Plazan keskeneräiset setit ja "toisteks parhaat" eli vinkkejä ja kehitysehdotuksia

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana jlaitila, 26.03.2009.

  1. zanzas

    zanzas Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kieltämättä sitä on aina vähän kahden vaiheilla kun leffoja katselee että kytkenkö sen päälle vai pois vahvistimesta. Toisilla elokuvilla toimii "paremmin" ja toisilla huonosti. Cm centteriä olen sivusilmällä käytettynä vaaninut, mutta harvoin niitä myynnissä on. Tiedä sitten toimisiko cm1 keskarina ollenkaan?
     
  2. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä on Cm centeri CM1:ten kanssa.. ja eihän se nyt täysin samalta kuulosta.. tähän varmaa pöytäheijastuskin tosin vaikuttaa. Mutuna luulisin että cm1 ois paras vaihtoehto cm8:kin kanssa. Ite oon kyllä silti ollu tyytyväinen tuohon centeriin.. jos ois laittanu kolmannen cm1:sen ois kangas noussu turhan korkealle.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Pistetäänpä tännekin näkyviin, kun uusi setti on viimeinkin kasassa:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Lisää kuvia galleriassa ja laitelistaus tuossa.

    Kuvat otettu keskipäivällä, verhot ja ovi auki sekä kaikki valot päällä, mutta silti tuli hiukan hämärää jälken Galaxy SII kameralla. Aika hyvä esimerkki siitä, ettei kovat megapikselit takaa kuvanlaadusta yhtään mitään.
     
  4. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko tuolla tietokonepöydän nurkkauksessa oleva pömpeli B2092A?
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Se on juuri se. Olikin yllättävän kompakti lopulta :)
    Täytyy kirjoitella syvempiä kokemuksia aikanaan sinne laitteen omaan ketjuun, mutta vaikutelmat tähän asti ovat erittäin positiiviset hintaluokka huomioiden.
     
  6. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Sullahan näyttää olevan sangen kompakti tila ja mites äänikuva toimii? Tuli vaan mieleen, että varsinkin äänikenttä edessä ja stereokuva voisi olla aika kapea, kun etukaiuttimet ovat melkein tuolla hyllyn sisällä ja lähellä toisiaan, eikä sivuilla ole tilaa lainkaan... Toisaalta kuunteluetäisyyskin on sellainen, että hyvä jos edes kaukosäädintä tarvitsee ;)

    Nuo etukaiuttimien jalustat ovat näppärät ja mistäs olet ne bongannut? Tuolla Hifiharrastajien forumilla ovat nääs tuollaisia etsineet ja sinne voisi noista heittää vinkin...

    Noista Jekku- ja vodkapulloista en sano mitään, mutta propsit mallasviskeistä (hyviä merkkejä sulla) :thumbsup:
     
  7. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itseltäni tuo kyseinen PC-laatikko on vienyt yöunet. Olen jo pariin kertaan meinannut vetää liipaisinta ja pistää noita tulemaan neljin kappalein, tavoitteena tasainen bassotaajuuksien sweetspotti ympäri huoneen.
    Aiheesta (useampi ei-välttämättä-pohjamutiin-toistava subbari tarvittaessa höystettynä ULF-subille, jolle jaetaan kaikista matalimmat) on muuan Dr. Geddes tarinoinut Jenkkisaiteilla kovastikin. Tähän mennessä on silkka järki onnistunut rajoittamaan projektia; jos noita kylväisi 4x pitkin olohuonetta, ei paljon kuvia tarvitsisi tähän ketjuun postailla. :)
    Ja voi sitä mittarihelvettiä. Niin ja eihän multa löydy edes vahvaria tällä hetkellä. Pirullinen noidankehä. :)
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tämä setti on käytössä suurimmaksi osaksi elokuvien katselussa. Toimivuus on siinä mielestäni erittäin tyydyttävä.
    Kupeellaan oleva keskikaiutin toimii ja ennenkaikkea tuo mielestäni huomattavan parannuksen verrattuna 4.1 kokeiluun. En tiedä johtuuko tuo Denonin 4.1 muunnoksesta vai mistä, mutta ilman keskikaiutinta dialogista tuntuu puuttuvan jotain. Q Acoustic 2020:ssa ei ole suuntaimia elementeillä, eikä se tunnu ottavan pahasti nokkiinsa vaaka-asennosta, kuten jokin voimakkaalla suuntaimella varustettu kaiutin ehkä voisi ottaa.
    Kaiuttimet ovat aivan tason etureunan tasolla, mitä kuva ehkä hämää jonkin verran. Vitriinin ja vaatekaapin ovat jäävät kymmenkunta senttiä kaiuttimen etulevyn tason takapuolelle. Eivät ne kovin ahtaalta tai syvälle haudatulta tunnu tai kuulosta.
    Kaiuttimien etäisyydet kuuntelijasta ovat melko yhtenevät. Kaikki kaiuttimet ovat parinkymmenen sentin marginaalilla samalla säteellä kuuntelijasta. Kuunteluetäisyys on 230cm tienoilla niin eteen kuin sivullekin. Plano tv-taso on 170cm leveä, joten kyllähän tuo kuuntelukolmio edessä jää aavistuksen kapeahkoksi.
    Kyseessä ovat OR HS-125 jalustat.
    Glenfarclas on tosiaan melkoista namia, mutta ei tuo Russian Standardikaan ihan huonoa ole omassa lajissaan :) Ei tietysti kovinkaan eksoottisia merkkejä..
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuo toimii yllättävän hyvin. Tietokonepöydän takainen seinä on lastulevyä, joten se ei bassotaajuuksia pitele, eikä siten aiheuta nurkkakuminaakaan. Huonekorjauskytkin on "wall" asennossa. Systeemin "kalibrointi" on tehty denonin omalla mikrofonilla ja sen jälkeen muutettu kaikki jakotaajuudet 80hz asentoon. Toisto on näin melko hyvin integroitunut, eikä subi paikallistu lainkaan. Sohvan istumapaikkojen välillä ei tule eroa bassopään toistoon, mikään paikka ei kumise tai ole selkeästi korostunut. Pääkaiuttimien toistossa alkaa huomata eroa heti kun poistuu keskipaikalta. Mittauspaikkoja on nyt Denonista käytössä vain yksi, mutta se mahdollistaisi tarvittaessa useamman kuuntelupaikan "kompromissimittauksen".

    Behringerissä taitaa olla voimakas subsonic-suodin, koska se ei edes yritä toistaa 30 hz tienoilla olevia taajuuksia. Ne on vain leikattu tykkänään pois kuuluvista. Hyödyllinen ominaisuus studiossa ääritasoilla, mutta kotikäytössä subsonicin poistamisella olisi ehkä saanut edes muutaman huonekorostusavusteisen hertsin vielä hiukan refleksivirirityksen alapuoleltakin. Pikaisesti verrokkina käynyt KRK 10S subi tuntui muhkeammalta ja jonkin verran matalammalle menevältä samalla sijoituksella ja myöskin mikkikalibroituna.

    Hönkää riittääkin sitten noin kerrostalokäyttöön aivan riittävästi, niin subista kuin setistä kokonaisuudessaankin :D
    Piskuiset Q Acousticit ovat todellakin erinomaiset hintaansa nähden. Maltillinen kuunteluetäisyys vielä parantaa suoritusta entisestään. Alle 200euroa per pari ei ole tämän luokan kaiuttimista ollenkaan paha hinta. Subbarista tällä suorituskyvyllä niinikään alle 200 on suorastaan naurettavan halpaa.
     
  10. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaas tänne kun on vielä kesken

    [​IMG]

    Audiopuoli
    - vafffena Denon AVC-A1HD (3D + MultiEQ XT32 + PLIIz/Neo-X/Audyssey DSX päivityksin)
    - Edessä 3 x MKSound S150 MKII, screenin alla, suunnattu kuuntelupaikalle ATP Jocavin Near field baseilla
    - Height skobeina 2 x MKSound LCR950 vaaka-asennossa screenin yläpuolella
    - Surroundeina 2 x MKSound S150T, huone niin kapea että diffuusit sivulla must, paikantuvista direct radiatoreista huonoja kokemuksia edellisestä leffaympäristöstä
    - Subbarina Monitor Audio GX-W15, erotettu kivilattiasta ATP Jocavin subwoofer basella

    Akustiikka (mietitty Concept Hifin Martin kanssa, lähinnä yritetty perusasioita oikeaan suuntaan tilan rajoitukset huomioiden)
    - alaslaskettu katto Ecophon Sombra Ds, normia ja gammaa sekaisin, katon sisään pitänee vielä tunkea vielä ksa X-bass:ia
    - screenin takana pari SMT:n resonaattoria ja Aixfoamin bassoansoja

    http://www.aixfoam.com/corner-bass-trap-sh012

    sekä absorbereita

    http://www.aixfoam.com/heavy-foam-absorption-panels-sh007

    - sivuseinillä RGP Bad Arc:eja, Ensiheijastuksessa 200 x 60 ja kuvassa näkyvät taaempana 120 x 60

    Kuvapuoli
    - Stewart Studiotek 130 G3 110 tuuman kiinteä 16:9 screeni, wraparound eli kehyksetön. Katseluetäisyys noin 3 m
    - JVC DLA-X3 tykki
    - Lumagen Radiance XS 3D videoprosa
    - Oppo BDp-93 regionfree
    - kasa kaikenmailman mediaplayereitä (Dvix, WD), DVB-T/S2 digibokseja (Vantage, Miraclebox, Linux/VDR 1.7.23...), joista joku osa jää lopulliseen setuppiin

    TODO
    - videokalibrointi sekä audiopuolen tarkempi kalibrointi
    - X-Bassia kattoon
    - maskit kaiutinten eteen, nämä hävitetään kaikki näkyvista
    - miljoona + 1 pientä viilattavaa yksityiskohtaa

    Ideanahan projektissa oli saada isohko kuva pieneen huoneeseen, itseasiassa screenin molemmin puolin on 22 cm matkaa sivuseiniin, akustoida se mikä voidaan menettämättä juurikaan neliöitä. Leffa/kuva edellä mentiin ja esim. etukaiutinsijoittelussa tehtiin tietoisia kompromissejä, koska AT tai kudoskangas ei noin lyhyellä katseluetäisyydellä tullut kyseeseen, joten pääskobet tuli screenin alle. Denonin vaffeen tuli sopivasti joulun alla uusi height skobeja tukeva päivitys (PLIIz, DTS Neo-X sekä Audyssey DSX), joten tuolla saa kompensoitua hiukan tuota kaiutinsijoittelua. Edellisestä kämpästä hankittujen 3D-katselukokemusten pohjalta kaikki häiritsevä on hukattu screenin ympäriltä; itseasiassa kaikki rauta paitsi Oppo asuu viereisessä huoneessa Keenen langallisen kaukosäädinlinkin takana.

    Full batcave sääntöä rikottiin noiden oranssien Bad Arc:ien muodossa hiukan, ne eivät erotu katselusektorissa juuri lainkaan ja niillä haluttiin hiukan yhdistää tuota talon muuhun sisustukseen, kun "huone" on osa avointa alakertaa kuitenkin äänieristävällä (Pekolan puutyö PT600) siirtoseinällä omaksi huoneekseen erotettavissa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2012
  11. rengaw

    rengaw Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0

    On se hienoa, kun poiketaan tuosta normi valkoisesta olohuoneesta! :thumbsup:
     
  12. markus2

    markus2 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli muutettua yksiöstä kaksioon ja puuttuu hieman tauluja,verhoja mattoja yms.. Ehdotuksia? :)

    Tv-taso menee ainakin vaihtoon johonkin hieman isompaan ja telkkari nousee ~5-10cm korkeammalle

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     

    Liitetyt tiedostot:

    • oh3.jpg
      Tiedostokoko:
      45,4 KB
      Katsottu:
      160
    • oh1.jpg
      Tiedostokoko:
      43,1 KB
      Katsottu:
      156
    • oh2.jpg
      Tiedostokoko:
      37,2 KB
      Katsottu:
      162
    Viimeksi muokattu: 10.02.2012
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Sohvaa välittömästi ainakin puoli metriä irti takaseinästä ja metri sivuseinästä. Sen lisäksi että takakaiuttimien toimivuus paranee jokseenkin merkittävästi (etäisyys korvalehdestä kasvaessa 0 -> 100cm), niin tuntuu kuvakin lähempää edes hiukan suuremmalta. Tuosta ei tarvinne hirveästi kulkea lävitse (parvekkeen ovelta näyttää), niin mitään haittaakaan ei olisi keskemmälle huonetta siirtymisestä.
     
  14. markus2

    markus2 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. aika raju veto.

    [​IMG]

    Alta paljastuu HDMI johdon pieni oikopolku :)

    Jotenkin kyllä hieman epäkäytännöllinen noin? :l Tosin näin ei kyllä tarvii ainakaa mattoja hommata :D
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2012
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hmm.. Divaaniin kätisyys jos olisi toisin päin, niin olisi varmaankin vähemmän hassun näköinen.. Minulla näin. Hyvin mahtuu tuosta "divaanin" ja tv-tason välistä petiin kömpimään joka ilta. Äänessä on todellakin eroa kiinni seinässä vs. 35cm irti. Toki paljas betoniseinä sohvan takana edelleen vähän peilaa etäisyydestä huolimatta, mutta todellakaan ei lainkaan häiritsevästi tai haittaavasti.
     
  16. markus2

    markus2 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    :thumbsup:
    Täytemerkkejä.
     
  18. markus2

    markus2 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo noin on kyl huomattavasti parempi.. Näytä kuva sun setistä sillee et näkyy miltä se näyttää sivusta? Et miten pahasti on poissa seinältä..
     
  19. intr0

    intr0 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2008
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laitetaampas pari kuvaa tästä melko keskeneräisestä leffahuoneesta, johtoja repsottaa vähän jokapaikassa, listoja puuttuu ym.

    Laitteisto on seuraavanlainen:

    Etupää: Chario Silverette 100
    Surround: Chario Silverette Surround
    Sub: Chario SW1
    Vahvistin: Pioneer VSX-919
    Tykki: Epson 3200
    Kangas: Lumene Embassy II moottorikangas 106"
    Soittimena toimii PS3

    katso liitettä IMG_0426pp.jpg

    katso liitettä IMG_0427pp.jpg
     
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kesti hiukan kun olin viikonloppuna muualla, mutta tässäpä tämä.

    Mikäs muuten on intr0:n kuviotapetin ostopaikka ja hintaluokka?