Denon AVR-1912

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Axa, 04.07.2011.

  1. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos keksit Jamcastia paremman keinon Stremata Spotifyn sisältö Android puhelimesta tai PC:stä vahvistimelle, niin kerro ihmeessä meille muillekin. Itse en pidä yhtään hankalana, enkä edes vielä omista DLNA -vahvistinta.
     
  2. MetalJone

    MetalJone Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mainitsin jo :)
     
  3. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Haluaisin käyttää Audesseyn dynamic volumea ja päästä käsiksi manuaaliseen taajuuskorjaimeen samaan aikaan, mutta tämä ei tunnu jostain syystä onnistuvan. Vanhalla onkyolla pystyin säätämään bassoa ja trembleä kun dynamic volume oli käytössä. Nyt siis tone valikko menee harmaaksi kun dynamic volumen laittaa päälle.
    Myyjä sanoi "Voisin arvioida että joku säädöistä on väärin" ja maahantuojalta ei vielä ole saanut vastausta asiaan(voi olla että en osannut selittää ongelmaa tarpeeksi selvästi tms.)
    Onkos teillä muilla apuja tai tietoja tähän juttuun?

    Edit: Korjattu tarkalleen mitä myyjä sanoi. Myös maahantuoja vastasi kuten seuraavassa viestissä mainitsin.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2012
  4. Weekke

    Weekke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos käyttää Denonissa automaattista huonekorjainta, niin silloin ei voi säätää basson ja diskantin tasoa erikseen.

    Edit: “Tone Control” can be set when “Dynamic EQ®” is
    set to “OFF”.

    Eli perus asetuksilla voi säätää, mutta Dynamic EQ päällä ei voi.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2012
  5. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kiitoksia. Tosiiaan toi dynamic EQ pitää ollä päällä, jotta dynamic volume toimii. Maahantuoja äsken varmisti asian myös.
     
  6. AnssE

    AnssE Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, nyt on 2.1 setti vihdoin kasassa.

    Millaisia asetuksia suosittelisitte tehtävän kun olen erittäin aloittelija näissä säädöissä ja kaikki perustermitkään välttämättä hallussa.

    Eli pääkajareina Amphionin Helium 3:t ja subbarina Chorus Vertigo XLS UcD.

    Mittasin tuolla vahvarin omalla mikillä, joka laittoi Helium 3:t 'Large':iksi. Kannattaako noiden olla Larget kerran subbarikin olemassa?

    Tuolla subbarin takana on myös niin monta säädintä, että en osaa sanoa mikä säädin vaikuttaa milläkin tavalla (Level Sub, Freq Sub, Freq Bass EQ, Level Bass EQ, Mode Crossover, Phase Sub) ja näin ollen mikä olisi lopulta paras asetus. Syvyyttä musiikissa saa olla ja kovimmat leffaefektit hieman tuntuakin mutta ylikorostunutta kumisevaa bassoakaan en halua.

    Toki säädöt ovat tilakohtaisia ja huoneresonanssit asiaan vaikuttavat mutta jos yritettäisiin antaa karkea ja mahdollisimman objektiivinen ratkaisu ottamatta huone-eroja huomioon. Täytyisi saada jonkinlaista tarttumapintaa mistä lähteä liikkeelle :)
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Automaatti/mikrofonikalibrointi on turhan optimistinen kaiuttimieni suorituskyven suhteen. Piskuiset Q-Acoustic 2020 kaiuttimet tämä asettaa suuriksi ja subwooferin jakotaajuuden 40hertsiin. Mielelläni nostaisin jakoa vaikkapa puoli oktaavia, siis jonnekin 60hz tuntumaan.
    Voiko pelkän jakotaajuuden muuttaa, jättäen samalla muut asetukset automaattiasentoon (kun muut säädöt ovat tarpeeksi oikein ja toimivat) ja mistä muutos tehdään? Meneekö subin etäisyyssäätö samalla piloille? Subin vaiheen tuo osasi laittaa kohdalleen tuolla automaattisella etäisyyssäädöllä (vaikka näyttääkin hassusti 3x liian pitkää lukemaa) (subista jakosuodin- sekä vaihesäädöt ohitettuna).

    Toimihan tuo toki noinkin aika kivasti, kun subille tulee tuo lfe raita aivan normaalisti. Sieltähän kuuluu ronsun askeleet ja ukkosen jyrinät aivan mallikkaasti, mutta musiikilla ei lfe ääntele vaikka olisi millainen sinfoniaspektaakkeli kyseessä. Esim PotC tunnarit jäävät nyt ohkaisen kuuloisiksi kokonaan ilman subin avustusta.
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tiedän. Sitä lähinnä yritin tiedustella, että voiko tuollaisen vaihdoksen tehdä manuaalisesti, kun automaatti oli päätynyt toiseen tulokseen? Antaako tuo laisinkaan tehdä manuaalisia korjauksia automaattikorjauksen tuloksiin? Tai menetetäänkö manuaalisella large/small muutoksella ja jakotaajuuden nostolla muut oikein olevat automaattisäädöt, siis kanavien taso, eq, kaiuttimien etäisyys sekä subwooferin etäisyys?

    Toki nuo automaatin mittaamat etäisyydet ja tasot voisi kirjailla paperille ylös ja tehdä sitten säädöt manuaalisesti niiden perusteella, nostaen kuitenkin jakotaajuutta.
    Erityisesti subin vaihe mietityttää, sen kohdilleen saamiseksi ei ole minulla muita välineitä kuin automaattisäätö. Jos jakotaajuutta nostetaan 40 hz -> 60-80 hz, niin luulisi että subwooferin "etäisyys" eli vaihe muuttuisi samalla. Ko. säätöhän tehdään nimenomaan jakotaajuuden kohdalle.
     
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo linkki oli yleinen infopläjäys + AnssE tuota erikseen kysyi. Se on täysin laitekohtaista, mitä voi tehdä ja mitä ei, päälle vielä bugit ja valmistajakohtaiset omituisuudet ja "ominaisuudet". Yleisesti ottaen on varsin normaalia, että joutuu käsin muuttamaan vaikkapa kaiuttimet pieniksi. Tässä itsestäänselvänä oletuksena tietenkin se, että on jo olemassa subbari, joka toistaa bassoja selvästi alemmaksi. Ja muutoinkin paremmin, kuin pääkaiuttimet.
    Tuskinpa jakotaajuuden muuttaminen koskaan huonontaa ääntä, mikäli sen laittaa järkevämpään lukemaan, jossa bassokartio ei enää lepata holtittomasti. Ja tuskin 20 Hz matkalla on dramaattista eroa subbarin toistossa (viiveen/vaiheen osalta), kun ei kerran ole alabassoista kyse. Tai jos on, niin eipä se kyllä kaksinen subbari varmaankaan ole. Luota omiin korviisi, äläkä ole koneen orja. :)

    Em. linkin takaa löytyy myös wanha, mutta silti käyttökelpoinen yleisohje monikanavasetin säätöön. Subin vaihetta voit säätää mahdollisesta vaihe-säädöstä (Phase), jollainen on subissa ja/tai vahvistimessa. Jälkimmäisessä usein vain 180 astetta ja 0 eli 360 astetta, tai sitten ei lainkaan. Myös etäisyydensäätö vaikuttaa tähän. Siis sekä subbarin fyysinen siirtäminen, että myöskin etäisyysasetuksen (= viiveen) asettaminen AV-vahvistimen valikoista.
    Ideahan on saada subbari soimaan samanaikaisesti pääkaiuttimien kanssa. Jos jakotaajuus on esim. se yleinen 80 Hz, niin silloin voi soittaa ~80 Hz testisignaalia tai jotain muuta jakotaajuuden tienoilla bassoa sisältävää ääntä/musiikkia. Ja säätää vaihesäätöä/viivettä/etäisyyttä niin, että basso kuuluu koviten. Eli subbari on tällöin jotakuinkin samassa vaiheessa ko. taajuuksilla. Täysin vastakkaisvaiheiset signaalit kumoaisivat toisensa, jolloin ei kuuluisi mitään.


    Jos asia vaivaa ja haluaa hieman hifistellä, niin voi vaikkapa Genelecin kotisivuilta tai muualta netistä imuttaa testiäänen, jossa on esim. 200...20 Hz tasainen liuku. Vaimeneeko se tasainen ääni jakotaajuuden tienoilla, palatakseen taas normaalille tasolleen? Tässä testissä mahdolliset/todennäköiset huonemoodit l. seisovat aallot toki saattavat kuulua erittäin kapea-alaisina korostumina ja vaimentumina. Pistetaajuuksilla voi vielä tarkemmin tutkia asiaa. Jos epäilys edelleen kalvaa mieltä, voi vaikkapa tutustua ilmaiseen REW-ohjelmaan jne.
    Ja pelkän subbarin equtukseen helpoin konsti on täysautomaatinen Anti-Mode. Toinen, kauemmin käytetty tapa on BFD, joka yhdessä REW:n kanssa on puoliautomaattinen (MIDI-liitännän kanssa jopa automaattinenkin). Pelkkä BFD + dB-mittari toimii myös, mutta on hidasta ja työlästä hommaa. Varsinkin TrueRTA taitaa alkaa jo olemaan katoavaa kansanperinnettä? Tuossa siis ihan vain muutamia puukmarkkejani.

    AV-vahvistimien automatiikoita hiljattain pohdiskelinkin yleisellä tasolla (Audyssey, YPAO, MCACC). Eli ne ovat kyllä vuosi vuodelta selvästi parantuneet, mutta ovat silti edelleen kaukana täydellisestä, varsinkin kun niiden ekvalisoinnista puhutaan. Siis ainakin vaativan hifistien näkövinkkelistä. Myös tuo SMALL/LARGE- ongelma tuntuu yleiseltä. Eli hieman kalliimmatkaan AV-vahvistimet eivät edelleenkään pärjää älyssä ihmiselle. Usein fiksuinta on siltikin ajaa aluksi automatiikka ja sitten korjata huomaamansa virheet. Ja jos ei niitä huomaa tai ei ymmärrä/tiedä mistä on kyse, niin saattaa olla parasta, ettei säädä itse mitään.


    Jos kuitenkin on intoa ja energiaa, niin voihan aina koettaa ihan omilla korvilla kuunnella, että paraneeko ääni, vai huononeeko ääni, kun säätää jotakin. Samalla voi kaivaa netistä ja muualtakin lisätietoa. Lopputulokseen vaikuttavia tekijöitä on käytännössä aina paljon (laitteet, niiden bugit ja/tai suunnitteluvirheet, akustiikka, psykoakustiikka, tottumukset, käytetyt äänenpaineet, oman kuuloaistin kunto...). Joten joissain tapauksissa joku "väärä" asetus onkin kenties parempi, em. tekijöiden summasta johtuen.
    Joskus jopa "täysin mahdottomat" asetukset siis käytännössä vaikuttavat parantavan äänenlaatua. Esim. omassa Onkyossani ihmettelin vaisua bassotoistoa kuulokkeilla kuunnellessa. Vasta subbarin ostettuani tuo ongelma ratkesi. Eli kuulokeliitäntään tulee täydet bassot vasta kun subbari on asetettu valikoissa aktiiviseksi. Vastaavia "mahdottomia" tilanteita lienee monissa muissakin laitteissa.

    Jos ei huomaa mitään eroa, niin sitten kannattanee jättää asetukset automatiikan asettamaan arvoon. Varsinkin tuoreemmista vahvistimista puhuttaessa.
    Poikkeuksena ainakin tuo em. SMALL/LARGE -asetus niissä tapauksissa, kun kaiuttimet eivät ole puhelinkopin kokoisia, tai edes lähellekään. Joskin tarpeeksi hillityillä tasoilla kuunneltaessa tuon asetuksen ongelma on korkeintaan äänenlaadullinen. Vasta em. rajaa suuremmilla äänenvoimakkuuksillatuo "SMALL" on usein se käytännössä ainoa mahdollinen asetus, jotta piskuisen bassokartion riekaleet eivät lentäisi heti ensimmäisen dinosauruksen kohdalla pitkin huonetta. :D
     
  11. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon subin etäisyyssäätöön automagiikalla.. suora lainaus Denon 2311:n ohjekirjasta: "Subwooferin etäisyydeksi saattaa tulla todellista suurempi etäisyys johtuen lisätystä viiveestä."
    Ja vielä tähän small/large -hommaan sen verran että edellinen 1610 tarjosi wharfedalen 10.CS keskikaiuttimelle myöskin large-asetusta (nyt en pysty muistamaan enää menikö takakaiuttimet smallina kuitenkin), mutta tämä 2311 ymmärtää laittaa kaiken smalliksi paitsi pääkaiuttimet (nekin toki muutin smalliksi kun on pätevä subi käytössä). Hieman kumma ilmiö, 2311:n ja 1610:n tekniikka automaattimittauksen osalta pitäisi olla aivan sama? Ja tosiaan kaikki muu säilyi ennallaan vahvistimen vaihdon jälkeen, kaiuttimien sijoitukset jne. Vain vahvistin vaihtui tv-tasossa.

    Hieman offtopicia tämäkin kun ei varsinaisesti topicin malleista ole kyse, mutta kohtuu läheltä sitä molemmin puolin sivutaan kuitenkin :)
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Onhan tuo ihan ymmärrettävää että kompromisseja tulee, kun valmistuskustannuksista pitää säästää ja säästää. Systeemien heikoin lenkki on varmaankin se kolmen pennin muovinen koliseva mikrofoni. Laskentatehoa sinänsä jo noissa on, mutta kelvottoman mikin kanssa ei siitä paljon apua ole. Erillinen hinnat alkaen mittamikki esivahvistimineen maksaa lähes saman kuin kokonainen hinnat alkaen yamaha av-vahvistin automaattisella mikkikalibroinnilla.

    Genelecin GLM-mikeissä tuleekin sitten jokaiselle mikrofoniyksilölle sarjanumeron perusteella tehtaalla optimoidut korjaustiedostot mikkien yksilökohtaisten erojen kompensoimiseksi, noin vertailun vuoksi. Hintaakin sitten paketilla softineen on se 600 euroa, kun ei ole tehty liikaa kompromissejä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2012
  13. JuffeX

    JuffeX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näköjään uusi firmis tullut tähän vaan ei ala sitten millään päivittämään. Aina vain tulee ilmoitus päivityksestä -> Authenticating -> uusi ilmoitus -> Authenticating jne jne. :(

    EDIT: Noh alkoihan se lataamaan päivitystä neljännen yrityksen jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2012
  14. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja changelog olisi tässä (päivämäärät väärät, mutta nuo ylemmät ovat mielestäni kyllä uusia juttuja ja vain ne pari alinta kesältä):

    changelog of AVR1912
    14.07.2011
    Ver01100034

    The firmware update is impossible via DPMS. And the error message of "Connection Fail 25" is displayed.
    Incorrect network behavior reported by Control4 programmer.
    When iPod is replaced, the product has the possibility of not outputting the video of NET/USB. The screen becomes a display of the black.
    The video signal of 0-255 doesn't do Pass-through by connecting HDMI.
    "XT" doesn't light on the FL tube, after running Audyssey.
    HDMI-interoperability with HUMAX Set Top Box
    Coding in XML document with wrong Symbols.
    Improvement of download time in DPMS.
    Countermeasure of the Podcast play defect in Internet radio.
    Countermeasure of language code perception defect in Internet Radio. (Icy metadata with UTF8).
    Changed the default Internet radio station of PRESET CHANNEL3 from "1.fm Classical Musik" to "98.1 Klassik Radio FM".


    14.07.2011
    Ver01100031

    The problem of MFi (Made For iPod/iPhone) test has been improved. Requesting related to MFi was not filled.
    An unnecessary display might occur temporarily in the FL tube at the time of the "Power OFF" and "AC/OFF".
     
  15. AnssE

    AnssE Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksköhän en saa subbarista kuulumaan pihaustakaan.

    Vahvarissa säädöt:
    Speakers: Large
    Subwoofer mode: LFE + Main
    LPF for LFE 80Hz
    Crossover: 80Hz

    Subin säädöt:
    Level: nuppi puolessa välissä
    Crossover: On
    Freq: nuppi silmämääräisesti 80Hz

    Millään musalla (Airplayn kautta streamatessa Spotifysta tai Youtubesta) ei tule pihaustakaan subbarista.

    Ehdotuksia mikä vikana?
     
  16. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Onko subivalinta yes
    Kokeile Small-asetusta
     
  17. AnssE

    AnssE Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subivalinta Speaker Config. alla Yes

    Frontit vaihdettu Smalleiksi (silti pääkaiuttimista kuuluu bassoa reilusti)

    Subbari ei reagoi millään tavalla ja musiikkimaku minulla on varmasti matalia taajuuksia tuottavaa.

    EDIT: Koitin Test Tonella subbaria niin kyllä sieltä potkua riittää niin että ikkunat jyrisee mutta musiikilla ei mitään tapahdu.

    Koitin Subwoofer modeksi sekä LFE, että LFE + Main samalla kun Frontit ovat Small
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2012
  18. JuffeX

    JuffeX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säädät väärästä paikasta.

    System setup -> Audio Setup -> 2chDirect/Stereo -valikosta säädetään nimensä mukaisesti Stereo/Direct/Pure Direct tilan asetukset erikseen.

    Eli sieltä etukaiuttimien perusteella small tai large asetus. Subi LFE+Main ja jakotaajuus esim 60Hz.

    Eli jos etuset on large ja subi LFE+Main ja crossover 60Hz niin etukaiuttimet toistavat kaiken ja subi 60Hz alaspäin. Jos etuset on small niin ne toistavat jakotaajuuteen asti ja subi sen alapuolen.
     
  19. AnssE

    AnssE Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    MAHTAVAA! Subbari heräsi henkiin! :D Kiitos!

    Tosiaan siellä asetuksissa oli Frontit Largeina ja Subwoofer No, joten ilmankos ei säätelyt auttaneet. Mitähän virkaa tuolla Speaker setupilla sitten on..
     
  20. JuffeX

    JuffeX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monikanavalle sieltä.

    Eli juurikin se ominaisuus mitä vanhassa Onkyo TX-SR606:ssa eniten kaipasin. Että monikanava ja stereo käyttöön saisi erikseen määriteltyä asetukset.