Varoitus!! Topfieldin virtalähde rikkoo kovalevyn vanhetessaan mikäli sitä ei korjaa. Oireet: kovalevy naksuu, jumii..

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 24.10.2009.

  1. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin televisioita. Tosin niissäkin taitaa aina ostopaikasta riippua, että onko se mainostettu takuu vuoden, kaksi vaiko viisi. Itse ostin töllöni Saksasta pari vuotta sitten, ja sen pakkauksessa mainostetaan näkyvästi 5 vuoden takuuta. Tosin lisäkommentilla, että se on voimassa vain Saksassa. Harmi, sillä muutoin olisi vielä melkein 3 vuotta takuuta jäljellä.

    Tuskinpa kukaan millekään nykyisenkaltaiselle Topfieldin tuotteelle 5 vuoden takuuta myöntää. Korkeintaan vasta sitten, kun Topfield alkaa valmistamaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuja verkonpainoja. Jos sittenkään. Kuitenkin ruostuisivat muutamassa kuukaudessa, tai sitten kalat pureskelisivat ne pilalle. :p
     
  2. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkoitin tietysti takuupolitiikkaa Suomessa.

    On yleisesti tunnettua, että kuluttajatuotteiden takuut muualla Euroopassa on paljon paremmat kuin täällä meillä. Esim. autoissa on aivan yleisesti 5-7 vuoden takuita sellaisissakin malleissa, missä täällä Suomessa annetaan vain 2 vuotta.

    Topfieldille uskaltaisi antaa 5 vuotta takuuta kunhan virtalähde olisi kunnollinen ja parantaisi hieman jäähdytystä. Ei siinä muuten ole mitään sellaista ongelmaa miksei voisi.
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suomessakin on 5 vuoden takuuta televisioille tarjottu, ainakin SonyCenter on sellaista mainostanut.
     
  4. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, saahan esim: gigantistakin jatkettua takuuta, mutta rahaa vastaan :(
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2011
  5. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1

    Virallisesti se ei kuitenkaan ole takuu vaan vakuutus. "Mitä väliä, eikö ole sama asia?"

    No ei ihan. Jatketun tuoteturvan takana ei ole tuolloin maahantuoja eikä myyjä, eikä laiterikkoasian käsittelyä koske kuluttajasuojalain takuuasioiden hoitoa säätelevät pykälät. Osin tuo "jatkettuna tuoteturvana" myyty lisävakuutus on jopa parempi kuin takuu, osin huonompi. Joillekin se voi olla jopa sangen tarpeeton, jos oma kotivakuutus on all-risk tyyppinen ja hyvin kattava.

    http://www.gigantti.fi/cms/c-pvIKeQuv5TsAAAEn.rB94OGl/tuoteturva
     
  6. moby

    moby Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    710
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joulunpyhinä tartuin sitten kolviin pitkästä aikaa ja blyray:lta tilaamani täyssetti konkkia sujahti TF500c:n sisuksiin. Aikaa tuossa kului n. 1.5h, kun hosumatta teki hommia. Mukana tulleen ohjeistuksen kanssa työ oli helppo, vaikka merkintävälineiden puutteen takia vaihdoinkin aina yhden konkan kerrallaan. Tuossa oli ongelmana se, että tila oli vähissä tuossa konkkarykelmässä, mutta ohutkärkisillä pihdeillä konkat sai nitkuteltua irti.

    Boxin viat hävisivät operaation myötä. Ongelmina oli lähinnä tallenteiden katsomisen pätkiminen, tallennuksen alkaessa katsottavan kanavan jäätyminen ja satunnainen kanavien häviäminen/neljän pisteen jumit.

    Seuraava homma olisikin tuos kiintolevyn vaihto isompaan...
     
  7. Sean80

    Sean80 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun TF600:n kuva on alkanut pikselöitymään ja ääni napsumaan, kun tallentaa maksukanavia (tai käyttää Time Shiftiä). Tällöin signaalintaso heittelee aika rajusti. Muut kuin maksukanavat toimivat kuitenkin normaalisti myös tallennettaessa.

    Eri antennikaapeleita on kokeiltu - kuin myös eri luuppikaapeliakin. Ei apua.

    Vika lienee konkissa... Vai onko kovalevy aiheuttanut vastaavia ongelmia? Kovalevyn voisin vaihtaa itse, mutta konkkajumppaan en itse viitsi lähteä. Onko pääkaupunkiseudulla innokkaita korjaajia? Muutaman Topfield-huollon löysin, mutta ei niitäkään kovin montaa ole (varsinkaan lähellä Länsi-Helsinkiä).
     
  8. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei sen tarvitse mikään "Topfield" huolto olla. Eiköhän hommasta selviä miltei mikä paja tahansa.

    Kunnollisten varaosien kanssa saattaa olla vähän ongelmia. Useimmilla toimijoilla kun ei välttämättä sellaisia hyllyssä ole. Siihenkin löytyy konsti,jota jotkut ovat käyttäneet: Kun menee oma varaosapussukka mukanaan niin eipä voi tulla ongelmia sen kanssa, että huolto juottelee poweriin mitä sattuu hyllystä löytymään.
     
  9. tiippi

    tiippi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt oma, tähän asti moitteetta toiminut TF 5100 PVRc HDMI alkoi oikkuilla. Kun katseluajan siirto on käytössä, kuva nykii ja pikselöityy ja ääni katkeilee. Sama pätee tallentamiseen ja tallennettuihin ohjelmiin. Kun ajansiirto ei ole päällä, on kuva yhtä hyvä kuin ennenkin. Voiko häiriöihin vaikuttaa joko kaapelitv-yhtiön tekemät kanavapäivitykset taikka boksin unohtuminen yön yli päälle ajansiirto-ominaisuuden ollessa käytössä? Kaikki kun sattuivat samaan aikaan... Nuo kanavapäivitykset epäilyttävät siksi, että palveluntarjoaja itse ilmoitti, että jotkut boksit saattavat lakata toimimasta kanavapäivityksen jälkeen... voiko signaalin heikkeneminen vaikuttaa näin? Vai onko vika noissa kondensaattoreissa? Vai kiintolevyssä? Ihmeelliseltä tuntuisi sekin, että tuo suhteellisen lyhyt yhtäjaksoinen käynnissäolo aiheuttaisi tällaiset yhtäkkiset oireet..? Vai onko se aivan mahdollista, tietäväisemmät kertokaa?
     
  10. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiippi,
    Kun toppyssä on ajansiirto päällä, niin se vie enemmän virtaa. Ja kun virtalähteestä on konkat paskana, niin oireet on sen mukaiset.
    Korjaa/korjauta virtalähde. Katso topicin ensimmäinen posti.
     
  11. Kames

    Kames Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Pitäisi vaihtaa kovalevy ja ilmeisesti tehdä myös virtalähteelle jotain, joten mitä osia tarvitsen? Mallina Topfield TF5100PVRc. Oireina tallennusten yhtäkkinen pysähtyminen.
     
  12. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1

    Järjestys on: ensin virtalähde kuntoon, sitten kovalevy vaihtoon (jos vielä on tarvetta)

    Virtalähteen kunnostuksesta on seikkaperäinen artikkeli, josta selviää varaosien hankinta ym. seikat. https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/84028-Huolla-Topfieldin-virtalähde-ajoissa!

    Kovalevyn vaihtamisesta on oma hyvä keskustelunsa täällä https://www.dvdplaza.fi/forums/show...-kovalevyksi?p=1413824&viewfull=1#post1413824

    Aiemmin käytettiin paljon Dealextremen adapteria SATA-sovitukseen, mutta sen kanssa on ollut viime aikoina vaikeuksia. Veskun triidissä mainitsema Topfieldin oma SATA/PATA sovitin ei ole halpa, mutta on ilmeisen hyvä ratkaisu.
     
  13. Ville Veikko

    Ville Veikko Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kolmessa vuodessa kaksi boxia ja kolme kovalevyä rikki. Juuri katosi kaikki kovalevyn sisältö ja nippu katsomatta ollutta ohjelmaa.

    Uskomatonka kuinka tässä ketjussa on tuhannen viestiä siitä kuinka asiakkaan pitää itse osata kolvata, jotta Topfieldiä voisi käyttää.

    Lupaankin pyhästi olla ostamatta ikinä mitään Topfield-merkkistä tuotetta. Olisi kuitenkin kaksi kysymystä osaaville experteille: Onko mitään saumaa saada kovalevyä heräämään ja ohjelmia sieltä ulos? Mikä on paras ja laadukkain HD digiboxi tällä hetkellä?
     
  14. Jekkuli

    Jekkuli Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2009
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole laskenut, montako viestiä tässä ketjussa on, mutta jos olet niitä laskemisen lisäksi myös lukenut, niin ei heikkolaatuinen virtalähde ole suinkaan Topfieldin "yksinoikeus". Kyllä samoja vaivoja on monen monituisilla merkeillä ja malleilla näissä bokseissa, sekä vanhemmissa että tuoreemmissakin.
     
  16. Ville Veikko

    Ville Veikko Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Jekkuli. Yritetään.

    Inssi59: pakko myöntää, juokseva numero on kunkin viestin yläreunassa. Vasta lähestytään 400 viestiä.

    Huonoja boxeja on muitakin, mutta onko joku onnistunut innovoimaan hyvän ja kestävän?
     
  17. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Valitettavasti ei. Kaikki ovat eri asteisia puolivalmisteita parhaimmillaankin. Hyvän, kestävän ja luotettavan digiboksin valmistus ei tunnu kiinnostavan ainoatakaan valmistajaa tai sitten se on vain niin vaikeaa, että kukaan ei ole siinä vielä onnistunut. Kaikissa on jotain pielessä. Itselläni on ollut viittä eri merkkiä, eikä yksikään ole täydellinen. Vanhan mallin Wbox HD DVR eli Humaxin valmistama HD-kaapeliboksi on aika luotettava, mutta ongelmaton ei sekään ole. Siksi käytän edelleen sen rinnakka vanhaa "kunnon" Topfieldiä. Jonka virtalähteen siis fiksasin blurayltä ostetuilla Rubyconeilla. Vastaavat virtalähdeongelmat koskevat käytännössä lähes kaikkia merkkejä, itsellänikin aiemmin jo antautui Handan-merkkisen boksin virtalähde. Kohdalle on osunut myös viritinyksikön rikkimeneminen yhdestä boksista. VHS-nauhuritkin olivat tässä mielessä luotettavampia laitteita, mutta eipä niitä enää tulisi mieleenkään käyttää muista syistä...
     
  18. Nuija

    Nuija Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    milloin tällainen kondensaattoreiden vaihtaminen pitäisi tehdä? Ei varmaan ainakaan takuuaikana, sillä tuskin takuu on voimassa jos olet itse mennyt sorkkimaan boksia. Pitääkö odottaa, että ongelmia esiintyy vaiko esim. heti takuuajan umpeuduttua?
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kukin omine haluineen omalla aikataululla...

    T: Vesku
     
  20. Nuija

    Nuija Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis anteeksi vaan, mutta hain tähän jotain näkemyksellistä kantaa enkä tuollaista "tee niinkuin huvittaa" -vastausta.

    Milloin ko. vaihto siis oikeasti kannattaa tehdä? Onko liian myöhäistä tehdä vaihto silloin, kun ongelmia alkaa ilmenemään? Onko kovalevy silloin jo menetetty? Vai onko niin, että konkat ovat niin heikkoa laatua, että ne pitäisi vaihtaa jo takuuaikana uusiin? Kai porukoilla tästä on kokemuksia / näkemyksiä?