Rautataivas (Iron Sky)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 09.05.2006.

  1. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alun kohtauksessa ainakin olivat oikeita ihmisiä: http://www.youtube.com/watch?v=r9raYQYdh-E
     
  2. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Nautin mistä on lähetty. 5/5. Hyvä pojat.\Tekijät.
     
  3. Bowser

    Bowser Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suuri pettymys koko elokuva. Käsikirjoitus olisi voinut olla kuusi vuotiaan huumoritajuttoman kirjoittama. Tehosteet olivat ihan siistit noin pienellä budjetilla tehdyksi. Säälittää niitä jotka maksoivat 25 euroa ennakkokiertueesta :) Ei tälle voi oikeasti antaa juurikaan yhtä tai kahta tähteä enempää, vaikka kuinka olisi Suomalaistuotantoa. Positiivisena asiana voisi ajatella, että tekijät vielä harjoittelevat tekemistä ja ehkä he palkkaavat tulevaan elokuvaan (jos sellaista on tulossa) jonkun ammattilaisen käsikirjoittamaan leffan.
     
  4. ErkkiPertti

    ErkkiPertti Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsikirjoittaja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Johanna_Sinisalo
    Kai siinä on ollut muitakin huseeraamassa ton lisäks ettei voi täysin tota syyttää.
     
  5. Brawndo

    Brawndo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moonin tapauksessa visuaalisten tehosteiden takana on kolme melko isoa ja kokenutta tehostefirmaa, Iron Sky'n takana on vain yksi firma (Energia).
    Valtaosa Iron Skyn visuaalisista efekteistä tehtiin käsittääkseni vain n. 20 hengen voimin kahdeksassa kuukaudessa, mikä saattaa selittää sen, miksi jotkut lähemmäs tuhannesta tehosteotoksesta ovat jääneet vailla viimeistä hienosäätöä.

    Henkilökohtaisesti täytyy kyllä sanoa, että yksikään efekti ei meikäläisen silmään pistänyt mitenkään karkeana, tehosteet sekä visuaalinen ilme pysyi koko leffan ajan melko yhtenäisenä.

    Eikä tuota Energian poppoota nyt voi millään tasolla aloittelijoina tai harrastelijoina pitää, kyllä kyseessä on kaikinpuolin ammattimainen tehostefirma, vaikkakin tätä leffaa varten palkattiin ulkomailta vahvistuksia, ainakin yksi tyyppi joka on voittanut Emmyn Battlestar Galactican tehosteista.

    Aika moni mainitsee arvosteluissaan kuinka leffa on hyvä "aloittelijoilta" ja "pienellä budjetilla" tehtynä, mikä itseäni häiritsee jonkin verran.
    Yksikään tämän leffan tekijöistä ei ole kyllä minkään mittapuun mukaan aloittelija tai harrastelija, toki leffa on varmasti isoin mitä suurin osa heistä on tehnyt, mutta kyllähän kaikki ovat kuitenkin ihan kokeneita ammattilaisia.

    Myös tuo lopullinen budjetti (10 miljoonaa dollaria) ei todellakaan ole mikään pieni budjetti, ainakaan mitä indie-leffoihin tulee.
    Tietysti rahamäärä on pienempi verrattuna Hollywoodin studio-elokuviin, mutta valtaosa niistäkin "sadan miljoonan dollarin" leffoista on oikeasti maksanut huomattavasti vähemmän.

    Mikäli oikeaa budjettia ei oltaisi kerrottu julkisuudessa, Iron Skyta markkinoitaisiin luultavasti 20 miljoonan dollarin elokuvana.

    Ei kyllä käy kateeksi elokuvaan sijoittaneita. 7 miljoonaa euroa on tänä päivänä todella suuri summa leffan tekoon, ja todennäköisyys siihen, että leffan tekijät ja sijoittavat saisivat rahansa takaisin saatikka voittoa on todella pieni.

    Niin, ja Johanna Sinisalo ei ollut varsinaisesti käsikirjoittaja, vaan kehitti tiimin kanssa elokuvan tarinaa eteenpäin, varsinaisen käsikirjoituksen teki Michael Kalesniko (mm. yksi Howard Sternin Private Parts -elokuvan käsikirjoittajista) ja Vuorensola käsittääkseni teki käsikseen muutoksia myöhemmässä vaiheessa.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2012
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Varietyn mukaan ainakin avausviikonloppu sujui varsin hyvin.

    Variety
     
  7. Wreckie

    Wreckie Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja perinteisiin miniatyyri tehosteisiin perustuvaa yritystä käsittääkseni. Moon on hieno osoitus siitä kuinka loistavaan uskottavuuteen pienoismalleilla voidaan päästä. Iron Skyn kaltaisen elokuvan toteutus toisaalta on todennäkäisesti halvinta toteuttaa CGI:lla.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2012
  8. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Itseä ei kyllä häirinnyt yhtään erikoistehosteet. Ja vaikka siellä oiskin joku pistänyt silmään elokuvan aikana niin ei se elokuvanautintoa olisi pilannut. Huumorilla tuommoset CGI-kömmähdykset voi muutenkin ottaa näin yleisesti ottaen.
     
  9. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    En pysty kehittämään minkäänlaista mielenkiintoa tätä elokuvaa kohtaan, vaikka kuinka pinnistän ja yritän ajatella positiivisia ajatuksia.
    Juoni voisi sopia vaikka South Parkin jaksoksi, mutta tässä on nyt jotenkin liikaa yritystä ollakseen hauska. Katsoin tuon linkin missä oli elokuvan neljä ensimmäistä minuuttia ja vaikutelma vain vahvistui, aika amatööritouhulta näytti (enkä nyt puhu edes pelkästään CGI:stä).

    Jää katsomatta, ehkä sitten joskus telkkarista.
     
  10. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ottamatta kantaa itse elokuvan hyvyyteen, koska en ole sitä vielä nähnyt, niin tosi hyvin on leffa kuitenkin kerännyt yleisöä, vaikka "aika amatööritouhulta näytti". Että ei tunnu katsojia haittaavan, että tekijöinä ovat amatöörit (siis ei minun, vaan joidenkin mielestä amatöörit), kun menevät leffaa katsomaan sankoin joukoin, ulkomaillakin ilmeisesti ollut katsojia jo ihan hyvin. Ja onhan Iron Sky myyty jo yli 80 maahan. Ja kumma juttu toisaalta toi CGI-homma, kun toiset sanoo, että se näyttää amatöörimäiseltä, monista leffa taas näyttää tosi komealta CGI:n osalta.

    Luulen, ettei leffa omasta mielestänikään ole mikään loistava, koska en välttämättä ole ihan kohderyhmää. Monista scifi-leffoista tykkään, mutten niinkään Star Trek -tyylisestä avaruus-scifi:stä. Mutta ihmetyttää vaan nämä elokuvan tekijöitä (ja elokuvan menestystä) vähättelemään pyrkivät amatöörisyytökset. Star Wreck: In the Pirkinning oli toden totta amatöörien tekemä, sen elokuvan näyttelijätyö oli niin surkeaa, että jätin leffan kesken, mutta Iron Sky:ssa pitäisi olla kyllä ihan ammattilaisnäyttelijät.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2012
  11. priority

    priority Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffasta jäi varsin ristiriitainen mielikuva. Juoni ja kohtaukset ajoittain tökkivät, mutta silti leffa oli kokonaisuutena ihan viihdyttävä. Jos ei tietty B-leffamaisuus haittaa, niin kannattaa tämä käydä ainakin katsomassa. Alun muutaman hieman tökerön kohtauksen jälkeen ei tehosteista ole mitään pahaa sanottavaa ja olisi mennyt läpi kalliimpanakin tuotantona. 3-/5
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Jäi vähän tyhjä olo kun tämän eilen kävin viimeinkin katsomassa. Ennakko-odotukset olivat korkealla mutta ei tämä nyt oikein kolahtanut, kovin oli epätasainen kokonaisuus. Paljon hyviä ideoita tässä toki oli mutta toteutus ei kovin usein päässyt ideoiden kanssa samalle tasolle. Lopussa vielä oli semmoinen väkisin tehty syvällinen moraalinen opetuskin tunnelmaa latistamassa. Kun olisi voitu revitellä oikein kunnolla niin ei uskallettu, ja kun olisi voitu tehdä vakavastiotettavaa elokuvaa isolla E:llä niin ei mitä ilmeisimmin osattu... tämmöisiä ajatuksia haudoin päässäni jo leffaa katsoessa. Tulipa taas tuhlattua pari tuntia elämästä (sis matkat leffateatteriin ja takaisin.)

    Julia Dietze: 5+/5
    Muut näyttelijät: 3/5
    Iron Sky: 2/5
     
  13. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä pidin tehosteista. En tiedä onko käsitykseni tehosteiden laadusta jostain 90-luvulta, koska en yleensä katso tällaisia leffoja teatterissa, mutta minun silmääni ne näyttivät hyviltä ja paikoittain erittäin hyviltä. En onnistunut bongaamaan valkokankaalta mitään suoranaisesti "kökköä". Tehosteita myös käytettiin fiksusti eivätkä ne tuntuneet itsetarkoituksellisilta. Se mikä sitten näytti huonolta ja missä imo näkyivät parhaiten budjetin rajoitukset, olivat oikeat räjäytykset New Yorkin (oliko oikeasti Frankfurt?) keskustassa. Sitä ei onnistuttu cgi:llä peittämään että räjäytys oli aika pieni tussahdus.

    Iron Skyn ongelma on tarinassa. Toisin kuin ehkä jotkut muut, en pidä perusideaa kuunatseista huonona, vaan itse asiassa aivan briljanttina. Harmi, että idean lähtölaukauksen jälkeen itse käsikirjoitus ei oikein pysy perässä. Tarkoituksellisia vitsejä oli elokuvassa aivan liikaa. Vitsailu on ok, mutta siitä ei pitäisi tehdä väkinäistä. Osa oli vitseistä oli hauskoja, mutta suurin osa ei oikeastaan ollut.

    Tarinankerronnan ontumisesta huolimatta viihdyin leffassa kohtuullisen hyvin, minkä vuoksi annan niinkin korkean arvosanan kuin 7/10. Ehkä se on vähän sinivalkoisten lasien läpi annettu, mutta täytyy tällaista yrittämistä ja sinnikkyyttä palkita mitä leffan tekijätiimi edustaa. Hyvään arvosanaan ja viihtymiseen vaikutti myös, ettei leffa ollut - luojan kiitos - ylipitkä, vaan kesto oli juuri se leffalle optimaalinen 90min.
     
  14. lp_rqvist

    lp_rqvist Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffa oli positiivnen yllätys.

    + kokonaisuus oikein mainio
    + näyttelijät pääsosin OK, pääosan esittäjätyttö Julia Dietze veti parhaimman suorituksen ja lisäksi oli niin suloinen
    + musiikki
    + Vuorensolan ohjaus kelpo työtä kokemattomaksi ohjaajaksi. Henkilöhjauksessa kehitettävää. Toivotaan, että pääse Hollywoodiin ohjaamaan joku päivä
    + onneksi ei vedetty aivan överiksi, tällaisenaan homma toimi paremmin
    + Chaplin Diktaattoriin viittaus nerokas
    3,5/5
     
  15. toskala0417

    toskala0417 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Star Wreck oli ihan hauska, mutta onko Iron Sky sen 7 euron leffalipun arvosta? Onhan toi varmaan sellanen kunnon aivonollaus leffa, mutta viitsiikö sitä maksaa sen katsomisesta. :O
     
  16. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mistä saa 7 eurolla leffalipun?
     
  17. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä voin myydä tuolla hintaa. Voimassa toukokuun loppuun. (vastaus lienee sarjakortti)
     
  18. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, ei nykyään taida irrota samalla hintaa? Voisin tuon toki ostaakkin, jos en juuri äsken olisi käynyt hakemassa firmalippuja.
     
  19. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Kävin tänään katsomassa (päivänäytöksen lippu 6 €), ja pidin kovasti. Toisin kuin jotkut kriitikot valittivat, minusta tarina kantoi loppuun asti. Huumori oli monin paikoin hauskaa ja "pikkuisen tahallaan kökköä" à la Mel Brooks. Myös viittaukset Tri Outolempeen olivat onnistuneita. Elokuvan vahvinta antia lienevät monet nokkelat yksityiskohdat ja viittaukset (mm. Wagnerin musiikkiin, natsien pitkiin arvonimikkeisiin) sekä tietokonetehosteet (kuva ja ääni), jotka ovat enimmiltä osin onnistuneet. Tennispalatsi 3:ssa räjähdykset jyrisivät ihan kunnolla.

    Juoni sinänsä oli joissakin kohdin kömpelö ja muutamia kohtauksia olisi voinut tehdä paremminkin. Rouva Presidentti ("Yes She Can!") oli karikatyyrina kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Udo Kierin hahmoa olisi voinut käyttää tehokkaamminkin.

    Myönteistä oli se, että natsit saivat puhua saksaa eivätkä murrettua englantia.

    Loppu
    oli melkeinpä hyytävä, kun ydinohjukset alkoivat lennellä ympäri Maata. Ei siihen natseja tarvittukaan.
    Lopputekstit kannattanee katsoa kokonaan
    sillä lopussa vihjataan, minne ihmiset (ne kuuliaiset aseettomat suomalaiset?) joutuvat lähtemään.
    Kokonaisuutena Iron Sky on viihdyttävä parodiapläjäys, joka hyödyntää laaja-alaisesti sota-, viihde- ja tieteiskulttuurin kuvastoa eikä yritäkään tulla liian vakavasti otetuksi, vaikka käsittelee myös vakavia kysymyksiä. Matkan varrella on luvassa yllätys jos toinenkin.

    3½/5
     
  20. Wreckie

    Wreckie Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 16.04.2012