Kuinka monta elokuvaa vuodessa?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Vole, 31.12.2011.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olen tässä jo parin vuoden aikana kirjannut ylös kokonaan nähdyt elokuvat, joita olen nähnyt vuoden aikana. Tavoitteenani on ollut nähdä yli sata elokuvaa vuosittain, tai no tänä vuonna oli 110, josta kyllä jäin hieman. Itselläni on vielä sellainen sääntö, että elokuvien tulee olla ennennäkemättömiä, koska ei olisi mitään mieltä katsoa omistamiaan elokuvia vuoden ympäri jatkuvasti. Onko kenelläkään muulla plazalaisella vastaavaa tapaa tai kiinnostusta, vaikka raportoida välillä edistymistään ensi vuonna?
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Melkein joka päivä tulee leffa katsottua. Joka toinen leffa on uusi ja joka toinen ennen nähty. Tuosta voisi vetäistä johtopäätöksen, että noin 150 uutta leffaa tulee vuodessa nähtyä.
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on hyvä aihe. Vastaavaa ajatusta ollut. Nyt uuden vuoden tultua voisikin alkaa tarkkailla, tosin elokuvan katselu ei sinänsä oikein saa olla mikään määrämittainen laji vaan keskittynyt ainutkertainen juttu.

    Raaka veikkaus voisi olla... että ehkä keskimäärin kerran viikossa tulisi uusi leffa katseltua. Aika vähän eli jotain 50 vuodessa. Tämä lähes häpeällinen luku voi heittää. Tv:stä sivusilmällä osittain näkee kyllä enemmänkin.
     
  4. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä aihe! Parin vuoden ajan olen ihan uteliaisuuttani merkannut IMDB:hen vuoden aikanani katsomani elokuvat ylös (merkkaan mukaan myös uusintakatselut). Ihan jännä joskus vilkaista taaksepäin, että mitäs sitä tulikaan katseltua. Listat näyttävät seuraavilta:

    Seen in 2010 (122 Titles)
    Seen in 2011 (84 Titles)
    Seen in 2012 (1 Titles)

    Kovasti yritin saada 100 rikki myös 2011, mutta loppuvuonna taisi pyöriä tv-sarjat vähän liikaa :(.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2012
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Sen olenkin huomannut, että välillä tulee ahmittua elokuvia ihan liikaa eikä tule annettua niille tarpeeksi aikaa mielessä pyörittelyä varten (ellei sitten ole huonoja elokuvia, joiden muistikuvista haluaa vain päästä eroon). Varsinkin joulukuussa yritin vielä kiriä, että saisin tuon oman tavoitteeni kiinni ja katsoin kuukauden aikana 19 elokuvaa... Se oli jo vähän suuruudenhulluutta, mutta toisaalta elokuvien katselu maittoi hyvin, kun oli aikaakin.

    Yli sadan leffan näkeminen ei sinänsä ole vaikeata ja aikaakin voisi löytyä tasaisemmin, mutta teoksia pitäisi katsella 2-4 per viikko eikä niin että tulee kuukausia jolloin näkee vain kaksi ja sitten viikkoja, jolloin katsoo uuden leffan joka päivä. Tämä oma projekti ei vain aina sovi muun maailman tapahtumien ja aikataulujen kanssa yhteen.
     
  6. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffapäiväkirjaa olen pitänyt useiden vuosien ajan. Muutaman vuonna jäänyt tosin kesken. 2011 vuodelle suunnittelin simppelin exel-taulukkopäiväkirjan, joka sitten kirjaa kuukausi, ja vuosi yhteenvedot mukavasti. Samaa pohjaa on tarkoitus käyttää nyt 2012.

    2011 vuoden yhteenveto:
    Elokuvia katsottu: 243
    Uusia elokuvia: 180
    Ennestään nähtyjä elokuvia: 63

    Teräväpiirtona tuli katsottua 90 elokuvaa, teatterissa kävin 7 kertaa, ja TV:Stä katsoin yhden elokuvan. Suurin osa elokuvista oli DVD julkaisuja.

    Arvosteltujen elokuvien keskiarvo: 5,7
    Arvosana asteikko 1-10

    Kiirettä on lähes aina, se tavallaan kuuluu päivärytmiini, mutta elokuville järkkään aina aikaa. Hyvä tapa rentoutua ja siirtää ajatukset arjesta pois.
    TV:stä en katso muuta kuin uutiset + live-esityksiä, mieluummin käytän katseluajan elokuvan parissa :). Sarjoja en myöskään seuraa kovinkaan usein, ja jos seuraan, niin katson ne aina ostetussa formaatissa. Usein tulee myös vietettyä elokuva iltaa, jolloin tulee katsottua enemmän kuin yksi elokuva perätysten.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2012
  7. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    No joskus vuosia sitten oli kyllä harkinnassa jonkinlaisen elokuvapäiväkirjan pitäminen, mutta eipä toteutunut kuitenkaan. Tai jos nyt oikein muistan ja historian siipien havinaa kuunnellaan, niin penikkana ruutuvihkoon lyijykynällä listailin näkemiäni elokuvia ja tähdet siihen perään, vaan ei kovin pitkäikäinen projekti tainnut olla se.

    Nykyään sitä jo ennakkoon harjoittaa sen verran karsintaa, ettei enää kaikenmaailman "voishan toi olla ihan viihdyttävä" -hömppiä tule katsottua. Joskus kaveripiirissäkin ihmetellään, kun en ole katsonut jotain karibian piraattien ja sawien jatko-osia taikka mitälie nykykomedioita tai toimintarymistelyitä. Ei ne kiinnosta, niin en katso. Jotain sellaista logiikkaa käytän, ettei kaikkiin itsestään selviin elokuviin viitsi tuntejaan uhrata - jos jo lähtökohdan perusteella tietää kuinka peruskauraa ja varman päälle vedettyä "viihdettä" elokuva on, niin ei jaksa. Jos takana on jo useita vuosia kestänyt elokuvaharrastus, niin kyllä silloin uuden katsotun elokuvan täytyy tarjota jo jotain uutta, tuoretta näkökulmaa ja asiaa jotta se on katsomisen arvoinen.

    Viimeiset ~5 vuotta olen kahlannut tv-sarjoja läpi toisinaan lähes epäinhimillisellä tahdilla, joten elokuvien katsominen on jäänyt huomattavasti vähemmälle siitä mitä se joskus oli, kun kaikkeen paskaan tuli upotettua kätensä. Eikä tosiaan mitään minimirajaa viitsi asettaa vuosittaiselle kertymälle, koska sitten katselu on pelkkää suorittamista ja urheilua. Nykyisellään katson ehkä sen 1-2 elokuvaa viikossa, tuleeko tuosta nyt sitten se about 100 elokuvaa vuodessa maksimissaan, suurin piirtein. Oli miten oli, tv-sarjat vievät aikaa ja tarjoavat vastinetta tällä hetkellä enemmän. Kahlattujen tv-sarjajaksojen/tuotantokausien määrää ei uskalla edes laskea.

    Mutta, nyt kun vuosi vaihtui sopivasti niin voisi ottaa heti näin vuoden alusta lähtien jonkinlaisen tilanteen seurannan työn alle. Vaarana on vain se, että jos tietoisesti pitää listaa näkemistään elokuvista niin siitä saattaa alitajuntaisestikin tulla kilpailuhenkinen rupeama, tyyliin pakko saada lisää katsottuja elokuvia tähän listaan ja pakkopullaksi saattaa mennä. Vaan koitetaanpa silti. Tästä lähtee. Palataan vuoden päästä asialle jos luoja suo, ja punnitaan lopputulos.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2012
  8. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä te ihmiset teette kaiken tuon ajan noille elokuville?

    Itse yritän katsoa viikossa yhden elokuvan ja tämä tapahtuu normaalisti pe-su välillä. Tällöin tosin tuohon saa ihan rauhassa keskittyä ja yleensä tulee viritettyä leffasyötävää jne. Viikolla ei normaalisti ole mitään mahdollisuuksia avata tuollaista parin tunnin slottia elokuvaa varten. Sarjoja sen sijaan tulee katsottua n. 1 jakso / päivä.

    Vastauksena siis kysymykseen: n. 52 leffaa / vuosi
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kaksi tai kolme menee viikossa, useammin kolme, joten noin 150 vuodessa. Joukossa on varsin iso prosentti jo ennen nähtyjä.
     
  10. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tänä vuonna tuli ennätys katsottujen elokuvien määrässä (listaa olen pitänyt vuodesta 2003), 249 katsottua. En jaksa laskea, kuinka monta näistä olen nähnyt aiemmin mutta veikkaan n. 130. Paikallisia elokuvateattereita tuli kannatettua 13 kertaa, festareilla ja muissa yhteyksissä n. 20 leffaa lisää. Yleisin katsomispäivä lauantai (65 kpl), heikoin torstai (20 kpl).
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tänä vuonna tuli nähtyä 212 elokuvaa, hieman vähemmän kuin edeltäneinä vuosina siis. 26 noista oli elokuvateatteriesityksiä.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Hauska huomata, että tämmöinen ylöskirjoittaminen onkin aika yleistä. Ajattelin tänä vuonna ottaa tarkasteluun kuukausittaiset tilastot, jotta voi loppuvuonna pähkäille, milloin tuli nähtyä eniten ja miksi. Lisäksi aion alkaa kirjaamaan elokuvien ilmestymisvuoden ylös, jotta selviää minkä vuosiluvun tekeleitä tulee katsottua eniten.
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viitisenkymmentä leffaa tuli nähtyä menneenä vuotena, vähemmän kuin kertaakaan viiteen vuoteen, jopa armeijavuonna tuli enemmän itselle uusia elokuvia katsottua. Tuntuu että vuosi vuodelta tv-sarjojen osuus katseluajasta kasvaa huomattavasti suhteessa elokuviin. Samaa tahtia kuin sarjojen tuotannollinen taso nousee suhteessa elokuviin. Tällähetkellä ratio alkaa olemaan varmaan luokkaa 85%filmiviihteelle varatusta luppoajasta sarjoille ja 15% leffoille. Mutta mikäs siinä sarjoja katsellessa kun jenkeistä ja briteistä puskee niin laadukasta draamaa kovalla syötöllä. Voi sitten ainakin 30 vuoden päästä kitistä miten 2000-luvun alkupuolella sarjatkin oli parempia kun HBO, FX ja AMC suolsivat klassikkoja toisen perään.
     
  14. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Reilu 300 viime vuonna. Viikonloppuisin voi katsoa hyvin vaikka 4 leffaa putkeen jos on sellainen fiilis.

    Kun Vole puhui vuosiluvuista, niin laskin omani (monen vuoden ajalta, ei pelkästään 2011).

    2000-luku: 45%
    1990-1999: 22%
    1980-1989: 12%
    1920-1979: 21%

    Noista piirretty kuva on ihan mielenkiintoinen. 1980-luvulta tulee iso hyppy mutta sitä ennen 1920-1979 on kohtalaisen tasainen. 1-6% per vuosikymmen, jatkuvasti nousten.
    Tilastofriikkinä voisin joskus laskea elokuville antamani pisteet vuosikymmenittäin... :rolleyes: Ainakin PSPad Editor nimisellä ohjelmalla noiden järjestely on helppoa nimen, vuosiluvun, annettujen tähtien yms. perusteella.
     
  15. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tämähän olisi ihan mielenkiintoista nähdä, siis pisteet vuosikymmenittäin (miksei jopa vuosittain?). Tee ihmeessä jos kiinnostaa ja laita tännekin kun ehdit.
     
  16. Renny

    Renny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime vuonna tuli katsottua 92 ennen näkemätöntä elokuvaa. IMDbtä on tullut käytettyä tuon listan tekemiseen.

    Parin vuoden ajan on tullut vuoden lopussa listattua 5 parasta näkemääni elokuvaa. Listaan hyväksyn kaikki ennen näkemättömät elokuvat ilmestymisvuodesta piittaamatta. Tämä on pakko, koska ihan uusimmat leffat ei ole ollut pakkomielle moneen vuoteen, esim. 2011 tuli katsottua vain 5 samana vuonna julkaistua elokuvaa. Joka tapauksessa aloin loppukesästä huolestua kun siihen mennessä ei ollut iskenyt kunnolla kuin Black Swan ja plakkarissa oli jo yli 40 elokuvaa.

    Aloin tarkoituksella kahlata ennen näkemättömiä klassikoita. Yli 30-vuoden iän omaavana ajattelin olevani tarpeeksi kypsä katsomaan klassikon kuin klassikon ja pystyväni arvostamaan niitä välittämättä ajan hampaan jäljistä. Ikävä kyllä mikään valitsemistani klassikoista ei tuntunut mitenkään mullistavalta. Pahimpana pettymyksenä Arabian Lawrence, joka hienoista aavikkomaisemista huolimatta ei uponnut. Loppujen lopuksi sain listan koottua, mutta parista leffasta voin olla toista mieltä jo vuoden päästä.

    Täksi vuodeksi päätin ottaa mallia Mookidistä ja jättää kaikki "voishan toi olla ihan viihdyttävä" -hömpät väliin omasta tahdosta. Parisuhteessa kaikelta ei voi säästyä, joten Twilight-leffoja on ainakin luvassa :rolleyes: Määrällisesti toivoisin saavani leffamäärän laskettua 60 kappaleen tasolle, mutta samalla katsovani paljon enemmän omasta mielestäni oikeasti hyviä elokuvia.

    Ja tässä oma Top 5 2011:
    1. Black Swan
    2. Scott Pilgrim Vastaan Maailma
    3. Apinoiden Planeetan Synty
    4. Miehet Jotka Vihaavat Naisia (2009)
    5. Kohtalon Valvojat
     
  17. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Näistä tuloksista ei saa jänniä tekemälläkään koska erot on niin pieniä. 1930-luku on paras: 3,4 tähteä per elokuva. 1980-luku huonoin: 2,8. Joskus 10 vuoden päästä voisi tehdä yksittäisistä vuosista listan, kun on enemmän katsottuja.

    Analyysia tuloksista... 80-luku huonoimpana ei ole yllätys :D Silloin tehtiin paljon aivan järjettömiä elokuvia joita joskus katsoin. En enää, koska ne on ajanhukkaa. Vanhemmista elokuvista taas katson paljon klassikkoja, joten olisin odottanut keskiarvon olevan korkeampi. Suurin yllätys itselleni oli että 70-luvun keskiarvo oli vain 3,1... Olen aina ajatellut että 70-luvulla luvulla tehtiin parhaat leffat. Dirty Harryt, Taxi Driver, Deer Hunter, All the President's Men... No, ainakin useissa 70-luvun elokuvissa on tyyliä.
     
  18. Homeboy

    Homeboy The Collector Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketjun innoittamana aloitin nyt pitämään kirjaa notepadilla vuonna 2012 katsomistani elokuvista, joita en aiemmin ole nähnyt. Tämän hetken tilanne on 5 kpl.

    Arvio viime vuoden vastaavasta luvusta on noin 200 kpl.

    Jonkun verran luku kärsinee siitä, että kaikenlaisia tv-sarjoja tulee katsottua huomattavan paljon.
     
  19. pstj

    pstj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.12.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitipä itsekin virittää lista IMDB:n. Ensin meinasin listata sujuvasti kaikki katsomani leffat, mutta jos tämä tulee tavaksi, niin informatiivisempaa lienee merkata vain uudet. Uusintakatseluja kuitenkin tulee vuositasolla lukuisia muutamien "must see" ja kalsarikänni-elokuvien muodossa. Kuten monella muullakin, hämää tv-sarjojen runsas seuraaminen tilastoa, tosin voisihan niistäkin aktiivisesti seurattavat merkata listalle...
     
  20. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    En nyt vuosittaisia lukuja tiedä, mutta eräänä kesälomana (siis 1 kuukauden aikana) tuli katsottua noin 80 elokuvaa.

    Those were the days, jotenkin tuntuu ettei nykyään vaan ehdi samaa tahtia, ei edes lomilla.

    Noh, nyt on 11 päivän talviloma edessä (alkaa huomenna), nainen on poissa maasta ja ~200 katsomatonta Blu-raytä hyllyssä. Eiköhän tästäkin jonkinlainen lomasaldo taas pamahda.