The Village (M. Night Shyamalan, 2004)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Tero78, 25.08.2003.

  1. MasterChief

    MasterChief Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huonoja kaikki paitsi Signs.
    Se oli pelottava ja tunnelmallinen leffa.
    Esim
    Katolla oleva alien ja kun alienit tulevat talon sisälle, hui perkele!
    :eek:

    PS. Taidat olla fanipoika?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voi voi tuota M. Night Shyamalania. Mies taitaa haluta kipeästi olla seuraava Alfred Hitchkock. Ongelma on vain siinä, että vaikka M. Night osaakin tehdä hyvin psykologista kauhua, hänen elokuvansa ovat liian naiiveja ja pieniä ollakseen hyviä. M. Nightin tavaramerkki, Hitchkockmaisen esiintymisen omissa elokuvissaan lisäksi, on yllättävät ja jännittävät loppukäänteet. Ne ovatkin hänen elokuvissaan kohtalaisia, mutta kun koko elokuva ei toimi, niin edes yllättävät käänteet eivät voi pelastaa sitä.

    Miksi M. Nightin elokuvat eivät toimi? Kuten sanottu, ne ovat liian naiiveja. M. Nightin tapa tehdä psykologista kauhua on liian... psykologista. En nyt sano, että hänen pitäisi näyttää kaikki hirviöt ja veriteot valkokankaalla, mutta jokin tolkku sentään pitää olla. Esimerkiksi kun katsoin The Village -leffaa niin alkupuolisko oli suht. tylsää mutta jännitysmomentti oli paikallaan. Loppuratkaisu oli yllättävä ainakin minulle, mutta samalla minusta tuntui siltä, kun kesken seksuaalisen aktin "kiinnostus" lopahtaa (tiedätte mitä tarkoitan). Minusta tuntui siltä, kun tämä leffa olisi ensin nostanut minut lähelle taivasta ja sitten pudottanut minut maahan, mutaan. Minulle jäi todella huono fiilis tämän leffan jälkeen.

    Mielestäni M. Nightin paras leffa tähän mennessä on Unbreakable. Monet eivät pidä tästä leffasta, mutta mielestäni tämän leffan perusidea on mahtava, diggasin todella tästä tosi elämän supersankari -teemasta. Leffaa auttoi myös Bruce Willisin ja Sam Jacksonin suoritukset.

    Entä muut leffat? M. Nightin toiseksi paras leffa on The Sixth Sense. Se kertoi enemmän ihmissuhteista kuin M. Nightin muut leffat, ja olihan se ensimmäisiä kertoja, kun katsoja näkee M. Nightin loppukäänteen. Pidin tästä leffasta jonkin verran. Kolmanneksi paras on The Village. Vaikka edellä kerroin kuinka en pitänyt siitä, on se silti parempi kuin The Signs, joka mielestäni oli aika katastrofi leffaksi. The Signsin suurin ongelma oli totaalisen surkeasti tehdyt "Alienit". Lisäksi tämä leffa ei koskaan päästänyt katsojaa sisälleen, kaikki jäi aika kaksiulotteiseksi. The Signissa ei tainnut olla edes kunnon M. Nightin loppukäännettä.

    Mielestäni M. Night on ottanut nyt väärän linjan, ja näyttää sokeasti käyttävän samaa kaavaa joka elokuvaansa. Mielestäni hänen pitäisi kehittää elokuvantekemisprosessiaan, eikä keskittyä siihen, että kaikki hänen elokuvansa noudattavat samaa kaavaa. Hän osaa tehdä psykologista kauhua, mutta hänen ehkä täytyisi kuunnella muidenkin ideoita välillä sillä hänen elokuvillaan on taipumus olla todella kaksiulotteisia, naiiveja, antikliimaksisia ja suoraan sanottuna tylsiä.
     
  3. Grey

    Grey Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.06.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä sitten että olenko itse vain outo vai jakautuvatko mielipiteet näin kahtia kun puhutaan Nightin elokuvista, mutta kaikki nuo suurimmat jotka olen nähnyt, eli Unbreakable,Signs, Village ja Kuudes Aisti ovat olleet kaikki kuin minua varten tehtyjä :king: . Jokaisessa on ollut juuri oikea tunnelma, hyviä näyttelijäsuorituksia ja loistavaa musiikkia, joka auttaa aika paljonkin tuon tunnelman luomisessa.

    Kylän katsoin heti elokuvateatterissa ja ihastuin siihen oikein kovasti. Joaquin Phoenix ja etenkin Bryce Dallas Howard pistivät positiivisesti silmään. Adrien Brodyn roolisuoritus oli kanssa hieno.
    Ja heti piti mennä ilmestymispäivänä kauppaan ostamaan se DVD:ltä, niin paljon siitä pidin :love: .

    Ja kaikissa elokuvissa aina Alieneita jostain kummasta syystä pelänneenä voin sanoa että itse ainakin olin aivan paniikissa Signsin aikana elokuvateatterissa :D . En sitten tiedä mistä tuo johtuu että meinasin saada sydärin, mutta koko elokuva vetäisi minut täysin mukanaan.

    Shyamalanin elokuvista on vaikea päättää suosikkia, mutta kaikista pidän todella paljon.
     
  4. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse ainakin kuulun niihin, jotka pitävät tämän herran leffoista. Niistä saa aina jotain irti. Jossain on jokin sanoma, toisissa jännitystä ja kaikissa tähän mennessä loistava loppukäänne. Toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä. Makuasioista ei voi kiistellä ja on aivan turhaa mennä sanomaan toiselle, "hei nää leffat on ihan kuraa, et sä saa näistä tykätä", koska mitä se muuttaa? Suomi on vapaa maa (toistaiseksi) ja täällä saa vapaasti mielipiteensä esittää, ilman tapetuksi tulemisen pelkoa. Tai ainakin näin pitäisi olla.

    Loppuun vielä ranking:

    1. Kylä ja Signs 4.5/5
    3. Kuudes Aisti 4/5
    4. Unbreakble 3/5
     
  5. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katoin kyseisen leffan tälläviikolla.
    Minusta kaikki aikaisemmat ohjaajan elokuvat ovat ihan kauheita kakkataidepläjäyksiä missä ei ole ollut mitään annettavaa.
    Varsinkin jumala rakastaa ja jeesus pelastaa loppu sai minut vihaamaan ohjaajaa ikuisesti kun pilasi hyvin alkaneen Signs leffan lopussa totaalisesti.

    Mutta tämä oli ohjaajan leffoista paras ja parhaimman näköinen. Tosin vain tunnin. Kun ohjaajalle tuttu paljastus tapahtui puolessavälissä elokuvaa oli toinen tunti tuskaa.. Eli paska leffa tämäkin.
    Mut se sokea tyttö oli kaunis.

    1. Kylä 2/5
    2. Kuudes Aisti 1,5/5
    3. Unbreakble 1,5/5
    4. Signs 0/5
     
  6. byte

    byte Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    306
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulle ainakin uppoavat kaikki muut paitsi Unbreakable, joka vain sattuu olemaan koko perusajatukseltaan aika köykäisen tylsä.

    1. Kuudes Aisti 5/5
    2. Signs 3,5/5
    3. Kylä 3/5
    4. Unbreakable 2/5
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    M. Night Shyamalan on todella lahjakas kaveri, odotan hänestä Spielbergin manttelinperijää kun Hollywoodin satusedästä aika jättää. Kaikista näkemistäni leffoista olen kovasti pitänyt. On nautinto seurata leffaa jossa kamerankäyttö on erinomaista joka ikisessä kuvakulmassa. Yllättävät loppuratkaisut kruunaavat homman. Oikeastaan on mahdotonta keksiä mikä miehen leffoissa mättäisi. Oma ranking:

    1. Sixth Sense
    2. The Village
    3. Signs
    4. Unbreakable

    Jotkut eivät näistä innostu. Ei se haittaa. Meitä on moneen junaan ja junia on monia. Jokainen löytää omat suokikkinsa ja hyvä niin.
     
  8. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    1.Unbreakable 4/5
    2.The Village 3/5
    3.Sixth Sense 2/5
    4.Signs 1/5
    :rolleyes:
     
  9. LouSachs

    LouSachs Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2004
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori että pompsautan näinkin vanhan keskustelun pintaan ja vieläpä aika turhan viestin takia, mutta puolustaudun sillä että ainakin videovuokraamossa tämä oli vielä uutuuselokuvien puolella.

    Tosi hyvänä pidin, kun odotukset eivät olleet korkealla koska kaikki olivat haukkuneet paskaksi, enkä lähtenyt sillä asenteella että vihaan leffaa jo ennen katsomista. Oli jopa yllättävän yllättävä ja jännittäväkin vaikka niin olivat Shyamalanin kolme aikaismpaakin. Ymmärrän ihmisiä joiden sydän pamppaili teatterissa Signsin aikana.

    Erityisen hauskaa oli ajatella ja jäin miettimäänkin että oliko jätkä nähnyt
    Monty Python and the Holy Grailin
    ennen kun aloitti tätä kirjoittamaan. Sellaiselta tämä
    nykyaika-juonenkäänne lopussa (joka oli hyvä)
    vaikutti.

    Niin ja todetaan vielä että kyllä se M. Night ohjasi niitä elokuvia ennen Kuudetta aistiakin.
     
  10. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Heh, ei ollut mestariteos! Hauska mies :thumbsup:
    Elokuvan asetelma oli kiva ja tuntematon uhka oli ihan kiinnostava. Rauhallinen tempo ei yleensä haittaa, mutta tässä vain Brycen ja Joaquinin välinen tarina oli kuolettavan tylsää seurattavaa. Sitten kun kortit paljastettiin niin ei enää jaksanut kiinnostaa muu kuin että miten lopputekstit alkavat.
    Auttamattoman heikko kokonaisuus tämä Kylä tekele oli. 3 vuotta odottikin hyllyssä katsomista.
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei ole hyvä tämä M. Night Shyamalan. Periaatteessa mies osaa leffojentekemisen jalon taidon, mutta joku jeesuskompleksi pistää äijän häsläämään liian monessa roolissa. Keskittyis etsimään oikeasti hyviä kässäreitä ja ohjaamaan ne sitten iloksemme ja opiksemme. 2/5.
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaa tämän niminenkin leffa on Shmmyyaelnai8hghtilta tullut, lieneeköhän hyvä? Eiku

    Tämä ei jotenkin yllättänyt. :thumbsup:
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Samppa vois varmaan korjata tuon otsikon... :thumbsup:
     
  14. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä The Woodshan oli ihan hyvä elokuva. Väärinymmärretty ja markkinoitu rakkaustarina. Loppukäänne ei niinkään säväyttänyt vaikka yllätyksenä tulikin, mutta laadukasta draamaa ja pari todella intensiivistä kohtaustahan tässä on.

    4/5 sitä Shyamalanin parempaa tuotantoa.
     
  15. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jotenkin ei yllätä, että CI jälkiviisaasti kommentoimassa 7v. vanhaa viestiä ajalta, jolloin Shyamalanin alamäki ohjaajana ei vielä ollut alkanut..
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heikkoa. Mielestäni kyseisen ohjaajan alamäki alkoi jo Sixth Sensestä. Anyway kyllä ne samat heikkoudet löytyvät jo noista silloinkin listatuista leffoista. Jälkiviisasta oli toki se etten kyseistä viestiä ollut aiemmin huomannut. :thumbsup:
     
  17. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Minä olin helvetin pettynyt kun kävin katsomassa The Vill... The Woodsin teatterissa. En muista koskaan aiemmin olleeni niin masentunut jonkun elokuvan vuoksi, tuntui että tässä vedettiin lopun takia kaikki potentiaali hyvin tehokkaasti pöntöstä alas. Sitten kun myöhemmin katsoin elokuvan uudestaan parikin kertaa, siihen osasi suhtautua ihan eri tavalla ilman mitään ennakko-odotusten tuomaa painolastia. Tuohan on loppujenlopuksi hyvin kaunis ja tietyllä tapaa myös fiksu elokuva, joka nousee ihan eri tasolle kuin "hirviöelokuvat" yleensä. Rakkaustarinan lisäksi elokuva kertoo ihmisistä ja peloista ja pelot ovat tässä paljon muutakin ja jotain paljon syvempää kuin metsistä löytyvät olennot. Kun aikaa on kulunut, niin nyt tuo kiistelty lopputwisti (vai pitäisikö puhua kahdesta twististä oikeastaan) paljastaa juonen nyanssit ja käsitellyt teemat uudessa valossa ja raikkaalla tavalla, ollen jopa hyvin vertauskuvallinen ja kantaaottavakin. Onhan tää hyvä elokuva, 4/5 minultakin. Melkein jopa puolikas lisää.

    Niin ja se soundtrack... The Gravel Road :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2012
  18. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0

    Eikös Cleverillä todellakaan ollut aattona muuta puuhaa kuin hengata foorumilla vanhoja viestejä tonkimassa?

    Tämä ei jotenkin yllättänyt :rolleyes:
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vieläkin heikompaa, mikäs päivä se eilen olikaan? Toki tuli taas perinteinen ad hominemkin. :thumbsup: Puhumattakaan siitä että tuo vanha viesti näkyy tämän ketjun viimeisellä sivulla...
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tykkäsin tästä kovasti kun aikoinaan tuli tämä DVD:ltä pariin kertaan katseltua. Uutta katselukertaa pantataan tasan siihen asti, kun saavat BD-julkaisun ulos. Mikä perkele siinäkin oikein kestää. Haluais päästä jo fiilisteleen!

    Tämä on muuten muistaakseni Tuomas Holopaisen lempparileffa. Katselee tämän monta kertaa vuodessa.

    Edit:

    Löytyi tuommoinen oma arvostelu vuodelta 2005...

    Tuo LitW osoittautuikin sitten jo aikamoiseksi pettymykseksi.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2012