta 96/100 maallikosta pitäisi todella makeana kotiteatterina. Näkökulmasi on hyvin tyypillinen plazalaiselle "audioelitistille" eli kaikki tilat joita ei ole optimoitu täysin äänentoiston ehdoilla on täyttä paskaa.
    Mu pointteri taasen oli se, että kaikki 99% kuvissa näkemistäni screening huoneista ovat olleet epäonnistuneita, mukaanlukien kaikki cinemascope huoneet jos otetaan sopiva angle niiden tutkimiseen. Itseasiassa voisin jopa omaani vertaamalla tuomita kaikki maailman DLP-tykeillä varustetut huoneet/teatterit koosta riiippumatta koska niissä ei ole JVC:n DLA:ta vastaavaa kontrastia.

    Onhan tässä ketjussa nähty suht varauksetonta kannatusta saaneita ja akustisesti hyväksi mitattujakin huoneita. Nillitysasenteella löytäisi niistäkin helposti vikoja ja voisi vaikka heittää näitä "sääli kun hyvästä tilasta ei ole otettu enempää irti..."

    Eikohän tuo PeteK itsekkin tiedä ettei tuolle huoneelle tartte THX Screening room hyväksyntää hakea. Aivan yhtä lailla PeteK:n lapset varmaan saa samanlaisia hienoja fiiliksia kuin mun kummilapset kun autopeleissä takaa sivulta kuuluu ohipyrkivän auton ääni.

    Itse peräänkuulutin/kuulutan vähän tolkkua noihin kommentteihin; Jokainen joka tuota silmät auki katsoo huomaa ettei tuossa ole batcavea tai reference-tasoja äänentoistossa ajatellen menty. Tai ainakin pitäisi huomata. Hommahan on tehty jopa siinä mielessä pirun oikein että äänieristykseen/akustointiin on panostettu rakennusvaiheessa ja jätetty tilalle potentiaalia laiteparannusten jne. muodossa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2012
  2. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, kyllä. Mutta, butt. Esittelyn tässä ketjussa voisi lykätä siihen asti kunnes ne laiteparannukset on tehty. Tai ilmoittaa itse heti valokuvien jälkeen huomiofontilla, esim.

    "Turnauskestävyys loppui rakentaessa, kuvissa näkyvät LAITTEET vanhan setin peruja & ERITTÄIN VÄLIAIKAISET. Pyydän nöyrimmästi anteeksi."

    Äänieristys on tietenkin yksi tärkeimmistä audioparametreista. Mikäli PeteK:llä se on kertomassaan kunnossa, potentiaalia audion kehittämiseen on kyllä olemassa vaikka kuinka paljon.
     
  3. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jännä näkemys siitä, kenen tässä kuuluisi pyytää anteeksi :hitme:
    Itse ainakin sain sen käsityksen, että PeteK:n mielestä tila oli valmis, vaikka laitteet olivatkin vanhasta setistä, mutta hyväksi todetut.
    Itse en ole omaani täällä esitellyt (eikä siinä esiteltävää olekaan,kuin korkeintaan ensimmäistä "kotiteatteria" suunnittelevalle), enkä haukkunut toisten, mutta tässä pikkuhiljaa alkaa tuollainen narsismi tympäistä. Laita toki oma tilasi tänne näytille, niin muut tietävät ottaa siitä mallia, mihin tulee elämässä pyrkiä!!!

    edit. P.S. Mielestäni tämä ketju on mennyt pieleen alusta pitäen nimensä vuoksi. Nyt jokainen joutuu itsekseen mietiskellä, että onko tämä nyt riittävän hyvä sille arvon raadille tai sitten itsevarmat postaavat oman opiskelijasolukämppänsä setin, omasta mielestään parhaana. Parempi vaihtoehto olisi ollut tehdä joko vain yksi ketju: "esittele oma kotiteatterisi" tai sitten useampia ketjuja kuten: "kotiteatterit 0-3000€", "kotiteatterit 3000-7000€" jne.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2012
  4. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Mielestäni on ollut ihan hyvä ajatus, että meillä on kaksi ketjua. Nimeäminen olisi ehkä voinut olla alunperin osuvampi, jos toinen olisi ollut esim. keskeneräiset tilat ja toinen valmiit tilat. Tällä tapaa nimettynä olisi kehityskeskustelut voitu käydä vain toisessa ketjussa.

    Näiden katjujen lisäksi kaipaisi DVDPlaza mielestäni yhden sellaisen ketjun, johon ei lähetettäisi lainkaan satunnaisviestejä, vaan sinne lisättäisiin ainoastaan valmiiden tilojen kuvat, laitelistat ja omistajan mahdollinen muu teksti. Suurin piirtein tällainen löytyy AVSForum.com:n Cinemascope-valkokankaita omaavien tilojen osalta. Sitä on mukava selailla, kun kaipaa ideoita tai mutten vaan haluaa viihtyä haavemaailmassa.
     
  5. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Rohkeasti Arttu vain perustamaan ketjua. Aloitusviestiin kirjoitat selvät säännöt ja ukaasin turhien täyteviestien ripeästä poistosta. :)
     
  6. Brunberg

    Brunberg Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika helvetin monelta forumilta, aihepiiristä riippumatta, löytyy ketjut, joissa on:

    a) kuvat ja listaus
    b) paskanjauhanta

    Melkein tarvis vaan avata kokonaan uudet ketjut ja lyödä tämä lukkoon.
     
  7. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Paskanjauhannalta lähes mahdoton välttyä oli sitten mistä tahansa foorumista kysymys.
     
  8. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma kotiteatteri alkaisi olemaan nyt valmis. Lattialla olevan kaapelikourun voisi vielä maalata huomaamattomamman värisemmäksi. Se ei taatusti ole "tyylikkäin setti", mutta kun muidenkin kuvia on tullut arvosteltua, niin laitan valmiista tuotoksesta kuvat. Paljon on tehty kompromisseja, mutta tällä mennään nyt. Remppaa tehdessä en edes suunnitellut kotiteatterin laittamista tilaan. Näin ollen aika pikaisella toteutuksella ja suunnitellulla romut on tilaan laitettu.

    Pääpaino ollut pyrkiä tasapainoilemaan talon ikään ja omaan makuun sopivaan sisustukseen, sekä yhdistää kohtuuhyvä äänentoisto ja kotiteatteri. Laitteistothreadissa on totesin, että kaikki äänentoistoon ja kuvaan liittyvät laitteet on ostettu käytettyinä ja kokonaiskustannukset ovat olleet hieman alle 3000€ niiden osalta. Se oli tavoite ja siinä on pysytty, mutta paljon on tosiaan tehty kompromisseja ja tingitty myös käytännöllisyydestä sekä helppoudesta.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2012
  9. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitä tuo lamppu tekee screenin edessä????
     
  10. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli 1/5:stä parannusehdotuksista joita odotin :D Se ei ole kyllä kuvan edessä, mutta tekee sitä mitä lamput yleensä: antaa valoa.
     
  11. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuvista päätellen on kyllä edessä, mutta ei varmaan sitten sohvalta katsottuna?
     
  12. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva mahtuu juuri ja juuri lampun alle. Screenihän on tehty Ikean ison canvas-taulun alumiinikehykseen ja sen takia "ylikorkea". Tai screenin kattoripustuksen takia en raaskinut sahata pystyprofiileja matalammiksi. Dorkaltahan se ehdottomasti näyttää noin, mutta leffakäytössä kuitenkin toimii ja suurimman osan ajasta screeni on TV:n takana säilössä, kuten ensimmäisessä valokuvassa. Lamppu lähtee kyllä tuosta varmaan jossain vaiheessa kunhan raaskin ostaa ikkunalaudalle Block-valaisimen lisävaloa antamaan.
     
  13. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ottamatta kantaan inska sinun ilmiselviin x/5 parannusehdotuksiisi, niin äkkiseltään näyttäisi siltä, että teatterisi olisi käytännöllisempi ja ennenkaikkea rauhattomamman näköinen, jos se olisi toisinpäin? Mitä mieltä itse olet? Saisi nuo isot skobet pois keskeltä lattiaa ja takapömpelit kuulijan taakse. Vai onko syynä juuri se, että et halua pääkaiuttimia nurkkaan lähelle takaseinää? Valkoinen matala tyylikäs sohva olisi keskellä huonetta ehkä parempi, kuin nuo tornit yhdistettynä tv-tasoon (jos siis sohvan mahtuisi järkevästi kiertämään).
     
  14. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Juur näin.. Itse kääntäisin kanssa tuon asettelun toisinpäin. Tuonne kangas missä sohva nyt on... Ellei joku "huomaamaton" tekijä huushollissa täysin blokkaa tätä ?!?! (ps. akka ei ole aina huomaamaton)
     
  15. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulisijahan tuossa on se määräävä tekijä. Toisinpäin mietin aluksi järjestystä, mutta silloin sohvan sijasta olisi mahtunut vain nojatuoli. Lisäksi dipolit on sijoitettu nyt syvyyssuunnassa melko optimaalisesti 1/3-osaan kuuntelupaikasta. Pääpaino tuossa on ollut ja on muutenkin aina 2-kanavakuuntelussa. Mutta toimii tuo kotiteatterikäytössäkin.

    Edit: sohva on muuten aika reilusti irti takaseinästä, eli takana on radiaattori. Takakaiuttimet ovat siis hieman takaviistossa, vaikka toinen on liian matalalla kaapin päällä (2/5). Matto on sama, jolla olen levyttänyt omissa ristiäisissäni 35 vuotta sitten. Liikaa romua edelleen kuitenkin ikeasta.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2012
  16. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Miksi tuo keskiääni on tv:n kuvan edessä? Mukava kattoa tv:tä, kun kaiutin peittää tekstityksestä osan.
     
  17. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sohvalla istuen peittää tv:n kaiuttimet, ei kuvaruutua. Näkeehän tuon jotenkin ensimmäisestä kuvasta...

    edit: Ja screenin takiahan keskikaiutin ei taas voisi olla juuri korkeammalla. Alin kuva on otettu melkein lattiatasosta ja tietenkin siinä näyttää että kaiutin on kuvaruudun edessä.

    edit2: Tuo uusi ketju on minusta erittäin hyvä idea. Itsestäni on ainakin mukava katsella muiden laittamia kuvia ja erityisesti lukea perustelua miksi joku laite on hankittu, mitä mahdollisia muutoksia tilaan on tehty ja miksi, mitä hyvää tilassa on, mitä parannettavaa, jatkosuunnitelmia, erityisesti budjetti ja valitut laitteet kiinnostavat, jne. Tuohon ketjun "ohjeistukseen" olisi mukava saada vielä hintaluokka, oli laitteet sitten ostettu uusina, käytettyinä, peritty, wat ever.

    edit3: Elektrisiteetti laitteille menee naurettavasti lattian poikki jatkojohdalla, kun ei tosiaan tullut sähköjä uusittaessa otettua huomioon tätä tilan käyttömahdollisuutta. Onneksi sähkökaappi on suoraan TV:n takana, 3x25:t paukut riittää vielä helposti ottamaan tuohon uudet pistorasiat.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2012
  18. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
  19. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Lisäksi olisi hyvä, että laitekuvat ladattaisiin dvdplazan ilmaiseen kuvagalleriaan, josta ne linkitettäisiin ketjuun [ i m g ] url [ / i m g ] -avulla. Ulkopuolisilla kuvalinkeillä on ikävä tapa haihtua taivaan tuuliin internetvuosien vieriessä.
     
  20. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Lisäsin marcoolio vinkkisi ketjun aloitusviestiin.