Cabin in the Woods, The (2012) (Drew Goddard / Richard Jenkins, Bradley Whitford)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.02.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Viisi nuorta lähtee lomalle syrjäiseen metsämökkiin. Takkatulen ääressä kerrotaan kummitusjuttuja. Luulet tietäväsi, kuinka tarina jatkuu, mutta tällä kertaa kaikki onkin toisin. Tutunoloisen alun jälkeen The Cabin in the Woods jatkuu tavalla joka tulee täytenä yllätyksenä.


    Joss Whedonin ja Drew Goddardin käsikirjoittama, Whedonin tuottama ja Goddardin ohjaama The Cabin in the Woods kääntää kauhugenren ylösalaisin. Vähintäänkin yllättävän seikkailun pyörteisiin joutuvina nuorina nähdään Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Bradley Whitford, Fran Kranz ja Richard Jenkins.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 13.04.2012
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2012
  2. Andrew Tom

    Andrew Tom Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2003
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän on pari vuotta ollut hyllyllä, MGM:n rahavaikeuksien ym. syiden vuoksi.

    Kyllähän tuo kiinnostaa nähdä, varsinkin trailerin perusteella vaikuttaa vähän erilaiselta kauhuleffalta. Luulis kyllä, että Thorin jälkeen markkinoitais enemmän Hemsworthia.
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Eiköhän Chris ihan riittävästi tänä vuonna esiinny....ainakin Lumikki ja Avengers tulevat ekana mieleen. Itse asiassa kauhuleffoissa nykyään aika harvoin markkinoidaan ns.tähtiä, tuppaavat kuolemaan ensimmäisten joukossa tai ainakin pyritään pitämään mahdolliset selviytyjät piilossa. Muuten tämä kyllä ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa...
     
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    RT 92%
    IMDb 8.2

    Äsken luin pari arvostelua lehdistä ja vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta pätkältä.

    BD:tä odotellessa!
     
  5. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuoden parhaita leffoja. Automaattisesti best ever-listalla kauhugenressä.

    Spoilata ei viitsi, sillä leffa on parhaimmillaan kun siitä ei tiedä yhtään mitään. Mutta sanotaan nyt näin; Japani on hieno maa.

    5/5.
     
  6. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään juuri parit arvostelut luin ja kaikissa hehkutettiin että vaikka loppuunkuluttu aihe niin pitää otteessaan. Pitänee olla spoilaamatta itseään yhtään juonesta ennenkuin pääsee katsastamaan.
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvostelujen ja hypen innoittamana tänään katsomaan, saa nähdä täyttyykö odotukset :)

    Täytti ja ylitti kirkkaasti. Paras leffa mitä olen nähnyt pidempään aikaan :D Välillä oli vaan suu auki pitkän aikaa ja piti ihmetellä sitä tykitystä. Muutkin teatterissa tuntuivat tykkäävän. Ei nyt kiireessä kerkeä tämän pidempää.
    5/5 ilman epäilystäkään
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2012
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No pitihän tämä nähdä omin silmin, mistä on kyse. Ja pitää myös sanoa, että olihan tämä nyt omalla laillaan erottuva juttu.

    Leffa kun oli varsinainen sillisalaatti viittauksia, allegorioita ja yhtä sun toista kulttuurillista ilmiötä juuri tarpeellisella keveydellä esiin tuotuna. Välillä ajatteli että tässä liikutaan siinä rajoilla, että minne ollaan menossa ja tietävätkö tekijätkään, mutta lopulta paketti laitettiin varsin tyydyttävästi kasaan. :thumbsup: Viihdearvot olivat hyvää luokkaa, ja itseä ainakin kiehtoi tämä jonkun (ei sentään Stephen Kingin tällä kertaa) uneksima hyvinkin ajassaan liikkuva länsimaisen psyyken avaus ja kuvaus. Näyttelijät olivat oikeastaan lähinnä nukkeja joten ei edes niin väliä, joskin kelvollista työtä tekijöiltä kaikin puolin.
    Erinäisten tehosteylläreiden määrä ja laatu
    laittoi kyllä yllättymään, eikä ote hyytynyt loppua kohden. Jatko-osaa odotellessa? :D

    Vähän tarkemmin heränneistä ajatuksista ja kotona ilmenneestä lisäpuolikkaasta:
    Leffan varsinaisen twistin kyllä aavisti, mutta olihan tuo herkullista, ja eihän tässä tietenkään juonesta varsinaisesti ollut kyse. :D Kaiken kaikkiaan yllättävän paljon ajatuksia herättävä, harvinainen eri genrejen tasapainottelu kauhufantasian ja satiirin välillä. Kyllä tässä nyt tekijät pitivät hyvinkin tyylikkäästi hauskaa kaiken kuvatun kanssa ja viime kädessä sen katsojan...:cool:

    Lähtökohtahan tuotiin esiin jo leffan avanneessa kohtauksessa jossa nähtiin viihdykenuorien sijaan suorittavia työmiehiä, ja seurasikin joukko vastaavia kylkeen iskemisiä. Selvimpänä se näkymätön kuolettava este, eräänlainen tyly metaviittaus neljänteen seinään. Toisella kerralla taas katsoja koki kenties aidoimman kauhuntunteen koko elokuvan aikana: kevyt juttutuokio eli tilannekontrolli rikotaan yhtäkkisesti heittämällä se yksinkertaisesti ikkunasta ulos. Tilanne kuitenkin kopataan katsojan helpotukseksi ja identiteetti palautetaan tutun turvalliseen leppoisaan mitään-jutusteluun.

    Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä oli tietysti tyttöjen rinnat: miksi ihmeessä niin pienet? Kuin vastaukseksi seurasi lohdutusta tarjoava peilikohtaus, jossa katsoja kuitenkin joutui ummistamaan silmänsä - vain ihaillakseen hetkeä myöhemmin omaa itseään! Hutsumman blonditytön rinnat ehtivät avautua, mutta tämä turhamaisuus toki kuoli vain hetkeä myöhemmin. Neitsyen rintoja emme ansainneet, neitsyydenkin ollessa lopulta vain sosiaalinen valhe. Jäljellä oleva aitous vain sylkeekin karkeudessaan enää jaloille, ja sitä pitää paeta muka-todelliseen elämykseen. Bensaa riittää vain yhteen suuntaan.

    Hauskan ristiriitaista, koska leffa monikerroksellisuudessaan oli osiltaan läpikotaisin lainattua, mutta sitä kautta katsojan tylsämielisyyden esiin tuonutta mukaparodiaa, ja sillä tuntui olevan kaiken tuon takana oma sanomansa: viihde on nykymuodossaan kauheaa eläen pääasiassa suhteessa itseensä haikaillen kadotettua kulta-aikaansa ja kenties todellinen maailmanloppu koetaankin parhaillaan länsimaisen mielen sekavissa, turtuneissa sisuksissa. Eikö toivo olekaan enää ruotsalaisuudessa vaan yhteisessä metsässä todellinen valta löytyykin aasialaisilta lapsilta?

    Mitä enää on jäljellä, kun kauhukin on kaikessa monimuotoisuudessaankin enää latteutta ja seksikin on ollut sitä jo aikapäiviä sitten. Kun viihdykekään ei enää säväytä, tuijotetaan kuin työkseen toisten - toki myöskin epäaitoa - tosielämää korvikkeena. Mikä iskee vääjäämättä takaisin sille kääntäneeseen selkäämme siksi aidoksi tunteeksi, vastustamattomaksi kauhuksi kun järkevää kontrollia mistään ei ollutkaan. Katsojat luulevat hallitsevansa showtaan rutiineilla, tekniikoilla ja milloin milläkin, mutta ovatkin lopulta vain eläviä kuolleita juntteja. Möröt eivät pysy piiloissaan ja kaikkea hallitsevia jumalia mielessämme ei voidakaan paeta.

    ****½
     
  9. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Erittäin hyvä ja nautittava elokuva pitkästä aikaa.

    Tulee todennäköisesti käytyä katomassa uudestaan, ja se kertoo jo aika paljon.
    Kaikkia viittauksia kauhuelokuvan historiaan (ja nykyisyyteen) ei kerralla saanut lapaan asti, joten toinen kerta hoitanee tämän sitten ns. kuntoon. Esim. sitä vihulaista puuta en bongannut tässä Cube-osiossa, vaikkakin itse mökki antoikin aika vahvat Evil Dead -vibat.

    Tälle ehdottomasti ainakin neljä tähteä ja BD-hankinta.
     
  10. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvottiin tässä päivällä, että kumpaa mennään kattoon, Varesta vai tätä kun ne oli ainoat kiinnostavat ja sopivaan aikaan tulevat. Tuolta kun lähdettiiin, niin melkein yhteen ääneen todettiin että olis pitänyt mennä Varekseen. Ainoa hyvä mitä tossa reissussa oli se että oli lahjaliput ni ei tarvinut tosta maksaa.

    Tän ketjun pohjalta valittiin siis Cabin in the Woods, mutta ilmeisesti oltiin kuitenkin eri leffassa, nimestä huolimatta. Ei ollut kauhua eikä tykitystä, koko ajan aattelin tota eka viestin kuvausta että juoni meneekin ihan eri tavalla kun katsoja olettaa. Samaten alusta asti aattelin että muka hauska käsis ja todella huono näyttely ilmeisesti on ignorattu täällä, kun juoni ja kauhu sitten iskee ja "hyvittää" kaiken. Ainoa onnistunut osa tässä oli se
    labraporukka
    , noissa nuorissa ja niiden mökkeilyssä ei kyllä ollut mitään hohtoa.

    En ole kyllä katsellut mitään kauhuleffoja ja fanitellut niitä, että en tiedä menikö tämä sen takia ohi. Loppukin oli niin lättänä tai ehkä se oli oikein onnistunut kun ei tullutkaan mitään yllätys twistejä.... oikeastaan juonta avattiin kokoajan katsojalle ja sen takia tuli odotettua tota loppua missä sitten ei varsinaisesti ollutkaan mitään.

    tähti tai maks puolitoista
     
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Melekosen härö elokuva! Muttei kovin hyvä. Tarinan idean esittely heti alkumetreillä söi pohjaa elokuvalta. Muuten mökin tapahtumat olivat toteutettu hyvin pliisusti. Siitä plussaa, että hämmensi mieltä mukavasti...
     
  12. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ellei

    yksisarvinen teurastamassa tiedemiehiä osana painajaisten vallankumousta

    naurata, niin olemme pahoillamme, huumorintajuasi ei voida pelastaa.
     
  13. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ihan mainio elokuva. Ehkä ne tiedemiehet olisi voinut pitää piilossa 15 min pidempään. Onkohan muuta leffaa jossa ilmeinen
    Cthulhu
    olisi ollut pahiksena?
     
  14. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä muista koska olisi viimeksi näin paljon tullu naurettua elokuvalle. Homma vedettiin juuri niin överiksi kuin toivoinkin ja kliseistä oli osattu repiä oivallista huumoria. Täytyy tässä kai ihan tosissaan alkaa fanittamaan Joss Whedonia. Suurin osa katsojista ei tainnu oikein olla kartalla että minkätyyppistä leffaa on tultu katsomaan, sen verran hiljaista ja hämmentynyt tunnelma oli salissa. No, se nosti oman katselukokemuksen vielä astetta hauskemmaksi.

    ****/*****
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Oikein hyvä, olisko tämä nyt kauhusatiiri..? Taisi olla suunnilleen kaikki alan kliseet mukana, mutta parodia/spoof -linjalle ei kuitenkaan eksytty räpeltämään vaan niitä hyödynnettiin tarinan puitteissa. Studio 60 tv-sarja tuli jostain syystä mieleen...

    Mieli tekisi todeta erään vampyyritappajan sanoin että "five by five" mutta ehkä ihan täysiä pisteitä en kuitenkaan anna...
    olkoon nyt 5-/5

    Koska Amy Ackerin rooli ei ollut isompi. :)love:)
     
  16. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä varsin persoonallinen tapaus.
    Aluksi ei tuntunut niin mukaansa tempaavalta kun vedettiin varsin perinteisellä kauhuparodiointilinjalla teinit mökillä, vaikka oli leffan alkupuoliskollakin muutama varsin oivaltava heitto. Mm. valvontahuoneen poikien epätoivoinen tissien esiin lypsäminen "We are not the only ones watching this" ja se atleettinuorukaisen tokaisema "Wait, this is not right. We have to split up" aiheutti naurunpyrskähdyksiä. Alkupuoliskosta tuli paljon mieleen myös hauska Tucker & Dale vs. Evil.

    Vaihtelevantasoisesta alusta huolimatta Fran Kranzin hahmon kuolleistaheräämisen jälkeinen lopputykitys nostikin sitten elokuvan aivan uudelle tasolle ja tuosta pisteestä loppuun asti elokuva olikin huippuviihdyttävää mäiskettä. Mitä överimmäksi touhu meni, sen paremmalta elokuva rupesi vaikuttamaan. CGI oli paikoitellen aika heikkoa, mutta se ei katselunautintoa juuri haitannut. Olisi hauskaa jos DVD-ekstroissa olisi elokuvasta versio, missä kaikki mökin ulkopuolella tapahtuva on leikattu pois ja jäljellä on vain kliseiden täyttämä höttö :D.
    3½/5


    Ehkäpä vielä itse elokuvaakin viihdyttävämpää on lukea ympäri internetiä Cabin in the Woods-arvosteluja ihmisiltä, joilla elokuvan pointti on hurahtanut täydellisesti yli hilseen.
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2012
  17. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, itse kannan korteni kekoon ihan tässä "kotopalstalla". Ja edelleen, tämä kauhuparodia ei ollut pelottava eikä hauska. Vieläkin v*tuttais jos olis joutunut maksamaan lipusta :)
     
  18. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo eihän siitä elokuvasta pakko tykätä ole, ei ne kaksi vaihtoehtoa sentään ole että "joko tykkäsit tai et ymmärtänyt" :D. Mutta oli huvittava törmätä arvostelijoihin joiden mielestä elokuva mm. sortui kliseisiin tai joiden mielestä
    alun kohtaukset mökillä oli lupaavia, mutta elokuva lähti käsistä loppua kohden.
     
  19. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, me siis kuulutaan nimenomaan ryhmään "pointti meni täydellisesti ohi" :D
     
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä minäkin liityn näiden positiivisten sakkiin. Perinteistä teinikauhua möyhennettiin ripauksella
    scifiä, lovecraftia ja tiedemiehiä
    . Ensalkuun porukan häröilyt ihmetyttivät hieman, kunnes motiiveiden (molempien puolten) selvittyä leffa nosti tasoaan kummasti ja meni lopulta jopa komiikan ja mielettömän läträyksen puolelle. Parasta tälle olisi jos ei tietäisi tästä mitään etukäteen, edes perinteistä juonikuvausta. Sillä etukäteisrummutus aiheutti ainakin itselleni pienen miinuksen yllätyksellisyyteen nähden. Joka tapauksessa parhaita genrensä edustajia.

    4,5/5