Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

  1. Bayer

    Bayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Finsat ollut noin viikon käytössä. Kaikki tallenteet onnistuneet n. 50 kpl. Antenniverkko DNA Welho Seinäjoki. HD kuva boxilla mielestäni erinomainen signaalin laatu 100% signaalin voimakkuus 60%. SD kuva ei niin hyvä kuin topparissa (600) pientä kuvakohinaa jollain kanavilla. Päivitin boxin verkossa jonka jälkeen kun käynnistät boxin merkkivalo muuttuu vihreäksi sitten parin sekunnin ajan punaiseksi sitten lopullisesti vihreäksi. Mielestäni näin ei ollut ennen päivitystä? ( voin kyllä muistaa väärin ) . Boxi kyllä pelaa ihan moitteettomasti.
    Ihmettelen vielä noin 10 sek tallenteita joita ilmestyy silloin tällöin. Tallenteissa muutama kirjain ja huutomerkki perässä ? Muuten laite tuntuu näin viikon käytön jälkeen melko hyvältä. Näitä ketjuja luettuani päädyin Finsattiin. Tällä hetkellä vähiten narinaa tuotteesta.
    Boxin äänet ovat oudon hiljaiset ? Joutuu aina lisäämään TV tai Vahvistimen voimakkuutta.
     
  2. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkä äänen lähtötaso boksista ei ole maksimissaan? - Olen hieman aikaisemmin kirjoittanut samanlaisista 10 sekunnin ilmiöistä ja merkkivalon värin vaihtumisesta käynnistyksen yhteydessä, joten vika näkyykin olevan yleisempi kuin luulin.

    Helsinki, Welhon kapeliverkko.
     
  3. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Näitä myös täällä. Ei mitään käsitystä mistä johtuu.
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kylläpä on kummallisesti saatu kanavat ja ohjelmistot sekoitettua...
    House tulee kyllä kolmoselta ja Canal plus Series:iltä, ei neloselta.... (kolmonen kauden pari jäljessä C+:aa)
    Criminal Minds on taas nelosen ja Foxin ohjelmia, ei kolmosen... (Fox aloitti visiin ykköskaudelta, nelosella mennään jo vissiin 7 tai 8 kautta)

    Varsinaisesta syystä olet kyllä hajulla, eli jotenkin tuon on liityttävä kanavanippuihin....

    T: Vesku
     
  5. Bayer

    Bayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  6. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
     
  7. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsellä tuli 8 sekunnin tallennuksia muutama kappale kun päivitin boksin, mutta sen jälkeen ei ole tullut yhtään.
    Katselin paria nauhoitusta ja yhdessä oli teksti päivityksestä (en muista tarkalleen) joten taitaa liittyä firmiksen päivitykseen ainakin mulla, mutta eipä ole tullut enää kertaakaan.
     
  8. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toivottavasti tuota tallenteen muokkaustoimintoa kehitetään, koska tämä olisi tosi hyvä toiminto ja muissa bokseissa joita olen käyttänyt ei ole minkäänlaista muokkaus mahdollisuutta eli yksi myynti valtti olisi tämäkin.
    Ainakin sitä toivoisin että ohjelmasta voisi pätkiä muutamia osia pois tai kopioida leikattu pätkä yhdeksi tallenteeksi ja loput jäisi vielä muokattavaksi. Nyt toimintoa voi käyttää vain kerran ja loput ohjelmasta deletoituu.
    Muokkaus toimintoja oli tosi hyviä jo aikoinaan perinteisissä bokseissa, mutta jostain syytä tämä on jätetty HD bokseista pois, olisiko tähän jokin syy ??
     
  9. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseä vaivaa tämä myös. Vaihtamalla boksin äänentasosäädön kohtaan Kiinteä, meni se suunnilleen samantasoiseksi kuin muissa mutta sen kohdalla tuli sellainen fiilis että äänentaso muuttui itsestään kesken ohjelmien. Ohjekirjassa ei lue asetuksesta mitään mutta käytöksen perusteella se on jokin normalisaatio. Pienellä laitteiden välisellä äänensäädön kikkailulla tämän voi kiertää, mutta parempihan se olisi jos kikkailua ei tarvitsisi tehdä.
     
  10. falcontemp

    falcontemp Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi Vesa/Finnsat! Elix kuvaili aikas hyvin Topparin toiminnan, jota jäin kaipaamaan.

    Kirjanmerkin tallennuspainike toimi myös poistopainikkeena (Masterpiecessä ainakin) hyppäämällä kirjanmerkin kohtaan (F3) ja painamalla pian tallennusta (F2). Muita ihmeitä ei mielestäni tarvitse olla.

    Elixillä oli myös hyviä käyttökohteita ja omat käyttökohteet liittyivät usein siihen kun syystä tai toisesta katselu jää kesken (joko vaimo nukahtaa vieressä sohvalla kun katsotaan jotain yhteistä tai itse tiedostan kohta nukahtavani :) Helppo jatkaa seuraavalla kerralla siitä mihin on merkinnyt päässeensä.

    Finnsathan osaa jatkaa siitä mihin viimeksi pysäytetty, mutta kirjanmerkeillä saa merkittyä useampia haluttuja kohtia.

    Muita toiveita (osa aikaisemmin tässä ketjussakin):
    - usb-portin käyttö tiedostojen siirtoon ulkoiselle asemalle tai jopa hallinta tietokoneen kautta (koneella voisi valita liikuteltavat tiedostot)
    - tallennuksille kansiot
    - PiP (onko mahdollista HD-aikakaudella?)
    - mediasoitin (DivX/Avi/MPEG4 yms...)
    - korjaus: Kelausnuolen (>>) pitäminen pohjassa pysäyttää tallennuksen toiston (bugi ? Jo ennen uusinta päivitystä) sen sijaan, että se alkaisi kelata kiihdyttämällä vauhtia asteittain (kuten taas Topfield...)
    - kelausnäytön poistuminen säädettävällä viiveellä ilman exit-nappulan tarvetta
    - kelausnäytön koon ja sijainnin säätö

    Onko teillä erityistä tehtävienhallintaa mistä voisi seurata eri kehitysideoiden edistymistä?
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2012
  11. Persearska

    Persearska Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi.

    Totta. House oli ajastettu MTV3HD:lla klo. 21 ja Criminal Minds FOXilla (kanava12) jolloin SUBia ei enää voinut katsoa.

    / Arska
     
  12. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Nuo kolme kanavaa ovat eri kaapelinipuissa, ja kun boksista löytyy vain kaksi viritintä niin pystyt katsomaan/tallentamaan kanavia vain kahdesta nipusta kerrallaan.
     
  13. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Boksi on aika epävakaa. Nyt vaikuttaa siltä, että se on korjannut käynnistymistään normaaliksi. Käynnistyksen vihreä-punainen-vihreä on palannut sellaiseksi, jollainen se oli aluksi: punainen merkkivalo vaihtuu vihreäksi ja pysyy vihreänä. Näin ainakin kolme viimeisintä käynnistystä.

    Boksista katosi kuva ja ääni pariksi sekunniksi Canal+ Urheilua katsellessani. Kuva palasi itsestään hyvin nopeasti, mutta ääni ei. Ääni puuttui kaikilta kanavilta. Boksin käynnistäminen uudestaan korjasi ongelman. Tämä sama häiriö oli esiintynyt kerran aikaisemminkin Eurosport-kanavalla, ja luulin silloin, että Eurosportin lähetyksessä oli jokin häiriö. Ilmiön toistuminen viittaa mielestäni siihen, että vika onkin Finnsatissa.

    Pari uutta pituudeltaan oikeata tallennustakin laite teki taas ilmoittaen kuitenkin niiden pituudeksi vain 10 sekuntia. Toiselle se antoi väärän nimen tallennusta edeltäneen ohjelman mukaisesti. Nyt kuitenkin kaksi uusinta tallennusta on tapahtunut aivan oikein ja pituus sekä ohjelman nimikin ilmoitetaan oiken.

    Toivottavasti vekotin toimii edes toiston osalta lätkän MM-kisojen ajan, että saan katseltua ne teräväpiirtoisina.
     
  14. dohf

    dohf Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    Testasin kuukauden verran Humaxin HD-boksia, jonka palautin lähinnä pikkuvikojen kuten purkamattomien salausten yms. takia. Hankin sitten tämän Finnsatin, ja tässä perustoiminnallisuus on jotenkin sopivampi itselleni, Topfieldin käyttölogiikkaan tottuneelle. Erityisesti EPG on miellyttävä yhden kanavan 7 päivän tietoineen, ajastusten teko on helppoa.

    Ainut suurempi vaiva on kirjanmerkkien puute. Salattuja HD-lähetyksiä ei ole juuri nyt suunnitelmissa ottaa, joten siitä puolesta ei pysty testailemaan.

    Ehkä yksi "viritys", mikä minulle vielä toimisi paremmin, olisi mahdollisuus numeroida suosikkilistojen kanavat mieleisekseen. Mutta kyllä tämänkin kanssa pärjää, ei siinä mitään. Looginen kanavanumerointi vain on itselleni hyödytön, koska käytössä on aina vain ne kanavat, mitkä ovat sillä hetkellä saatavissa. En jotenkin jaksa alkaa virittelemään vaikka maksukanavia tai HD-kanavia omille listoilleen, siellä ne menee muiden joukossa mielestäni. Onneksi edes järjestyksen saa muutettua mieleisekseen, ettei tarvitse mm. Ylen Femmaa Nelosen ja Subin välissä tuskastella.
     
  15. fboozer

    fboozer Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin... Ei mennyt kuin kuukausi laitetta huollettaessa... Ja kuten arvelin, muuta ei juuri ollut tehty kuin kovo vaihdettu. Mä oisin voinu ton ittekin tehdä ja aikaa ois menny noin viis minsaa ja ois ennättäny vielä kahvitki vetää samalla... Siis, HDMI toimii kuin ennenki, signaali häviää... Ja skeptikkona en usko et toi HDD toimii kovinkaan pitkään...
    Btw Ghost_Glove, styge on styrkkari l. vahvistin :D
     
  16. diekuhe

    diekuhe Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitehan on kyllä toiminut noin kokonaisuutena ihan mukavasti. Mutta on niitä ongelmiakin...

    Ensimmäinen ongelma liittyen HD-tallennuksiin(DNA kaapeli Oulu). Osassa kuva nykii(nykäys on kyllä nopea mutta niitä tulee aika paljon pitkin nauhoitusta) ja pahimmillaan pikselöityy vaikka itse live lähetyksessä ei olisi ongelmaa. Veikkaan, että nykiminen tulee kyseiseen tallennukseen jos alkaa katsomaan vielä käynnissä olevaa tallennusta. Ja varsinkin kun itse haluan pomppia mainokset / aloittaa ohjelman katselun vähän myöhemmin niin tämä on kyllä pitkä miinus finnsatille. Pahiten ongelma tuli päälle LOTR nauhoituksen aikana(vaikka se ihan HD olekkaan) kun itse kuva alkoi vähän väliä pikselöitymään ja lopuksi koko kuva jumi paikalleen, tosin boksi pysyi hallittavana ja nauhoitus jatkui normaalisti jos jotain positiivista haetaan.

    Äänentason mataluus. Itsellä tuon boksin volumentason joutuu pitämään maksimissaan ja telkusta pitää laittaa reilusti pykälää, että alkaa kuulumaan mitään. Tein myös sellaisen huomion, että jos menee tuonne "äänilähdön voimakkuus" valikkoon ja vaihtaa esim. "säädettävästä" "kiinteään" ilman että hyväksyy "ok" niin äänentaso nousee heti reilusti. Mutta hyväksymällä asetuksen mennään taas kuin mute päällä.

    HDMI-asetuksella "alkuperäinen" kanavanvaihto kestää melko paljon kauemmin kuin muilla vaihtoehdoilla, tosin johtunee varmaan osaksi ihan TV:n hitaudesta arpoa oikea reso...

    Jos tuo nykimis/pikselöitymis ongelma saataisiin kuntoon, niin olisin laitteeseen tosi tyytyväinen.
     
  17. JopasJotain

    JopasJotain Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tismalleen samoja havaintoja täällä eli kuva nykii ja volumetaso on alhainen. Kaukosäädin myös jumittelee aika ajoin. Volumetaso oli parempi edellisellä, oliko se ny, 1.04 softalla. Nämä ongelmat jos saataisiin kuntoon, niin vois olla melko tyytyväinen. Kansioiden luominen ja nauhoitusten sinne siirtäminen olisi todella toivottava ominaisuus myös.
     
  18. falcontemp

    falcontemp Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2012
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaimo ehtikin ensimmäisenä ihmetellä alentunutta volumetasoa kun vahvistimesta piti vääntää paljon enemmän säätöä. Nykiminen osunut enemmän omiin silmiin. Hankala kuitenkin sanoa missä tilanteissa.

    Hämeenlinna & Aina
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2012
  19. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menin sitten ostamaan FH05-HDR boxin. Huomasiko kukaan eilisessä suomen jääkiekkomatsissa (canal+ HD) kun 4-5 kertaa tuli noin sekunnin kahden katkoja lähetykseen. Johtuikohan boxista vai lähetyksestä.
    Ei kyllä muutenkaan oikein laadukkaalta vaikuttanut. Vihreä ledi paistaa liian kirkkaasti silmiin. Kaukosäädin on todella muovisen oloinen ja kerää sormenjälkiä. Kanavan vaihtoajat ovat aivan järkyttävät ajansiirron kanssa. Muutenkin tuntui tahmealta käyttää kun vertaa vanhaan Masterpieceen. Kokemusta tosin vain eilis illalta. Täytyy antaa boxille viikko aikaa jonka jälkeen vien takaisin liikkeeseen jos ei ole vakuuttanut siihen mennessä.
    Boxia mainostetaan Finnsatin kotisivuilla "Kahden virittimen ja 500 Gt:n kovalevyn ansiosta voit tallentaa kolmea kanavaa samaan aikaan" Silti eilenkin jääkiekkomatsia katottaessa boxi ilmoitti että kanavaa ei pysty katsomaan tallennusten takia vaikka vain kaksi nauhoitusta oli samaan aikaan. Yle HD ja MTV3 HD kanavilla alkoi tallennukset. Toisen joutui sitten perumaan että sai katsottua jääkiekon loppuun. Kanavanippuihin tuo tietysti liittyy mutta ärsyttää nuo mainosmiesten raapustukset. Tosin tähän syyllistyy muutkin. Voisivat vain ilmoittaa rehellisesti millä ehdoin tuo kolmen kanavan tallennus onnistuu. Eli voi tallentaa maksimissaan kahdesta kanavanipusta kerrallaan.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2012
  20. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kahden virittimen digiboxi tallentaa ohjelmia enintään kahdesta kanavanipusta. Sama rajoite koskee kaikkia markkinoilla olevia kahden virittimen laitteita, joten tämä on mielestäni aivan turhaa natinaa. Sen sijaan voit valittaa operaattorille, että laittaisivat esimerkiksi eniten katsotut kanavat samaan kanavanippuun. Erityisesti kaapelipuolella on kanavat arvottu eri nippuihin täysin järjettömällä tavalla.

    Mainoksissa käytetään yksinkertaistuksia asioista, sillä kanavaniput eivät merkitse suurimmalle osalle kuluttajia yhtään mitään - eikä tarvitsekaan merkitä.