The Walking Dead, FOX Suomen tahtiin.

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 07.04.2012.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Puhuin toki omasta lähtökohdasta, en ole vielä nähnyt loogisia zombeja joten itse en saa katseluun lisää mielekkyyttä analysoimalla niiden toimintalogiikkaa. Mutta jos hyväksyy sen hämäryyden ja vaikka jatkaa sillä tiellä niin mikä jottei. Zombiet on kuin Teräsmies, idea on vaan lähtökohtaisesti liian huono jotta sen saisi käytännössä toimimaan kovin hyvin, se on se perushuonous tässä asiassa.
     
  2. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Luulisin nyt, että zombie leffoja enemmän katsoneet tietävät ettei niissä mitään logiikkaa ikinä ole ollutkaan. Monet epäloogisuudet ovat räkeitä, mutta se on aina kuulunut genreen.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2012
  3. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tässähän olisi näitä jotain syitä miksi moinen zombi invaasio olisi nopeasti ohi, jos se nyt edes alkaisi kunnolla. http://www.cracked.com/article_18683_7-scientific-reasons-zombie-outbreak-would-fail-quickly.html En tiedä onko jo nähty täällä, mutta siinä se nyt on (uudestaan).

    Tietysti osasta noista voisi olla hieman erimieltä (jos nyt ylipäätään jaksaa väitellä zombeista), mutta aika päteviltä nuo kuulostavat. Ei niistä zombeista olisi kauhean pitkäkestoista uhkaa, kun ne mätänevät ja surkastuvat pystyyn ja ovat oikeastaan aika onnettomia muutenkin selviämisen kannalta. Tosin kaikki zombileffojen yms. zombit toimivatkin taikuudella. Ei siinä pandemia ole takana, vaan Skeletor.

    Mitä autoihin tulee, niin ainakin uusissa autoissa on vain se pieni paska puoli, että niiden huoltaminen itse voi olla aika tuskaa. Siinähän sitten koitat kytkeä autoa johonkin tietokoneeseen, jotta vika löytyisi. Tosin ei kait siltikään tarvitse valita sitä kaikkein huonointa rotteloa. Ottaisin hyväkuntoisen vanhahkon auton, jota voisi huoltaa jopa itse ilman merkkikorjaamoa tai erikoisia osia. Se olisi varmaan paras valinta, ellei koita luottaa siihen, että saa aina vaihdettua ajopeliä kun edellinen hajoaa.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kuinka usein nykyaikaiset autot hajoavat niin, että niillä ei pääse ajamaan? Itsellä uudehkoilla autoilla ajaen ei muutamaan sataan tuhanteen kilometriin ole sellaista tapahtunut. Tuollaisessa tilanteessa luotettavuus olisi ehdoton ykkösasia. Ja luulisi tien penkoista tai lähialueiden pihoilta löytyvän uudehkoja matkailuautoja vaikka joka juipille omansa.
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Mutta katsos kun on sellainen asia kuin sisäinen logiikka. Jos jossain jaksossa zombit toimivat tietyllä tapaa, niin niiden pitäisi toimia pääsääntöisesti samalla tavalla aina. Tietenkin ymmärrän hyvin, että juuri sinun on vaikea sisäisen logiikan käsitettä ymmärtää, eihän niissä sinun mielilukemistoissasi ole sen enempää sisäistä kuin muutakaan logiikkaa.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Höh, no justhan mä totesin samaa:
    Ja mitäköhän ne mielilukemiseni tarkalleen ovat? :D Jos kerran ymmärrät tuollaisia kirjoittaa, niin älä sitten vaan karkaa vaan avaa nyt ihmeessä tarkemmin. Eli ne täysin epäloogiset lukemistoni listattuina, kiitos. Kiinnostaa nimittäin kovasti vaikka tuo nyt niin heikkoa ad hominemia taas onkin, että sääliksi käy.
     
  7. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmm. Uudet autot kun menevät rikki, niin niitä on vaikea korjata.
    Ne kun pääsääntöisesti lyödään tietokoneeseen kiinni...

    Ilmoittavat vaan että error code 106 hinaa mut huoltoon... :D

    Hummeri / 3 matkustajaa, konekivääri katolle niin on ampuja, sille apuri ja kuski... ;)

    Yöksi ne vois pistää vaikka rinkiin.

    No leikki leikkinä, sarjahan se on mutta yks asia häiritsee pahasti.

    Se yks red neck kun hilluu sen jalkajousen kanssa.
    Hommais jostain edes metsästyskärkiä niihin nuoliin, ettei tarvii taulunuolia käyttää... :D
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2012
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No kyllä se auton ne muutamat 100k pitääkin kestää. Se ei nyt ole mikään saavutus sinänsä. Voivat ne uudetkin autot hajota vaikka kuukaudessa tai niihin tulee joku pahanlaatuinen vika. Ei se nyt niin harvinaista olisi. Ja nyt oli kyse myös niiden huollosta, jos jotain tulee pakomatkan/piileskelyn aikana. Jos polttimon vaihtokin voi olla työn ja tuskan takana, niin en itse ainakaan siitä kauheasti riemastu. Enkä ole varmasti ainoa joka on huomannut saman. Tai onhan aina niitä tyyppejä, kuten kaverini, joka ei varmaan ole edes öljyjä itse katsonut, kun vie auton aina huoltamolle vuosittain. Se vaan on niin vittumaista, jos se huoltamon tyyppi haluaakin sitten syödä pääsi sen sijaan, että vaihtaisi öljyt. Kyllä sen auton pitäisi olla minusta tässä tilanteessa mahdollisimman toimiva ja simppeli, jotta sillä pääsee pakoon. Kun tähän lisää vielä mahdolliset ja hyvin todennäköisesti tarvittavat erikoistyökalut niin se on vaan iso kyynel, jos niitä ei olekaan tarvittaessa lähimailla. Viimeisimpänä nyt itse suuntaisin muutenkaan mihinkään isoihin asutuskeskuksiin, jotka on sarjankin tyyliin ilmeisesti täysin zombien kansoittamia. Erämäässä/maaseudulla ei välttämättä ole kauheasti noita autoja joka notkossa ja puun alla. Mutta ihan sama. Ajakaa millä ajatte, kun zombi-invaasio tulee.
     
  9. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Viime jaksossa oli ihan mielenkiintoista katsoa suomalaisin silmin, että miten käsitellään tilannetta, jossa lapsi haluaa opetella aseenkäyttöä. Sarja kun ei nyt ihan machopelleilyä kuitenkaan ole. Lopputulos taisi kyllä olla Fox-kanavan omistajan mielen mukainen, vaikka sarja ei olekaan Fox-kanavan tuotantoa.
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Suomessa on aika paljon metsästäjiä, joten ei se nuorena opeteltu aseenkäyttö niin vierasta ole täälläkään.
     
  11. jt.syrja

    jt.syrja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2010
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän sarjassa oli kohtaus, jossa hinkkasivat itseensä ruumiinosia, jotta voisivat peittää oman hajunsa ja kävellä zombien seassa autolle. Ja zombit haistoivat/aistivat heidät lopulta kuitenkin. Juuri tämä ja motarin kohtaus ovat ristiriidassa keskenään, mutta aivan sama, viihdettähän tämä on.
     
  12. jt.syrja

    jt.syrja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2010
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tarkoitit siis normaalia kuollutta, niin minun käsittääkseni niillä ei mikään kasva, vaan sormenpäät ja iho yleensäkin kai kutistuu/kiristyy tms, jonka seurauksena kynnet ja karvat näyttää kasvaneen pari päivää kuoleman jälkeen...
     
  13. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Olipahan systeemi. En kyllä arvannut että se Sophia siellä ladossa oli. Oikeesti teki kyllä pahaa katsoa. Vieläkin päässä pyörii. Vittu mikä sarja.
     
  14. Antimidas

    Antimidas Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikkusen oon pettyny tähän toiseen tuotantokauteen.. Alotusjakso ja sitä seuraava jakso oli timangia, mutta farmille jäämisen jälkeen lusahti koko homma.. Multa on jääny kaksi jaksoa välistä ja ne on silti vaan siellä farmilla, eikä mitään tapahu.. Mutt latolaahustaja Sophia khyll yllätti mutki. Nyt vähän taas äksöniä tähän sarjaan kiitos!
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Joo, farmilla on juoni jäänyt vähän jumittamaan, mutta ehkä nyt alkaa taas rattaat pyöriä. Toisaalta joka jaksossa on kyllä ollut aina jotain mielenkiintoista, mutta aiemmin oli kuitenkin vauhti päällä ihan eri malliin.
     
  16. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Walking Deadin suurin ongelma onse, että vaikka jaksot sinällään ovat mielenkiintoisia ja hyvin kiinni kokonaisuudessa, juoni ei kulje mihinkään. Sarjaa on mukava katsoa kun jaksojen sisällöt toimivat, mutta monesti on jäänyt kaivelemaan kun monta jaksoa peräkkäin on pelkkää henkilödraamaa ja 5 minuuttia koko jaksosta käytetään juonen kuljettamiseen. Jakson lopussa aina miettii että kun ainakin kolme edellistä jaksoa on pähkäilty lähes samassa tilanteessa Sophian kohtaloa ja sitten tyttö löydetäänkin ladosta, että oliko tätä nyt pakko vatvoa sen 7 jaksoa, eli yli puolet tuotantokaudesta? Varsinkin toisella kaudella tämä ongelma on korostunut. Ensimmäisen kauden henkilödraama ja toiminta sekä se pääjuoni olivat ihan mukavassa tasapainossa.
     
  17. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Just näin. Katsoin 2. kauden juuri loppuun ja mitään spoilaamatta varsinkin Shane, Lori ja Carl alkoivat käymään raskaasti hermoille. 7 jaksoa tiivimmällä kirjoittamisella olisi riittänyt hyvin koko kakkoskaudelle, jolloin sarjalle olisi jäänyt myös hieman uudelleenkatselu-/keräilyarvoa. Walking Dead season 1 BD olisi kaupan :)
     
  18. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Aivan samoilla linjoilla. Ois voinnu typistää tämäki hyvin kuuteen jaksoon koko kaudan. Mihinkään ei olla päästy ja paikalla polkeminen alkaa melkoisesti jo vituttaa. Kävis vaikka näyttämässä pommitettua kaupunkia välillä.
     
  19. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    281
    Saadut tykkäykset:
    31
    Tavallaan olen sitä mieltä, että farmilla olisi voinut viettää vähemmänkin aikaa, mutta toisaalta tietty rauhallisuus sopii tuohon ja tuo toisaalta myös tiettyä realismia. Usein sarjoissa jaksot tuntuvat täysin irrallisilta kun aina on eri tapahtumat ja paikat.
     
  20. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Nyt kun katsoo tätä uudestaan Suomen tahtiin niin tuli huomattua aika järjetön juttu tuosta uusimmasta jaksosta. Beth meni siihen shokkiin jolloin Glenn ja Rick lähtivät etsimään Hercheliä. Sitten hetken päästä Lori lähtee täysin samoista syistä perään, vaikka selitti kuinka Carl alkaa "kovettumaan" liikaa ja kuinka hän tarvitsee isäänsä, mutta lähtee itsekin tien päälle. Mitä ihmettä? :hitme: Siis muutenkin, kaksi tyyppiä on jo Hercheliä hakemassa ja Lori lähtee vielä perään ihan turhaan. No tarkoitus oli nähtävästi vain laittaa Lori vaikeaan tilanteeseen, mutta aika heikkoa käsikirjoitusta.