PlusTV tuo uuden salausjärjestelmän!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Taky, 25.04.2012.

  1. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Positiivista on, että nyt kaapelissakin voidaan lähettää MTV3 HD salaamattomana ja linkittämättömänä kuten YLE HD:lle kävi kun DNA päätti alkaa lähettämään sitä omassa antenniverkossaan. Tässähän voi pian päästä HTPC:llä katselemaan enemmänkin HD:ta ilman kikkailua.
     
  2. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten niin? Ei kai MTV3 HD:n lähettäminen kaapelissa salaamattomana ole koskaan ollut kiinni sen statuksesta antennissa?
     
  3. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös se ole ihan samalla lailla riippuvainen kuin YLE HD:kin? Vai koskeeko tuo must-carryn mukainen muuttumattomana (salaustapa mukaanlukien) lähettäminen vain YLEä?
     
  4. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Melkoista lobbausta teet kuitenkin sen puolesta. Kysymys ei ole itse linkityksen vaivasta vaan linkityksen aiheuttamista haitoista, älä väännä asiaa sivuraiteelle. Ihmeen kova intressi sulla näyttää olevan linkityksen, salausten, ja maksullisuuden suhteen.

    Minä ja uskoakseni aika moni muukin. Areenat sun muut ovat hyviä olla olemassa, mutta ne eivät korvaa suoraa tv-lähetystä.

    En vielä hurraisi, eiköhän FiCom ry, Kotek ja Elektroniikan Tukkukauppiaat ry kumppaneineen väännä PlusTV:n vielä linkitysruotuun. Kaupallisilla kanavilla oli kova yritys hs:n johdolla ajaa Yle alas tai ainakin näivettää se ja laittaa kaikki kanavat maksukortin taakse. Jos saavat peruskanavat pidettyä kortin takana, tuskin luopuvat rahavirrastaan sd-lähetysten loputtua. Varmaan must-carryn määritykset ja ohjelmalupaehdot muutetaan niin että kaikki voidaan pitää jatkossakin maksukortin takana. Kun vaan ihmiset äänestäisivät jaloillaan eli rahoillaan niin että peruskanavat kannattaisi pitää vapaina.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 29.04.2012
  5. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Retro. Kirjoitit asiaa.:thumbsup:
     
  6. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoin pelkään että olet ihan oikeassa. Kirjoitinkin että MTV3 HD voidaan lähettää nyt FTA:na jos siis olen ymmärtänyt kaapelin jälleenlähetysmääräykset (must-carry) oikein mainoskanavien osalta(?) Luulen että DNA:n intresseissä on tällä hetkellä palvella vähintään yhtä hyvin kuin Digitalla.

    Valitettavasti päättävät tahot eivät osaa/tahdo laittaa lobbareille kampoihin ja suurelle yleisölle saadaan myytyä mitä paskaa tahansa kun luvataan lätkää HD:na kunhan ostat taas uudet vehkeet/linkität kortit äkkiä.

    On topiccina olen sitä mieltä että PlusTV:n Viaccess CI+-systeemi on ihan yhtä perseestä kuin Conax CI+-pelleily. HTPC:llä et tee edelleenkään mitään ja monivirittimet ovat osittain hyödyttömiä. Koitapa siinä tosiaan valistaa asiaan vihkiytymätöntä miksi pitää taas ostaa uusi boksi. Tosin tämä sama jamppa ostaa sen uuden boksin kun pitää seuraavan kerran nähdä lätkää/futista/formulaa eli toive siitä ihmiset äänestäisivät lompakollaan on tod. näk. turha.
     
  7. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainoa haitta jonka olen kuullut liittyen linkitykseen on sen vaiva, niin mitäs muita niitä on? Siis sehän on se ainoa ero jonka PlusTV:n tuoma Viaccess tarjoaa? Asiakkaan ei enää tarvitse toimittaa kertaluontoisesti yhtä numeroa tilauksen yhteydessä. Hurraa.

    En huomaa kenenkään puhuneen maksullisuuden puolesta mutta kummatkin järjestelmäthän palvelevat maksutelevisiota. Vai elätelläänkö tässä haaveita piratismista, koska Viaccess on myös salaus.

    Ei tässä taida kukaan myöskään kehua linkitystä, mutta Conaxin ja linkityksen etu on siinä että ne ovat olleet jo olemassa ja niistä on pyritty muodostamaan standardi. Nyt PlusTV on päättänyt tuoda uuden järjestelmän asiakkaiden kustannuksella ja samalla murentaa haaveet yhden kortin järjestelmästä. Samalla menee laitteetkin uusiksi, mutta mikäs siinä kunhan ei vain tarvitse toimittaa sitä numeroa operaattorille ... ? En tiedä miten tuota pitäisi lobata jotta sen saisi kuulostamaan siltä että PlusTV:n sydämmellä olisi asiakkaan etu. Tähän mennessä lobbarit ovat vain puhuneet linkityksen poistumisesta ja unohtaneet kaiken muun siinä määrin, että he ovat saaneet 300 € / asiakkaan puolesta linkitys -palvelun kuulostamaan kannattavalta yritysidealta. Yllättäen lobbaus ei kuitenkaan ole purenut.

    Pohjimmiltaan koko homma on taas kolaus antennitv:n uskottavuudelle. Tätä hommaakaan kun ei valvota mitenkään, niin herää kysymys halutaanko tässä ihmiset pois antennista? Jos näin niin homma toimii, koska voipi olla että seuraavassa laitepäivityksessä tulee katolle lautanen.
     
  8. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poliittisen ohjauksen huonoutta ja heikkoutta tämä on. Toisin kuin suljetut kaapeli-tv-verkot, kansainvälisesti yhteisillä taajuuksilla toimiva satelliitti-tv tai internet-tv, Suomen alueella maanpäällisen verkon käyttämät radiotaajuudet ovat Suomen radiohallinnon (liikenne- ja viestintäministeriön) peukalon ja toimilupapäätösten alla. Toimilupiin voidaan helposti asettaa ehtoja palvelun toteuttamistavasta - haave (tai vaatimus) yhden kortin ratkaisusta olisi juuri sellainen.

    Nythän on kuitenkin niin, että viestintäministereillä on ollut outo kuvitelma siitä, että kilpailu lopulta tuottaisi parhaan ratkaisun. Niin ei ole käynyt eikä tule käymään. Sen sijaan on tulossa erilaisia, keskenään yhteensopimattomia salausjärjestelmiä. Vapaatkin HD-kanavat ovat kortin takana. Lisäksi käytössä on jo lähtökohtaisesti kattavuudeltaan heikko DNA:n VHF-matkapuhelinmastoverkko ja Digitan UHF-suurasemilla tyhjiä muxeja, joihin kukaan ei tuota sisältöä. Hieno suoritus, johon pystytään vain Suomessa.
     
  9. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
  10. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    PlusTV:n sivuille oli ilmestynyt tämmöinen ilmoitus.
    Saapa nähdä, mikä mainittu "syksy" PlusTV:n näkemyksenä on.
    Samoin, miten käsittämättömän upeita "katselukokemuksia" uusilla Viaccess-vehkeillä sitten saakaan...

    Anteeksi sarkasmi, mutta kun tähän asti antenni-HD ei oikein muuhun ole aihetta tarjonnut...
     
  11. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    On onnistuttu luomaan antenniverkon rajallisille taajuuksille kaksi täysin kilpailevaa verkko-operaattoria, jotka lähettävät samat ohjelmat kahteen kertaan. Täysin järjetöntä taajuuksien ja rahan tuhlausta. Myös se, ettei DNA:ta pakotettu asentamaan tukiasemiaan samoihin Digitan korkeisiin mastoihin on järjetöntä. Lopputuloksena on heikko kuuluvuus, kantavuus ja älytön määrä työtä antennifirmoille.

    Viimeinen tikki koko touhulle on kaksi yhteensopimatonta salausjärjestelmää. Pakotetaan asiakkaat valitsemaan digiboxi ja ostamaan uusi, jos vaihtaa operaattoria.

    Onko antenniverkon digi-kehitys on mennyt täydelliseksi farssiksi.
     
  12. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miksiköhän tuossa puhutaan MTV3 HD ohjelmistoluvasta vaikka ko. kanava on nakynyt jo jonkinaikaa ilmeisen luvallisesti antenniverkossa? Voisiko tuossa olla painovirhe ja oikeasti olisikin kyse MTV3 MAX HD kanavasta jota parhaillaan testataan antenniverkossa (Test 2 HD taisi olla kanavan nimi).
     
  13. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siltä pahasti näyttää tosiaan jos samat maksukanavat loppupeleissä lähetetään kahdella eri salausjärjestelmällä.
     
  14. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sittenhän jos näin on ei HD boxin ja DNA katselualaueella olevian ei tarvitse kaluston suhteen tehdä mitään - i hope.
     
  15. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kumman verkossa lähetteessä muuten on tuo viaccess salaus, DNA vai Digitan jakeluverkossa (vai molemmissa)?
     
  16. jjtr

    jjtr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Joissakin Digitan kanavissa, kaikki neloset, canal+, MTV music tv, MTV3 Fakta, Urho. DNA:n kanavia en voi tarkistaa kun ei ole T2 viritintä Dreamboxissa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2012
  17. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Eihän se vielä ole DNA:lta kait näkynyt antennissa. Olisi erikoista jos näkisi YLE:n ja NelonenHD:n DNA:lta ja MTV3HD:ta varten tarvittaisiin tulevaisuudessa eri tekniikkaa vastaanottoon. Mutta kaikki tässä farssissa on toki mahdollista, jopa tuo mainitsemasi painovirhe.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2012
  18. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viaccessia käytetään vain tietyillä Digitan lähettämillä kanavilla. Tarkemmin ottaen tietyillä kanavilla on sekä DNA:n Conax-salaus, PlusTV:n (vanha linkitystä tukematon) Conax-salaus ja PlusTV:n Viaccess-salaus. DNA:n myymistä kanavista esim. Canal+-kanavat tulevat Digitan kanavanipuista.

    Saman kanavan salaaminen monella eri salausjärjestelmällä on mahdollista Simulcryptiä käyttäen.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2012
  19. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole kyse painovirheestä. DNA haluaa välttämättä lähettää saman kanavan toiseen kertaan. Kai se on heille halvempaa, kuin ostaa se Digitalta, jos vain VHF-nipuissa on tilaa.
     
  20. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eli se se että Viaccess salaus tulee Digitan lähettimistä saattaisi sitten tarkoittaa sitä että MTV:en HD kanavat tullaan lähettämään syksyllä Digitan kanavanipuissa?
    Kysymys kuuluukin että missä nipussa...