The Avengers (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 30.09.2011.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    :confused:
    Siis ihanko oikeasti Suomessa päästiin viikkoja ennen jenkkejä tätä teosta ihailemaan? Ihme, yleensähän tänne rainat tippuvat vasta joskus kun keskieuroopassa löytyy jo bd-kiekot alelaareista.
    Tämä ei sitten ollut valitus, vaan pelkkää positiivista ihmettelyä. Saa toki tehdä jatkossakin julkkarit näin päin.
     
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jenkeissä oli joku faninäytös pari viikkoa ennen muualle tuloa, mutta muuten tosiaankin näkivät leffan vasta muita myöhemmin. En tiedä mikä logiikka siinä sitten on. Saisi tehdä näin useamminkin tosiaankin.

    Kovaa tiliä on tuo leffa jo tehnyt, jos jo 640 miljoonaa on tienattu. Kun vähän kaivelin lisää tietoja noista tuloista niin toistaiseksi suurinosa on tietenkin muualta kuin Jenkeistä, että saa nähdä minkälaiseen pottiin pääsee kun Jenkeissähän ollaan enempi sarjakuvafaneja, ja luulisi suurimman kohdeyleisön olevan siellä. Voisikohan tämä yltää haastamaan parhaiten tuottaneiden leffojen kärkisijoja? Tämän luulisi menevän Dark Knightista ohi.
     
  3. dutchman

    dutchman Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esimerkiksi Battleship leffa tulee Jenkeissä ensi-iltaan vasta 18.5 ja täällä sen on nähnyt jo muutamia viikkoja. Aika harvassa nämä vaan ovat mutta Avengers leffan kohdalla hyvä näin.

    Itse leffa oli kyllä viihdyttävä pläjäys, olisin mielummin käynyt katsomassa 2D version mutta oli vaan 3D versio tarjolla ja noi kakkulat päässä ei kyllä pääse nauttimaan leffasta niin hyvin kuin ilman. Eikä toi 3D tuonut mitään lisäarvoa tohon leffaan, oikeastaan hiukan pilasi sitä ja muutenkin koitan karttaa noita 3D leffoja.

    Hyvä puoli noissa 3D leffoissa on että ihmiset keskittyvät leffaan enemmän niin se ainainen puheensorina jää vähemmälle kun tuijotetaan ruutua ja ihaillaan raskaat kakkulat päässä.

    Itse leffalle 4/5
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT:
    Omalle kohdalle osui taas viereiseen penkkiin joku Saatanan Janari, jonka piti selittää naispuoliselle seuralaiselleen kolmen minuutin välein jotain itse elokuvasta. Olisi saatana urpo näyttänyt sille ne kotona kiekolta, ettei tartte leffassa selittää. Kolmen vartin jälkeen huomautin hänelle kohteliaasti, että "nyt se saatanan kommenttiraita pois päältä", mihin hän vastasi loistavalla vasta-argumentilla "saan mä puhua mun kaverin kanssa, jos mä haluan". Tuossa vaiheessa totesin, että tätä tuiki mielenkiintoista debattia ei kannata jatkaa tässä vaiheessa, vaan esitin äänettömästi vastalauseeni viimeiseen heittoon ja ajattelin palata aiheeseen vasta elokuvan jälkeen olettaen, että nyt tulee hiljaista. Kyllä muuten tuli ja leffan jälkeen ko. Janari lähti juosten ulos jättäen naispuolisen seuralaisensa istumaan yksi saliin. Odottelihan se sentään tennarin pääovella, mutta ei ollut ilmeisesti kiinnostunut aiheesta enää siinä vaiheessa, kun olisi ihan valoisassa voinut jatkaa.

    Mistä näitä pellejä oikein sikiää? Helvetin 3D-liput on melkein 15e/kpl - onneksi oli sarjalippu - ja sitten pitää tuollaisia urpoja sietää. Ei minua haittaa pari kuiskattua kommenttia leffan aikana, mutta jos se luukku heiluu 1/3 ajasta sen verran, että sen sen selvästi kuulee, niin hermot palaa tehokkaasti. Jatkossakin katson 95% leffoista omassa teatterissa, jossa saa olla rauhassa ja painaa tarvittaessa pausea, jos tarvitsee jotain lätistä kesken elokuvan. [/end rant]
     
  5. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin että tällä julkaisutavalla yritetään jossain määrin kitkeä piratismia. Warettaminen taitaa muutenkin olla isompi juttu muualla maailmassa kun jenkkilässä. Kun elokuva pyörii teattereissa kynnys sen warettamiseen luulisi olevan suurempi ja näin ollen tuotantoyhtiöt käärivät paremmat tuotot elokuvalla. Tällä tavoin saadaan myös aikaan kova hypetys ennen elokuvan "oikeaa" ensi-iltaa ameriikoissa.



    EDIT: Tähän löytyikin aika erikoinen syy :D

    http://www.vulture.com/2012/04/why-did-battleship-open-a-month-early-in-europe.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nymag%2Fvulture+%28Vulture+-+nymag.com%27s+Entertainment+and+Culture+Blog%29

    Olin jo toivonut että tämä julkaisutyyli tulisi tavaksi :(




    :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2012
  6. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kyllähän tämä sinne kuvasarjafilmatisointien ylempään kastiin kuulunee, vaikka ei nyt varsinaisesti mitään erikoisen erikoista tarjonnut tämäkään. Toteutukseltaan laadukkuuteen pyrkivää väriasu-jytkettä jonka parissa viihtyy ihan mukavasti, mutta josta ei välttämättä jää mitään kummempia ajatelmia jälkipuintiin.

    Whedonin palkkaaminen tällaisen isomman köörin vetämiseen on tietenkin se suurin onnistumisen syy, sillä osaaminen kumpuaa nimenomaan sieltä ryhmävetoisista sankaruustarinoista, joissa jokainen osapuoli saa aina sen oman hetkensä loistaa osana sitä suurempaa kokonaisuutta. Hyvin saatiin puristettua niitä Whedonimaisia hahmohetkiä tällaiseen tiukka-aikaiseenkin ryhmäilyyn. Mies on todella vakuuttava tällaisissa.

    Effupuoli oli ihan sitä nykystandardimaisen komeahkoa, mutta siltikin jotenkin kylmäksi jättävää. Tuota sinänsä varsin hyvää tasoa on pukannut jo ties kuinka kauan. Enpä oikein edes muista, että koska viimeksi sitä on tullut oikein kunnolla vautsiteltua noista efektimaailman antimista. No Kapteeni Amerikan omassa elokuvassa oli niitä mainion huomaamattomia laihuusjallitteluja!

    Näyttelijöistä ei pahaa sanottavaa ja hyvä että Thorissa hieman jalkoihin jäänyt Tom Hiddleston pääsi nyt selkeästi paremmin sinne Lokin sisuksiin. Hyvin kasattu näyttelijäryhmähän se tässä, joten homma kyllä toiminee tulevaisuudessakin.

    :):):)½
     
  7. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Olipas hyvä elokuva! 3D ei häirinnyt lainkaan, paremminkin toimi hyvin. Ulkoasu on elokuvassa lähes täydellinen, mikään cgi ei pistä silmään. Muutenkin näyttelijöiden puolelta tarjoillaa todella trimmattuja kroppia, ah Scarlettin pyllyä...no niin. Ja Rober Downey Jr. on vain helkutin hyvä ja charmantti tyyppi.

    Juoni nyt ei kovin erikoinen ole. Kuitenkin rytmitys toimii ja elokuva ei käy pitkästyttäväksi missään vaiheessa. New Yorkin yllä tapahtuva lentelyrymistelyräiskintäräime on jotain todella hienoa ja salpaavaa, huh huh. Vau mikä rymistely!
     
  8. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika pitkälti samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Mikään ei vaivannut mikä samalla johti siihen että se viimeinen särmä elokuvasta puuttui. Itse en tuota Loki hahmoa / näyttelijää naurettavine sarvineen kyllä pidä minkäänlaisena vakavasti otettavana pahiksena mikä laski hieman elokuvan tasoa. Alussa 3D häiritsi, ja muutenkaan en välittäisi nähdä näitä 2D konversioita ollenkaan vaan mieluusti sitten ihan oikeasti 3D:tä. Plussaa selkeästä toiminnasta.

    3½/5
     
  9. MikeReno

    MikeReno Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    4/5

    tykkäsin, missään kohti ei tullut tylsää vaan tapahtumat eteni sujuvasti. 3D toimi, toisin kuin useiden muiden elokuvien kanssa. taistelukohtaukset oli tyylikkäitä ja erikseen + Hulkille ja Rober Downey Jrlle.
     
  10. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juonen puolesta päätöntä menoa ilman käänteitä tai mitään muutakaan mielenkiintoista. Toiminnan osalta sen sijaan todella näyttävää menoa ja mukavaa jytkettä eri hahmojen osalta. Mitään ei jäänyt käteen, mutta mukavaa ajanvietettä oli silti.

    Plussaa juuri yllä mainittujen Hulkin ja IronManin näyttelijöille. Sen sijaan jousipyssy- ja silmälappumies olivat vähän kökköjä. Pääpahis oli ärsyttävän lapsellinen.

    6/10

    Miksi Hulk ensin oli raivohullu, joka jahtasi Scarlett Johanssonia ja tuhosi silmittömästi kaikkea, mutta seuraavalla kerralla osasi kontrolloida itseään ja taisteli vain pahiksia vastaan? En tiedä Hulkista sen enempää, joten tuo pisti silmään.

    Elokuva oli aivan törkeän kovalla Finnkinon teatterissa. Ensimmäisten paukkeiden kohdalla piti välillä pitää korvista kiinni, koska tuntui oikeasti siltä, että tällä menolla kuulo heikkenee liian paljon. Viimeksi koin vastaavaa Batman Beginsin kanssa, vaikka useimmiten äänet eivät ole näin törkeän kovalla, vaikkakin lähes poikkeuksetta silti liian kovalla.

    Leffan jälkeen kävin sanomassa tiskille, että kertoa terveiset konemiehelle, koska äänet oli niin hiljaisella, ettei meinannut kaikkia räjähdyksiä kuulla. Tyttöparka ei ainakaan heti ymmärtänyt sarkasmiani vaan ihmetteli tilannetta ja sanoi kertovansa terveiset eteenpäin :D
     
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ensimmäisen kerran kun Banner muuttui Hulkiksi oli se ulkoisen ärsykkeen johdosta eli Bruce ei hallinnut itseään vaan muuttui Hulkiksi. Toisella kerralla Banner muuttui omasta tahdostaan Hulkiksi ja siksi pystyi hallitsemaan itseänsä. Itsellenikin osui tuo ensimmäisellä kerralla silmään, mutta tämmöinen selitys on ihan järkeenkäypä.
     
  12. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Myöskin Loki saattoi sauvallansa (jolla hallita mieliä) etäisesti vaikutaa Banneriin. Eräiden juttujen perusteella se sauvan päässä ollut sininen kivi olisi yksi Ikuisuuskivistä ja täten se joka hallitsee mieltä sen kaikessa merkityksessä. Thorissa vilahtaneessa Ikuisuuden rautahansakka oli kaikki muut kivet paitsi tämä kyseinen.

    Tosin kaiketi tämä sinun selitys menee helpommin tavallisiin katsojiin, kun taas sarjakuva fanit taas pyörittelee tätä selitystä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2012
  13. hrmh

    hrmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse kävin katsomassa Avengersin pari päivää sitten ja pidin myös. Todella viihdyttävä kokemus, kuten mielestäni yleensä ottaen Marvelin elokuvat. (Saattaa olla tosin, että olen jonkun jättänyt vahingossa näkemättä, esim. Thor ja Green Lantern... vai onkos Green Lantern nyt eri sarjakuvafirman, anyway..)

    Tykkäsin. Tulen hankkimaan kun BD on saatavilla.

    Koskahan tuota alkaa olemaan saatavilla, kotomaista toi ulkomailta? :)
     
  14. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Green Lantern on DC Comicsin. Syyskuulla tulee.
     
  15. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tässähän se syy leffan toimivuuteen on pähkinänkuoressa. Kävin tämän viimeinkin katsomassa ja oli kyllä erittäin hupaisaa menoa, viihdyin koko rahan edestä ihanaisen 2D-kuvan edessä. Hyvin lähellä parasta sarjisleffaa imo, suurelta osin Whedon-efektin ansiosta.
     
  16. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tulipa tarkastettua itsekin tämä muutama päivä sitten. Kauan ne jaksaa Finnkinolla tätä rallia pyörittää ja tavallaan jopa ihmetyttää. Leffan lähtökohta oli jo mielestäni tavallaan hävitty peli, mutta lähdin silti tarkastamaan yleisen kehuaallon saattelemana. Jälkeenpäin makusteltuna leffan yleisfiilis jäi todella pettymykseksi, jota juonsi monien kohtausten silkka lapsellisuus. Lisäksi en ole pitänyt Scarlett Johanssonin hahmosta Iron Manissa, eikä tämä parantanut yhtään sitä fiilistä.

    Lapsellisuus keskittyi lähinnä Kapteeni Amerikka -hahmoon ja nolonpaakin nolonpaan Samuel Jacksonin hahmoon, mutta muutakin hohhoijaata tapahtui siellä täällä - tämä todellakin oli vain aivoton toimintaelokuva. Sellaisena se toimi tavallaan hienosti ja 3D oli ihan komeaa, muttei niin komeaa mitä Prometheuksessa. Mitä tästä nyt sitten jäi käteen? Noh, keskinkertainen yhden kerran shöy, jonka parasta osaa olivat ehdottomasti Tony Stark ja Hulk varauksin.

    ***


    Uskaltaakohan sitä edes vaivautua katsomaan MiB3:sta? Tämänhän piti olla hyvä leffakesä, mutta vielä ei siltä näytä. Batmania ja Ex2:sta odotellessa.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  18. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    The Wolverine Show? :D

    Hienoa että jatkaa, sen verta laadukas tämä oli että on mielenkiintoista nähdä, mitä kakkososaan keksitään.
     
  19. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Ja joku Summer Glau pääosaan... :thumbsup: