Panasonic PT-AT5000

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Pati, 19.09.2011.

  1. teki1

    teki1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mukava, että pettynyt asenteeni herätti keskustelua ja hyviä kommentteja. Tosiaankin lasit joita oli esittelykäytössä olivat sitä vanhaa mallia ja ainakin sellainen kuva annettiin ettei uusissa ole mitään teknistä parannusta. Kokeilin niitä uusiakin ilman kuvaa ja olivat kyllä mukavan kevyet mutta eka ajatus oli, että olisi kivempi, jos olisivat hieman lähempänä silmää.

    Tuo esittelytilanne oli muutenkin kyllä aika persiilleen järjestetty eikä kyseisellä liikkeellä ollut kyllä mitään oikeaa aikomusta asiakkaalle tuota laitetta myydä. Asetuksista ei tosiaan saanut mitään tietoa. Ne olivat tyyliin: "Mihin ne nyt on edellinen räplännyt". Ehkäpä siis onneksi suurin osa negastani johtui tuosta esittelijästä ja huonosta esittelytilasta. Asuukos tässä pääkaupunkiseudun lähellä joku palstalainen joka haluaisi antaa demon asetukset kunnossa? Kahvipaketin voin tuoda tullessani. :)
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Harmi, etten asu Helsingissä enkä edes siellä päin. Muuten olisin kyllä voinut demota laitetta. Ikävä homma, että liikkessä ei ollut intoa kunnon demoon. Liekö hesan seudulla Verkkokauppa.comissa tai HighEndStudiolla olisi mahdollisuutta demoon...

    Tuli vielä eilen kokeiltua noita laseja ihan vain sen takia, että jääkö ne todellakin hieman kauaksi silmistä ja kyllä ne niin lähelle tulevat kuin vain on mahdollista. Vertasin jopa omiin silmälaseihini ja ne itseasiassa jäävät kauemmaksi silmistä. Tosin itsekin odottelen laseja, jotka peittäisivät yhtä paljon kuin omat keke-tyyppiset aurinkolasit. :)

    Voihan se tietenkin olla, että jos ei ole silmälaseihin tottunut, niin se "aukon" läpi katsominen on hieman outoa. Aurinkolasit yleensä ovat isommilla linsseillä, joten niissä ongelmaa ei niin ole.
     
  3. samppasamppa

    samppasamppa Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kyseinen tykki hankittua, mutta testailu on vielä jäänyt lyhyeen, sillä 3D ei suostu toimimaan. Muuten tuntuu tykki pelittävän mallikkaasti, mutta kuvalähde ei vain tunnista laitetta 3D:ä tukevaksi. Olen kokeillut sekä PS3:lla, että PC:llä ja eri levyillä aina yhtä laihoin tuloksin. Ei auta vaikka kytkisi tykin HDMI:llä suoraan soittimeen kiinni. 2D->3D muunnos toimii kyllä, eli voisi olettaa ettei tykissä ole vikaa?

    Ohjeen mukaan tykin pitäisi automaattisesti tunnistaa 3D. Ovatko muut joutuneet säätämään tämän kanssa?

    HDMI-kaapelissa vika voisi tietenkin olla, mutta kyseessä on kuitenkin "high speed" kaapeli, vaikkakin 1.3 versio. Käsittääkseni kuitenkin kaikkien "high speed"-kaapeleiden kanssa pitäisi 3D:n toimia. Vai olenko täysin väärässä? Voisiko teoriassa kaapeli olla viallinen, vaikka tykin 3D konversio toimiikin?
     
  4. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Oletko jo säätänyt PS3 videoulostulon asetukset uudestaan? Jos et, niin kytke PS3 suoraan kaapelilla tykkiin ja määritä videoulostulon asetukset tämän ohjeen mukaisesti -> http://manuals.playstation.net/document/fi/ps3/current/settings/videooutput.html. Sen jälkeen kun PS3:n on tunnistanut 3D näyttölaitteen, 3D Blu-ray leffat ja 3D-pelit pitäisi toimia automaattisesti.

    Jos yrität katsoa PC:llä 3D Side-by-Side (SBS) tai 3D Over-Under videoita, niin silloin oikea 3D-tila pitää valita tykistä manuaalisesti.
     
  5. samppasamppa

    samppasamppa Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sehän kävi helposti! Kiitoksia todella paljon! Olin aikaisemmin kokeillut kyseisiä asetuksia manuaalisesti, mutta jostain syystä silloin ei tarjonnut lainkaan tuota 3D-valikkoa. Automaatilla lähti pelittämään.

    PC:llä olinkin kokeillut mainitsemiasi asetuksia. Vika saattaa olla ajureissa/soitto-ohjelmassa. Pääasia että jossakin toimii!
     
  6. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    3D Blu-ray:n katseluun PC:llä tarvitaan HDMI 1.4 lähdöllä varustetuttu näytönohjain ja 3D:tä tukeva toisto-ohjelma (esim. PowerDVD 11). Ajurit pitää myöskin olla kunnossa.

    3D Half SBS ja 3D Over-Under videotiedostot toimivat ihan millä tahansa playerilla ja tavallisella näytönohjaimella, kunhan tykistä valitsee oikean 3D asetuksen. 3D Full SBS videoiden katseluun käsittääkseni tarvitaan Stereoscopic player tms.
     
  7. teki1

    teki1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0


    Itse itselleni vastaten. Kävin uudestaan testaamassa tykkiä nyt eri liikkeessä jossa sain rauhassa viettää tykin kanssa aikaa itsekseni säädellen. No kuvahan oli aivan vinossa ja keystonella korjattuna ja katselumateriaalin saamisessakin oli vähän tuskaa, kun kuulemma asiakkaat ovat varastaneet leffat testien jälkeen. (??).

    Nyt oli nuo uudemmat lasit sentään päässä ja kyllähän niiden kanssa nyt pystyy ilman suurempaa tuskaa katsomaan kunhan vaan pystyy unohtamaan kehykset mielestään. Muutenhan ne ovat mukavan kevyet. Nyt sain muutenkin laitteen 3D:stä paremman tunteen ja melkeinpä tuo aiempi tekstini siis on paikkaansa pitämätön. En voi käsittää miten se edellinen demo oli onnistuttu sössimään niin perusteellisesti. En kuitenkaan viitsi liikkeiden nimillä kirjoittaa mutta melko välinpitämätön asenne kyllä Suomessa on asiakasta kohtaan, kun ei demotykkejä viitsitä laittaa kunnolla edes suoraan kankaaseen.

    Nyt sitten jäi kuitenkin ajatus pitäisikö tämä 4000 päivittää tähän 5000:seen. Onko kellään muuten kokemusta liikkeestä http://www.beamer-discount.de/ ? Yhden tykin olen tilannut vuosia sitten www.technikdirekt.de/ mutta heillä hinnat ovat kyllä nyt liian korkeat vähän joka tuotteessa.

    Tässä vielä plussat ja miinukset mielestäni, kun miettii päivittämistä vs Pt-ae 4000. Ellei omistaisi tykkiä ollenkaan niin tuskin tarvitsisi miettiä.

    + paras 3D-kokemus tässä hintaluokassa (?)
    + musta mustempaa
    + parempi valovoima (pystyy jotenkin katsomaan puoliksi pimennetyssä tilassakin)

    - 3D-laseilla valovoima
    - 3D leffoissa tuulettimen ääni (joutuu pitämään lampun normitilassa)
    - hinta
    - palvelutaso Suomessa
     
  8. Vesku80

    Vesku80 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Itsetehtyä seinätelinettä. Bauhausista tms. hieman höylättyä puulevyä tms. ja puukannattimet + maalia. Hieno on. :)
     
  10. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse päädyin edullisehkoon vaihtoehtoon... en oikein ymmärrä, mistä noissa kalliimmissa maksetaan. Kerran tykin olen tuon kiinni laittanut ja sen jälkeen se on siellä saanut roikkua. Jos sitä tykkiä pitää koko ajan säätää jne. niin silloin ehkä noissa kalliimmissa voi olla jotain etuja..
     
  11. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Edullisissa telineissä tahtoo olla vikana juuri se, että niitä pitää olla säätämässä jatkuvasti, kun tykki ei pysy paikoillaan...

    Edit: Toki tuollainen edullinen telinekin voi toimia, jos putken kiinnityksen saa riittävän lähelle tykin massakeskipistettä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2012
  12. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä on kans tuommonen vastaava halpisteline.. hyvin pysyy paikallaan. Asennus olikin sitten yhtä helvettiä tykkiä kun ei meinannut millään saada täysin vaakatasoon missään suunnassa. Eli jos haluaa säästää vähän hermoja niin varmista että asennuksessa tykki on riittävän helppo säätää oikeaan asentoon.
     
  13. Vesku80

    Vesku80 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista. Vähän ristiriitaisia juttuja, osan mielestä halpistelineitä saa olla jatkuvasti veivaamassa ja osa ollut tyytyväisiä.. :)

    Vähän vaikea hahmottaa, mikä tuossa asennuksessa aiheuttaa vaikeuksia. Jos katto on suora, teline asennettu suoraan, niin missä ongelma? :) Onko ongelmana siis se, että telinettä ei saa helposti kiinnitettyä tykkiin siten, että tykki olisi suora? Auttaisikohan tuohon se, että kiinnittäisi ensin jonkun levyn tykin pohjaan ja sitten tuon levyn telineeseen?
     
  14. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Ongelmia taitaa tulla silloin, jos telineen putkea ei saa tykin massakeskipisteen kohdalle. Joissakin tykeissä kattotelineen kiinnitysruuvien reiät saattavat sijaita sen verran hankalasti, että universaalia halpistelinettä ei saa mitenkään kiinni niin, että telineen putki olisi massakeskipisteen kohdalla. Jos putki ei ole kiinni massakeskipisteessä, niin silloin tykin paino vääntää telinettä vinoon ja kuvan kohdistus menee pieleen ajan myötä. Mitä painavampi tykki ja mitä pidempi putki, sitä suuremmasta ongelmasta on kyse tässä tapauksessa. Pienikin muutos tykin suuntauksessa tarkoittaa yleensä monen millin muutosta valkokankaalla. Itselläni oli aiemmin tuollaisella MediaLounge PRB-1 telineellä Sanyon Z4:n kiinni katossa ja sen kanssa meni hermot, kun telinettä piti olla säätämässä parin viikon välein. Säätämisen takia teline vielä "löystyi" entisestään. Levyn pala telineen ja tykin välissä olisi varmaan auttanut siihen, että telineen putken olisi saanut kiinni tarkasti tykin massakeskipisteeseen eikä tykki olisi vääntänyt telinettä vinoon. En vaan jaksanut alkaa silloin nikkaroimaan ylimääräistä levyn palaa. Sitten kun teline oli "löystynyt" liikaa, oli jo liian myöhäistä. Telineen ruuveja kiristämällä sain vaan nuo muoviset osat rikki ja teline oli sen jälkeen käytännössä entinen.

    Seuraavalle tykille ostinkin sitten OMB Monoprojector- telineen, jossa on kätevät kiristysruuvit tykin suuntauksen lukitsemiseksi. Tykin saaminen tuossa telineessä suoraan oli todella helppoa. Omassa käytössä ainakin OBM:n teline osoittautui paljon paremmaksi kuin Medialounge. Nykyinen tykki (JVC DLA-X30) on myös kiinni katossa samalla OMB:n telineellä, eikä suuntaukseen ole tarvinnut koskea sen jälkeen, kun ruuvasin tykin kattoon. Tykin kiinnitys telineeseen piti tehdä JVC:tä varten uusiksi, kun se ei sopinut suoraan kiinnikkeiseen ja tykkikin painaa sen 15 kg.
     
  15. Vesku80

    Vesku80 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, kiitos selvityksestä. Toi OMB vaikuttaisi olevan ihan ok hintainen kapistus myöskin. Tällä hetkellä harkinnassa on oman telineen rakentaminen, niin tulis ainakin hy..no sellainen kuin sattuu tulemaan. :king:

    Mitä ehdin viistonnisen manuaalia lukemaan, niin näyttäisi siltä, että 3d-moodissa tykin pitäisi olla myös korkeussuunnassa mahdollisimman keskellä kuvan keskipistettä. Olenkohan ymmärtänyt oikein? Hellasärö vaatii, että tykki olisi mahdollisimman korkealla, joka aiheuttaa ongelmia, jos tilanne 3d:n suhteen on tämä.
     
  16. teki1

    teki1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tähän kenelläkään mitään selvyyttä miksi tuota häiriötä esiintyy ylälaidassa tietyillä kuva-asetuksilla? Itselläni se näkyy 3D elokuvassa vain oikeanpuoleisessa kuvassa. Ja näkyy ainoastaan normal,dynamic ja cinema 1 asetuksilla. Kun kytkee Cinema 2 niin ei mitään häiriötä. Joku selityshän tuolle on ilmeisesti eikä ole varsinainen vika? Ihme vaan ettei manuaalikaan mainitse tuosta mitään.
     
  17. MrKrapula

    MrKrapula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa sullakin on siis tämä sama probleema, hyvä:). En ole vielä viittiny viedä huoltoon kun oli tuossa vapaata mutta ihanat duunit alko niin ei oo aikaa taas kattoa mitään :) . Ite olen havainnut tämän ainoostaan Normal pic modessa. Pitää vielä tarkistaa. Olen 100% sitä mieltä että tämä ON vika eikä mitään perse feature, eihän missään näyttölaitteessa ole häiriöraitoja niinkuin lisäefektinä... Tuossa talvella kun soittelin jälleenmyyntiliikkeeseen niin olivat epäuskovaisia aluksi ja soittivat sitte huoltoon ja sitte takas ja kovasti vänkäsivät että huollossakin oli katseltu ja kehuttu 3d kuvan laatua. Selitin sitten että olen testannut useammalla soittimella ja piuhallakin ja homma toistuu niin sitte vasta sanoivat että joo vie huoltoon... Täällähän oli jollain kestäny huolto monta kuukautta ja kaupanpäälle saanu jotain pölyä paneeleihin? Olikohan kyse tästä suomen panan touhusta?
     
  18. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Minulla on aikomus loppuvuoden aikana ostaa ensimmäinen tykki, ja tätä Pansua olen nyt pitänyt suht hyvänä vaihtoehtona. Jos tosiaan on niin että laitteen laatu ei vastaa vieläkin suht kallista hintaa, niin olisiko teillä suositella/ ehdottaa muita tykkejä 1500-2500e hintaluokassa, joita kannattaisi miettiä? 3d-tuki ois plussa, tykki tulisi peli- ja Bluray-käyttöön.
     
  19. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Valmistajilla on ollut tapana julkaista uusia malleja syksyllä tai loppuvuodesta. Veikkaan, että näin on myös tänä vuonna. Jos hankinta-ajankohta on loppuvuodesta, niin varteenotettava vaihtoehto on odottaa uusia malleja ja niiden testituloksia ennen ostopäätöksen tekoa.
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Ei tykissä kyllä yleisesti mitään isoja ongelmia ole. Yksittäisiä maanantaikappaleita toki löytyy, mutta jos viistonnisen saa alle 2000 euroon, niin kyllä itse laittaisin. Toki uusia malleja tulee, mutta tässähän päästään siihen vanhaan tuttuun ongelmaan, että jossain vaiheessa se ostopäätös pitää kuitenkin tehdä. Uusia malleja odottamalla saa odottaa ikuisesti. :)

    Epsonin ketjussa haukutaan Epsonin laatua ja täällä osa haukkuu Panan laatua. Varmasti uusien mallien ensimmäisissä yksilöissä on enemmän vikoja kiireen vuoksi, mutta voisin uskoa, että ostitpa nyt minkä tahansa viime talven tykeistä, niin hyvää saat.

    En tiedä olenko sitten vain onnellinen hyvän yksilön omistaja, mutta mielestäni laitteen laatu vastasi jo sitä 3ke hintaa, mitä itse maksoin. Jälkikäteen ajateltuna olisin _ehkä_ ostanut Epsonin ysitonnisen, mutta mielestäni siitä on kyllä enemmän raportoitu vikoja, minkä vuoksi päätyisin varmaan edelleen panaan. Mutta kuten tuli todettua, niin ostitpa minkä tahansa viime talven huipputykeistä, niin tuskin petyt. Niissä on pieniä eroja, jotka saattavat olla joillekin merkittäviä. Mutta ehkä paras ostos voipi olla se, minkä halvimmalla saa.