Kertokaa noobille Genelec ja vahvistin

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana oliverx, 31.12.2011.

  1. oliverx

    oliverx Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moros,

    Genelec 8020 kiinnostavat mutta en tajua tätä esivahvistinavaruustekniikkaa. Eli ilmeisesti mun onkyo (http://www.avland.co.uk/onkyo/txsr505/txsr505.htm) ei pelitä tähän hommaan? Vai pelittääkö?

    Hifistudiolla tuotesuosittelu on toi Pro-Ject esivahvistin ( http://www.hifistudio.fi/hifistudio/showProduct.do?id=9120007685459 )
    Saako tohon laatikkoon sitten kytkettyä telkkarit, pleikkarit ja tietokoneet? Mitäs surroundit jos semmoset joskus hankkii?

    EN tiedä, kannattaisko hankkia parit Amphionit vaan suoraan pöytään ja piuhat kiinni vanhaan vahvistimeen on tää helvetin hankala touhuu.
    XLR ja mono sinne ja tänne.
     
  2. Larkko

    Larkko Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäshän tuossa Onkyossa olevan pre out -liitännät, joten kyllä sitä voi nuiden Genelecien kanssa käyttää "esivahvistimena". Hommaat vain sellaiset signaalikaapelit, joissa toisessa päässä on RCA- ja toisessa XLR-liittimet. Ei se erillinen esivahvistin mikään pakkohankinta ole ja tuo Pro-Ject ei muutenkaan oikein sovellu kuvaamaasi käyttöön, joten jättäisin sen kauppaan.
     
  3. jani86

    jani86 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    302
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuossa ole ikävä kyllä mitään pre-outteja. Ettet vaan sekoittanut noita analogisia sisääntuloja pre-outteihin.

    DVD IN
    These jacks can be used to connect a DVD player
    with an analog multichannel audio output for SACD
    and DVD-Audio playback.

    Tuolta löytyy manuaali http://www.uk.onkyo.com/downloads/1/4/7/0/3/TX-SR505_En.pdf
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eihän siinä mitään avaruustekniikkaa ole. Katsot, että vahvistimessa on linjatasoiset lähdöt eli pre-outit. Nämä löytyvät useista edullisista AV-vahvistimista, jos et halua erillistä (ja hintavaa) esivahvistinta ostaa (esivahvistimessa on vain pre-outit, eli sellaiseen ei saa passiivikaiuttimia kiinni). Linkittämäsi Onkyo EI sisällä pre-outteja ainakaan kuvan tai ominaisuuslistan perusteella. En tiedä, mitä Larkko horisee. Lieneekö sekoittanut linjasisääntulot lähtöihin?

    Tarvitsemasi ominaisuudet täyttäviä vahvistimia on listattu plazalla vaikka kuinka monessa threadissa. Hae "genelec vahvistin" ja johan alkaa ropista. AV-vahvistimeen saat sitten kiinni "telkkarit, pleikkarit ja tietokoneet ja surroundit".

    XLR on liitintyyppi, joka on hieman erilainen siitä yleisestä RCA:sta (se puna/valko- tai puna/musta-johtopari, jolla olet ennenkin liittänyt cd-soittimesi vahvistimeen on stereo-RCA). XLR:n etuna on, että se on häiriösuojattu. Tämän saaminen käyttöön edellyttää kuitenkin, että myös vahvistimessa on XLR-lähdöt. Tämä on jo harvinaisempi ominaisuus.

    Ongelmaa ei kuitenkaan ole, koska voit käyttää huoletta monoRCA-XLR -kaapeleita eli sellaista, jonka toisessa päässä vahvistimelle on yksi (mono) RCA-liitin ja toisessa päässä Genelecille XLR-liitin. Toimiva ja mahdollista tehdä itsekin, jos ostaa kaapelia ja liittimet. Häiriösuojaus vain jää pois, mutta huomaa, että siinä perinteisessä kaiutinkaapelissa, minkä ruuvaat naparuuvien alle passiivikaiuttimeen, ei myöskään ole häiriösuojausta.

    Eli:
    - Genet
    - ominaisuuksiltaan ja liittimiltään sinulle riittävä AV-virva, jossa on pre-outit (RCA riittää),
    - RCA-XLR kaapelit.
     
  5. oliverx

    oliverx Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia pojat, näin vähän arvasinkin ettei toi onkyo enää pelitä tähän hommaan. Minäpä googlaan vähän lisää, jost teillä on heittää lonkasta joku 500 luokassa kohtalainen esivahvistin johon saisi telkkarit, pleikkarit ja tietsikan kiinni niin hauskaa olis. Jyvää uutta vuotta!
     
  6. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten sanottu, plazalta löytyy kyllä paljon juttua sopivista vahvistimista, mutta tässä kaksi ehdokasta: Yamaha RX-V667 ja Yamaha RX-V767. Näistä pitäisi löytyä genelecien kaipaamat pre-out liitännät ja muitakin laitteita saa liitettyä varsin mukavasti. Omakohtaista kokemusta näistä Yamahoista ei minulla ole.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2011
  7. ShadowB82

    ShadowB82 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2011
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    ite en kyll laittais mitään Yamaha ja Genelec:it yhteen.. ;) kyll sen verran laadukaas kaiutin vaati jo laadukkamaan vahvarin esim. Marantz tai HK ja siitä ylöspäin ;)
     
  8. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse en kyllä tulisi mutuilemaan aiheesta, josta ei selvästi ole kokemusta. Itselläni ei ole ollut mitään valittamista 665 / 1067 -Yamahoiden "laadukkuudesta", loistopelejä hintaansa nähden. Hyvin ovat ohjanneet Genelecejä väliltä 6010..8250.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Katsotko onko mulle postia, kun siellä pihalla pyörit?

    Se logohan sen laadun määrää. Perustele väitteesi, miksi Yamaha olisi KATEGORISESTI huono, tai rakentele vaikka lumiukko..
     
  10. ChiKung

    ChiKung Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkein kannattaa päättää aiotko käyttää stereona vai monikanavaisena. Stereosettiin kannattaa harkita esim. Matrix Mini-I:tä tai Emotiva XDA-1:stä, joissa molemmissa balansoitu lähtö. Itselläni stereokäytössä (8030 + 7050) tuo jälkimmäinen ja olen ollut tyytyväinen.

    Monikanavapuolella joutuu sitten harkitsemaan hieman pidempään balansoiduista lähdöistä saatavaa vastinetta rahalle.