Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

  1. kaikas

    kaikas Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan ratkaissut tuohon sammumisongelmaan. Boksi boottailee vartin välein omiaan ja eikä näyttänyt olevan päivityksellä 1.7 -> 1.9 mitään vaikutusta. Samalla kun boottaa, katkaisee myös läpi kulkevan signaalin ja näin ollen vaikkei katsoisi boksin kautta katselu kjeskeytyy kunnes laittaa virran taas boksiin...
     
  2. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Todennäköisesti sinulla on laitevika. Esimerkiksi oma laitteeni ei ole millään softaversiolla boottaillut itsekseen kertaakaan.

    Huolto kutsuu.
     
  3. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Valitsitko "tallenna aina"?

    Tällöin teit hakusanatallennuksen. Hakusanatallennus pysäytetään kyseisen hakusanan hakemiston kautta, niitä ei voi muokata EPG:stä.
     
  4. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt 1.9 versiolla ja muutaman viikon totuttleulla tämä laite alkaa tuntumaan antennitaloudessa ihan hyvältä. Nyt siinä ei ole enää varsinaisia vikoja. Kaapeleissa ei taida tilanne olla yhtä hyvä. Toimintojen suhteen olisi paljonkin toivottavaa. Nykyiset toiminnot ovat tapeilla viritetyn topparin jälkeen ovat kömpelöitä, mutta tosiaan tottumus ontoinen luonto, ja kaikkea sellaista mitä oli vanhassa ei enää osaa kaivata.

    Beta - tämäkin versio kait oli. Ehkä jotain voi vielä odottaa tulevaksi. Hakusana-ajastukseen toivoisi enemmän säätövaraa kanavien ja tallennusaikojen osalta. Ajastuslistaus olisi ehdoton ja jokin varoitus siitä jos ajastusjonossa on mahdottomia valintoja.
     
  5. huijattu

    huijattu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajastuslistaus löytyy PVR-napin alta ylimmäisenä,ainakin minulla. Tuo varoitus olisi ihan ehdoton,nyt boksi päättää itse mitä jättää tallentamatta.
    Päivitys ei ainakaan minulla auta "vanhojen tallennettujen" ohjelmien poistoon?!?Painoin "poista tallennus"nappia ainakin 10 kertaa,aina saat...a pomppii takaisin tallentamaan!Hakusanalla en ole tallennuksia tehnyt,vaan ihan EPG,stä tallenna komennolla. Tekee ohjelmaan punaisen pallon,jota ei saa millään helev...llä pois?Tuo tekee älyttömiä tallennuksia,jotka sitten estää haluttujen tallennusten teon.Sama kiusa ilmenee kun teen muokkauksen kautta esim viikoittaisen tallennuksen.Sitä ei saa poistettua,tai sitte oon tyhmempi kuin luulinkaan?Yhtä huonoa manuaalia en ole mistään muusta boksista löytänyt!
    Eipä ollut tätä ongelmaa Topparissa.Persaukinen ei edes pysty vaihtamaan boksia ihan tosta vaan...Pitikin perk...retkahtaa tähän!
     
  6. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Tuossa tulee mieleen että siellä on nyt joku hakusanatallennus joka osuu todella moneen ohjelmaan ja boksi tallentelee sen seurauksena vähän mitä sattuu? Kannattaa tarkistaa pvr-valikossa että siellä listan loppupäässä olevat avaimella merkityt kansioiden nimet ovat ok. Avaimella merkittyjen kansioiden nimet kertovat mitä olet laittanut hakusanoiksi. Siinä suhteessa hakusanat ovat vähän tyhmiä että jos hakusanalla tehdyn tallennuksen poistaa kun ohjelma on vielä kesken, se aloittaa sen tallentamisen uudestaan. Jos kyseisen tallennuksen pysäyttää niin silloin ei aloita uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2012
  7. Jugehuge

    Jugehuge Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saitko softan päivitettyä 1.9:iin?? Ainakin 1.6 ja 1.7 softat teki tuota EPG:stä laitetuissa tallennuksissa..
    Jos sulla on softa päivitetty ja vielä tekee tuota EPG roleemaa niin sanoisin, että HardResetin paikka vois olla poikaa..
     
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ainakaan itse saa ilman hakusanoja aikaan tilannetta, jolla tuo ei varoittaisi päällekkäisistä / mahdottomista ajatuksista. Jos pistän kolme tallennuksta EPG:n kautta (Ok - Tallenna), tulee neljännen päällekkäisen tallennuksen kohdalla ilmoitus päällekkäisyyksistä ja boksi antaa valita, mitä poistetaan tai jätetäänkö neljäs tallennus lisäämättä. Kuten MUX1 tuossa ylempänä sanoo, toiminto "Tallenna aina", joka on tuon "Tallenna"-valinnan alla, tarkoittaa hakusanatallennuksen lisäämistä ko. ohjelman nimelle ja tuolla nimenomaisella toiminnolla tosiaan voi luoda "mahdottomia" ajastustilanteitakin, koska periaatteessa boksi ei voi mitenkään tietää, miten tulevaisuudessa hakusanalla löytyvät tallenteet ajoittuvat. Toki laite voisi aina kulloinkin tiedossa olevista ohjelmatiedoista tarkistaa noita päällekkäisyyksiä hakusanojenkin osalta ja pyytää käyttäjää noita ratkomaan tai vähintäänkin tarjota ruudun, missä tiedossa olevia konflikteja voisi nähdä ja ratkoa.
     
  9. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hakusanojen kanssa tuo juuri tuleekin esiin. Jos napsii muutaman päivän etuajassa EPG:n kautta ohjelmia tallentumaan, niin pitäisi aina käydä käsin tarkistamassa josko samalla ajalla on ohjelmia joita on hakusana-ajastuiksella. En ole tarkastanut tarkkaa aikaa, mutta hakusana-ajastus taitaa poimia ohjelmat tulostuksiin mukaan aika lailla viime tinkaan.

    Muxeja on ilman lisäkorttejakin jo niin monta, että monesti jo se 3. ohjelma on liikaa; olenkin jo luovuttanut YLEHD:n tallentamisen, se kun vie koko virittimen muassaan.

    Mutta täytyy kaivaa se ajastuslistaus. Tuo PVR-napin takainen on mennyt ohi silmien.
     
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin siis PVR-napista aukeaa vain tuo Menun tallennus-osio ylipäätään ja sen ylin valinta on "ajastukset", jossa nuo ovat listalla.
     
  11. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin se hakusanatallennus toimii. Se ei ole vastaavalla tavalla "determinimistinen", kun normaali ajastustallennus. Hakusanatallennukset ovat loistava väline, mutta niitä voi käyttää väärin.

    Kokeilin itse alkuaikoina tämän boxin kanssa tallennusta hakusanalla "elokuva" - ihan vaan mielenkiinnosta. Ei ollut hyvä idea. Hakusanatallennuksia ei lätkitä päälle mielivaltaisesti ja liian laajoilla hakusanoilla. Parhaimmillaan se on omien suosikkisarjojen tallennuksen, jolloin ei tarvitse muistella, että esitysaika vaihtui taas jonkin jääkiekkolähetyksen takia.

    Älä pistä boxin viaksi käyttötapoja.

    Mitä tulee siihen YLEHD:n tallentamiseen, niin (olettaen, että olet antenniverkossa) kannattaa tallentaa myös MTV3 ja Nelonen HD:na, niin kaikki kolme ovat samassa Muxissa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2012
  12. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaa, olen käyttänyt hakusana-ajastusta aika monta vuotta Topparissa, ja siinä loota osasi estää manuaalisen tallennuksen, jos hakusana-ajastukset olivat jo vallanneet siinä tulevaisuudessa tallennuskapasiteetin. Tämä laatikko ei sitä tee. Kyllä minä tämän ongelman laittaisin ohjlemiston kömpelyyden piikkiin koska paremminkin asia on hoidettavissa.

    Tuo pvr-painikkeen takainen ohjelmalistaushan näyttää vain ne tallennukset, jotka ovat käsin asetettuja. Se ei näytä edes jo aktivoituneita hakusana-ajastuksia.

    Joo, olen antenniverkossa, mutta hd:na katson vain ylen ohjelmia. Ei ole mitään aikomusta maksaa lisäkanavista.
     
  13. Jugehuge

    Jugehuge Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseä on ärsyttänyt, ettei boxin näytössä ole mitään indikaattiota kun nauhoitus on menossa. Ois kiva tietää onko boxi lähtenyt nauhoittamaan ajastettua nauhoitusta. Topparissa luki aina RECO kun oli nauhoitus menossa.
     
  14. MikeO

    MikeO Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma boxini on toiminut toistaiseksi hyvin, sillöin tällöin kuva saattaa vähän nykäistä, mutta tuo on niin satunnaista ettei pääse haittamaan. Kaikki hakusana-tallennukset on mielestäni toistaiseksi onnistunut, kiva kun ei tarvitse viikottaisia suosikkisarjoja erikseen muistaa. Valikot on hyvännäköiset ja toimivat tarpeeksi vikkelästi kuten myös kanavanvaihto. Ainoa miinus toistaiseksi taitaa olla kovalevyn kova ruksutus, pitänee jotkin pehmustetassut asentaa boxin alle ettei resonoisi niin pahasti puutasoa vasten. Alla oleva vahvistimen tila luo vielä hyvän kaikukopan äänelle, hiljaisella katsellessa alkaa nopeasti ärsyttämään. Ohjelmisto on uusin (1.9) ja käytetään kaapelissa.
     
  15. huijattu

    huijattu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain ladattua 1,9 päivityksen,mutta ongelmaa se ei poistanut.Mites tuo hard resetti...poistaako tallennetut ohjelmat?Laitan yleensä perjantaisin seuraavan viikon tallennettavat,koska työstäni johtuen en ole aina kotona niitä laittamassa päivittäin.Hoppuhallissa ois toppari,jossa voi usbilla siirtää ohjelmia ulkoiselle kiinnolle tai pc;hen. Alkoi kummasti kiinnostamaan...On WBOX2,ssakin usb-liittimiä,mutta DNA,n mukaan ne on VARALLA JOS TULEVAISUUDESSA NIILLE OIS KÄYTTÖÄ!Niinpä..varalla on ku paavin pallit ja nunnan nännit.
     
  16. huijattu

    huijattu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmh...eikö kukaan viitti hölömöä jeesata??En ole resettiä tehnyt,enkä halua ottaa riskiä,että tallennukset häippäsee.
    Liian paljon hyviä ohjlemia tallessa.
    Mikäs tarkotus on punasella pallolla,jonka sisällä kiertää valkea nuoli?Tulee joskus näkyviin,kun olen koittanut poistaa talletusta...Sais kyllä olla tarkempi toi manuaali.
    Ei kaikki oo nörttejä
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2012
  17. Jugehuge

    Jugehuge Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Resetistä en osaa sanoa poistaako tallennuksia kun en ole sitä koskaan joutunut käyttämään.

    Punainen pallo jossa kiertää nuoli = Toistuva tallennus
    Punainen pallo jossa avain = Hakusana tallennus
     
  18. Jugehuge

    Jugehuge Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toppari ei taido olla AntennaHD Ready toisin kuin WBOX HD2. Saadakseen AntennaHD Ready merkin boxi ei saa tallentaa salaamatta kamaa ulkoiselle tallennusmedialle. Osahan täällä kirjoittaa, että laite tukisi nyt 1.9:llä usb kovoja yms. Itse en ole joutanut kokeilemaan moista.
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei AntennaReady tuota estä, mm. Antenna Ready-hyväksytty Humax antaa siirtää tallenteet USB-levylle ja sitä kautta koneelle. HD-tallenteet tosin ovat salattuja, eikä niitä saa koneella katsottua, mutta muuten rajoituksia ei ole.
     
  20. Jugehuge

    Jugehuge Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitinkin tuossa, että ei saa "salaamatta" tallentaa ulkoiselle medialle. Unohtui tarkennus tuosta, että puhe oli HD materiaalista. Mutta juu. Kummaa toimintaahan tuo DNA:lta on, että hyvällä raudalla varustettu boxi on niin rampautettu toiminnallisuuden osalta.