Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä. Pitää vaan muistaa, että kun itse tekee sen pennun, niin se pitää laittaa aluilleen "Doggy stylellä"... :D

    Meille koira tuli 3-vuotiaana eikä se osannut mitään, ei sitten niin mitään kun tuli. No nimensä tunnisti ku huusi. Eipä sekään ihan helppoa ollut, mutta sopeutumisessa ei isoja ongelmia ollut. Ja sai sille vähän tapojakin koulutettua että normaali oleminen onnistui. Mutta pentu on pentu jonka saa kouluttaa pienestä ja olla sen kanssa, koulutettu koira on jo oppinut tavoille ja siinä selviää ilman sitä pentuvaihetta... :)
     
  2. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maskun hinnoittelu Habitare messuilla. Maskun messulehdessä on ilmoitus "Kaikki tuotteet -30%". Tämä sinällään on hyvin selkeä, mutta mistä hinnasta tuo -30% annetaan, vai onko se alehinta se esitteessä mainittu? Eikö liike kuitenkin anna alennukset omista hinnoistaa, eikä esimerkiksi valmistajan OVH hinnoista. Eihän kuluttaja näitä valmistajan hintoja tiedä ja täten tuossa on pieni kusetuksen maku ilmoittaa -30% alennus mutta silti se annetaankin esim. korkeammasta valmistajan OVH hinnasta. Esimerkiksi sivulla 10 mainittu Ekornesin Stressless Blues lepotuoli Batick nahalla:

    • Kivijalka Maskussa nähty normihinta (lappu mikä erittelee eri verhoilut ja konfiguraatiot, tuotteessa kiinni): 2138€ (eikö tämän pitäisi olla Maskun normihinta mille kaikki alennukset rakennetaan?)
    • Hintailmoitus Habitare esitteessä: 1883€ -30% (1883€ ei voi olla 30% ale hinta, sillä silloin lähtö kivijalassa pitäisi olla 2690€)
    • Habitaresta saatu tarjous, minkä % piti olla yli 30: 1570€ (jos tämä muutetaan täydeksi hinnaksi esitteessä luvatulla 30% niin kivijalan hinta pitäisi olla 2242€)
    Minun matematiikan mukaan oikea hinta olisi kivijalan 2138€ hinnasta vähennetty -30% = 1496,6€
    Tuskin se kuitenkaan on esitteessä hämäävästi mainittu 1883€ -30% = 1318,1€
     
  3. Sedator

    Sedator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko Arttu tullut vanhemmillenne joskus ennen vuosituhannen vaihdetta. Eräällä tutulla nimittäin oli Arthur (kutsuttiin Artuksi) suursnautserin pentu joka oli enemmän kuin haastava luoteeltaan. Vaikka Arthurin "ihmisperheellä" oli pitkä historia isojen koirien kanssa, oli Arttu melkoinen tapaus, ja he eivät kyenneet hanskaamaan sitä. Itsekin hoidin Arttua yhden viikonlopun ajan, ja ei hän mikään ilkeä tai luonnevikainen ollut, mutta melkoinen luupää kyllä. Kun Arttu oli haettu takaisin, taisin istahtaa sohvalle lasillisen kanssa rentoutuakseni ensimmäistä kertaa kahteen vuorokauteen.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Nyt on kolmatta päivää koira kokeilussa ja onhan tuo osoittautunut mukavaksi ja helppohoitoiseksi. Alussa oli tietenkin hieman arkuutta sekä sisällä että ulkona, mutta vähitellen on koira tottunut meihin ja me koiraan. Yöt menee hyvin omassa makuukopassa ja muutenkaan mitään ongelmia ei ole ollut.

    Tunniksi jätettiin koira eilen yksin ihan kokeilun vuoksi ja jätin kameran kuvaamaan. Pari kertaa koira haukahti, kun ulkoa kuului isoja ääniä, mutta mitään räksyttämistä ei ollut. Vielä on edessä se isoin koe eli työpäivän mittainen yksin oleminen. Pitää yrittää virikkeitä ja muuta keksiä koiralle, että se viihtyisi yksin.

    Sisäsiistikin koira on ollut, mitä nyt parit ilopissat on tullut leikin yhteydessä, mutta vielä ei siitäkään mitään haittaa ole, koska onhan tässä kuitenkin vielä sopeutumisjakso koiralla menossa. Jos vielä muutaman viikon päästä noita ilopissoja tulee, niin pitää sitten miettiä voisiko niille tehdä jotain. Toistaiseksi siitä ei ole vielä huolta kannettu.
     
  5. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tuo oli yksi isoimmista ongelmista meillä, koira ei ollut ollut myöskään yksin koskaan... haukkupannalla tuosta ongelmasta jotenkuten selvittiin.
     
  6. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut ennen vaihdetta, 2005-2006 kieppeillä taisi olla. Ja tämä perhe oli tosiaan aika koiranoviiseja jotka valitettavasti olivat menneet valitsemaan koiran enemmän tai vähemmän ulkonäön perusteella, ja lapsensakin olivat sen verran nuoria että eivät enää halunneet ottaa turhia riskejä kun huomasivat että heillä ei ollut tilanne enää oikein hanskassa. Mikä on tietysti sinänsä hyvä asia että osasivat luovuttaa ajoissa, eivätkä vasta sitten kun tilanne olisi ollut niin paha että koira olisi pitänyt viedä suoraan piikille.
     
  7. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Autoni CD-soittimessa on USB-liitäntä, jolla kuuntelen tikulta MP3:ia. Jotkut kappaleet hyppivät. Voiko tätä korjata mitenkään, kun samat biisit ei hypi koneella kuunnellessa? Auttaako levyn eheytyksen tekeminen tikulle tms.??
     
  8. Topias

    Topias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo kuvaaminen/äänittäminen on oikeasti todella hyvä keino seurata oman lemmokin toimia. Esim. Audacity:llä hoituu äänen tallentaminen helposti, ja tarkistaminen vielä helpommin; tunteja ei tarvitse kuunnella, vaan ne voi katsoa todella nopeasti "käppyröistä" - metelipiikit näkee nopeasti, jos niitä on.

    Tuosta virike-asiasta; miusta koiraa ei kannata yrittääkään aktivoida yksinoloaikana, vaan pyrkiä siihen, että elukka nukkuisi/rauhoittuisi tuon ajan. Jos koira oppii aktivoitumaan yksinoloaikana, niin alkaa kenkiä ja seinän nurkkiakin kulua. Jos koiraa ulkoiluttaa tarpeeksi ja aktivoi "yhdessäoloaikana", niin aika varmasti se loikoilee tyytyväisesti työpäivät. Ainakin meillä toiminut todella hyvin tämmöinen järjestely koiran kanssa (toki siis vaatii pikkuhiljaa opettelun/totuttamisen).
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuohan muuten voipi olla ihan totta. Ei aina tule joka kantilta asiaa ajateltua. Sairastelujen vuoksi tällä viikolla on aina ollut kotona joku muukin koiran kanssa, joten vielä ei olla päästy kokeilemaan pidempää aikaa.
     
  10. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Meillä taas tuo ei toimi. Koiraa ei nappaa sitten pätkääkään kävellä ennen meikäläisen työvuoroa aamulla. Viihtyy kyllä pihalla mutta tykkää katella enemmän esim. kaivuria kun kävellä... Ikää löytyy 5kk. Sitten on järjestetty sitä "sisätilan toimintaa" ja hyvin on pärjännyt. Olis kyllä kiva käydä aamusta lenkillä, mutta pakottaa ei voi.. Pitäis olla joku koirakaveri joka antais vähä vipinää tassuun meidänkin otukselle. No ehkä se tästä kun ikää tulee lisää.. jos sitten alkais kiinnostumaan myös aamulenkeistä.
     
  11. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä saa rekisterikilven kiinnittämiseen tarvittavia muovisia ruuveja? Autotarvikeliikkeestä? Katsastuksesta? Jostain muualta?
     
  12. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko nuo sellaisia: rekisterikilven ruuvit
     
  13. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sattuvatko nuo hyppivät kappaleet olemaan VBR-koodauksella ja normaalisti toimivat kiinteällä bitratella?
     
  14. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees...kiitos... eli autotarvikeliikkeeseen mars!
     
  15. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiinteä 192 taitaa olla..
     
  16. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ensimmäiset somalit saapuivat Suomeen vuonna 1990/91 Neuvostoliiton kautta. Muistelen, että väkirynnäkkö yllätti viranomaiset siinä määrin, että somaleja asutettiin mm. keskustojen hotelleihin.

    Joko 90 tai 91 oli Turussa Keskustan puoluekokous. Yksi Keskustan naisista oli herännyt kesken yön siihen, kun musta mies tiirikoi itsensä oven läpi kuksimaan valkoista naista. Onko kenelläkään muistikuvaa siitä, että oliko tuo nainen Sirkka-Liisa Anttila?
     
  17. Topias

    Topias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei meilläkään aamulenkki mikään pitkä ole; noin vartti. Pitää muistaa myös, että elukka väsyy helpommin haistelemalla yms, kun lenkkeilemällä/juoksemalla. Enkä usko, että aamulla kannattaa koiraa kovasti aktivoida, jos/kun tarkoitus on jättää kaveri kuitenkin kohtapuolin yksin - ettei syke ja fiilis ole tapissa tässä vaiheessa. "Aktivointiaika" on sitten illalla. Toki yksilö- ja rotueroja on, meidän seurakoiran käyttäytymismalleja ei varmaan voi suoraan verrata isoon työkoiraan. Ja 5kk pentu on vielä aika pentu; "järki" kyllä kasvaa tuosta ja kaivurintuijottelut varmaan vähenee ;)
     
  18. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Turussa oli keskustan puoluekokous viimeksi vuonna 1980, joten jokin muistikuvissasi ei täsmää.
     
  19. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Onko olemassa sivua/paikkaa jossa tavalliset ihmiset voivat ilmoittaa halukkuudesta majoittaa turisteja lyhyeksi ajaksi (1-2 yötä)? Lähinnä Englanti, Hollanti, Belgia, Saksa akselilla. Eli ei motelleja/hotelleja.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sen enempää tutkimatta, olisko täällä: couchsurfing.