2.0 pakettia..

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Saltyfish, 23.07.2012.

  1. Saltyfish

    Saltyfish Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli uusi asunto tullut ostettua ja sen myötä sain itselle "oman huoneen" johon olis tarkoitus laittaa hieman laadukkaampi äänentoisto telkkarin ja läppärin kaveriksi.
    Apua kokeneemmilta kaivattaisiin :) Eli toiveena olis saada 2.0 paketti musiikin kuunteluun läppäriltä, elokuvien katseluun (elokuvat siis koneella mutta tv näyttönä) ja tv:n kaiuttimiksi yleensä.
    Kaiuttimiksi olin kaavaillut monitor audion bx2:sia. Huoneen koko on suunnilleen 10M2 joten eiköhän pari noita sinne riitä? Minkähän vahvistimen näille tarvin että saan nuo yllä olevat toimimaan siistinä pakettina?
    E: Kysykää jos ja kun jotain epäselvää on. Teksti hiukan epäselvä mutta eikai aloittelijalta voi ammatti slangia odottaakkaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2012
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Onko kuunneltu vai miksi nämä?

    Ihan kelpo kaiuttimethan nuo, mutta ei pitäisi ostaa kuulematta mitään...
     
  3. HaGGe

    HaGGe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    5
    Millaista hintaluokkaa?
     
  4. Saltyfish

    Saltyfish Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuunneltu on kaverin kaverin luona :p ja arvosteluissa pärjänneet ihan hyvin, vai olisko jollain suositella tähän samaan hintaan parempia.
    Ja koko paketin hinta saisi mielellään pysyä alta 1k€, eli sellanen 700€ jä vielä käytettäväksi jos nuo bx2:set ostan.
     
  5. pekka:)

    pekka:) Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    2XG8020B
    Etkä tarvitse mitään vahvistinta väliin; jos liität nämä suoraan tv:seen.
    Käy kuuntelemassa; yllätyt varmasti..
    Lisätietoa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2012
  6. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pekkaa kompaten, mutta osta vielä käytettynä jos jostain löydät. Näin tein itse ja poistin eteenpäin vanhan (monikanava)setin kokonaan.

    Omat käytetyt taisin löytää muusikoiden.net palstalta, välillä noita liikkuu myös täällä DVDPlazan markkinaosastolla, hifiharrastajien sekä huutonetin sivustoilla.
    Käytetytkin ovat sitten arvossaan, alle 500e et todennäköisesti tule löytämään mutta voi olla että saa tingattua kaapelit mukaan kun noin ostaa. Joskus voi saada tonnin budjetilla käytettynä isompiakin malleja kun harrastajat vaihtavat entistä suurempiin.

    Uutena jos harkitsee niin vilkaise ainakin St Pauls Sound, taisi olla halvin uusi kun keväällä etsiskelin. Ja vielä kotimainen liike.
     
  7. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Thomannilla on erinomainen palvelu (asiakaspalvelussa suomalaisia!). Itse hommasin sieltä juurikin Genelec 8020B:t tietokoneen kylkeen, mutta kyllä niillä tarvittaessa koko huone raikaa. Äänenlaatu on mainio.
     
  8. Saltyfish

    Saltyfish Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelecin pienimpiä ja 5040 subia kuulleena en jotenkin niiden äänelle syttynyt. Focalin aktiiveja kaupattiin kanssa mutta niitä en ole kuullut. Onkos jollain tietoa ca 651a:sta siihen yksi tuttu käski tutustumaan, mutta näistä asioista kun en hirveesti tiedä niin osaako joku kertoa saanko siihen tv:n ja läppärin kiinni?
     
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Sinuna antamallasi budjetilla katsoisin käytettyjä laitteita ja jos oikeasti on tonni varaa heittää 2.0-settiin, niin tässä olisi sellainen setti, ettei tarttis ihan heti vaihtaa (jos koskaan ;)):

    Vahvistin: XTZ A100 D3 (400€): http://www.hifiharrastajat.org/foor...4-xtz-Class-A100-D3-Black-Silver-(Askola)-400. Tässä 1xOPT- ja 4xCOAX-digituloa tarpeisiisi ja analogiliitännät (mm. MM/MC-phono) saat ikään kuin kaupanpäälle.
    Kaiuttimet: Dynaudio Audience 52SE (500€/pari): http://www.hifiharrastajat.org/foor...Audience-52SE-amp-42C-%28Jyv%E4skyl%E4%29-600. Näiden ovh ollut lähemmäs 1,5 kiloeuroa.

    Molemmille tuotteille löytyy netistä yllinkyllin ylistäviä arvioita. Ja en ole missään kytkyssä myyjiin, kunhan ajattelin vaan vihjata ajattelemaan "out-of-the-box" ja vinkata vähän raskaammasta hifistä, joka riittäisi pitkälle tulevaisuuteen :)

    E: Bongasin juuri StereoHelsingin sivuilta kesäpoistosivulta (http://www.stereohelsinki.fi/p/kaytetyt-demot.html) uuden Dayens Tizo Plus-jalustakaiutinparin 320€:n poistohinnalla ja näiden ovh on 1099 euroa :hitme: Kiirettä saa pitää, sillä menevät varmasti nopeasti...
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2012
  10. Saltyfish

    Saltyfish Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo mielenkiintoinen ehdotus, muutama asia näissä askarruttaa. Tarvitsenko dac:in tuon vahvistimen kanssa, läppärin audio outit aika rajalliset (usb, hdmi ja 3.5mm)? Dayensin kaiuttimista ei hirveästi irtoa netistä tietoa, kuinka basson toisto noilta onnistuu, isoon cityyn 400km matkaa kuuntelemaan nii jonkinlaista infoa näistä olis kiva saada ennen rattiin hyppäämistä. Aika pienet elementit saavat hiukan epäilemään.. :)
     
  11. Vortex

    Vortex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lainataampa tätä topikia, kun en viitsinyt uutta tehdä.

    Eli käytettävissä 500e ja tähän rahaan pitäisi sisällyttää siis kaiutinpari ja AV-vahvistin. Minkälaista settiä arvon plazalaiset suosittelisivat? Olen katsellut nyt Yamahan RX-V373 vahvistinta, joka vaikuttaisi tarjoavan eniten hintaluokassaan ominaisuuksia sekä Tannoy Mercury V1 jotka myös ilmeisesti ovat parhaimmistoa hintaluokassaan.

    Mielessä on nyt vaan pyörinyt se, että kannattaisiko ostaa käytettynä hieman laadukkaampi vahvistin ja kaiuttimet? Vähän tuo vahvistin mietityttää varsinkin siinä mielessä, kun se on hinnat alkaen malli ja samaan rahaan voisi saada jonkun hieman laadukkaamman käytetyn vahvistimen. Jotenkin vaan tuntuu, että käytetytkin ovat kohtuu kalliita noin yleisesti kun katsoo mitä kaupassa uudet maksaa ja mitä käytetyistä pyydetään.

    Ilmeisesti nämä laadukkaammat kaiuttimet ja vahvistimet pitää arvonsa hyvin.

    Käyttötarkoitus on lähinnä elokuvien katselu ja musiikin kuuntelu. Joskus tulevaisuudessa olisi tarkoitus laajentaa setti 5.1:seksi
     
    Viimeksi muokattu: 04.10.2012
  12. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hankin alle 200 egen Jammun ja käytetyt TANNOYT ja olen tosi tyytyväinen. Itse onnistuin löytämään 3 F(usion)2:sta (Vaihdoin C:n jälkikäteen päittäin kolmanteen) ja kaksi F1:stä yhteensä 250:iin HUUTO.netistä. Lisäksi löysin TS10 musa-/studiosubbarin noiden kaveriksi 170:illä, joten koko 5.1 hyvin soiva musasetti maksoi runsaat 600.
    Tannoyt ovat kuitenkin kai vahvarille helpot kajarit, joten ihan perus-Jammulla pärjää.

    Tannoytä löytyy kohtuullisesti käytettynä.

    Aikaa tosin meni vuoden verran settiä kerätessä. Alimmat elokuvamörinät jää toki kuulumatta.

    Ehdottamasi setti on käsittääkseni kyllä ihan ok lähtökohta. Kohtuuhinnalla saa optimaalisesti identtiset 5(/7) kajaria. Yhteensopivalla subbarilla maustettuna soi varmasti (ainakin hintansa nähden) kauniisti.
     
  13. JBX

    JBX Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitanpa tähän vanhan ketjun jatkoksi oman settini.
    Tarkoitus on ostaa vahvistin ja etukauttimet lähinnä musiikin kuunteluun.
    Olen ihan noviisi näiden suhteen, joten olisin kiitollinen jos joku voisi kommentoida, että onko tälläinen setti toimiva ratkaisu:

    Telkkarina on Sony KDL 40V5500, Bluray-soittimena Sony BDP-S185 ja läppärinä VAIO VPCEH3D0e.
    Tarkoitus olisi selvitä halvalla ja ajattelin ostaa vahvistimeksi Sonyn STR-HD520 ja kajareiksi 2 x Wharfedale Diamond 10.1.
    Toimiiko tälläinen paketti hyvin?
    Läppäri, soitin ja telkkari vedetään vaan HDMI-piuhoilla vahvariin? Pitääkö huomioida jotain muuta?
     
  14. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    TV:n äänille tarvit optisen piuhan koska tv:stä puuttuu ARC-tuki niin ääni ei tule hdmi:tä pitkin. ARC toimii vain jos molemmista laitteista löytyy tuki sille.
     
  15. paavis

    paavis Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma aihe sopii tähän ketjuun varmaankin elikkäs..

    Eli olen uusimassa muusiikintoisto vehkeitä ja mielessä olisi pari Amphion helium 410:a ja Nuforce dia vahvistin siihen kylkeen. Lähteinä toimisi pääasiassa tietokone(spotify premium) mutta myös tv ja konsoli. Kyseinen paketti siksi että olisi nyt aika hyvässä tarjouksessa kun 700 euroon saisi, mikä tuntuu ihan hyvältä diililtä ja olisi muutenkin aika simppeli paketti.
    Mutta mieleen on juolahtanut, että kun alunperin piti ostaa tietokoneelle ulkoinen DAC että saisi vähän paremmin ulos ääntä, ja tua Nuforce sitä tarkoitusta palvelisi. Tämä siksi että tietokoneella musiikin kuuntelu on se pääjuttu. Mutta kun kerta läppäristä saa 3.5mm kuuloke reijjästä minitoslinkillä optisena ulos, niin eikö voisi vetää saman tien jollekkin isommalle vahvistimelle? Tuo Nuforce Dian hinta on kuitenkin 300e, joka tuntuu aika isolta, kun vähän kalliimmalla saisi jo A/V tai muuten järeämpiä stereovahvistimia. Eli kannattaisiko pysyä tässä paketissa, vai olisiko muita ideoita kaiuttimien ja vahvistimen suhteen? Kun käyttötarkoituksena tuo minkä jo mainitsin, mutta laatu olisi silti hyvää.
     
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479

    NAD C356DAC

    Hifimaailman "testivoittaja" sisäänrakennetulla DAC:illa...

    T: Vesku
     
  17. paavis

    paavis Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nojoo tossa lähtee vähä hinta lapasesta kun yhteensä 700e olin pistämässä ja toi vahvistin muodosti siitä sen 300e eikä 800..
     
  18. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite oon tosi tyytväinen ihan perus AV-vahvariin, jota syötän optisesti läppäristä. Tossa hintaluokassa erittäin toimiva kokonaisuus ja ilman turkia DA(/AD/DA)-muunnoksia.