Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. tOn1ni

    tOn1ni Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2012
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kakkoskausi toimii kirjoja lukemattomille kyllä ihan varmasti paremmin vasta toisella katselukerralla, kun osaa sitoa ne narut paremmin yhteen.
     
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kakkoskausi oli loppua kohti enemmän ja enemmän paskaa. Aivan liikaa muutoksia ihmisten motiiveihin ja olennaisiin tapahtumiin ilman mitään järjellisiä syitä. Eka kausi oli paras tv-sarjan kausi mitä olen nähnyt ja täysi 10 siis. Tokalle kaudelle 6.5 max. Järjetön pettymys. Asioita joita odotin vesi kielellä leikeltiin ja muuteltiin ilman ymmärrettäviä syitä aivan liikaa. Viimeinen jakso oli jo lähes surkuhupaisaa, erityisesti Danyn osio joka oli riisuttu kaikesta sisällöstä mikä kirjassa kiehtoi, eikä siis herättänyt mitään tunteita. Jonin kuvio olisi ollut kirjan versiota seuraillen 1000000000 kertaa toimivampi, koskettavampi ja ymmärrettävämpi (TVJon on itsekäs idiootti joka ei ansaitse mitään sympatioita, WTF were they thinking?????????). En vaan vittu tajua noita käsikirjoittajia :(


    Eka kausi oli minusta jopa parempi kuin kirja mutta tämä toka oli totaalinen floppi jota en suosittelisi kenellekkään.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Huomasin erään ongelman; Olet mennyt lukemaan kirjan ja koetat verrata sitä sarjaan. Oma mokasi. Samaa on ollut havaittavissa muutenkin, eli suurimpia itkupillejä ovat aina ne kirjojen lukijat.
    Minä en ole kirjoja lukenut, joten ei tarvitse valittaakaan. Erittäin hieno ja toimiva oli tämä toinenkin kausi, eikä katselunautintoani missään vaiheessa haitannut haitannut "ei hitto, tämänkin muuttivat, eihän kirjassa noin sanottu" stressaaminen..
     
  4. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tyhmä minä kun luen kirjoja. Vaikea kuvata lukemattomalle mikä mättää spoilaamatta. Moni tapahtuma meni kuta kuinkin niin kuin kirjoissa mutta ihmisten motiivit oli totaalisen eri, kun ne kirjoissa oli loogiset ja ymmärrettävät niin sarjassa samat temput tehtiin keksityistä, teennäisistä ja välillä totaalisen järjettömistä syistä. Henkilöitä muuteltiin toisiksi ilman mitään vitun järkeä ja todella olennaisia asioita ns. ison kuvan kannalta jäi kokonaan pois samalla kun isotissi Roz kahmi enemmän ruutuaikaa kuin muut ehkä hivenen olennaisemmat hahmot. Ensimmäisessä kaudessa ei haitannut mikään muutos oikeastaan, tähän nyt muuteltiin mielivaltaisista syistä (en keksi mitään perusteluja, eikä tunnu kovin moni muukaan) juonta aivan liikaa.
     
  5. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tästä ollaan kyllä samaa mieltä. Melko iso muutos hahmoon aivan turhaan.

    Erilaista house of the undying -kohtausta odotin myös, mutta olihan tuo ihan toimiva noinkin. Oikein mukavan creepy(jä) pahiksia.
     
  6. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkään en ole kirjoja lukenut (paitsi puolet ekasta) ja valittaa tarvitsee. Eka kausi oli imho erinomainen, ja se on nyt tullutkin katsottua jo kolmasti läpi.

    Kakkoskausi... paikasta toiseen hyppimistä, paljon hahmoja, mutta missään ei juuri edetty mihinkään. Nietoksen seikkailut muurin takana jäi päällimmäisenä mieleen, mitään ei tapahtunut. Danyn tarinakaari oli yhtä tyhjää täynnä, ja ratkaisu oli viidessä minuutissa ohi. "Tossako toi nyt oli?" jäi ensimmäisenä mieleen. Ainoastaan Winterfellissä ja King's Landingissä edettiin johonkin suuntaan ratkaisevasti. Sota muualla? Ei mitään hajua tilanteesta.

    Kakkoskaudesta ei juuri mitään jäänyt käteen, HUIMA pettymys ekan kauden jälkeen. Eipä silti, oli tämä muuhun tv-tarjontaan verrattuna vähintäänkin 'ihan ok'.
     
  7. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse keksin sellaisen syyn, että dramaturgi on lukenut kaikki tähän asti julkaistut kirjat ja jutellut Martinin kanssa siitä, mihin suuntaan tarina etenee niiden jälkeen. Tämän jälkeen on todennut, että jotta sarja saadaan edes jollain järjellisellä tavalla mahtumaan HBO:n kanssa sovittuun budjettiin, niin jatkossa täytyy tehdä vielä isompia leikkauksia. Jotkin hahmot eivät ehkä koskaan pääse sarjaan ja niiden rooleja yhdistetään sarjassa jo esiteltyihin hahmoihin. Jotkin juonenkäänteet poistuvat kokonaan ja se edellyttää pieniä leikkauksia ja muutoksia jo nyt. Jotkin kohtaukset, jotka toimivat kirjassa, eivät toimi yhtä hyvin TV-ruudulla. Ja tiettyä virtaviivaistamista on täytynyt tehdä. Tämä on siis eräänlainen tombombadil-ilmiö: fanaattiset fanit kuvittelevat jotain olennaista poistetun, mutta pelkää tv-sarjaa (tai elokuvaa) katsovat eivät huomaa yhtään mitään.

    Itsekin huomasin olevani tätä kakkoskautta katsoessani tosi hämilläni siitä, mitä tapahtuu. Ei sille mahda mitään, että kirjojen lukemisen jälkeen odottaa näkevänsä yhtä ja sitten näkeekin toista ja aivot heittävät tästä syystä null pointer exceptionin. Ensi kausi voi taas toimia paremmin, kun kirjojen lukemisesta on kulunut vuosi enemmän.
     
  8. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä en käsitä. Olet jo lukenut kirjat, miksi hitossa tarvitset kuvitetun version siihen päälle? Eikö se riitä, että Martin on mukana kirjoittamassa sarjaa ja ideoimassa miten sitä viedään eteenpäin - samalla kun rauhassa jatkaa omaa "versiotaan" tarinasta kirjojen parissa. Mitä järkeä siinä on katsoa täsmälleen samat kohdat uusiksi ruudulta, kun ne on jo kerran lukenut? Mielummin itse pidän kirjojen mielikuvista kiinni ja annan sarjan (joka on about parasta, mitä telkkarista on ikinä tullut, Deadwoodin ohella) vaikuttaa omilla meriiteillään. Hienoa nähdä uusia puolia hahmoista, erilaisia tulkintoja ja vaihtoehtoisia kohtauksia. Kaikki tuntuu rikkaammalta ja vapaammalta kuin orjallinen "tällä sivulla piti tapahtua näin" visualisointi.
     
  9. tOn1ni

    tOn1ni Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2012
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän kakkoskaudella löytyy jotain huteja muutoksien suhteen, mutta kyllä siellä oli paljon hyviäkin muutoksia. Esimerkiksi kohtaus jossa Warlockit tappoi 13 ja kutsui Danyn House of Undyingiin, ihan helvetin hieno lisäys sarjaan. Sitten Theonin suoritus viimeisessä jaksossa, ihan jäätävän hieno suoritus Alfie Allenilta. Aryan kolmas nimeämiskohtaus oli vähän ontuva, mutta sitten taas Tywinin kanssa keskustelut ja viimeinen keskustelu meni hiton hienosti. Alkukaudella taas näytettiin tapahtumia Renlyn ja Margaeryn näkökulmista, ja nekin muutokset toimi.

    Ei ehkä kokonaisuutena 10 kausi kuten ensimmäinen, mutta ehdottomasti silti vahva 8.
     
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkään tässä en itke sitä että sen ja sen silmät on väärän väriset enkä sitä että sen yhden haarniskassa oli väärä logo vaan sitä että todella isojakin kuvioita ja niiden syitä on muutettu tyhmempään suuntaan. Olisi helposti muutamakin kuvio saatu pidettyä kunnossa mutta tekijät tyhmensivät juonta ja hahmoja aivan liikaa.
     
  11. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkin, kun luet aiempia viestejäsi tähän ketjuun, et ole sanonut tv-sarjasta (jota tämä ketju koskee) muuta kuin että se meni toisin kirjassa -> tuomio.

    Tv-sarja tv-sarjana, kirjasarja kirjasarjana. Jos väki maailman foorumeilla itkis samaan tahtiin kirjoihin perustuneista sarjoista tai leffoista ku sie ni kollektiiviset kyyneleet saattais täyttää koko ammeen.
     
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkään en viitsi mennä yksityiskohtiin enkä edes aiheuttaa kenellekkään kiusausta laittamalla kirjan tapahtumia tai tulevia tapahtumia edes spoilertagien sisään. Sanonpa vain sen että Jon Snow noin esimerkiksi on aivan eri hahmo kuin kirjoissa, muutos on tapahtunut huonompaan, tyhmempään, vähemmän kiinnostavaan suuntaan. Kirjan linjan seurailu ei olisi aiheuttanut mitään radikaaleja muutoksia budjetteihin tai muuta vastaavaa, väitän että jos niin olisi tehty niin kukaan ei valittelisi että tyypin juoni on tylsä tai tapahtumaköyhä. Danyn juonesta ei viitsi alkaa edes kirjoittamaan.


    Muutoksia voisi verrata siihen että Sormusten Herrassa olisikin menty Rivendellin sijaan Ruutikylään (nimi keksitty) ja Aragorn onkin yhtäkkiä itsekäs paska joka hamuaa sormuksen itselleen, eli siis järjettömiä muutoksia mitkä eivät tue tarinaa millään lailla, kunhan vaan muuttelevat asioita muuttelemisen takia.
     
  13. TKH

    TKH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    471
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja edelleen voi kysyä; miksi tämä on sinulle niin mahdottoman suuri ongelma? Samaa itkemistä kun olet kuitenkin harrastanut jo muissakin ketjuissa, esim. The Walking Dead:ista. Sinä olet kuitenkin kirjat lukenut, joten millä tavalla se on sinulta pois, jos televisiossa asiat tehdään hieman toisella tavalla? Sehän olisi vähän kuin uusintaa katselisi, jos asiat tehtäisiin pilkulleen niin kuin lähdemateriaalissa. Ajattele asiaa uutena tarinana jossain määrin tutussa maailmassa tai jätä kokonaan katsomatta. Se on niin yksinkertaista. Mitä tulee muutoksien järjettömyyksiin, niin nämä ovat yleensä puhtaita makuasioita/kustannuskysymyksiä. Sinuna en niihin ottaisi kantaa ihan noin suurella tunteella...

    (Eri asia tietenkin on, jos sinä kuulut tähän ihmisryhmään, jonka suurinta huvia on elokuvia/sarjoja katsellessa selittää kavereille koko ajan n. 30 etukäteen mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Tokihan se silloin harmittaa, jos käsikirjoittajan penteleet ovatkin menneet muuttelemaan tapahtumia etkä pääsekään enää pätemään "tiedoillasi"... ;))
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siksi että toka kausi oli kerrassaan surkea. Kyllä se vituttaa huolella että täyden kympin sarja muuttuu paskaksi tokalla kaudella, erityisesti kun syy tähän on harvinaisen selkeä.
     
  15. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa-a, kyllä se vaan kuulostaa silti siltä, että tuo kirjojen lukeminen on tämän "harvinaisen selkeän" paskuuden. Itselle toka kausi oli huomattavasti parempi ja mielenkiintoisempi kuin ensimmäinen juurikin muutosten vuoksi ja uudet kohtaukset (esim. Arya ja Tywin) olivat parempia, kuin mitä kirjasta löytyi. Joten ehkei se syy olekaan niin selkeä.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei muutos aina tarkoita pahempaan, nuo Aryan ja Tywinin tuokiot olivat selvä tason nosto kirjaan verrattuna, samoin kuin Tyrionin vähempi melskaaminen taistelukentillä kautta linjan. Samoin ekalla kaudella oli ihan hyviä muutoksia ja ymmärrettäviä, sitten kun tullaankin Talisaan, Robbiin Catelyniin jne.. niin alkaa kiehua kunnolla. Minusta homma pysyi ihan ok:sti hallussa noin kauden puoleen väliin ja sitten alkoi alamäki. Ei muutos sinänsä jaksoa huononna ellei se ole selkeä downgrade siihen verrattuna mitä olisi "luonnollisesti" juonta seuraten tapahtunut mutta näitä oli erityisesti loppukausi pullollaan.

    Tuossa kriitikko kertoo aika hyvin mikä kaikki meni pieleen, jos et ole lukenut kirjoja niin ei ehkä kannata lukea, ei spoilaa tulevaa mutta vertailee runsaasti kahden ensimmäisen kirjan tapahtumiin (jos ei haittaa että saat tietää yksityiskohtia siitä mikä kaikki olisi voitu tehdä huomattavasti paremmin niin lue pois):
    http://www.westeros.org/GoT/Features/Entry/An_Adaptation_Without_Honor
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2012
  17. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen: erilainen =/= huonompi.

    Valitus siitä, ettei sovitus ole yksi yhteen kirjan kanssa ei ole pätevä. Varsinkaan silloin kun alkuperäisteoksen kirjailija on mukana tekemässä näitä muutoksia ja sovittamassa niitä yhteen tulevaisuuden kannalta.
     
  18. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitus koskee sitä että alkuperäisteosta seuraamalla tämä voisi olla yksi kaikkien aikojen tv-sarjoja, nyt käsikirjoittajat kuitenkin ovat valinneet "pehmeämmän" linjan jossa Arya on kiltti tyttö, Jon on idiootti, Robb on kunniaton paska, Cat on älykääpiö, Cersei Tyrionille avautuva huolestunut äiti jne...
    Käsikirjoittajat ovat tehneet tästä geneerisen sarjan mikä on mielestäni pahin karhunpalvelus mitä tälle lähdemateriaalille voi tehdä.
    Adaptaation voi tehdä joko lähdemateriaalia kunnioittaen tai sen raiskaten, nämä tekijät ovat toisella kaudella valinneet jälkimmäisen.
    Jos lähdeteos on näin kunnioitettu ja arvostettu niin sitä yksinkertaisesti on seurattava ainakin pääkohdiltaan, näin ei ole tämän sarjan kohdalla.
     
  19. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, nythän on kyseessä vaan yksi katsotuimpia ja parhaiten arvostelluimpia sarjoja, mitä on nähty. Eli ihan metsään on menty. Martin itse on useampaan otteeseen todennut sarjan liikkuvan hetkittäin parempia latuja kuin hänen alkuperäisteoksensa.

    Erilainen =/= huonompi.
     
  20. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko jotenkin vaikea ymmärtää että edelleenkään se erilaisuus ei tee huonompaa, se tekee jos se muutos on huonompaan suuntaan niinkuin tokalla kaudella on 90%. Vertailua tokan kirjan tapahtumiin, ei spoilaa tulevaa
    Vai onko sinusta parempi syy päästää Jamie pakoon se että Robbin alaiset on vihaisia vai se että Cat luulee nuorimpien poikiensa kuolleen ja pelkää tyttäriensä puolesta? Sinusta parempi syy bylsiä Talisaa se että Robbilla hormoonit hyrrää vai se että se on haavoittunut ,saa hoivaa, ja luulee pikkuveljiensä kuolleen? Sinusta hyvä että Stannis idioottimaisesti juoksee joukkojensa ensimmäisenä taistelukentällä? Sinusta parempi että Ser Dontos ei näy ekan jakson jälkeen? Sinusta parempi että Sansa ja Sandor ei juuri puhu tokalla kaudella? Sinusta parempi että Danyn lohikäärmeet varastettiin? Sinusta parempi että Jon vaikuttaa totaali idiootilta joka tappoi Halfhandin(joka muuten sai rikollisen vähän ruutuaikaa) koska se haukku sen äitiä? Sinusta parempi että Joffreystä tehtiin jopa enemmän sekopää? Voisin jatkaa loputtomasti, ekalla kaudella toimittiin hyvin, tokalla lähti mopo totaalisesti käsistä. Kertooko joku nyt miksi nämä kässärimiehet ovatkin parempia tarinan kertojia kuin GRRM. BTW näiden tekeminen juonen mukaisesti ei korottaisi budjettia ollenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012