Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

  1. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Villi arvaus: Kesäaika-asetus pielessä.
     
  2. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Valitettavasti ei ole syy ongelmaan( tuli sentään testattua sekä-että tuota asetusta ennen kysymistä). Koska vika on vain Ylen kanavien tiedoissa, laittaisin syyksi sen miten Yle kertoo offsettinsä EPG-tiedoissa mutta täytynee kärvistellä tämän kanssa kun SmartEPG kuitenkin on mielestäni tämän boksin paras EPG-tulkki.

    Tuli tarkastettua tuo ohjelmatietotilanne niin Ylet ovat kuusi tuntia jäljessä, eli näyttivät nyt kello 1430-1500:n ohjelmatietoja vaikka kello on 2055.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2012
  3. Turbomies

    Turbomies Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaisko joku sanoa että mitä teen väärin kun latailin uusimman firmiksen (CRP2401CIplus_42031_2012April04.tfd), pistin muistitikulle ja tikku laitteen perään. USB-tikku kyllä ilmestyy laitteen valikkoon oikein koska tikun nimenkin se lukee mutta tästä kohtaa en pääse millään eteenpäin. Mitään ei tapahdu kaken tai laitteen ok-napista.

    Olen jo kokeillut useampia eri muistitikkuja sekä etu- ja takaportista päivitystä.
     
  4. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Tsekkaa tämän ketjun viesti #342. Tikku kannattaa olla FAT32-formatoitu.
     
  5. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minulla oli ensimmäisenä EPGeenä SmartEPG ja siinä oli monenlaisia ongelmia. Todennäköisesti en osannut sitä oikein käyttää. Sen jälkeen oli Jag's EPG, se toimi kuin junan vessa. Nyt on PlasmaEPG HD ja se toimii myös täysin moitteettomasti.

    Topfieldille on tullut oma CI+ kortinlukija. Onhan tämä vähän erikoista, kun Suomen maahantuoja ei edes myy CI+ bokseja :rolleyes:. Toivon mukaan tämä enteilisi Suomeen tuotavia kaapeli- ja antenni 2401 CI+ bokseja.
    Harmi kun ennätin tilata tuon LA digitalin lukijan. Olisi ollut mielenkiintoista testata tätä laitevalmistajan omaa lukijaa.

    http://www.topfield.fi/topfield-HD-kortinlukija
     
  6. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Valistakaa tietämätöntä. Onko noissa CI+-moduuleissa oikeasti jotain eroja? Jos kortinlukija toimii ja on asianmukaisesti sertifioitu, niin mitä etua/hyötyä voi saada vaihdosta toiseen?
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2012
  7. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tai haittaa. Mene ja tiedä. Yleensä ottaen eri valmistajien tuotteet ovat eri valmistajilla erilaisia, vaikka niillä olisikin sama sertifikaatti, esim. Cable Ready HD digiboksit.

    Ei toimivaa lukijaa mielestäni kannata lähteä ainakaan vaihtamaan toiseen, varsinkaan jollei sen toisen toimivuudesta ole mitään tietoa. Itsellä olisi vain ollut mahdollisuus ottaa toiseen 2401 boksiin tuo Topfieldin lukija. Olisin kyllä mielelläni ottanut, kun olisin vähän aiemmin tuon Topfieldin lukijan huomannut. Sittenhän tuon olisi nähnyt, onko niillä käytännössä mitään eroa?
     
  8. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Täytynee harkita siirtymistä takaisin Plasmaan kun ei tähän ole päivitystäkän tullut vähään aikaan. Harmi vain kun Smart sisältää kaiken sen mitä ikinä olen EPG-sovellukselta kaivannut, automaattista tallennusta myöten. TF600:n toteutus oli tosin yksinkertaisempi, ja sitä myöten myös toimivampi, automaattisen tallennuksen suhteen.

    Toivottavasti joku kokeilee onko lukijalla eroa sillä jos se vaikka vaikuttaisi siihen miten salattujen ohjelmien luku toimii, niin vaihto olisi perusteltua.
     
  9. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä. Ei ainakaan tämä Conax salausjärjestelmän * READY HD hyväksytty LA Digitalin korttimoduuli, dna-kortti ja linkityssysteemi toimi niin hyvin kuin vanhoissa SD bokseissa käytettävä ei * READY HD hyväksytty ja ei linkittävä Conaxin salausjärjestelmä. Kuluttajan kannalta tekniikka on mennyt tässä ison harppauksen taaksepäin. Puhumattakaan siitä, millaisen teknisen kehityksen takapakin tämä * Ready HD hyväksyntä on aiheuttanut käytännössä noille sisäisen kortinlukijan digibokseille.

    Tämä uusi HD salausjärjestelmä aiheuttaa mielestäni jonkinlaisen pullonkaulan salattujen kanavien toimintaan. Jos boksi aukeaa salatulle kanavalle, niin kestää jonkin aikaa, ennen kuin kuva alkaa näkyä. Toinen selkeä ero on kun kelailee salattua kanavaa tai tallennetta, niin kuva menee hyppimällä eteenpäin. Mielestäni tämä johtuu siitä, että ”kuva joutuu menemään” tuon salaushärpäkkeen kautta, joka ei pysy mukana kuvallisella pikakelauksella katsottaessa. Vanhoissa SD bokseissa tällaista ongelmaa ei ollut.

    Sitä en tiedä, että mikä tarkkaan ottaen tämän pullon kaulan aiheuttaa. Conaxin korttilinkitystä edellyttävä salausjärjestelmä, korttimoduulin valmistajan valitsema tekninen ratkaisu, vai itse boksin tekninen ratkaisu juuri tälle salausjärjestelmän ja korttimoduulin yhdistelmälle tai kaikkien näiden yhteensopivuuden puute.

    Yksi yhteensopivuuden puute saattaisi olla poistettavissa, kun boksilla ja moduulilla on sama valmistaja. Mielenkiintoista olisi myös kuulla, että aiheuttaako Viaccessin HD salausjärjestelmän laitteet samanlaisen pullonkaulan kuin nämä Conaxin korttilinkitystä edellyttävät laitteet? Vai toimivatko ne jopa vieläkin hitaammin? Siihen saataneen ainakin myöhemmin vastaus, mikäli PlusTV ottaa antennipuolella tuon salauksen käytännössä käyttöön.
     
  10. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Smartin uusin päivitys korjasi aika monta ongelmaa. Muunmuassa ohjelmaseloste on nyt näkyvissä harmaassa boksissa ja ylen ohjelmatiedot oikeilla paikoillaan.


    Huomasin myös, että HD-kanavien yhtäaikainen tallennus ja tallenteen katsominen( kolme HD-streamia) aiheuttaa usein koneen kaatumisen. Muutenkin HD-kanavien( MTV3, Nelonen lähinnä) tallentaminen ja katsominen tuottaa enemmän ongelmia kuin mitä muka-parantunut kuvanlaatu tarjoaa. Purkamattomissa( edelleen suomikanavat kyseessä) ei näy pääsääntöisesti teksti lainkaan ja puretuissakin on jatkuvaa tekstitysongelmaa. Ylen peruskanavilta tallennetuissa ohjelmissa tekstitys on sentään kohdillaan yli 50 % ajasta( nämä ovat ne HD-pääongelmat, jotka toivoisin mahdollisella kortinlukijavaihdolla korjaantuvan mutta en vielä ajatellut olla koekaniinina).

    Viime aikoina yllä kuvatun yhteydessä( lopetin HD-tallennuksen eilen, joten uutta referenssiä ei ole) on kiintolevy alkanut aika-ajoin pitämään klack-klack -ääntä. Toivottavasti ei boksi ala oireilla pysyvästi( nyt se on vahvarin päällä, joten voi olla myös lämpöongelma).
     
  11. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tapahtuipa ensimmäistä kertaa tällä boksilla seuraavaa: kaikki tallenteet katosivat. No, hätä ei vielä paha sillä kaikki löytyvät lost+founds-kansiosta, ajattelin.

    Kansiosta löytyvät kyllä kaikki kadonneet tiedostot ja kansiot mutta eivät alkiperäisillä nimillään tai päätteillään jos ovat olleet 'juurikansiossa'. Kadonneissa kansioissa olleet tiedostot ovat oikeannimisiä ja siten toimivia mutta eivät siis nuo ei-kansioidut tiedostot.

    Ei-kansioidut tiedostot saa lähes järjestään( oma onnistumisprosentti tosin oli vain noin 30 % sillä esimerkiksi kaikki viimepäiväiset Viasatin talletukset ovat pilalla kun salausta ei vielä ollut ehditty poistaa) palautettua katselukelpoiseksi RebuildNAV:n avulla mutta tiedostojen nimet eivät kerro tietenkään ohjelman nimeä.

    Taidan tästä lähtien siirtää kaikki tiedostot automaattisesti vaikkapa rec-nimiseen kansioon, jolloin niiden palauttaminen vastaisuudessa olisi helpompaa( nyt tallennettuja ohjelmia oli useamman kymmentä eikä niiden palauttamisessa ole mitään järkeä)
     
  12. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    No, olikin ensioireita. Alkoi kone lagamaan kunnolla. Tallennuksen aikana livekuva pätkii. Olisikohan Viasatin kuukauden ilmaisnäytöllä asian kanssa tekemistä( boksi lähes koko ajan päällä ja tallentamassa elokuvia) ja sen aikaansaama lämpötilan nousu syynä ongelmiin? Onhan laite jo melkein vuoden vanha.
     
  13. PeeJii

    PeeJii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla katosi yksi kansio tiedostoineen ja samoilla välinellä ne palauttelin kuin sinä. Kaikkea en saanut takaisin, mutta suurimman osan. Rebuildnavilla sit taioin puuttuvat rec.nav-tiedostot.

    Oireet ovat nyt samat kuin sulla live pätkii, tottelee kakea tod hitaasti, keltaisella napilla ei pysty hyppimään, kelauskin on todella monen onnekkaan klikin takana jos aikoo saada yli 2x kelauksen. Ei tarvitse olla mitään tallennustakaan käynnissä. Aikaisemmin tallennus ei saanut konetta tahmaamaan. Mikähän tälle tuli?
     
  14. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Aivan samat oireet. Siksi syynä saattaa olla jonkin TAP:n epäonnistunut päivitys. Toinen vaihtoehto on, että kiintolevyn hakemistorakenne on sekaisin ja ainoastaan alustaminen auttaa( onneksi ei ole kuin 800 Gt elokuvia tallennettuna). Seuraillaan ja toivotaan muiden kokemusten kautta ratkaisua ongelmaan.


    EDIT: otin kaikki 'auto start' -kansion tapit pois ja ongelmat hävisivät. Nyt yksi kerrallaan käyn läpi tärkeysjärjestyksessä TAPit( TaptoDate, TmsCommander, SmartEPG, TmsMount, IqChannel, filer) selvittääkseni sen mikä aiheuttaa yo ongelman.
    EDIT2: SmartEPG yksinään ladattuna aiheuttaa todennäköisesti ongelmat. Peruutan päivityksen pykälää vanhemmaksi ja katson onko ongelma poistunut.
    Edit3: SmartEPG:stä oli tullut eilen uusi päivitys. Kun käynnistin SmartEPG:n päivityksen jälkeen, oli laite reagoimaton yli minuutin. Sitten päivittyi logokanta ja nyt kone toimii kuin ennen. Kun talletukset ovat parin tunnin päästä tallentuneet, kokeilen laittaa kaikki taas 'auto start' -kansioon ja kokeilla miten laite toimii.
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2012
  15. protesti

    protesti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli sama ongelma kun käytin SmatEG;tä, kun vaihdoin PlasmaEPG HD:hen ongelmat katosivat
     
  16. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    SmartEPG:n uusimman version tiedoissa mainittiin pari bugfixiä, jotka vaikuttivat siltä että olisivat saattaneet aiheuttaa jumitusta (joku looppi ja näkymätön menu). Mielestäni viimeisen päivityksen jälkeen loppui sekoilu, jota alkoi ilmetä sitä edeltäneen päivityksen jälkeen.
     
  17. PeeJii

    PeeJii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä katsoin päivitykset tapeille ja asensin kaikki. Sitten vielä varmuuden vuoksi kaikille autostartissa olleille uudellen asennus Tap2Datella ja nyt vaikuttaa tämäkin toimivan normaalisti. Ilmeisesti siis tuo SmartEPG bugeineen hävitti yhden kansion tiedostoineen, josta kaikki ongelmat alkoi. Tiedostot on nyt tallessa ja kaikki toistaiseksi hyvin.
     
  18. Clontarf78

    Clontarf78 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen erittäin kiinnostunut ko. boksin hakkimisesta, mutta askarruttaa edelleen nuo tekstitysongelmat...Onko ongelmia nykyisellä (ts. uusimmalla tai toimivimmalla) firmiksellä vielä tekstitysten kanssa ja onko ongelmia muillakin kanavilla kuin Ylen? Esiintyvätkö ongelmat live-kuvassa,tallennuksissa vai molemmissa? Jumittaako boksi uusimmalla firmiksellä kuinka pahasti? Vaikea tietysti sanoa usein että johtuvatko jumit TAPeista vai firmiksestä, mutta jos joku sattuu käyttämään boksia ilman TAPeja. Ts. kiinnostaa, miten boksi toimii kokonaisuudessaa päivittäisessä käytössä uusimmalla/toimivimmalla firmiksellä?

    Itse omistan tällä hetkellä Toppyn TF600PVRc-mallin, joka virtalähteen konkkien vaihdon ja TAPien viilauksen jälkeen on tominut yllätävän bugittomasti, enkä haluais mitään bugista boksia tilalle kun toimivuus menee muutaman kanavan HD-kuvan edelle...Kiitos etukäteen vastauksista!
     
  19. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Viimeisimmän SmartEPG-päivityksen jälkeen boksin käynnistys oli hidasta, SmartEPG:n info-boksi saattoi viipyä ruudulla minuutinkin ennen kuin kuva ilmestyi.

    Saksalaiselta foorumilta löytyi ratkaisu. Poistin FTP:n kautta hakemistosta /ProgramFiles/Settings/SmartEPG_TMS/ tiedostot FlashTimerDebugHistory.bin ja SmartEPG_TMS.log. Toinen noista oli luokkaa 20Mt ja toinen 400Mt, mikä ilmeisesti aiheutti lataamisen hidastelun. Nyt toimii taas normaaliin tapaan.
     
  20. Ilari72

    Ilari72 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekstitysongelmia on kaikillä julkaistuilla firmiksillä ainakin YLE:n DVB-tekstityksen kanssa. Ongelmia vain tallennuksia katsottaessa. Itse en muita DVB-tekstitettyjä kanavia seuraa, joten en tiedä miten ne toimivat.
    Mulla boksi on toiminut parhaiten tuon virallisen CRP-2401CIplus_42031_2011Mar09.tfd firmware:n kanssa. Kun näitä DVB-tekstitettyjä tallenteita katsoo niin tekstit pätkii ja boksi buuttaa välillä kun 'pikakelaa' eteenpäin. Pari satunnaista boottausta on tullut muutenkin kesken katselun/tallennuksen. Muuten boksi on toiminut hyvin.
    Mulla oli aikaisemmin käytössä TF5100PVRC Masterpiece (nyt varalla). Täydellinen kokoonpano russian firmiksellä, PlasmaEPG:llä, Filer:llä ja MPDisplayLITE:llä. Tämä CRP-2401Cl+ (PlasmaEPG HD:llä ja NicedisplayTMS:llä höystettynä) ei ole yhtä virheetön laite mutta silti käytän mieluummin tätä.