Hiljainen virtalähde HTPC koneeseen.

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana matrix, 03.06.2012.

  1. matrix

    matrix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suositelkaa hiljaista virtalähdettä Antecin Fucion koteloon. Kotelossa on käsittääkseni alkuperäinen virtalähde ( Kotelo siis ostetu käytettynä )
    Kone on olohuoneessa media käytössä ,eli iltaisin tulee leffoja katseltua pojan nukkumaan menon jälkeen.
    Vahvistimen volumet ovat minimissään ja silloin nykyisen virtalähteen meteli häiritsee.
    Yritin tuossa vanhoja ketjuja selailla ,muttakun vanhimmat on parin kolmen vuoden takaisia niin tekniikka on kaiketi mennyt hieman eteenpäin...

    Koittakaapas laittaa muutamia vaihtoehtoja mitä itsellänne on käytössä.

    -Kiitos-
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Nopealla nettilukemisella: passiivijäähdytteinen on kallis ja vaatii kotelolta erillisratkaisuja eli jonkinlainen ilmakierto on kyettävä kotelon sisällä järkkäämään jotta lämmin ilma poistettaisiin. Perinteisten propellilla varustettujen virtälähteiden osalta isompi tuuletin tarkoittaa yleensä pienempää melutasoa, mutta virtalähteen toimintatehokkuudellakin on merkitystä koska tuulettimien kierrosnopeudet ovat yleensä sidoksissa lämpötilaan.

    Ilmeisesti et saa tuota koteloa piiloon jonnekin laitekaappiin/muualle piiloon jossa se voisi olla rauhassa ja mölinä heijastuisi muualle ?
     
  3. sjorma

    sjorma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
  5. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monta hyvää vinkkiä tuossa tulikin jo. Passiivinen toimii siis periaatteessa, mutta johonkin se lämpö pitää siirtää ennemmin tai myöhemmin. Joskin jo kyseessä on vain puhdas HTPC, niin eipä sitä tuuletusta välttämättä paljon tarvitse, ellei systeemi ole jossain hyvin eristetyssä kaapissa, jossa ilma ei vaihdu ollenkaan.

    Yleisesti sitten taas: parempi hyötysuhde tarkoittaa pienempää jäähdytystarvetta. Tämä näkyy suoraan hinnassa eli jonkinlaisena ohjenuorana pitäisin tätä. Virtalähdettä ei pidä myöskään ylimitoittaa, mutta ikävä kyllä näitä hyötysuhteeltaan parempia näyttäisi olevan paremmin tarjolla järeämpinä malleina. Järeämmät mallit eivät välttämättä ole edes välttämättä kalliimpia, joten kiusaus voi olla suuri. Tuulettimet ovat "yksilöitä", joten sinänsä jonkinlaisella varauksella kannattaa eri testejä lukea. Eri valmistajien omien speksien vertailu on täysin turhaa, vaan kannattaa etsiä testejä, joissa samalla testisysteemillä on mitattu useamman eri valmistajan malleja.

    Halvimmalla päässee kuitenkin, mikäli ostaa halvan virtalähteen ja modaa sinne paremman tuulettimen. Tämä todennäköisesti poistaa takuun, virtalähteessä on vaarallisia jännitteitä ja se ei poista mahdollisia ininöitä ja vinkunoita joita edullisimmissa virtalähteissä voidaan olettaa olevan tavallista enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2012
  6. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olen vaihtanut tuulettimia ihan laadukkaisiinkin virtalähteisiin. Vaikkapa nocutan hiljainen tuuletin paikalleen, johon otetaan ohjaus emolevyltä. Nyt virtalähteen tuuletustakin on mahdollista säätää kuormituksen mukaan vaikkapa speedfanilla.
    Eli työpöytäkäytössä kierrokset minimiin ja heti kun prosessorin tai näytönohjaimen lämmöt nousevat, niin myös virtalähteeseen lisätään reilusti tuuletusta.
    Antec sonatan orginaalista virtalähteestäkin tuli näin todella hiljainen, vaikka tuuletin olikin pieni. Käytössä tämä oli yli kaksi vuotta 24/7 ja vaihdoin sen ehjänä pois.

    120mm virtalähteitä löytyy valmiiksikin jo hiljaisia ja parhaissa taitaa myös tuuletin säätyä lämmön mukaan, mutta tämä ei ole tosiaan aina tarpeellista, koska iso virtalähteen tuuletin hoitaa myös kotelotuuletusta.
    Ilmankierron reitti kannattaa aina mietiskellä järkeväksi, tämä vaikuttaa paljon kokonais meluun.
    Lähes aina vaakakotelot ovat nättejä, mutta ilmankierron kannalta huonoja.