The Hobbit

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ReBolt, 08.03.2004.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Elokuvissa yleensä 24 tai 25 FPS. PC-peleissä hyvin pyöriessään 60+ FPS (yleensä yli 100).

    Kyllä nykimisen huomaa toimintakohtauksissa ihan kotonakin 40" TV:ssä, jos asiaan osaa kiinnittää huomiota - ja varsinkin noissa vaakapanoroinneissa (kun esim. LOTR-leffoissa kameraa käännetään ja näytetään maisemaa eeppisissä kävelykohtauksissa).
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    "Hobitti – odottamaton matka on mahdollista kokea HFR 3D –elämyksenä Finnkinon jokaisella paikkakunnalla. Lopullinen lista HFR 3D –elokuvateattereista julkistetaan myöhemmin."

    Dome
     
  3. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten kun vielä löytyisi 4K kuva ja Dolby Atmos niin olisi ohjaajan näkemyksen mukainen elämys. Taisi jossain Hollannissa olla lähin paikka mistä löytyy.
     
  4. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 22.11.2012
  5. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
  6. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Koskas puhutaan itse elokuvasta, tekniikoille on omat ketjunsa?
     
  7. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan sitten joulukuussa kun elokuva on nähtävissä. Vaikka kyllähän täällä osa arvostelee leffat niitä näkemättä ja kirjat lukematta.
     
  8. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ne on varmaan niitä samoja jamppoja, jotka arvostelevat myös viinin juomatta.
     
  9. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kun tässä nyt on ollut juttua noista frameista, niin eivät läheskään kaikki tunnu olevan niin yksimielisiä sen automaattisesta paremmuudesta tai tarpeellisuudesta. Voi tietysti aina viisastella, että jotkut eivät varmaan ole vielä hyväksyneet äänielokuviakaan tms. mutta liekö tuo kuitenkaan kovin hyvä argumentti, jolla puolustella omia mieltymyksiään. On myös olemassa ihmisiä, jotka näkevät kaiken uuden automaattisesti parempana, oli se todellisuudessa sitä tai ei. Olen tässä itse nyt oikeastaan tämän keskustelun tiimoilta hieman tutkinut asiaa, ja vertailtuani 25fps vs 50fps materiaaleja niin ei niissä ollut minusta mitään tajuntaa räjäyttäviä eroja. Kuva liikui kyllä hieman sulavammin, mutta enpä ole kiinnittänyt asiaan aikaisemminkaan huomiota. En valitettavasti saanut itkuraivaria, koska olen joutunut katsomaan aikaisemmin niin paljon paskempaa 24fps kuvaa. Ei siinä vaan ollut sentään niin paljon eroa, vaikka koitin kyllä katsella videoita ikäänkuin yhtä aikaa. Silmissäni ei pitäisi olla mitään tähän liittyvää vikaa joskin telkkarin koko on vain 40".

    Moni ei silti pidä tuosta korkeammasta frame määrästä, vaan on sitä mieltä että kuva on itse asiassa huonompi ja siitä käytetään termiä "soap opera effect". http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_interpolation#Soap_Opera_Effect
    Kai he ovat sitten vaan väärässä, kun omaavat eri mielipiteen tuosta eivätkä ole vakuuttuneita asiasta. Toki kyse voi olla yksinkertaisesti siitä, että moni ei vain ole tottunut suurempiin frame määriin ja ainakin itselleni nykyinen on kelvannut tai en ole vain yksinkertaisesti kiinnittänyt mitään huomiota tuohon erityisen tarkasti. Se ei ole ollut häiritsevää omaan silmään. Voi olla, että tulevaisuudessa tähänkin muutokseen tottuu, vaikka en toisaalta itse allekirjoita täysin myöskään tuota SOE-juttua. Ei se korkeampi fps ollut minusta huonompaa, mutta odotin ehkä isompia muutoksia laadussa. Saa nähdä millä nopeaudella sitä täällä näytetyään, mutta olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä miltä 48fps näyttää isolla kankaalla.
     
  10. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo "Motion Frame interpolation" (johon Wikipedia sivulle viittaat on aivan eri asia kuin jos materiaali kuvataan alun perin nopeammalla frameratella.

    Niissä 3D elokuvissa, joita olen nähnyt niin paljon liikettä ja 3D effektiä sisältävät kohtaukset ovat ollet täydellistä kuraa, ja aiheuttaa minulle lievää päänsärkyä. Tähän toivoisin parannusta uudesta tekniikasta. Toki sekin on mukavaa, että pannausten nykiminen loppuu, mutta siihen on melko tottunut.

    Näkeehän sen sitten, onko se minkään arvoista, kun on pääsee elokuvaa isolta screeniltä katsomaan.
     
  11. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Finnkinon sivulla Tampereen kohdalla mainittiin: Lippuja voi varata 24.11.2012 10:00 lähtien.

    Vois hommata 3d HFR (= high frame rate = 48fps) -näytökseen lipun ihan akateemisestä utelaisuudesta. Mielenkiintoista nähdä, miten hfr & 3d toimivat yhdessä.

    Toki jonottajille lippuja on tarjolla tiskillä jo klo 08, mut himassa istujillekin riittänee ainakin jollekin päivälle lippuja :D Ja eiköhän tyyliin iltapäivänäytökseen klo 13 keskiviikkonakin saa paikkoja, todnäk iltalipuilla on suurempi kysyntä.

    Itsehän olen vankkumaton filmijäärä ja mulle kaikki digitaalinen on automaattisesti paskaa, toivottavasti 48fps ja Jacksonin visio yllättävät myönteisesti.
     
  12. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Hmmmm. No kyse oli kuitenkin siitä, että moni kokee tuon 48 fps asetuksen huonona. Voi olla, että viittasin väärään sivuun, mutta tuo Soap Opera Effect on se juttu johon moni viittaa. En täysin allekirjoita sitä, mutta suhtaudun tietyllä varauksella tähänkin frame-juttuun. Tosin moni onkin epäillyt että tämä 48 fps olisikin itse asiassa hyvä 3D leffojen kannalta.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2012
  13. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Cmooon... Finnkino... "HTTP Error 503. The service is unavailable." :-(
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haha, kello oli herättämäs 09.50 ja sain liput ensi-iltaan kuuden näytökseen Tennarin ykköseen :) Toinen selaimen ikkuna oli auki varmuuden vuoks siihen torstain näytökseen mut tuli tota samaa häiriöö ku koitin katsoa uteliaisuuden vuoksi paljon paikkoja on jäljellä :) Nyt tuntuu olevan täysin jumissa.
     
  15. Bowser

    Bowser Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselin äskön tossa tollaisen Hobitin HFR testin, niin täytyy sanoa että totuttelua tuo tulee vaatimaan ja tulee varmasti jakamaan mielipiteitä todella paljon. Kuvaa pystyy ehkä kuvaamaan niin, että se näyttää joltain live-teatteri esitykseltä. Välillä tuntuu, että se olisi pikakelauksella verrattuna tavalliseen elokuvaan. Minkäänlaista tökkimistä ei kyllä enää tapahdu kun kuvaa siirretään sivusuunnassa. En osaa sanoa, että pidinkö vai enkö, totuttelua vaatii niin kuin sanoin. Tulee sellainen olo, että nyt elokuvan näkee niin kuin tekijät näkevät kohtaukset tehdessään elokuvaa.
     
  16. Jasu1

    Jasu1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.07.2007
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmeen verkkasesti menee liput, luulin että menee kuin kuumille kiville. Ei kyllä trailereita näkynyt televisiossa.
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hienoa huomata, ettei yleisö ole ihan täysin aivopesty kymmenen vuoden takaisista LOTR:eista. Kenties näinkin lyhyt aika on antanut leffoille perspektiiviä. Toisaalta Hobitti jatkaa selvästi koko perheen linjalla mutta erityisesti lapsipainotuksella, joten luulisi salien kuitenkin täyttyvän. Ehkä animaatio olisi iskenyt sittenkin kovempaa. Olisipa muuten hupaisaa näin sivustakatsojana mikäli eka leffa floppaisikin pahasti eikä kahden muun jälkituotantoon/markkinointiin riittäisikään enää rahaa. ;-)

    En kyllä muutenkaan ymmärrä miksi juuri Tolkienin iltasadusta tehdään jokin elämää suurempi juttu. Itse haluaisin nähdä monista muista klassisista saduista vaikka kolmen leffan versiot. Esim. Grimmin sadut taitaa olla paljon vakavammin otettavia tapauksia, tai vaikka slaavilaiset tarinat sellainen mystiikka kiehtoo vain enemmän kuin hassujen "pikkuihmisten" ja hölmöjen kääpiöiden retkeily.
     
  18. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Grimmin sadut tuppaa olemaan reilusti lyhyempiä kuin Hobitti ja toisekseen juurihan tuolla jotain lumikki-elokuvaa taidettiin teatterissa pyörittää.
    Hobittihan tosiaan on lapsille kirjoitettu. Varmaankin tästä syystä Peter Jackson skippasi sen alunperin ja aloitti suoraan trilogiasta.
    Grimmin saduthan taas ovat alunperin aikuisille tarkoitettuja tarinoita. Veljekset tosin muokkasivat niistä vähän siveämpiä ja vähempi väkivaltaisia. Viihdyttäviä elokuvia noista siis voisi hyvin tekemällä saada. Jacksonille vinkkiä...
    Joka tapauksessa Uuno Turhapuron hengessä voisi melkein luvata syödä kravattinsa jos Hobitti ei menesty. Jacksonilla on resepti selvä ja elokuvaa suorastaan vaadittu tekemään.
    Ehkä lipunmyynti "takkuaa" sen takia, että suurimmalle osalle katsojia ei ole mitään merkitystä sillä näkeekö leffan heti vai muutama päivä myöhemmin. En minäkään ole lippuja varannut vaikka tuon varmasti menen katsomaan.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Myös lippujen nykyinen hintataso vaikuttanee asiaan. Muun muassa tästä syystä en nykyään käy elokuvissa muina ajankohtina kuin joko arkena ennen klo 15 tai sitten superpäivinä. Ennen tuli käytettyä sarjalippuja, mutta valitettavasti ne ajat ovat menneet, jolloin esim. Hulluilta Päiviltä tai Anttilan Pimeistä Hinnoista saattoi saada sarjalipun, jossa hintaa yhdelle lipulle tuli alle 7 euroa.
     
  20. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä sitä hirveästi kannata antaa Cleverin mielipiteille painoarvoa, mieshän kuuluu juuri tuohon "katsomatta arvostellaan" sarjaan muutenkin.

    Lipunmyynnin takkuiluun voi vaikuttaa ainakin Finnkinon huono mainonta, lippujen hinnat ja umpisurkea 48fps näytösten lanseeraus, joka ei sano tavalliselle katsojalle yhtään mitään. Jopa Avatarin kanssa tajuttiin, että oli parempi laittaa lyhyt ennakkonäytös pystyyn hyvissä ajoin jotta väki voisi tottua ajatukseen uudesta teknologiasta. Sama olisi ollut nytkin paikallaan.