Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän aikaisempaan uutiseen viitaten. Joukossa tyhmyys tiivistyy eli silloin voi saada ihmisen, kuin ihmisen, tekemään mitä tahansa, ihan tavallisen Matti Meikäläisenkin. Valitettavasti näin se vain menee ja ilman että uskontoja sotketaan soppaan mukaan.
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eihän ne tainneet mitään taaskaan löytää, uutisissa puhuttiin paljon enemmän vaskipuhaltimista. Jatkakoot etsimistä niin ehkä totuus valkenee joskus.

    Jaa, joko YLE kämmäsi taas tai asetti uutisen oikeisiin mittasuhteisiin. http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288481611392.html Mutta minkäs takia tuossa jostain jumaluudesta puhutaan, eikö tiede olekaan neutraalia tutkimusta? Taitaa olla kova paikka tiedemiehille myöntää totuus..
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2012
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En tiedä kuka höyrypää tai median edustaja tuon jumalhiukkasen on keksinyt. Enkä usko, että kukaan järkevä tiedemies puhuu tuommoisesta. Media tietenkin haluaa tuommoiset tekstit nostaa esille, koska vaikka tuo jumalhiukkanen ei tarkoita kuin vain sitä, että kyseessä on tärkeä hiukkanen, niin se kuitenkin monille tuo mieleen jumalan.

    100% varmoja siitä ei olla, että kyseessä olisi Higgsin bosoni. Kuitenkin tutkijat mitä todennäköisimmin ovat löytäneet uuden hiukkasen, jonka massa on noin 125 GeV ja se sopisi teorioihin Higgsin bosonin massasta. Mikäli hiukkanen on jokin muu, ei sekään välttämättä huono asia ole, vaan saattaisi jopa tuoda enemmän uutta ihmeteltävää.

    Sekin on sitten eri asia, onko maailmankaikkeudessa Higgsin kenttää, joka aiheuttaisi hiukkasten massat. Sopihan eetterikin aikanaan kymmeniä vuosia tutkijoiden teorioihin ja Einsteinin suhteellisuusteorioidenkin jälkeen monet vielä uskoivat mieluummin eetteriin ja sitä opetettiin ympäri maapalloa. Jotkut tutkijat ajattelevat Higgsin kenttää yhtä huonona keinona luoda massa kuin eetteriä ajateltiin sm-säteilyn kuljettajana.

    CleverIndeed, tiedätkös että historiassa on ollut henkilöitä, jotka ovat voineet uskoa sekä tieteeseen että uskontoon, kuten Lemaitre.
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Georges_Lemaître
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^Joo, ja on nykyisinkin. Ei se nyt ollut tuossa pointtina, ehkä vaan ihmetytti kun aloin katsella sitä konferenssia enkä tajunnut siitä paljoa ja kävin nukkumaan herätäkseni uutisiin jossa ei asiasta sanottu mitään ja sitten hiukkanen oli kuitenkin "löydetty"! Ihme touhua. Tiede on hieno joskin pelottavakin juttu. Suhtautuu vaan myös skeptisesti mitä ne oikeasti tietää, eli tosi vähän, kun samalla ei tiedetä oikeastaan paljoa mitään. Ja kuitenkin monet nykyateistit ym. liputtavat scientismin puolesta. Se oksettaa, ja he näyttäytyvät samantyyppisinä hölmöinä kuin vaikka scientologit. Ja tosiaan ei pitäisi käyttää tuollaisia älyttömiä termejä, jotka ovat täysin epätieteellisiä.

    Mielenkiintoista, miten tuota löydöstä voidaan omana elinaikana hyödyntää. DNA muutti maailmaa kuitenkin melkoisesti. Toivottavasti tieteenfilosofit pysyvät myös kartalla.
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2012
  5. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288481914209.html?pos=ok-nln

    Eipä ole herkkua olla poliisi nyky-Suomessa, jos tuon videon perusteella laitetaan partio syytteeseen tai sitä pitää edes harkita. Yhteiskunta alkaa saavuttaa/on saavuttanut sen pisteen, jossa yksilön oikeudet menee kaiken muun edelle, oli tilanne mikä hyvänsä. Ei se nyt sinänsä pitäisi yllätyksenä tulla, kun seuraa vaikkapa oikeuden linjauksia väkivaltarikoksissa, 'vapaudut vankilasta'-korttia taparikollisille tai nykymenoa kouluissa.

    Edit. http://www.hs.fi/kotimaa/Alastonta+...sista+käynnistyy+rikostutkinta/a1305580689282

    Näin juuri, ei saa pamputtaa rimpuilevaa alastonta, sekavaa, purevaa miestä. Oppii tyttö olemaan puuttumatta asioihin, kun toinen ilmaisee itseään aamuperformanssilla.

    Mikäli tässä on ongelmana se, että partio ei saanut miestä kuriin ilman voimankäyttöä niin kannattaa varmaan alkaa miettimään ketä sinne opistoon otetaan sisään. Ja nykyiset naispoliisit takaisin nimismiehen kanslioihin keittämään kahvia, koska ei ole oikein vaatia ketään partioimaan hennon naisen kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2012
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ai syytetään siitä että käytti liian vähän voimaa? Kaverihan olisi pitänyt ehdottomasti laittaa nippuun paljon nopeammin. Nyt loppui keinot kesken, nainen läpsyttelemässä... Eipä kyllä vakuuta nämä kotimaiset poliisivideot kun tuntuu joka kerta vaativan mies/raaja että saadaan tyyppi taltutettua. Tietääpähän olla odottamatta poliisia tarvittaessa.

    Ilmeisesti suurin virhe tehtiin siinä, ettei paikalle kutsuttu kriisiryhmiä. Yksi naturistille ja toinen poliisipartiolle.
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2012
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ongelmana oli mielestäni pikemminkin se, ettei ainakaan ko. partiolla näyttänyt olevan voimankäytönkään suhteen valmiuksia taltuttaa mies siististi ja nopeasti. Tällaiset tilanteet johtavat usein sitten siihen, että ainakin me mututuntumalta laukovat kauhistelemme poliisien kehnoa strategiaa ja voimankäyttöä, joka saa heidät näyttämään väkivaltaisilta amatööreiltä -- millä taas voi olla se huono puoli, että jotkut pidätetyksi tulevat alkavat rimpuilemaan ihan sen takia, että odottavat joka tapauksessa saavan pampusta tai suihkeesta. Allekirjoitan kyllä sen, että poliisiopiston seula saisi olla kyllä tarkempi ja ammattiinpääsyn vaatimukset kovemmat. Niin kuin Iltalehden haastattelema asiantuntijakin kommentoi, niin kyllä kahdella poliisilla pitäisi olla tarvittavat otteet ja voima pitää riehuja maassa (ellei kyseessä ole fyysisesti aivan ylivertainen riehuja). Jos poliisi ei satu fyysisesti olemaan isokokoinen (esim. poliisinainen), niin kyllä esim. itsepuolustuslajeissa pitäisi oppia käyttämään toisen isompaa kokoa hyödyksi, jottei oma pienempi koko muodostuisi ongelmaksi. Klipin perusteella poliisinainen ei ensin kyennyt pitämään miestä maassa jalkopäästä, jonka jälkeen (tässä kohtaa taisi tulla se purema) hän taisi panikoida, sillä en hyvällä tahdollakaan voi kutsua tuota pamputusta hallituksi -- etenkin viimeinen pamputusisku näytti tulevan raivolla olan takaa tyyliin "Ai puret mua?! Pure tätä, p#ska!". Oli naispoliisin toiminta hallittua tai ei, niin pohtia voi myös sitä, olisiko paprikasuihketta pitänyt käyttää ennen pamputusta (mitä tämä Iltalehden asiantuntijakin sanoi). Tosin paprikasuihkeen käytössäkin on joillakin toivomisen varaa... :eek:

    Tällaiset tapaukset saavat pohtimaan sitä, kuinka tarkasti partiopoliisin ammatin suorituskykyä seurataan. Promotaanko julkisuudessa tankkimaisia poliiseja, kun todellisuudessa suuri osa omaa korkeintaan saman fyysisen habituksen kuin kerran pari viikossa sählyä pelaava toimistohenkilö? Sitä luulisi, että jos tuota hommaa työkseen tekee ja jos huonosta työsuorituksesta voi seurata syyte ja/tai tarpeetonta väkivaltaa, niin partioparit kävisivät salilla monta kertaa kuukaudessa harjoittelemassa jonkun keskivertoa vähän isomman miehen kanssa niin kauan, että he joka kerta pystyvät nopeasti ja varmasti taltuttamaan tämän miehen maahan. Aliarvostettu ammattihan kyseessä tietenkin on, mutta joskus tuntuu, että on turhan paljon pidätysklippejä, jotka olisivat voineet kestää kolmanneksen vähemmän, mikäli hallitumpia pidättämismetodeja olisi käytetty. Helppohan se on tietenkin maallikkona sanoa...

    Asiasta toiseen... Plazallakin väittelyä aiheuttanut jalkapallon maalien tarkistamatta jättäminen mullistuu. :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2012
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Oikea asenne. Pamppua ja lujaa epäkunnioittavasti käyttäytyvälle nakuhörhölle! Toki jos kyseessä on joku syyntakeeton mielisairaalapotilas niin onhan se hieman surullista. Toisaalta silloin se tuskin edes muistaa koko välikohtausta enää huomenna.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
  10. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Luulisin, että kun alaston sekakäyttäjä puree niin silloin tartutaan ensimmäiseen puolustusvälineeseen, joka käteen sattuu. Se saattaa tietysti olla ammattitaidottomuutta, poliiseille opetetaan varmaan muuta. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että tässä(kin) tapauksessa tuo sekakäyttäjä on yhteiskunnalle suurempi ongelma kuin poliisin toiminta tilannetta ratkottaessa. Ei tästä tapauksesta normaalijärjellä oikein millään tapaus Rodney Kingiä saa.
     
  11. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    No voi vee. Muutaman kerran veti pohkeeseen pampulla. Mitä olisi pitänyt tehdä isokokoisen juopuneen humalaisen taltuttamiseksi..? Tuossa vaiheessa etälamautin olisi ehköä ollut "liiallista" voimankäyttöä. Tapaus selvä, hullu humalainen otettu kiinni, muutama pampun isku ja paprikasumutetta. Toivottavasti juoppohullut saadan pois kaduilta häiritsemästä normi-ihmisten elämää.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No jospa sitä paprikasumutetta olisi voinut käyttää ennen pamppua (niin kuin se turvallisuusalan asiantuntijakin sanoi) -- näin tämä mies, joka lopulta sillä talttuikin, olisi puremisen ja sätkimisen sijaan saattanut keskittyä omien kirvelevien silmiensä hoivaamiseen. Siviilihenkilö turvautuu siihen, mitä käteen ensimmäisenä sattuu (joskin Suomessa ei tunnetusti katsota aina hyvällä itsepuolustusta), mutta kyllä poliisihenkilön pitäisi ääritapauksia lukuun ottamatta toimia tilanteessa kuin tilanteessa hallitusti. Se että moiseen tilanteeseen (purema, pamputus) jouduttiin kertoo jo tämän partion kyvyttömyydestä tilanteessa. Pampullahan pitäisi käsittääkseni pyrkiä antamaan yksi hallittu, lamaannuttava isku esim. jalkaan, eikä suinkaan hakata sillä olan takaa.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuntui kuin tuossa oltaisiin pyritty nitistämään jotain ilkeää ötökkää. Hitto se purikin vielä! Sitten kostetaan läimimällä sätkivää epätoivoisesti kuin koululuokan opettajasijainen konsanaan. Jännä juttuhan tuossa on lisäksi se, että ilmeisesti on mahdoton ajatus kenenkään ulkopuolisen tulosta auttamaan tilanteessa. Jos joku riski mies vaikka olisi suunnannut aamukävelynsä paikan ohi ja ottanut neuvokkaana kaverin otteeseen, olisi hänkin saanut rankaisua varmuuden vuoksi? Entä jos kyseinen ulkopuolinen olisi homo taikka nainen?
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No osataan sitä muuallakin. Tässä mallinäyte Hollannista, viiden (itse laskin neljä) poliisin, joista kaksi naista, piirileikki tumman rosmon kanssa. :D

     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
  15. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei sitä olisi oikein voinut kun toinen poliiseista yritti pitää henkilöä hallintaotteessa - ko. poliisikin olisi saanut siitä osansa.
     
  16. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kyllä, juurikin näin. Tuo tilanne oli hoidettu huonosti poliiseilta, pamppua ja OC:ta ei käytetä yhtäaikaa, varsinkaan maassa makavaa vastaan. Eri asia jos henkilö käyttäytyy uhkaavasti ja hyökkää poliiseja kohti.
     
  17. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuollaistahan se on sitten kun kaikesta voimankäytöstä saa syytteen. Tuossa tapauksessa epäilty oli tummaihoinen, joten (Hollannissa) pitää olla vieläkin varovaisempi.

    Miten sitten toimitaan, kun epäilty ei käyttäydy (kovin) uhkaavasti mutta ei myöskään usko käskytystä? Sittenkö leikitään piirileikkiä kuten tuossa Hollannin esimerkissä, ettei häirikölle tule paha mieli? Kyllä minä ainakin toivoisin poliisilta hieman jämäkämpää toimintaa. Eihän tuo Hervannan episodi nyt ihan putkeen mennyt, mutta olettaisin, että tuollaista tapahtuu Suomessa jatkuvasti. Taitaa loppua Suomesta poliisit, jos nuo läpsäisyt menivät rikoksen puolelle.
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Nimenomaan, jos ei poliisi saa käyttää voimakeinoja pidätettävää henkilöä kohtaan, jos pidätettävä ei suoraan käy poliisin kimppuun vaan pelkästään vastustaa pidätystä... niin mihin poliisia sitten edes tarvitaan? Tavallisella vartijalla on yhtä hyvät valtuudet toimia...

    Hervannan tapauksessa poliisi toimi mielestäni ihan asiallisesti, kovempiakin otteita olisi voinut käyttää. Lisäksi jos bussikuski olisi "vahingossa" ajanut tyypin päälle ei tätä keskustelua varmaan edes käytäisi. Se käsiteltäisiin häiriintyneen/kännisen ihmisen aiheuttamana liikenneonnettomuutena.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lähtökohtana kuitenkin pitäisi olla se, että poliisi on koulutettu järjestyksen- ja lainvalvonnan ammattilainen. Ei homma saisi näyttää siltä, että Matti Meikäläiselle on annettu uniformu ja työvälineet. Voimakeinoja saa ja pitääkin tietyssä pisteessä käyttää, mutta pyrkimys pitäisi olla siihen, että mahdollisimman vähin voimakeinoin taltutetaan rikoksentekijä/häiriköidä. Jos ei osaa taltuttaa kohdetta, niin kohde usein ärtyy ja innostuu vielä enemmän pinnistelemään vastaan, ja tämä johtaa siihen liioiteltuun voimankäyttöön -- ääriesimerkkinä tästä voisi olla vaikka tuo Disneyland-klippi, jossa näennäisesti jo rauhoittunut häiriköidä ärsyyntyy kahta kauheammin, kun vartija kokee tarpeelliseksi tilanteen rauhoittumisenkin jälkeen ruiskuttaa sumutetta silmiin.. Ko. klipissäkin kaikki ongelmat alkoivat siitä, kun etenkin naispoliisi ei saanut hallittua miestä.
     
  20. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eihän niitä käytettykään. Paprikasumutetta käytettiin vasta kun raudoittaminen maassa epäonnistui. Sitä ennen naispoliisi käytti pamppua luultavasti siksi, jotta saisi vastustelevan miehen kädet rautoihin siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän jälkeen mies alkoi potkia, jolloin naispoliisin iskut kohdistuivat jalkaan. Tässä vaiheessa paprikasumutteen käyttö ei olisi onnistunut, sillä toinen poliisi olisi myös saanut sitä kasvoilleen.