Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) (Guy Ritchie / Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.07.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Robert Downey Jr. palaa maailman tunnetuimman salapoliisin Sherlock Holmesin rooliin Guy Richien ohjaamassa uudessa Sherlock Holmes-elokuvassa Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Lisäksi Jude Law nähdään jälleen Sherlockin tunnetun aisaparin Dr. Watsonin roolissa.

    Sherlock Holmes on aina ollut se älykkäin henkilö paikanpäällä - kunnes nyt.
    Kuvioihin astuu nerokas, mutta lain väärällä puolella kulkeva professori Moriarty (Jared Harris). Hän ei tyydy olemaan pelkästään älyllisesti samalla tasolla kuin Holmes, sillä hänestä löytyy lisäksi reipas annos pahuutta ja kun se yhdistetään vielä täydelliseen omantunnon puutteeseen niin tämä kombinaatio saattaakin viedä voiton arvostetusta salapoliisista.

    Kun Itävallan kruununprinssi löydetään kuolleena niin kaikki todistusaineisto viittaa itsemurhaan. Mutta Sherlock Holmes päättelee, että hänet on murhattu, ja että tämä murha on vain pieni osa paljon suurempaa palapeliä, jonka arkkitehtinä toimii professori Moriarty.

    Johtolangat vievät Holmesin salaiseen herrasmiesten klubiin, jossa hän ja hänen veljensä Mycroft Holmes (Stephen Fry) ovat viettämässä Dr. Watsonin viimeistä poikamiesiltaa. Siellä Holmes törmää Sim:iin (Noomi Rapace), ennustajaan, joka näkee enemmän kuin kertookaan. Sim on tietämättään osa prinssin murhaan liittyvää palapeliä ja se tekee hänestä murhaajan seuraavan kohteen. Täpärästi Holmes onnistuu pelastamaan hänet ja korvaukseksi tästä Sim lupautuu auttamaan Holmesia.

    Murhatutkimus vie Holmesin, Watsonin ja Simin läpi Englannin, Ranskan ja Saksan ja he päätyvät lopulta Sveitsiin. Mutta ovela Moriarty on aina yhden askeleen edellä...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa jouluna 2011(?) (USA:ssa 16.12.2011)
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2011
  2. varatuomari

    varatuomari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää on näitä että koko elokuva tuntuu olevan yllä. Ei kai tarvi mennä katsomaan kun suurin osa elokuvasta on sitten tuttua kauraa :OI Pitäisi kai olla lukematta näitä niin jäisi jotain sinne elokuvateatteriinki.
     
  3. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Juu, suht perusteellinen juonikuvaus. Olis toki voinut jättää lukematta, mutta myöhäistä parkua, kun maito on maassa.
     
  4. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    En tykännyt ensimmäisestä osasta enkä myöskään tykännyt tästä jatko-osan trailerista. RDjr lukeutuu Hollywoodin karismaattisimpiin velmuihin, mutta näistä leffoista saa lähinnä päänsäryn. Tuo uusi trailerikin! Ei ainuttakaan hyvää läppää eikä muutenkaan mitään mielenkiintoista!
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Mjahas... Jared Harris sitten Moriartyksi. Mad Menissä mies on kyllä vakuuttanut allekirjoittaneen, joten eiköhän se tuollainen yksi Moriartykin mene. Rooliin on taatusti ollut tunkua ihan isompiakin nimiä myöten.
     
  6. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fringessä Harrikselta nähtiin hyvä pahisrooli, ukko sopinee Moriartyksi mainiosti.

    Ensimmäinen leffa oli ihan mukava ja nyt kun saadaan Moriarty mukaan tästä voi tulla vielä parempi. Ehkä kuitenkin tätä leffaa suuremmalla mielenkiinnolla odotan BBC:n Sherlockin toista tuotantokautta.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olikos tuossa trailerissa sama kappale taustalla kuin ykkösosassakin? Näyttää muutenkin ihan samalta... No, Robertin takiahan tämä mennään katsomaan.
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hieno juttu. Ostan leffan Prismasta heti BD:n ilmestyttyä.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ykkönen oli järkyttävän huono. Nyt vielä on korvattu Rachel Mcadams (vai mikälieneekään) vielä suuremmalla inhokilla eli Noomi Raapasella (vai mikälieneekään). Kiinnostaa yhtä paljon kuin kivessyövän hankinta.
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noomi Rapace on loistava näyttelijä! Siis ainutlaatuinen! Ketään muuta ei olisi voitu ikimaailmassa kuvitellakaan Lisbeth Salanderin rooliin, joten se on varmasti totuus tässäkin ja tehnee leffasta vähintään hyvän.
     
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Olen hyvinkin samaa mieltä, enkä ymmärrä ana198:n kommenttia. Lisäksi pidin siitä edellisestä Sherlockista joten kyllä tämä uusikin pitää nähdä.

    Onhan tässä edellisestä mukana vielä Kelly Reillykin, joka on myös hyvä näyttelijä, saa nähdä onko hänen roolinsa tässä uudessä yhtään isompi kuin ekassa. Kyseessä siis se Watsonin nainen. (Katsokaa vaikka Eden Lake jos ette usko että on hyvä näyttelijä)

    Imdb listaa myös Rachel McAdamsin, mutta se on melko varmasti joku yhden tai kahden kohtauksen rooli trailerista päätellen... :weep:
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tulipas tämä nyt käytyä katsomassa joulupäivän ratoksi. Onko tämä parempi vai huonompi kuin edeltäjänsä on vahvasti makuasia, mutta sisällön suhteen pitkälti samoilla linjoilla liikutaan. Mystiikkaa on kuitenkin vähennetty ja korvattu politiikalla ja ehkä jopa realismilla.

    Edellisestä osasta tutut näyttelijät ovat mukana tässäkin (myös Rachel McAdams) ja heidän osaltaan suoritukset ovat sitä mitä edellisen leffan perusteellakin voi odottaa, eli varsin mainoita. Downey JR heiluu kuin James Bond pilvessä ja muut yrittävät pitää naaman peruslukemilla... Sen sijaan Noomi Rapace vaikutti hieman eksyksissä olevalta.

    Itse tarina vaikuttaa päällisin puolin loogiselta mutta jotain aukkoja oli huomaavinani eikä tapahtumien uskottavuuskaan ollut aina 100% tasoa. Tärkeintä tietysti on että
    maailma pelastuu jälleen kerran.

    Ihan maittava toimintaseikkailu-Sherlock joka tapauksessa.

    3,5/5 :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2011
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    262
    Omituinen elokuva. Vuoristorataa mentiin nukahtamisen ja hereilläpysymisen kanssa. Vitsit eivät naurattaneet, mutta juonen kehkeytyminen vaati jopa hieman aivonystyreide käyttöä. Juonen kehkeytyminen olikin elokuvan parasta antia ja juonen kiemuroiden selviäminen menee lähelle elokuvan loppua. Ei mikään kovin erikoinen, mutta ei tässä niin kovin moni asia ollut viallakaan.
     
  14. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin hyvä elokuva. Parempi kuin ensimmäinen menoltaan ja nyt oltiin jopa tavattoman lojaaleja lähdemateriaalille, vaikkei kuitenkaan orjallisesti kirjoja seurattu. Jared Harris oli aika nappi valinta Moriartyksi ja Noomia jaksaa aina katsoa isolta kankaalta.
     
  15. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hyvinhän tämän parissa viihtyi ja olihan tämä sitä ensimmäistä Ritchieöintiä parempi melkeinpä kaikin puolin. Tärkein tekijä miksi tämä nyt maistui paremmalta löytyi sieltä pahispuolelta (Jared Harris onnistui Moriartyna mitä mainioimmin), ja yleensäkin sieltä Holmesin ja kumppaneiden eteen lyödyistä juonittelupiruiluista, joihin nyt tällä kertaa oli käytetty selkeästikin enemmän sitä ajatusta ja älliä. Pääparinkin yhteispeli tuntui rullaavan kuin mikäkin idän pikajuna, joten sitäkin puolta oltiin saatu hiottua entistäkin maittavammaksi. Ehkäpä vain ja ainostaan se Noomi Rapacen hahmo tuntui sellaiselta päälleliimatulta tapaukselta, eikä näyttelijätärkään nyt mitään ihmeempiä tuntunut saavan roolistaan irti.

    The Final Problem -novelliin viittailut ja sitä kautta haetut kunnianosoitukset vanhaa Holmes-mytologiaa kohtaan lämmittivät kovasti mieltä nekin. Kyllähän siltä Ritchieltä näköjään tyylitajua löytyy, vaikka tällaisista 2000-luvun toimintapainotteisista Holmeseista onkin kyse.

    :):):)½
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Erittäin hyvä. Selkeästi parempi kuin ykkönen, niin laadultaan/kuvaukseltaan, kuin juoneltaankin. Kuvaus tosin meni paikoin jopa liioitellun puolelle; hidastus/pysäytyskuvia, sekä edellisestä ostasta tuttua "ennustamista" käytettiin liikaa. Lukuisat hidastetut yksityiskohdat jättivät vaikutelman, että ne ovat mukana vain koska joku haluaa näyttää "kuinka me osaamme tehdä näitä hienoja hidastuksia tietokoneella". Ei tuo onneksi aivan niin kauheasti haitannut, koska efektien jälki oli kauttaaltaan moitteetonta.
    Kokonaisuutena erittäin toimiva ja menevä pätkä. Helposti 4/5.

    Suomiviittaus:
    Asetehtaan toimiston seinällä kartan vieressä olleessa iskukohdelistassa oli listattuna useiden Eurooppalaisten kaupunkien ohella myöskin Helsinki.
     
  17. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäksi minusta Sherlockin lankaviritelmä tuntui risteävän kovasti Oulun yllä.

    Leffa oli hyvää välipäiväviihdettä. Ei erityisemmin aiheuttanut fiiliksiä suuntaan eikä toiseen.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tykkäsin. Ei niin vauhdikas ja näyttävä kuin ensimmäinen osa, mutta silti oikein mukavaa katsottavaa. Toivottavasti näemme vielä jatko-osia. 3½/5
     
  19. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Samanlainen pettymys kuin edeltäjänsä. Downey on hyvä Holmes, mutta elokuvat ovat pääasiassa Holmesin pelleilyä ja muut seuraavat sivusta, kunnes Holmes ratkaisee koko mysteerin. Mielestäni Moriartyn hahmo ei ollut niin onnistunut, koska kyseessä on sentään Holmesin kovin kilpakumppani. Toivottavasti hahmo jotenkin selviäisi jatko-osaan, jotta hänestä saataisiin enemmän irti. Noomi Rapacen hahmo oli aika turhanoloinen ja ohut, mutta Rapace ei itsessään ollut huono. Jude Law on hyvä Watsonin roolissa jälleen. Elokuvan huumori on ihan hauskaa ja toimintaa riittää, mutta sitä on jo oikeastaan liikaakin. Jatkuvat hidastukset ja pysäytykset alkoivat pitkälti ärsyttämään eivätkä ne tarjonneet toimintakohtauksiin sen suurempaa sisältöä. Juoni oli ihan hyvä, vaikka tässäkin osassa jäi harmittamaan ettei katsojalla ole mahdollisuutta ratkoa mysteeriä elokuvan edetessä. Musiikki oli mainiota ja aikakauden henki on läsnä.

    Siltikin elokuva ei iske ja siinä on samat asiat vialla kuin ensimmäisessä osassa. Pituudesta oltaisiin voitu pätkäistä, vaikka vartin verran jotta tämä toimisi paremmin.

    2/5 olisi kiva antaa enemmän pisteitä, mutta tällä kerralla ei pysty. Katsoin leffan aika väsyneenä, joten tälle pitää antaa uusi mahdollisuus joku toinen kerta.
     
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kaikin puolin parempi kuin ensimmäinen. Downey jälleen sopii erinomaisesti häröileväksi Holmesiksi jota Law täydentää hyvin aisaparina. Juonessa on nyt jotain tolkkua vaikkakin maailman kohtalo loppujen lopuksi onkin vaakalaudalla. Nauraakin saa muutamassa paikassa. Shown varastaa kuitenkin huippuhyvä pahis Harris, joka suorastaan huokuu nerokasta pahuutta, harmi että minuutteja siunaantuu vähänlaisesti.
    Lopussa oleva shakinpeluu ja ajatuksien mittelö on todella hienosti tehty. Ja jatkoakin saatetaan vielä nähdä
    :thumbsup: Hieman risuja voi antaa turhasta Rapacen mustalaisroolista, sekä turhan monista hidastuksista toimintakohtauksissa.

    4-/5