Yön ritarin paluu (The Dark Knight Rises) (Christopher Nolan / Christian Bale, Anne Hathaway)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana The_Daywalker, 28.10.2010.

  1. mopsi

    mopsi Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    41
    Mitenköhän Yön ritarin paluu on IMDB:n Top 250 listalla 30:s pisteillä 8.8?
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2012
  2. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Annettujen äänien määrä verrattuna annettujen pisteiden arvoon. Jos puoli miljoonaa ihmistä antaa äänensä ja niistä valtaosa on positiivisia, niin kyllä se rankingiin vaikuttaa.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos kysyjä tarkoitti epäsuhtaa itse elokuvan sivulla näkyvän pisteytyksen ja top 250 listan välillä, niin jälkimmäiseen hyväksytään vain "säännöllisesti äänestävien" äänet sekä ääripäitä tasoitellaan jollain metodilla.

    Itse top 250 on vain ja ainoastaan suosituimmuuskilpailu vailla sen suurempaa painoarvoa; miljoonamyynti ei tee BackStreet Boysista yhtään nerokkaampaa musiikkia kuin se huttu, mitä se on.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ilmeisesti BD-julkkarielle ei ole vielä omaa ketjuaan, mutta tänään noudin Discshopista ennakkotilaamani The Dark Knight 5BD+kirja -trilogiaboksin.
    Kyseisen boksin levynpidikkeet ovat yhdet huonoimmista ja kömpelöimmistä mitä olen koskaan nähnyt. Levyille ei ole keskipidikkeitä lainkaan, vaan levy pysyy paikallaan ulkokehällä olevilla pikkuriikkisillä kovamuovisilla kynsillä/klipseillä. Näistä yksi kynsi on "joustosaranoitu", ja sitä painamalla levy suunnilleen irtoaa kunhan lievällä voimankäytöllä. Tasanvarmaa on, että viimeistään noin kolmannella käyttökerralla tuo kovamuovinen sarana lohkeaa. Myös muiden kynsien irtoaminen ja lohkeaminen on todennäköistä, sillä joustoklipsista huolimatta levyt eivät irtoa kynsistä täysin sulavasti. Mikä tahansa koteloon päätyvä vierasesine (esim hiekanjyvä) naarmuttaa levyt vääjäämättä ja takuuvarmasti piloille, sillä keskustapin puuttuessa levyt hankaavat kotelon kovamuovia tiiviisti koko taustapinta-alaltaan.
    Ei hjyva. Perinteinen 1levy/1sivu DigiPack olisi ollut kaikilta osin parempi.
     
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    "Uunituoreiden elokuvahuhujen mukaan The Dark Knight Rises -menestyselokuvassa näytelleestä Joseph Gordon-Levittistä suunnitellaan uutta Batmania.

    Hitflix-sivuston saamien "varmojen" tietojen mukaan näyttelijä esittää viittasankaria Warner Brosin tulevassa Justice League -produktiossa. WB ilmoitti kesäkuussa kehittelevänsä Justice League -leffaa, jonka on määrä ilmestyä vuoden 2015 aikana, eli leffa debytoi samoihin aikoihin kuin tuleva The Avengers 2 -rymistely.

    Hitflixille puhuneen lähteen mukaan Gordon-Levitt on satavarmasti mukana Batmanin roolissa. Samaan syssyyn sivusto huhuilee myös, että kyseinen Gordon-Levittin näyttelemä Batman esiintyisi tulevassa Teräsmies-elokuvassa Man Of Steel." Lähde nelonen-viihde

    Ja Batmanin tarina jatkuu... :thumbsup:
     
  6. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nähtyä, ja olihan tämä selkeästi trilogian paras osa. Juoni piti otteessaan koko leffan ajan, ja pahis selkeästi parempi kuin täysin älyttömästi ylinäytelty jokeri.

    I 4.0
    II 3.0
    III 4.5
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
  8. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Mitä helvettiä oikeasti? Jokeri oli sentään uskottava, toisin kun tämä naurettava överi bodari väkisin väännetyllä dialogilla.
     
  9. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaa mieltä. Baneen yritettiin saada luonnetta turhan imelästi ja herkkyyttäkin yhdessä välissä yritettiin työntää soppaan. Lisäksi Bane ei ollut mitenkään erikoinen tai tavallisesta mörssäristä eroava hammasrautoineen.

    Jokerissa sentään oli luonnetta ja mysteerejä jotka kiehtoivat. Tänäkin päivänä vielä puhutaan Jokerin neroudesta ja metodeista sun muista joita ei heti välttämättä edes tajua.
     
  10. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai että uskottava fiktiivisessä supersankarielokuvassa? Siinäpä vasta paradoxaalinen väite.

    Bane oli huomattavasti mielenkiintoisempi ja karismaattisempi. Jokeri vaikutti lähinnä 4 vuotiaan väsäämältä tuherrukselta, joka käytännössä pilasi koko elokuvan.

    Kuten lotrissa keskimmäinen osa oli heikoin, tosin Batmanissä tämä vain korostui enemmän.
     
  11. Apinamakina

    Apinamakina Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mitäs pikkupojat täällä kinastelee? :D

    Jokeri ja Bane olivat molemmat hyvin tadokkaasti suoritetut roolit. Heath Ledger teki elämänsä parhaimman näyttelijäntyön Jokerina ja Banen rooli oli myös hyvin näytelty.
     
  12. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tjoo, tuossa 99 syyn listassa on aika samoja pointteja mitä itsekin mietin. Piti tämäkin katsella ihan analyyttisessä mielessä, kun tuo TDK meni jotenkin niin täysin ohi, vielä toisellakin katselukerralla. Tuntuu vaan niin erikoiselta miten paperilla niin eeppiseltä toimintaleffalta vaikuttava teos voi käytännössä osoittautua yhdeksi pitkäksi aistideprivaatiokokeeksi. Ruudussa tapahtuu kyllä jatkuvasti jotain, mutta missään vaiheessa ei synny minkäänlaista immersiota tai kiinnostusta tapahtumia kohtaan.

    Kummalta tuntui esimerkiksi se...
    miten JGL:n esittämä "kuumapää" poliisi heti kasuaalisti ilmoittaa Brucelle että kaikki muuten tietävät että hän on oikeasti Batman, tai ainakin kaupungin orpolapset ja näemmä myöskin poliisit. Samaten yleistä tietoa tuntuu olevan Banen taustatarina, hän on vaan joku vankilassa syntynyt palkkasoturi joka puuhaa maanalaisen armeijansa kanssa jotain projektia Gothamin viemäreissä, mutta tämä ei sen erityisemmin huolestuta viranomaisia.

    Välillä sitten kovasti kohellettiin, itse Batmania ei elokuvassa juuri nähty muuten kun että Bruce emoili taas jonkun filosofisten angstiensa parissa, ja lopussa koko homma sitten lössähtää aivan täydellisesti kun pahikset tekevät KAHDESTI sen kaikista typerimmän pahiskliseen, eli jättävät sankarin henkiin ilman mitään ilmeistä syytä, koska ovat niin varmoja että hän enää kykene estämään heidän nerokasta juontaan. Eli nähtävästikin vuosien suunnittelun, miljardien panostuksen vaatinut suunnitelma jonka eteen loputon määrä apureita oli valmiita uhraamaan henkensä silmänräpäyksessä, kaatui siihen että pahikset halusivat tuottaa hetken mielipahaa yhdelle henkilölle. Ja toisen kerran ainoa syy tuntui olevan että saatiin vielä yksi jahtausjakso elokuvaan, miksi pommia piti edes lähteä jahtaamaan kun tämä toinen pahis tiesi jo että pommin purku voidaan estää avaamalla vesipato (ja miksei tätäkään oltu tehty jo heti kättelyssä?), joten pahikset olisivat yhtä hyvin voineet ampua Batmanin siihen paikkaan, ja jäädä odottelemaan että pommi räjähtää. Eihän tällä sikäli tietysti ole väliä, koska en oikein ymmärtänyt mikä tämän koko suunnitelman idea oli suuremmassa mittakaavassa, räjäytetään yksi kaupunki ja profit?
    Ei voi muuta kun nostaa kädet pystyyn ja sanoa että vika on joko minussa tai sitten kaikissa muissa, kun nämä TDK/R:t eivät aukea ei sitten ollenkaan. Tulee lähinnä mieleen sama tilanne kun Matrixin jatko-osissa, kun toiset on sitä mieltä että kyseessä on hienointa filosofoinnilla höystettyä toimintaa ikinä, kun taas toisille tulee lähinnä sama reaktio kun maalin kuivumisen seuraamisesta, bullet time cgi-tehosteiden kera. Ja molemmissa tapauksissa tuntuu että pitääkö tässä heittäytyä "hölmöläiseksi" ja myöntää että nyt on fiksu ohjaaja pyöräyttäny niin älykkään elokuvan ettei tällainen jästi jaksa tajua, vai onko fanipojat vaan niin voimakkaan Tukholma syndrooman vallassa että kuola valuu ja vitoset paukkuu? :) Vieläkin oudompaa tästä tekee se että Inception oli kuitenkin mielestäni eeppisyydessään varsin hieno elokuva, jota suotta moitittiin mukafiksuksi ja liioitellun monimutkaiseksi.

    Älyllistä valaistumista tai hengellistä TDK-heräämistä odotellessa, tämä jää kategoriaan "Katsottu kerran ihan periaatteesta, ei tarvi katsoa enää uudestaan".
     
  13. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Matrixin jatko-osien kiinnostamattomuus ei ole sairaus ne vaan ovat kertakaikkiaan huonoja elokuvia.

    TDK:n välinpitämättömyyttä suosittelisin näyttämään lekurille, josko hän löytäisi syyn.

    Uusimpaa en ole nähnyt vaan ostan Blu-Rayn ja katson jouluaattona omalta kankaalta :thumbsup:
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Matrixin jatko-osat pilasi sen ensimmäisenkin.

    Sen sijaan sanotaan nyt vaikka näin, että BB ei yrittänyt ihan hirveästi ja onnistui hyvin, TDKR latoi aika läjän paukkuja pöytään eikä yksinkertaisesti kestää tarkempaa tarkastelua, mutta ne hyvät puolet peittävät ongelmia ihan kivasti. Omistan molemmat BD:llä.

    TDKR oli suorastaan tuskallista katsottavaa, kellon vilkuilu teatterissa alkoi 40 min kohdalla enkä aio tuota enää koskaan katsoa saati omakseni hankkia ellei aseella uhata. Yhtä paha pettymys trilogian lopetuksena kuin Blade: Trinity aikanaan.
     
  15. sundman

    sundman Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole uusinta vielä nähnyt mutta eipä nuo Batman begins ja Dark knight kovin erikoisia olleet. Beginssin katsonut kahdesti ja Dark knightin kolmesti. Dark knight on varsinkin aivan liian hajanainen ja monessa kohtauksessa siirrytään jo seuraavaan otokseen vaikka pitäisi olla pidempää kuvaa ja antaa kohtauksen hieman elää ja hengittää. Inceptionissahan tämä toimii koska katsoja viedään tyylikkäälle matkalle ja kässäri on siinä myös huomattavasti viimeistellymmän oloinen.

    Itsekin tosiaan pidän Inceptionista paljon, juuri eilen sen katsoin kolmannen kerran. Lähes täydellistä viihdettä kaikinpuolin. Inceptionin leikkaus on muuten varmaan ollut aika työlästä.
     
  16. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole tullut katsottua tätä viimeisintä, mutta Begins ja TDK eivät kyllä oikein kovasti napanneet. Kyllä niitä katsoessa juuri ja juuri viihtyi, mutta aika kylmäksi jätti. Isoin ongelma taitaa olla siinä että Batman on "fantasiahahmo", joka ei sitten millään meinaa sopia realistisempaan maailmaan.
     
  17. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Batman Begins oli ihan toimiva elokuva, mutta supersankarielokuvissa tuo syntytarinaosa on tietysti aina helpoin tehdä, syntytarina kun kattaa jo melkein puoli elokuvaa vähällä vaivalla.

    Juu, itsekin mietin joskus ensimmäisen tunnin sisällä että tässä pitää keksiä joku harrastus jos tämän elokuvan meinaa selvitä loppuun asti :)

    Juuri tuo jatkuva juonenkäännepommitus alkaa nopeasti puuduttamaan. Varsinkin, kuten tuossa 99 listan kohdassa mainittiin, kun valtaosa tästä on tehty niin että kaksi henkilöä puhuu keskenään siitä mitä nyt tapahtuu, eli elokuva kertoo enemmän kun näyttää.

    Jatkuvasti on valtava määrä kovin painotettua dialogia, jossa ylinokkelat pahikset omahyväisesti selittävät miten ovat ottaneet huomioon toisen osapuolen reaktiot ja selostavat seuraavan juonenkäänteen jne. Kaikki mitä tapahtuu aina pahisten ennalta arvaamaa, ja osa juonta johon toinen vähemmän nokkela osapuoli on nyt langennut.

    Vaikka tämä yliälykkyys nyt on niin ilmeinen syytös Nolanin elokuvia kohtaan, niin väkisin tuntuu että siinä missä tuo juoninokkeluus oli Inceptionissa sopivasti säännöstelty mauste, TDKR:stä siitä on tullut itse tarkoitus.
     
  18. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itse pidin kolmosesta enemmän kuin toisesta osasta, mutta vaimoni totesi kyllä ykskantaan, että molemmissa patsasteltiin ja jauhettiin paljon (siis puhuttiin), mutta oikeastaan mitään ei sanottu. Tarina hyppi kohtausmaisesti ilman selvää punaista lankaa.

    Omasta mielestäni poukkoilu haittasi enemmän kakkosessa (ja se, että uskoin koko ajan sen Dentin tms. olevan pahis joka esittää hyvistä ja vasta leffan lopussa selvisikin että sen pitikin olla hyvis kunnes poltti kasvonsa tms.), mutta myönnän vaimollanikin olevan pointin. Patsastelua ja höpinää ilman sen syvempää sisältöä.
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä pointti.

    Kuulostaa Nolanin helmasynniltä. Samaa vikaa oli ainakin Inceptionin ohella Insomniassa (heh).

    Tuokin on erittäin osuva huomio Nolanin leffoista. Suorastaan aloittelijamainen strateginen virhe. Toki esim. Prestigessä dialogi toimii erittäin hyvin, ja saa tuotakin välillä käyttää mutta antaahan se keinotekoisen vaikutelman.

    Mitä tulee juoninokkeluuteen, niin kyllähän sitä oli jo Burtonin Batmanissa mutta jostain syystä se ei siinä haitannut, päinvastoin rakensi hienosti dynamiikkaa Keatonin oikeamielisen sankarin ja roistojen, sekä siviilien (Vicky Vale mm.) välille. Eli ohjauksesta tuntuisi olevan kiinni. En tosin mene nyt sanomaan Burtonin leffoja ylipäänsä tältä osin onnistuneiksi kun en fanita eli katsomispohja on ohuehko, mutta sivumainintana esim. Beetlejuicessakin käänteet toimivat mainiosti kuten dialogikin. :D

    No mielestäni vielä BB:ssä juonenkäänteet toimivat muutamassa kohtaa varsin hienosti, ja TDK:ssakin ajoittain (laivadilemma, Kaksinaaman tarina) mutta menihän se siinä jo selvästi yli kun haettiin sitä eeppisyyttä, edes motskarikaan ei voinut kääntyä jotenkin järkevästi.
     
  20. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Oli kyllä aika erilainen mitä odotin tää leffa. No onnex sentään
    Batman kuoli lopussa. Ja siitä balesta tuli uus batman. Mutta oli aika tyhmästi hänkin muka orpo
    Kummasti sanottiin koko ajan että Bale on semmoinen kuuma kalle hotshot vaikka itse en siinä mitään sellaista päässyt oikeastaan havaitsemaan. Mukavasti oli vedetty myös howard hughes mukaan elokuvaan. Toi sellaista realismia tähän filmiin. Oli vähän tylsä kun nukahin tätä kahtoessa tietysti oli väsynyt olo jo muutenkin. Pitää katsella tässä joku kerta uudestaan. Kissanaista ois saanut olla pikkasen enempi. Nyt oli ihan täysin irrallinen hahmo kuten bane. Tai banen alkutarinaa ois saanut olla vähän enempi. Nyt oli vaan sellainen tuhisija josta tuli mieleen darth vader.