Prometheus (Ridley Scott)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 11.06.2009.

  1. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset spoilauksestasi...

     
  2. vristo

    vristo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoitteluni: harjoittelen vasta tämän foorumin tapoja sen käyttäjänä. Viestini korjattu.
     
  3. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo kyllä mikään spoileri ole. Itse välttelin likipitäen kaikkea tietoa leffasta ja silti tuo oli tiedossa, elokuvan mainonta jopa käytti kyseistä hahmoa isona osana kampanjointia.

    Elokuva myös paljastaa kyseisen asian ensimmäisen kahden minuutin sisään.
     
  4. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos selvennyksestä. Ei ole itselle mistään mainoksista tuollaista tietoa tullut vastaan.
     
  5. vristo

    vristo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antakaa sen nyt olla jo, spoilaukseni on piilotettu jo.

    Jatketaan juttua aiheesta.
     
  6. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulin juuri teatterista. Täältä luin leffan alle näitä negatiivisa kommentteja leffasta joten odotukset eivät olleet korkealla.

    Vaan minäpä tykkäsin leffasta ainakin ****/***** verran. Toivottavasti tulee jatkoa!

    Kummastutti miksi Riddley ei hoitanut loppua siten että se olisi ollut yhteensopiva Alienin kanssa. Tällä tarkoitun aluksen ohjaajan kuolemaa joka ei tapahtunut siellä missä sen ruumis oli Alienissa.
     
  7. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Kyseessä ei ollu sama ohjaaja eikä sama alus. Planeettakin oli vielä väärä. Syy on varmasti se että huomasivat käsikirjotusvaiheessa että tästä voi tehdä isomman tarinan uusilla ideoilla eikä sitoa liikoja siihen tuttuun Alien sarjaan. Jos tästä trilogia tulee niin ehkä viimeisessä osassa on selvät vastaukset, näin ainakin toivon. Olettaen että käsikirjottajat saadaan vaihdettua osaaviin tekijöihin.
     
  8. vristo

    vristo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prometheus has landed.
    No niin... Teatterista poistuessani olotila oli hieman hämmentynyt ja aika pettynyt. Suurin syy oli Scottin Alien kohtausten uudelleen kierrätys ja se että tuli (vaikka ei pitänyt) verrattua tätä siihen mestariteokseen + odotin automaattisesti liian paljon.
    No kun tässä on sulatellut hetken, niin positiiviset asiat nousee pintaan. Kaikki näyttelijät veti hienosti, varsinkin Rapace ja Fassbender. Kuvaus ja ääniraita timangia. Kauhua ei niinkään, enemmänkin sci-fi jännäri (kuten odotinkin).
    Alien elokuva tämä ei oikeastaan ollut, mutta space jockey/engineer teema oli vahva. Vastauksiahan tuli ainakin tarpeeksi, jopa Alien elokuviin (varsinkin jos osaa edes hieman ajatella).
    Alien on painava taakka ja ilman tuota taakkaa Prometheus olisi ollut loistava elokuva, mutta näinkin se on erittäin hyvä. 8/10
     
  10. vristo

    vristo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. topiv

    topiv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa elokuvan 2D-version. Elokuva oli teknisesti sitä, mitä oli odottanut: efektit olivat hienoja ja näyttelijät uskottavia. Ääniraita toimi mielestäni hyvin, semminkin kun sain paikan keskeltä salia.

    Täällä jo muiden kommentoimat rekan mentävät aukot elokuvan juonessa ja lisäksi iso joukko käsikirjoituksen kannalta tarpeettomia sivuosahahmoja kompleksisoivat elokuvaa tarpeettomasti.

    Lisäksi olin erittäin pettynyt elokuvan alkukohtaukseen ja samoin loppukohtaukseen, jotka olivat arvattavissa ja mielestäni täysin tarpeettomia alleviivauksia epäloogisen juonen kannalta. Kaikissa muissa Alien-elokuvissa on ollut jonkinlainen juonellinen yllätys, joka tästä elokuvasta kokonaan puuttui.

    ***/*****
     
  12. rainer

    rainer Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuvassa oli klassinen asetelma, joka oli syynä matkaan planeetalle. Toimintakohtauksia ei ollut pitkitetty vaan ne olivat lyhyitä ja hyviä. Juonessa ei liikaa väännetty rautalangasta. Asiat minusta kuitenkin minusta voi nähdä loksahtavan kohdilleen, mutta kaikkea ei tosiaan rautalangasta vääntäen kerrottu tarkasti.
    Rapace ei nostanut elokuvan tasoa, kunhan selvisi elokuvasta läpi. 3D oli minusta erittäin hyvä viidenneltä riviltä katsottuna. Pisteitä 4/5 ja ehdottomasti oli hyvä elokuva.
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Milä se saa ihmisessä aikaan pettymyksen tai ilahtumisen tunteet? Odotukset ovat joko korkealla tai matalalla ja todellisuus on sitten mitä on. Kaksi ekaa Alienia ovat nostaneet odotukset sellaiselle tasolle, että 74-vuotiaan Ridley Scottin on niitä mahdoton lunastaa, jos siihen kukaan pystyisi. Noh, lueskelin näitä kommentteja etukäteen ja omat odotukset olivat aika maltilliset ja siihen nähden tämä oli kelpo elokuva.

    Olihan siinä 3-4 tökeröä facepalm-kohtaa, jotka olisi itse asiassavleikata kokonaan pois, tai hoitaa asia hieman eri tavalla vain pienin muutoksin. Muuten olen samoilla linjoilla toisten kommentoijien kanssa. Näyttää ja kuulostaa hyvältä, mutta käsikirjoitus olisi kaivannut vielä pikku viilauksen. Jonkin verran tuli mieleen 2001 Avaruusseikkailu. 3D oli luontevaa, mutta ne lasit ovat vain niin epämukavat ja himmentävät kuvan kirkkautta, että kyllä 2D versokin kelpaisi. Blu-Rayta odotellessa.
     
  14. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0

    Huonosti meillä menee jos Scott on nykyelokuvan kärkinimiä. Keskinkertaisuus. Alienin ja Blade Runnerin jälkeen ei herralta ole tullut mitään maailmaa mullistavaa. Gladiaattorissa oli vähän yritystä, mutta viimeisimmät tuotokset ovat aivan perustuubaa. Tästä syystä en ole Prometheukselta paljoa odottanutkaan. Enkä odota tulevalta Blade Runner-jatkoltakaan.
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hmm... Thelma & Louise? Mielestäni aika kova leffa ja jossain määrin maailmaamullistavakin naispuolisine antisankareineen. Mutta se oli 1991...
    No sitten on vielä Matchstick Men vuodelta 2003, hyvä leffa. Niin ja Legend tietenkin, vm 1985, kiva fantasiaseikkailu. Enkä minä Blackhawk Downiakaan kovin huonona pidä, pätevä toimintarymistely. Mutta...

    Heh, mun mielestä Gladiaattori oli (ja on) ihan p*skaa, kelluu lietelammikon pinnalla vain Russell Crowen karisman voimalla. Noin miljoona kertaa huonompi leffa kuin tämä Prometheus. :sick:

    Pitäisikö aloittaa joku kampanja/adressi että Ridley jättäisi Blade Runnerin rauhaan...? Jos vaikka saataisiin edes Joss Whedon kirjoittamaan ja ohjaamaan se...
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Luonnollinen 3D, jossa syvyys tulee esille normaalisti: LOISTAVAA! Kerrankin ymmärretty, että 3D ei tarkoita överilaajakulmaa tai kohti lentäviä esineitä. Tätä katsoi mielellään, sitä oikein unohti että kyseessä on 3D elokuva.

    3D:n erinomaisuudelle ja näyttävyydelle voisi antaa (tässä vaiheessa 3D historiaa) 4.5/5

    Harmittavasti käsikirjoitus olikin sitten 1/5. Ei voi käsittää, miten tällaista kuraa voidaan päästään kuvaukseen asti... huonoin kässäri jonka olen _todella_ pitkään aikaan nähnyt.

    Yhteensä 3-/5


    Suosittelen katsomaan nimenomaan 3D version, jotta elokuvassa edes jotain katsomisen arvoista.
     
  17. Kabanossi

    Kabanossi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikein viihdyttävä elokuva. Olihan kässärissä jokunen kummallinen juttu, mutta ei ne mua häirinneet. Mulla on jotenkin sellainen tapa ajatella, etttä eiköhän asialle ole jokin looginen selitys, sitä nyt ei vaan näytetty mulle. Mielikuvitus saa tilaa ja osassa kohtaa tämä oli varmaan tarkoituskin. Leffa oli kaunis kuin mikä ja onneksi toimintakohtauksia ei paljon venytetty. Odotin, että lopun taistelu Insinööriä vastaan olisi kestänyt kauan mutta loppuikin juuri sopivaan aikaan. Tunnelma läpi elokuvan oli mielestäni hyvä.

    Jatkoa odotellessa.

    3D:kin toimi niin kuin pitää, ei mitään moitittavaa. Ihan parissa kohdassa silmä ei oikein tiennyt mihin tarkentaa mutta muutama sekunti kahden tunnin leffassa ei ole mitään.

    (vahva)4/5
     
  18. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0

    Noista tuo Matchstick on ehkä niitä parempia Scott-tuotoksia, vaikka eipä ollut kovin suurta vaikutusta tehnyt kun en Scottin työksi muistanut. Thelma ja Louise ei ole kestänyt aikaa kovin hyvin. Rottenissa tämä on vetänyt enemmän positiivisia kuin negatiivisia arvioita, mutta tarkemmin katsottuna positiivisetkin arviot leimaavat tämän keskinkertaiseksi.
     
  19. vristo

    vristo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on sinun ongelmasi. Mitähän elokuvia tai elokuvantekijöitä mahdat itse arvostaa?
    Itse diggaan Ridley Scottin teoksista, myös tästä Prometheuksesta. Mutta se ehkäpä vielä oikein avautunut ensimmäisellä katselukerralla.

    Yksi mielessäni pyörivä kysymys:
    Mitä David sanoo hyperunestaan heränneelle "Insinöörille"?
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2012
  20. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Matchstick Men on erinomainen elokuva, ja ainoa valopilkku Gladiatorin jälkeen.

    Äijän filmografiahan on loppujen lopuksi aika lyhykäinen, ja sieltä tosiaan löytyy G.I. Janen kaltaisia merkkitekosia.

    Minä lähdin Prometheusin kohdalla siitä, että leffa on Alien-nostatuksista huolimatta vain yksi elokuva muiden joukossa, myös miehelle itselleen. Samaa ounastelen myös tuosta tulevasta Blade Runnerista.

    Onko kenenkään muun mielestä muuten karua, millä tätä elokuvaa ainakin Suomen julisteissa markkinoidaan: "Elokuvien Isku Mogadishuun ja Gladiaattori ohjaajalta". Ilmeisesti Alien ja Blade Runner eivät sanoisi kohdeyleisölle mitään tänä päivänä, elokuvayhtiön markkinointi-Mirjan mielestä? Surullista!