Windows 8 - asennus ja kokemuksia

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana JS83, 28.10.2012.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Liittenä kolme esimerkkinäkymää minun XP-koneitteni perinteisistä Windows Explorereista. Juuri tuollaista informaatiota minä tarvitsen.

    Jos joku ei ymmärrä miltä osin nuo kuvat eroavat vakiosta Win7/Win8-filemanagerista, niin hän ei ole pätevä arvioimaan asiaa. Ne, jotka ymmärtävät mitä informaatiota ajan takaa, kertovat sitten ystävällisesti, että MILLÄ IHMEEN KONSTILLA saan identtiset tiedot esille Win7/Win8-maailmassa. Jos ne jossain siellä valikoiden syövereissä piilevät, ne rastit.

    Pankaa esille todistekuvia informatiivisemmasta filemanagerinäkymästä sitten kun olette ne valikkoasetusmuutokset löytäneet.

    Filemanagerin ikkunassa pitää näkyä käsin koskematta, pelkällä silmällä vilkaisten, mm. seuraavia numeroarvoja, joita minun mielestäni ei näkynyt vakiona Win7:ssä (eikä varmaan näy Win8:ssakaan):
    1. montako filettä kansiossa on
    2. paljonko ne vievät sieltä tilaa
    3. paljonko vapaata tilaa levyllä on
    4. mikä on kunkin fileen kuluttama tila
    5. mikä on kunkin kansion kuluttama tila
    Itse en voi Win7-demokuvia enää ottaa, koska asensin jo sen parannetun Shellin messiin. Se palautti edes osittaisena tutun informatiivisen XP-logiikan henkiin. Joka tapauksessa ennen sen asennusta MITÄÄN TIETOJA ei vakiossa filamanagerissa näkynyt, ei sitten yhtikäs yhtään numeerista arvoa. Minulla ei ole aikaa koskea hiirellä jokaista filettä erikseen, jotta keltainen ponnahdusikkuna tulisi esille kertomaan sen fileen tai kansion tietoja. Käsittelen niin suuria datamassoja, että menisi sata vuotta selvitä yhden päivän operoinneista Win7/8-mummometodilla. Vain XP kelpaa ammattimaiseen (palkattomaan) toimintaan, vähän siltä vaikuttaa. Vakiona siis. Lisäohjelmia läjän asentelemalla asiat paranevat kummasti, jopa käyttökelpoisuuden asteeseen saakka nousten. Vakiona nuo uudet käyttikset kelpaavat vain... ? En keksi mitään käyttöideaa koneelle, josta puuttuvat ne kuvissa esitetyt ominaisuudet.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 04.11.2012
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Klikkaa rotan kakkosnapilla sitä tietosarakkeen otsikkoa, niin saat huru mycket lisää "tieto"-sarakkeita.
    Vielä kun laittaa kansion asetuksista täpän kohtaan, että käyttää joka kansiolla samanlaista näkymää, niin eiköhän sitte, tosin jollain ihmeellisellä logiikattomuudella voi jollain seuraavalla kerralla näkymä olla taas jotain muuta tyyliin suuret kuvakkeet tms.....

    T: Vesku
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Todistekuvia peliin. Itse kokeilin jo lisätä vaikka mitä rasteja, mutta mitään vaikutusta niillä ei ollut, ainoatakaan numeroarvoa ei esiin ilmestynyt.

    Mainospuheita en kuuntele, vaan kuvakaappaus-todisteita kaipaan. Taitaa olla, että kaikki muutkin vain LUULEVAT, että niitä datoja (yhdestä viiteen erilaista lisätietoa, joita äsken listasin) saisi esille, mutta todellisuudessa mitään ei tapahdu niiden rastien ansiosta. Korkeintaan tyhjiä sarakkeita ilmestyy, eikä niistä ole mitään iloa.

    Ehkä Service Pack 999999 korjaisi ongelman, mutta siitäkin haluan ensin todistekuvan ennen kuin alan impata mammuttifilettä 2M modeemin läpi.
     
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Ei tässä mitään todistekuvia tarvitse laittaa, koska kuten olet jo moneen kertaa isosti pätenyt, vaikealta näyttää. Windows 7/8 file explorer ei ole Windows XP file explorer, joten parempi sinun varmaan pysyä siinä. Itsekin koitin saada vapaata tilaa näkymään esimerkiksi windows 7 file explorerissa tilapalkissa, mutta eipä se kovin helposti tuntunut onnistuvan.
     
  5. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minä en voi ymmärtää miten joku viitsii käyttää Windows Exploreria tiedostojen käsittelyyn, siis kun se käyttö kuitenkin on tuollaista vaativaa.
     
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Eipä tietoja niitä taida siihen infopalkkiin saada, mutta miksi pitäisikään? Ne saa erilliseen ikkunaan silloin kun tarvitsee. Ohessa todiste.

    Ja siksi toisekseen tämä ketju on Windows 8 -keskustelua varten, Windows 7 valitukset jonnekin muualle prkl. :mad:

    katso liitettä todiste.jpg
     
  7. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Tulipa itsekin tuon tarjouksen uhrina asennettua kasiversio tähän MacBookiin (late 2008 unibody), vaikka olin toista vannonut. XP oli koneessa asennettuna entuudestaan. Kokemusta on Windowseista XP:hen saakka. Vistaa ja seiskaa en ole oikeastaan koskaan käyttänyt. Asennus meni niin sanotusti heittämällä tuosta aiemmin mainitusta linkistä saatavan ohjelman avulla. Muutaman kerran piti kone käynnistää uudelleen ja sitten oltiinkin jo kasissa. Linkistä tuli 32-bittinen versio, joten muistia ei ole käytössä "kuin" 3 gigaa, vaikka koneesta kyllä löytyy 8 gigaa. Kasin Performance Index -arvoksi tällä koneella tuli 4,7. Arvoa pudotti näytöohjain. Muut arvot olivat yli 5.

    Noilla preview-versioilla olin pikaisesti virtuaalikoneessa tuohon kasiin tutustunut, joten tuo Metro (vai mikä Modern UI se nykyään on) oli joten kuten entuudestaan tuttu. Kun tuota kasia aikansa sääteli ja viritteli, niin yllätyksekseni siitä sai ihan käyttökelpoisen. Start-nappula oli pakko hankkia ja samalla sain jotenkin koneen käynnistymään nyt suoraan työpöydälle. Tuo Modern ei kyllä erityisemmin vakuuta, mutta onneksi sen sai piilotettua aika hyvin pois näkyvistä. Jossain taulutietokoneessa se voi toki olla ihan toimiva ratkaisu. Onnistuin vielä saamaan vanhat tutut My Computer ym. -kuvakkeetkin työpöydälle, joten pikavilkaisulla ei tuo nyt kauheasti XP:stä eroa. Applelta ei ole ilmeisesti vielä tullut ajuripakettia (BootCamp) kasille, mutta yllätyksekseni seiskan ajurit tuntuivat kelpavaan mainiosti kasillekin. Ainakin äänenvoimakkuuden ja näytön kirkkauden säätäminen alkoi toimia ja samoin Touchpad. Positiivinen yllätys oli, että käyttiksen kielen sai vaihdettua lennosta suomesta englantiin. Takavuosina tuo oli vähän hankalampaa.

    Erikoistakin löytyi (vika saattaa hyvinkin käyttäjässä). Käyttis halusi mm. aina käynnistyksen jälkeen antaa mahdollisuuden selaimen valitsemiseen, vaikka oli jo sitä kautta Firefoxin käynyt kertaalleen hakemassa. Sain tuon ilmeisesti poistettua, mutta Googlea siinä tarvittiin.
     
  8. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä tuota imho mielellään läppärilläkin käyttää uutisten yms. lukuun ja etenkin jotkin kuvasovellukset (esim. Big Picture) sopivat erinomaisesti Modern UIlle. Periaatteessa Windows 8 onkin melkein kuin kaksi OS:ää yhdessä - desktop puoli "raskaampiin" duuneihin ja virtaviivaistettu Modern UI kevyempään surffailuun, sosiaalisten palveluiden yms. käyttöön.

    Tuosta voi osittain kiittää EUta sillä sieltähän tuo päätös on lähtöisin eli Microsoftin piti uhkasakon uhalla laittaa tuo valinta Windowseihin.
     
  9. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Totta, mutta ei siten, että se pitäisi valita joka kerta käynnistettäessä. Lieneekö MS ratkaissut kysymyksen siten, että kysely katoaa vasta, kun olet tehnyt "oikean" valinnan. ;)
     
  10. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Tämä tuli kanssa mieleen. En tosin kokeillut. :)
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ostettiin tädille (67v. ja ei ole koskaan ennen käyttänyt tietokonetta :) ) eilen Gigantista tarjousläppäri ja oli sen verran oudon näköinen tuo 8 että piti nyt sitten itsekin päivittää Seiskasta Kasiin kun sai tuohon 30 euron hintaan, että osaa sitten jotain tehdä tuohon koneeseen.

    Puolisen tuntia kesti päivitystiedoston lataus 10M yhteydellä, mutta asennuksessa/päivityksessä sitten menikin miltei 1,5 tuntia.
    Latasin ja asensin tuon Classic Shellin ja on heti kotoinen olo :)

    Seiska oli Ultimate ("kikkailulla" Premiumista päivitetty) versio joten menetin nyt ainakin XP Virtual Machinen.

    Joku täällä kirjoitti ongelmista Avast!:n kanssa, onko Microsoftilla joku vastaava ilmainen ohjelma?
    edit: Omassa koneessani toimii Avast! ja laatikkoleikit aivan normaalisti. Käytössä lisäksi Windows 7 Firewall Control joka kyllä hälytteli ekan kerran laatikoita avattaessa, mutta kun ne salli niin toimii täysin normaalisti.

    Tiedä sitten oliko tästä päivityksestä mitään hyötyä, mutta koneessa se nyt kuitenkin on eikä pakkia voi ottaa ellei sitten palautuslevyillä.
    Saanko muuten jotenkin tehtyä nyt päivityksen jälkeen Win 8:sta palautuslevyt?
    En tehnyt asennus DVD:tä tuosta päivitystiedostosta tai edes tallentanut sitä tikulle.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2012
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Microsoft Security Essentials.
     
  13. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Tämän mukaan sitä ei voi käyttää 8:n kanssa. 8:n oma Defender pitäisi riittää.

    Palautustoimintoja löytyy kun hakee settingsistä recovery-sanalla (miten lie käännetty).
     
  14. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo sieltä löytyy palautuspisteiden luomisen määritykset, ne oli Win7:ssakin käytössä järjestelmäosiolle ja asetukset näytti olevan samat.
    Tarkoitin lähinnä koko käyttöjärjestelmän palautusta jos kone menee niin solmuun ettei palautuspisteetkään pelasta.
    Oman läppärini mukana tulleella ohjelmalla tein levyt heti kun otin koneen käyttöön (4 DVD:tä) jolla saa palautettua koneen siihen pisteeseen jollaisena lähti tehtaalta.
    Nuo levyt tietysti palauttaa Win7:n.
    Onhan niitä toki softia (maksullisia) joilla saa tehtyä vaikka koko kiintolevystä backupin levyille tai ulkoiselle asemalle.
    Eipä ole vielä koskaan ollut moiselle tarvetta.

    Miksiköhän työpöydällä (Classic Shell käytössä, XP) välillä kummittelee "Kotiryhmä" kuvake. Yleensä ei tule käynnistyksessä mutta sitten välillä taas ilmestyy, sitä ei saa poistettua :confused:
     
  15. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Tuo löytyy W8:sta harhaanjohtavasti (jos on päivittänyt W7:stä) nimettynä: Windows 7 File Recovery.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2012
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voiko tuon kerran jo ostetun windows 8 ladata aina uudelleen netistä ja asentaa jos tietokone vaikka hajoaa eikä ole varmuuskopiota levyllä?
     
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitoksia, sieltähän se hakemani löytyi Ohjauspaneelista "Windows 7:n tiedostojen palautus" kohdasta.
    Pitänee harkita josko ostaisi ulkoisen levyn tätä varten, DVD-levyjä menisi aikamoinen määrä näköistiedostoon.

    Tuosta Gigantista ostetusta Packard Bellistä löytyy myös tuo "Windows 7:n tiedostojen palautus", joten se lienee sitten Seiskasta Kasiin päivitetty tehtaalla.

    Yritin etsiä samaa, mutta en ainakaan vielä löytänyt.
    (edit: koitin ladata uudestaan, ei onnistu :eek: ...pitänee turvautua torrenttiin kunhan tulee, avaimestahan olen tuon 30 euroa maksanut)
    Latauksen loppuvaiheessa annetaan vaihtoehto asennetaanko päivitys USB-tikulle, .ISO tiedostoksi josta voi polttaa DVD-levyn tai asennetaanko siinä heti suoraan.
    Nyt jos lataisin tuon uudestaan, niin kannattaa valita tuo .iso tiedosto ja tehdä DVD josta sen voi sitten asentaa myös tarvittaessa myöhemmin uudelleen.
    Tilausvaiheessa ennen latausta annetaan myös mahdollisuus tilata 15 euron lisähintaan Win8 DVD Microsoftilta.


    Huomasitte varmaan että Windows Media Center Pack on ladattavissa ilmaiseksi tammikuun 2013 loppuun saakka. Sitähän ei tule ainakaan tuon Pro päivitysversion mukana.
    http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows-8/feature-packs
    Vaatii uudelleen aktivoinnin kunhan tuo paketti on asentunut.

    edit:
    Nyt kun tätä on jonkin verran käyttänyt, niin oli ihan turha päivitys Win7-->Win8.
    Kosketusnäytöille, tableteille ja älypuhelimille tarkoitettu "laatikkoleikki" on täysin tarpeeton PC ympäristössä.
    Onneksi on tuo Classic Shell, muuten olisin tyhjentänyt koko koneen ja asentanut Win7:n uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2012
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Seiskasta päivitettäessä muutosta ei varmaan paljoa ole, muuten kuin mahdollinen pitempi tuki tulevaisuudessa. Mutta Vistasta päivittäneenä voin kyllä suositella päivitystä. Vanha Vista-kone tuntui välillä aika nuhapumpulta ja selaimen aukaisukin tuntui vievän ikuisuuden. Kasin asennuksen jälkeen kone on aivan kuin eri maailmasta. Kaikki toimii nopeasti ja mitään valittamista ei ole, vielä ainakaan. Toivottavasti tuo ei ala ajan kanssa kauheasti hidastelemaan, kuten Vista teki. Tosin kone on nyt raudankin osalta päivitetty.
    Piti vain soittaa Microsoftin tuoteaktivointipalveluun, kun Windows väitti, että se on asennettu uuteen koneeseen ja aktivointi ei ole voimassa. Kyllähän se tietenkin siltä näyttää käyttiksen näkökulmasta, kun rautaa tarpeeksi vaihtaa, eli emon ja prossun.
     
  19. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan kysymyksessä kuitenkin "sähläri-gameri-administeri-kanisterin" vanhanaikainen elikkäs tämmöinen vähän huithapelityylinen koneenpitotapa. Imagesta palauttaminen = file(s) not found, täysin outo menettelytapa. "IKINÄ EN OO IMAGESTA OTTANU, LOL."

    Muro-gameri-adminin käyttisasennuksessa on kaikki ensiasennuspäivän jälkeen tulleet sotkut, häröt, kokeilut ja vahingot tallella kumulatiivisena multihäröpallona.
    Asentelen, sähellän ja poistelen ohjelmia miten sattuu, kaikki kokeilut ja sohotukset samaan koneeseen. Rekisterissä 9 km silsaa vanhoista peliasennuksista, nettinimimerkien nimisistä kodekkipaketeista & skripteistä ja yön pikkutunneilla keksityistä mahti-ideoista kuten esim. "nopeutan konettani poistamalla pari rekisterin juurihaaraa ja System32 -kansion".

    Tietoturman puolella 5 tietoturmasolutionia ja kolme palomuuria tappelee keskenään koneen mestaruudesta koska "tietoturvallisuus on todella veri meni hai praioriti".


    P.S. Sama kohtalo odottaa tuolla tyylillä aikanaan myös Windows Kasia, Ysiä ja luultavasti Kymppiäkin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2012
  20. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mutta hyvää iltaa... Maverick?