Pölynimuri aktiiviseen siivoamiseen

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 12.04.2010.

  1. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Minusta mitään imuria ei ole mielekästä (no pun intended) hinata pöydänjalkojen välistä, mutta nähtävästi kukin imuroi tyylillään.

    Meidän edellinen imuri oli Miele enkä kyllä mitenkään voi käsittää, että Miele kerta toisensa jälkeen voittaa nämä vertailut. Muoviosat irtoilivat ja putken kiinnitys löystyi samalla tavoin kuin kaikissa muissakin imureissamme. Imutehossa en huomannut mitään eroa.

    Nykyinen Dyson on ollut meillä reilu kaksi vuotta ja ollaan todella tyytyväisiä. Koiraperheessä arvostaa poistoilman raikkautta kaikkein eniten. Entinen Miele on nykyään autoimurina autotallissa ja poistoilman aromi on vieläkin käsittämätön, vaikka se ei ole koiraa nähnytkään pariin vuoteen. Se, että Dysoniin ei tarvitse ostaa pölypusseja, on tietysti bonusta. Pitkäikäisyydestä en osaa vielä sanoa mitään, mutta so far money well spent.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Dysonia en itse tänä päivänä ostaisi, vaikka aikanaan itsekin siitä olin kiinnostunut. Ensinnäkin tuo kustannussäästö pölypussittomassa imurissa lienee useammalle minimaalinen. Toistaiseksi en ole todistanut taloutta, jossa pölypussia olisi pitänyt vaihtaa vuodessa enemmän kuin 2-3 kertaa. Kun ottaa huomioon sen, miten sotkuista (tyhjentäessä syntyvä pöly sekä säiliön seinämien puhdistaminen) pölypussittoman mallin tyhjentäminen voi olla, niin sitä mieluusti tilaa vaikka netistä halvemmalla muutaman pölypussin minimaalisella euromäärällä vuodessa.

    Toinen risu Dysonissa on sen meluhaitta. Kuten epäonnisilla pleikkareidensa kanssa, niin myös Dysoneissa normaalia korkeataajuisempi (ja kovempi) käyntiääni ei ole hyvä asia -- korvat helposti jäävät piippaamaan imuroimiskerran jälkeen. Viimeksi tuli hankittua kultainen Elextrolux Ultra One (pölypussillinen) ja käyntiääni on niin hiljainen, ettei helposti esimerkiksi toisessa huoneessa lukevaa tule häirittyä.

    Kun kolmantena risuna tulee vielä Dysonin epäkäytännöllinen muotoilu, mitä tulee kaappiin sijoittamiseen, niin en kyllä näe mitään syytä moiseen sijoittaa -- varsinkaan niitä summia, mitä Dysoneista pyydetään. Joku nyt ehkä mainitsee Dysonin imutehosta, ja kyllähän merkin laitteet tehokkaita ovatkin. Toisaalta niin on ainakin Electroluxinkin imurit, sillä täydellä teholla lattiasuulaketta ei saa riskikäään mies hevin irti matosta. Vaikka pölypussittomia imureita olenkin testannut, niin toistaiseksi en ole Ultra Onea parempaa imutehoa kohdannut.
     
  3. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    En tiedä millaisia talouksia Elvis todistelee, mutta meillä koirallinen lapsiperhe normaalissa omakotitalossa täyttää pölypussin kuukaudessa parissa. Tuo Dysonin tyhjääminen on minusta aika yksinkertaista, kopauttaa roskiksen kylkeen niin se on sillä selvä. En ole kertaakaan itseäni sotkenut saati haalareita tarvinnut.

    Äänekäshän tuo on (kuulosuojaimia en käytä eivätkä korvani soi), mutta en kyllä ymmärrä pleikkariin vertamista. Vaikka nyt kuinka aktiivisesti imuroisi niin ei se nyt kuitenkaan tuntikaupalla päällä ole. Kokemukseni mukaan kaikissa imureissa on epämiellyttävä ääni/äänenvoimakkuus, joten ei niitä kirjastoon kannata mukaan ottaa.

    Dyson on suht' isokoinen eikä sitä voi säilyttää pystysuunnassa. Mutta en sellaista kyllä kerrostaloyksiöön muutenkaan suosittelisi (tai sellaiselle jolla kuluu yksi pölypussi vuodessa).

    Tuosta imutehosta vielä: ei niitä wattilukuja ehkä kannattaa niin tarkkaan tutkia, imukykyyn taitaa vaikuttaa muutkin seikat. Dysonissa hyvää on se, että imuteho ei vaihtele sen mukaan kuinka täynnä pölypussi on.

    Yllä olen luetellut omia havaintojani, ne perustuvat omiin kokemuksiini. Minulle on ihan sama millä kukakin imuroi, mutta minusta on huvittavaa lukea syvällä rintaäänellä lausuttuja faktoja laitteesta, josta kirjoittajalla ei nähtävästi ole mitään kokemusta. Melkoinen kaikkien alojen asiantuntija :hitme:
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toki koirallinen talous on sitten asia erikseen. Mikäli karvoittavaa lemmikkiä ei ole, niin oman kokemukseni mukaan edes maaseudulla (hiekkaa&multaa) oleva omakotitalo ei kerää niin paljon likaa, että sillä saisi esim. viisi pussia täyteen vuodessa. En tiedä sitten, onko muilla tapana tuoda enemmän likaa sisälle mukanaan tms.

    Itse asiassa ei ole. Suosittelen testaamaan Electroluxin Ultra One -sarjan imureita. Pitäisin suurena ihmeenä, jos kokisit ko. imurin "normaalin imurin tapaan äänekkäänä".

    Enpä ole havaintojani wattilukuihin perustanutkaan, joskin sekin täytyy mainita, että Electroluxin mallissa on testattu ihan käytännössä kovemmat wattiluvut kuin monella muulla (Tekniikan Maailma -testit). Tässä kohtaa siis viis veisataan paketin spekseistä ja testataan imutehoa käytännössä.

    Kuten myös. Olen minäkin käyttänyt vakituisesti pölypussittomia malleja ja testaillut Dysoneita yms. Kerro toki, jos sinulla on vastaavasti kokemusta Electrolux Ultra Onesta. Ai ei ole? No kumpihan meistä sitten on se asiantuntija ilman lainausmerkkejä? :)
     
  5. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    En ymmärtääkseni ole loukannut omistamaasi mainiota Ultra imuria (en itse asiassa ole maininnut sitä sanallakaan, kuten kerroin, meillä oli aiemmin Miele). Edustamasi imuri on varmasti loistava valinta moneen talouteen eikä minulla ole siitä mitään mielipidettä.

    Mainitsin wattiluvut aivan yleisellä tasolla enkä mitenkään viitannut omistamasi Ultra imurin tehoihin (jotka siis ihan Tekniikan Maailman mukaan ovat huippuluokkaa).

    Enkä todellakaan esiinny imuroinnin(kaan) asiantuntijana enkä halua uhata asemaasi Plazan johtavana sellaisena. Kerroin vain kokemuksiani Dysonista. Mikäli sinulla on ollut käytössäsi Dyson, kokemuksesi ovat aivan yhtä arvokkaita (vieressä seisominen kun Stockmannin myyjä imuroi ei minusta vielä oikein riitä). Mikäli ei ole, lausunnoillasi ei ole mitään arvoa enkä ymmärrä miksi haluat tänne arvailujasi kirjoitella ja leikkiä, että niistä olisi jollekin apua imurin valinnassa.
     
  6. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin pitkähkön harkinta-ajan jälkeen Dysonin (DC29 allergy) paikallisesta Prismasta hintaan 329 €. Hain kaiken arvion laitteesta, mitä Google antoi. Lisäksi sain arvion laitetta kaksi vuotta käyttäneeltä. Hänen arvionsa oli yksinomaan positiivinen. Keskustelupalstojen arviot poikkesivat toisistaan kuten yleensäkin.

    Eilen käynnistin Dysonin ensi kertaa. Olen yli 70-vuotias, joten varsinkin ylärekisterin äänien kuuluvuus ei ole enää parasta mahdollista. Siksi käytän myös kuulolaitetta. Kun kuulolaitteen ottaa pois, pelkäämäni Dysonin ääni ei tunnu mitenkään erityiseltä verrattuna aikaisemmin käytössä olevaan Mielen S4580:een. Tosin Dysonin sivuilla kerrotaan, että uusimpien mallien äänieristystä on parannettu. Korostan, että kokemus on täysin subjektiivinen. Minulle siis Dysonin ääni ei hankaloita sen käyttöä.

    Dyson kulkee perässä samalla lailla hieman nihkeästi kuin em. aikaisempi imurini ja sillä yltää myös tasan yhtä pitkälle eli nippa*nappa riittävästi ilman pistorasian vaihtoa.

    Pölysäiliön tyhjensin "varmuuden vuoksi" ulkotiloissa ilman ongelmia. Kaupan ohuet mm. hedelmien oston yhteydessä käytettävät pussit sopivat tyhjennykseen erinomaisesti.

    Laitteen mukana tulevaa aika massiivisen kokoista matto/lattia suulaketta käytin vain mattojen imurointiin. Ohuenlainen keittiön matto lähti imuroitaessa mukaan, mutta kahvassa olevalla imun pysäyttävällä vetimellä siitä*selvisi. Mielestäni ainakin isoimmat roskat lähtivät silti mukaan, joten ehkä imu ei kuitenkaan kokonaan häviä?.

    Tähän malliin ei kuulunut parkettisuulaketta, joten ostin sen saman tien hintaan 29.90€. Tämä ostos osoittautui hyväksi, sillä suulake on todella laadukas, kevyt, matala (mahtuu hyvin kaappien alle) ja se kääntyy myös vertikaalisesti. Käytössä tämä osoittautui erinomaiseksi ominaisuudeksi. Tätä ominaisuutta ei ole laitteen matto/lattia eikä Mielen parkettisuulakkeessa.

    Dyson mahtuu hyvin 60x60 siivouskaappiin (ottaa lattiatilasta tilasta vajaa puolet), mutta ei silloin kun matto/lattia suulake on kiinnitettynä imurin pitimeen, joten suulake täyttyy säilyttää erikseen.

    Kaiken kaikkiaan tämä näyttää tarpeeni tyydyttävältä imurilta. Pölyäkin lähti "kiitettävästi". Viitisen vuotta vanha täysin ehjä Miele lähtee toisiin tehtäviin.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2011
  7. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Täällä tuli kesällä Dysonin allfloors vanhan pimenneen Electroluxin tilalle. Meteliä on enemmän ja tuo parkkiasento huonompi, mutta muutoin joka suhteessa huomattavasti parempi laite. Imuteho säilyy, eikä tartte pölypusseja ostella, ja mm. rempan jälkien eli hiontapölyn yms. imurointi ei saa pölypussia heti tukkoon kun sitä ei ole. Elukkataloudessa ehdoton laite. Mattotamppari ottaa paksun olkkarin maton puhtaaksi tehokkaasti, ja normaali lattiasuutin on niin ohut että se sopii sohvien yms. alle huomattavasti paremmin kuin perinteiset lattiasuulakkeet. Myös suuttimien kiinnitysmekanismi on modernia toimivaa mallia, eikä vain sitä "tökkää kiinni ehkä pysyy, ehkä ei lähde koskaan irti" kuten muissa merkeissä. En vaihtaisi toiseen.
     
  8. T.Hell

    T.Hell Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2006
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meille hommattiin kanssa tuo Juka39:n mainitsema dyson allergy, kun sattu olemaan prismassa sopivasti -15% pois hinnasta. Onhan se ääni kovahko, mutta vanha panasonicin lousku oli vähintään yhtä äänekäs, joten se ei haittaa. Imuteho on kyllä mainio, ja ekalla imurointikerralla tuntui että lähti paljon semmosta pashaa mitä ei vanha jaksanut imeä tai työnsi takaisin ilmaan. Semmosta hyvin hienojakoista mujua tuli paljon, kun tyhjensin säiliön.
    Itse tyhjensin myös semmoiseen vihannespussiin, just sopivan kokoinen :) ja kylppärissä, niin säiliön pystyi huuhtelemaan samalla ja jättää kuivumaan. Jää nähtäväksi tuleeko tyhjättyä joka kerta imuroinnin jälkeen.
    Hyvältä ostokselta vaikuttaa...
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tulipa mieleen, että olen joskus nähnyt tuollaista Dysonia vastaavan vekottimen, jossa lika kerättiin veteen. Saattoi olla jopa jokin ostos-tv:n härveli, mutta pani vain miettimään, että eikös se olisi tuossa Dysonissakin ihan hyvä ominaisuus? Vesi sitoisi pölyn ja muut roskat ja olisi helppo tyhjentää...
     
  10. pstj

    pstj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.12.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viitisen vuotta emäntä kiikutti talouteen Dysonin, hinta oli tuolloin 399e.
    Täytyy sanoa, että karvaisia lemmikkieläimiä hyysäävässä taloudessa, on keksintö todella omiaan. Pölypussit täyttyi kovalla vauhdilla ja niitä sitten tuli metsästettyä tarjouksista pitkin nettiä. Yksi aikaa ja rahaa kuluttanut huoli siis vähemmän.
    Yksitasoisessa omakotitalossa asutaan, lattiat on lautaa ja matot räsymattoja ja pari villakangasmattoakin. Vakiosuulake on toiminut näissä oloissa erinomaisesti ja erityistä "tamppaajaa" ei ole vielä tullut ikävä.
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ei noissa vesi-imureissa ole yhtikäs mitään dysonia vastaavaa osaa. Moottori on kuin tavallisessa imurissa, mutta pölypussi ja suodattimet on vain korvattu vesiastialla johon pöly vangitaan. Dysonin kaltaista keskipakoiserotinta ei niissä ole. Eikä dysonissa vesiastiaa mihinkään tarvita, juuri tuon erinomaisen keskipakoiserottimen ansiosta, se kun tehoaa aivan kaikkeen, kaikkein hienoimpaankin pölyyn sellaisenaan.

    Jotain vesi-imureita kaupittelivat kulkukauppiaat ainakin pari vuotta sitten ja hinta oli 6000 euroa (kyllä, luit oikein, tuhansia). Toki se olikin kuulemma erittäin tehokas ja lisähintaan myydyllä tampparilla lähti kuulemma esimerkiksi pihalla huolellisesti tampatuista petauspatjoista vielä runsaasti kuonaa irti. Naapurini ex-vaimo tuollaisen joskus meni ostamaan ja sitä kovasti kehui. Hinta oli toki aivan tolkuton, olkoon imuri kuinka hyvä tahansa.
     
  12. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aktiiviiseen siivoamiseen sopii Electrolux Ergorapido.
    Ostettiin tuollainen Li-ion akulla oleva malli pari kuukautta sitten ja normaalia imuria on käytetty ehkä kerran sen jälkeen. Huippu laite, kaksion imuroi todella vikkelään ja yllättävän puhdastakin tulee. Nyt jos vielä löytäisi sopuhintaisen höyryimurin, niin siivoaminenhan alkaisi olla jo suorastaan hauskaa.

    Stockalla näytti muuten olevan tuo electrolux fiksummalla värityksellä alennuksessa, eli juuri tuo linkin ruskea. Aiemmin noita li-ion malleja oli ainoastaan oransseina.
     
  13. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Oletko testannut auton imurointiin? Saattaisi kiinnostaa, kun ei ole kuin 2 imuria taloudessa, tai 3:s on tuollainen 50€:n hihnasta kannettava/raahattava ja epäkäytännöllinen, jota olen käyttänyt auton imurointiin.
     
  14. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole, auto on myyty ja alan kannattamaan ruuhkamaksuja. :)
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Meikäläisellä oli tuommoinen Ergorapido useamman vuoden ja en kyllä tykännyt yhtään. Pieneen asuntoon tuo ehkä voisi mennä, mutta auton imuroisin ihan oikealla imurilla.
     
  16. Pumas

    Pumas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2008
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa laitettua Dyson DC32 Animal tilaukseen. Hinta oli 100 € halvempi Amazonissa kuin Prisman tarjous.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itsekin tilasin Amazonista SSD-toimituksella imurin, joka kuitenkaan ei ole vielä saapunut. Kaupunkikämpän koon takia tärkeäksi kriteeriksi nousi imurin pieni koko, joten päätin valita pystymallisen ns. upright -imurin. Toki Dysonilla on esimerkiksi A4-arkin kokoinen DC26, mutta nykyisessäkin imurissa kieltämättä letku on aina tiellä -- tätä ongelmaa ei upright -mallissa ole. Malliksi valitsin Vax-merkin U90-MA-R -imurin, joka on Amazonissa sekä supertarjouksessa (Suomeen tilattuna n. 102 puntaa) että eniten myyty imuri. Kyseessä on pussiton imuri, joka lainaa paljon Dysonin teknologiasta (käsittääkseni Dyson on jopa haastanut Vax:n oikeuteenkin yhdessä vaiheessa). Dysonin omat pystymalliset imurit ovat nekin suosittuja, mutta hinta on vähintään tuplasti Vaxiin verrattuna ja moni Dysonin Ball-malleja testannut oli sitä mieltä, että Vax ajaa vähintään saman asian. Arvostelut paljastivat muuten etenkin Dysonin DC25-mallista sen, että niissä on taipumusta naarmuttaa puulattiaa. Suomesta löytyy toki myös pystymallisia imureita, mutta enimmäkseen paljon tehottomampia, akkukäyttöisiä malleja.

    Amazonilla on hieman toimitusvaikeuksia tilaamani imurin kanssa, joten kokemuksia ei toistaiseksi ole. Imurin mukana tulee sekä turbosuulake lattialle (matolle) ja miniturbosuulake huonekaluille (kätevä etenkin lemmikkikodissa), joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon näkymätöntä likaa ja pölyä ne keräävät. Monihan on näissä malleissa niin Dysonilta kuin Vaxiltakin ihmetellyt, kuinka vanhalla imurilla vastaimuroiduista matoista yms. voi irrota vielä niin paljon likaa uudella pölynimurilla.
     
  18. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jos tilasitte Brittiamazonista niin tulevatko nuo imurit sitten millaisella verkkopistokkeella?
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Brittipistokkeilla tulevat, mutta laitteen virtajohdon saa säännösten mukaan vaihtaa itse kuka tahansa. Vaihdettavia johdon päitä löytyy kaikista honkkareista ja rautakaupoista, eikä vaihtaminen ole kummoinen homma.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin ja adaptereitakin voi käyttää, mikäli ei luota omiin kykyihinsä pistokepään vaihdossa. Allekirjoittaneella on käytössä useampi UK-Amazonista ostettu sähkölaite, eikä niiden käyttö adapterin kanssa ole vaiva eikä mikään. Itse adapterit olen kylmästi tilannut Ebaystä 1-3 euron kappalehinnalla.