Samsungin 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 29.12.2010.

  1. ioxakoyba

    ioxakoyba Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2012
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kyllä täysin samaa mieltä uudesta jalasta kanssasi. Siinä ei nähtävästi myöskään ole kääntymisominaisuutta, kuten tässä ristikkojalassa. Tuo nyt ei tosin ole itselleni tärkeää.

    Itse luulen kyllä etteivät ne rupea paneelia vaihtamaan. On nimittäin varmaan kallein osa koko TV:stä ja erikseen tilattuna valmistajallekin hintavampi kuin uuden TV:n vaihto. Lisäksi toimitus voi venyä pitkäksi.

    Toki täytyy tuossa kuulostella miten käy. Laitoin huoltoliikkeellekin jo sähköpostia, joten vastannevat pyhien jälkeen. Itse olisin varmaan valmis suostumaan myös siihen ES-sarjaan vaihtoon, vaikka töllö onkin rumempi, sisuskaluille voi olla tehty joitakin arvokkaita päivityksiä, kuten esim. tuo Anylink+ toimivuus. Mene ja tiedä. Ilmoittelen myöhemmin miten käy.

    Paneelissa on tosiaan alanurkissa jonkin verran ärsyttävää valovuotoa, että senkin takia kahden vikapikselin vuoksi töllön vaihtaminen houkuttaa. Tosin minun tuurillaanhan sieltä tulee takaisin sitten semmoinen hirmuyksilö jossa vuotaa valo joka puolelta. Ehkä olisi pitänyt ostaa se plasma kuitenkin, näin plasmaan jo 4 vuoden aikana tottuneena... Huoh..
     
  2. ioxakoyba

    ioxakoyba Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2012
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä muuten asiasta kukkaruukkuun: Tämä UE55D8005 sarjan SmartHubin selain näyttäisi tukevan Yle Arenaa ihan ok ja ohjelmat saakin siellä pyörimään, mutta saaterin Maikkarin Katsomo alkaa tarjoilla heti Microsoftin Silverlight -pluginia asennettavaksi.

    Pluginin sivut eivät tietenkään tunnista koko Smarthubin selainta, joten eihän sieltä sopivaa pluginia saa. Onko nyt näin, ettei Katsomoon ole mitään asiaa tällä TV:llä Smarthubin kautta?

    Toinen kyssäri liittyykin tuohon Samsung RMC-QTD1 qwerty-kaukosäätimeen, joka olisi Smarthubilla nettikäytössä varsin näppärä:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/53414/ddrbd

    Onko tuo toiminut näiden D8005 -sarjalaisten telkkujen kanssa? Ainakin tuossa kromireunaisessa alkuperäisessä kaukosäätimessä on ihan kohtuuhyvä hipaisukosketuslevy hiiren ohjaamista varten? Tässä ämpärimuovisessa qwerty-versiossa ei näyttäisi mitään kosketuspintaa olevan, joten onko hiiren kursoria ajeltava kankeasti pelkillä nuolinäppäimillä?

    Tietenkään tuota ei saa ohjaamaan BD-soitinta/digiboksia enää erikseen vai saako? Kakessahan on kaiketi ainakin tuo qwerty-puoli bluetoothin kautta, joten voisi olettaa että BD Wise:llä toimisi sitten digiboksi/blu-ray combokin?
     
  3. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tahtoo, niin hieman edullisemmin tuolta....
    http://www.euronics.ee/products_en/Filter?Query=RMC-QTD1AP2

    Juuri näin.

    Ei saa, ihan on keskittynyt TV ohjaamiseen, toki volumea Anylink+:n kautta joka on Samsungin nimitys HDMI-CEC:lle.
    Eikä mm YouTube Apps tue RMC-QTD1AP2:n näppistä.
     
  4. ioxakoyba

    ioxakoyba Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2012
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taky, kiitokset tiedoista. Taitaa täten olla tuo Samsungin TV:n kaukosäädin paras vaihtoehto - siinä on kuitenkin TV:n selaimen hiiren kursoria varten ihan kohtuullisen hyvä kosketuslevy aivan kuin läppäreissä. Toki tuo muutamien näppäimien puute harmittaa. Pitää vielä katsella löytyisikö Logitechin Harmony -sarjasta korvaavaa laitetta, jossa olisi jonkinlainen hiiriohjauskin.

    Mutta vielä yksi huomio tuohon UE55D8005:n TV:n kuvan liiketoistoon liittyen, joka on alkanut myös häiritä. Laitteessa kai on jonkinlainen ns. 800Hz virkistystaajuus (vai onko reaalisesti 400Hz, aivan sama). En ole tarkemmin aiheeseen tutustunut, mutta silmin tarkastellen olen ymmärtänyt, että TV:n kuvanparannuspiirit pehmentävät liiketoistoa laskemalla normaalin TV:n "25 kuvaa sekunnissa" -kuvavirtaan väliin noita välikuvia, jolloin keinotekoisesti liiketoistoa saadaan pehmeämmäksi.

    Tämä toimiikin ajoittain ihan hyvin ja liike näyttää pehmeältä, mutta kun ongelman on siinä, että välillä kuvanparannuspiiri ei näytä taas kykenevän laskemaan välikuvia (joko ei osaa tai tehot ei riitä) jolloin liiketoisto alkaa lagittaa ja muuttuu tökkiväksi. Efektiä voisi kuvata aivan kuin tietokonepelaamiseen tarkoitetulta näytönohjaimelta loppuisi puhti kesken ja framerate:t laskevat.

    Tämä silminnähden häiritsee kun välillä kuvan liike on pehmeää, ja välillä taas tuntuu tökkivän. Parempi olisi vaikka jatkuvasti "vain" 25 kertaa sekunnissa päivittyvä kuva kuin tuollainen väliin pehmeä liiketoisto ja väliin tökkivä.

    Oletteko muut huomanneet vastaavaa "ominaisuutta" TV:ssä, vai onkohan kysymys tapauksessani jostakin viasta? Joka tapauksessa jos TV menee vaihtoon, näkee tuon sitten muuttuuko kuva toisessa mallissa - pitää tuosta joka tapauksessa huollolle raportoida tuostakin ominaisuudesta?

    Saako noita liiketoistoon liittyviä keinotekoisia kuvanparannusominaisuuksia kytkettyä pois mistään huoltovalikosta (ja miten sinne pääsee)? Enemmän pidän ärsyttävänä tuollaista epätasaista liiketoiston pehmeyttä kuin vaikka jatkuvaa normikuvan tökkimistä.
     
  5. grendy

    grendy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Muuta se motion plus asetus äkkiä pois sieltä pehmeästä selkeäksi niin ei vertical synkkaus enää häiritse! :)
     
  6. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä siinä orggissätimessäkin on keskellä kosketuskherkkä ohjain, mutta se vain toimii todella surkeasti Bluetoothkaukosäätimen "hiiri" toii taas todella hyvin.


    Noissakin on jotain kummia eroja. Kävin kokeilemassa omaa kaukosäädintäni samsungin huollossa ja sehän toimii oikein hyvin toisilla telkuilla. Go figure.
     
  7. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten vaan mielenkiinnosta, mitä tuo clear oikein oikeasti tekee (vrt. off asetus)
    Omassa plasmassa ei ole kuin off, Standard ja Smooth.. "off" on ainut hyvä, muut vaihtoehdot tökkii välillä kun ei kunnollisia välikuvia pysty oikeasti rakentamaan jos vähänkin monimutkaisempaa liikettä ruudulla (eikä siihen tehon lisäys auta, tyhjästä on paha nyhjästä)
     
  8. hellqvist

    hellqvist Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin 8005 d sarjan kaukosäädin AA59-00543A:

    Onko normaalia että kaukosäädin valo on päällä ainostaan 1-2 sekuntia siitä kuin joku näppäintä on painettu? Tämä on häiritsevä lyhyt aika jos jotain näppäintä pitäisi etsiä pimeydessä.
     
  9. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung UE46D6207 ja HTPC

    TV:ssä HTPC:nä ja Serviio serverinä palvelee teitsikka, Aiemmin se ollut kytkettynä TV:seen emolta löytyvällä VGA:lla ja kuva ollut ihan OK, näytön päivitys vain verkainen.

    Koneeseen kytkettiin erillinen HDMI ulostulolla oleva näytön ohjain, MSI:n GeForce 8500GT (http://www.msi.com/product/vga/NX8500GT-MTD256EH-D2.html).
    Käyttötesti DVI<->VGA adapterin kautta TV:seen PC sisään tuloon ja kuva edelleen OK, näytön päivitys toki parempi.

    No kerran näyttökortissa on HDMI ulostuloa niin sitä testaamaan ja ylläri oli suuri kun kuvasta TV näytöllä tuli sumea ja epätarkka, sekä vaikka asetukset OK kuva zoomautui reunoilta yli - puolet Windowsnin alapalkin leveydestä joka puolelta.

    Koon sai näyttökortin asetuksista kodalleen mutta sumeus ja epätarkkuus ei säätämällä poistunut.

    TV:n asetuksistakaan ei ongelmaa löytynyt ratkaisua.

    HDMI:hän piti olla hyvä juttu. Talouden käyttö tietokoneessa on LG 27" TV näyttönä HDMI:llä kytkettynä ja siinä kuva on OK.

    Mikä Samsungin + 8500GT HDMI:llä yhteityössä voisi mättää?
    Fyysinen yhteensopimattomuus?
    Joku asetus juttu?
     
  10. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikö Sampan valikoista löydy asetuksia kuvan säädölle, pitäisi löytää mun mielestä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2012
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Asetuksista hanittaa nyt. Kaikilla nykyisillä taulutöllöttimillä tekniikkaan katsomatta saadaan pixel perfect kuva näkymään. Mikäli kuva ei ole pixel perfect, tulee siihen skaalauksista johtuvaa epätarkkuutta jonka juuri kuvailit oireissa.

    Näytönohjaimen ajureista ainakin over/underscanning nolliin. Oletko kokeillut windowsissa "windows nappi"+"P-kirjain" avautuvasta valikosta extended ja duplicate vaihtoehtojen väliltä? Ja tietysti resoluutio telkkarille päin näyttää näytönohjaimen ajureista tasan 1920x1080?
    Entä onko telkkarissa olemassa erillinen "direct" tai "game" tai "pc" kuvatila, joka kytkisi kerralla kaikki skannaukset ja kuvankäsittelyt pois päältä?
     
  12. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain niistä se on kiinni, sillä kokeilin LG 27" HD töllöllä ja kuva oli lennosta OK, PC:n säätöjä ei välissä muutettu.
    Joku asetus HDMI erikseen kun VGA/PC tulolle, kun VGA/PC:llä kuva on loistava, mutta en vaan TV asetuksista keksinyt mikä.

    Kas en moista yhdistelmää teinnytkään olevan, tosin nyt testaaminen meni hankalaksi kun koneen bootti sektori sekosi, 8 beta oli kysessä mutta sama toiminto lienee ollut siinäkin. Mutta pitää asenella käyttis uusiksi jotta pääsee testailemaan.


    Juu ne oli molemmissa samat, toki kokeilin muitakin mutta sama juttu.
     
  13. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahdollisesti, mutta en vain toistaiseksi hokannut mikä on VGA/PC:n asetuksia ja mikä muuta ettei ko TV mene sekaisin.
     
  14. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Samsungin tapauksessa liitännän nimi tuntuu olevan se tärkein asia. Jos nimi on pelkkä HDMI, ei mitkään säädöt välttämättä auta. Nimeämällä liitännän PC tai DVI-PC nimiseksi, asiat voivat halpottua kummasti.
     
  15. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuohon D "Series 6" - sarjaan liittyen varoitus: TV ilmeisesti ei tue 3D moodissa täyttä FULL HD- resoluutiota:

    http://wiki.samygo.tv/index.php5/D6x00_TVs_FULL_HD_3D_Defect

    Saksassa Samsung on jo maksanut TV:n hankkineille 150 EUR korvausta 3D-tilan "viallisen" resoluution vuoksi, tiedossa ei ole onko ongelmaa mahdollista korjata softapäivityksellä tms.

    Sama käy ilmi tässä testissä:

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40d6530-ue32d6530-201108131337.htm

    Keskustelua Saksassa samasta asiasta (saksaksi, googlella saa varmaan käännettyä enkuksi jos ei ummarra kielta):

    http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-19077.html
    http://www.cine4home.de/tests/TVs/Samsung_D6500/Test_Samsung_D6500.htm
    http://www.facebook.com/pages/Betru...D-Half-HD-Quarter-HD-UExD6xxx/279164975441861

    Samaa "vikaa" on myös LG:n FPR paneelisissa telkuissa ja esim. Panasonicin 3D plasmoissa, mutta tuo Samsungin tapaus tuli vähän puun takaa.
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2012
  16. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyinkin tätä jo kerran, mutta oliko niin että esim viiveiden(pelit tms) kannalta noista HDMI:sta oli joku tietty josta tulee
    nopein mahdollinen "PC:ksi" nimeämällä vai voisiko ne vaikka kaikki halutessaan nimetä noin.
    Itselläkin 3:een 4:stä HDMIstä(D8005) pelilaite/pc joten kaikki liitännät saisivat olla mahd.nopeita.
     
  17. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, kovin mystistä tämäkin.
     
  18. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse en ole huomannut mitään eroa liitinten välillä, kunhan nimetty samoin.
     
  19. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kuva kunnossa, pelkkä nimeäminen ei auttanut mutta HDMI vaihtaminen DVI merkinnällä varustetuun nimeämisen lisäksi korjasi kuva.
     
  20. micce2012

    micce2012 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keskiviikkona Stockan hulluilla päivillä on UE46D6517 hintaan 999&#8364;. Käsittääkseni melkomoisen hyvä hinta!