Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, kyllähän noinkin voi tehdä mutta kun on 4 vuotta tottunut Humaxin automaattiseen puskuriin tallentamiseen niin ei tulisi mieleenkään käyttää telkkarin viritintä katseluun. Joka päivä tulee monta kertaa suoraa lähetystä katsellessa tilanteita jossa jää epähuomiossa joku sana tai lause kuulematta tai tulee tarve pikakatsella uudestaan joku kiinnostava yksityiskohta. Silloin tällöin tulee jopa tarve tallentaa puskurista koko ohjelma tai sen osa vaikka ei etukäteen ole osannut varautua asiaan ajastamalla tai käynnistämällä tallennus.
    Mutta kieltämättä USB-Rec toiminnon omaavalla telkkarilla voi tulla vastaan tilanteita jossa tuolla kytkennällä saadaan talteen sen kolmannenkin tallennettavan kanavan ja silloin tietenkin tuolla kytkennällä saadaan hyöty kotiin...
     
  2. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Sattanan rasittava boksi. Päivittäisellä tallennuksella oleva MTV:n South Parkit menevät kyllä nauhalle, mutta tallennus ei päätykään vaan puskee monesti niin pitkään, että boksi on täynnä.
     
  3. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt se sitten tapahtui, nimittäin kaikki tallenteet katosi jonnekin :(
    Eivätkä tulleet näkyviin edes virtabootilla, kuten aikaisemmilla kerroilla.. No eipä tuolla mitään "tärkeää" ollut tallessa ja "format" komennolla sai taas koko levytilan käyttöön ;)
    Nyt näyttää taas tallennuskin toimivan, mutta kuinka kauan ??
     
  4. Waltteri

    Waltteri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime kesänä tapahtui mulle vastaava. Formatointi ja toimii edelleen...
     
  5. trobine123

    trobine123 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minullekin kävi nyt vuosien jälkeen sellainen, että kone hävitti kaikki tallennukset (eli tallennettujen lista on tyhjä); ja uusia tallennuksia ei näytä saavan (muuten laite kunnossa).

    Ennen kun kokeilen tuota format juttua (jos taas toimisi sen jälkeen kuten edellisillä viestin jättäneillä tai sitten levy on vaan lopullisesti rikki) niin haluaisin kysyä, että onko järkevää kokeilla jos levyltä kuitenkin löytyisi vielä nuo tallennukset ja ne saisi siirrettyä tietokoneelle? Vai onko niin, että kaikki toivo tallennusten löytämiseksi on mennyt?

    Tuota ELinker ohjelmaa olen jo kokeillut ja se ei löydä tallennuksia. Eli kannattaako vielä kokeilla ”Humax Media Controller / Humax Media Controller GUI / Humaxin kovon kytkeminen suoraan tietokoneen IDE-väylään (9200TReadFiles) / HumaxRW” juttuja vai onko niiden kokeilu ja virittely vain ajan haaskausta? Kiitos.


    http://humaxdisk.wikispaces.com/HumaxRW

    http://h2d.wikispaces.com/Transfering+files+using+9200TReadFiles

    http://humaxdisk.wikispaces.com/Disk+Cabling+and+Mods
     
  6. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Itse sain HumaxRW:llä ohjelmat talteen, vaikka boksi (9200C) oli hukannut tallennetaulukon. Tallenteet ovat edelleen levyllä, mutta sisällysluettelo on kaput. Limppu koneeseen ja lataileen, jos siellä oli jotain "arvokasta". Edellyttää tietenkin, että kovalevy ei ole fyysisesti rikkoutunut.
     
  7. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kenelläkään tullut eteen seuraavaa ongelmaa/bugia (Humax 9500T)?

    Eli tallenteista puuttuu satunnaisesti pieniä pätkiä, katsoessa huomaa palikoitumisen ko. kohdassa ja tallenne hyppää muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin eteenpäin. Aikalaskuri ei hyppää, vaan ko. pätkä puuttuu samalla tavoin kun sen olisi editoinut pois.

    En ole onnistunut vielä selvittämään tuleeko virhe jo tallennettaessa, vai häipyykö pätkä jossain vaiheessa myöhemmin. Saattaa olla että ongelma liittyy siihen että jossain vaiheessa vapaa levytila käy esim. alle 10Gt tai sitten laite sotkee jotain kun editoi esim. loppuja pois jostain aivan toisesta tallenteesta.

    Ongelma ei tule eteen läheskään joka tallenteesta, mutta kuitenkin useamman kerran ehkä viimeisen 50 katsotun tallenteen joukossa.
     
  8. Jarppi30

    Jarppi30 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaukosäädin lakkasi toimimasta; kodinkoneliikkeessä myjä katsoi ettei anna signaalia (älypuhelimella). Noh, ostin yleiskaukosäätimen Logitech Harmony 300:n, muttei lähtenyt toimimaan silläkään asennuksen jälkeen (TV ja DVD lähti yleiskapulalla kyllä pelittämään). Laite toimii kyllä etupaneelin painikkeista edelleen.

    Olisiko kellään mitään aavistusta viasta ? Lieneekö kaukosäädin, sekä laitteen "signaalinvastaanottoyksikkö" molemmat viallisia. Kannattaako korjauttaa ?

    Sikäli harmittaa, kun on katsomattomia ohjelmia sisässä aika paljon...
     
  9. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Katsohan itse vielä vaikka digikameralla näkyykö ir-signaalia vai ei. IR-silmän vilkkuminen näkyy siis digikameran etsimessä. Sitten ton yleiskaken kanssa pitää olla tarkkana valkkaako Humaxin suomi-version vai jonkun muun. Mulla on englannista tilattu boksi ja käynnistyskomennot on erilaiset verrattuna suomalaiseen. Muuten muistaakseni toimivat ristiin. Olisihan tuo epätodennäköistä että sekä kaukosäädin että vastaanotin yhtä aikaa hajoaisivat.
     
  10. Jarppi30

    Jarppi30 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistin IR signaalin digikameralla; EI signaalia. Voiko olla mahdollista, että pelkästään IR LED on viallinen ? (Lapset tiputtaneet kapulaa useamminkin)
    Ajattelin kuitenkin kokeilla vielä jollain toisella yleiskakella; kun tuo Logitech "ei toimi". Onko kellään kokemusta yleiskaukosäätimistä, sellainen (merkki ja malli) millä pitäisi laite varmuudella toimia ? Suomesta ei taida saada originaalia kaukosäädintä enää mistään ? Briteistä taitaa saada originaaleja (21 pv toimitusaika) ja korvaavia kaukosäätimiä.
     
  11. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä. Se voi olla viallinen tai vain irronnut juotoksestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2012
  12. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ja Logitechilla toimii, joten ei tartte muita yleiskaukoja sen takia ostella. Konffauksesta on kiinni veikkaisin.
     
  13. Digi-Hate

    Digi-Hate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus maaliskuun tienoolla Sonera korotti kaapelissa lähetyksen symbolinopeutta siten, että uusi nopeus on 6900. (Ainakin Tampereen alueella tämä muutos)
    Tämän seurauksena kävi niin, että paitsi että kanavat piti virittää uudelleen, niin Humax (9500 ja kaapeliversio tietty) ei enää näytä talletetuista ohjelmista infotietoja, vaan inforuutu on typösen tyhjä.
    Onkohan tällasta muut ihmetelly ja onkohan asiaan olemassa mitään "kikkaa", millä infotiedotkin saisi taas näkyviin? Ainakaan tällä foorumilla ko. aihetta ei ole ääneen ihmetelty :)

    Kuten varmaan kaikki arvaa, Sonera ei millään lailla ilmoittanut etukäteen tuosta muutoksesta.
     
  14. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku vaihtanu Humaxiin (9200T) SSD-levyä ??? Toimiiko ?? Saattais boxi tulla hiljaiseksi, vaikka ei tuo nytkään mitään liian kovaa melua pidä :)
     
  15. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Humax 9200T porskuttaa edelleen jokapäiväisessä käytössä. On kyllä ollut mahdottoman hyvä ja kannattava hankinta, viime vuosina pari kertaa levy korruptoitunut mutta alustamisen jälkeen boksi toimii taas aivan kuin uusi laite. Näin HD-aikana tuli hankittua uusi tallentava HD-digiboksi tuossa viimeisen kovalevyn sekoamisen jälkeen joskus viime vuonna mutta se on toistaiseksi jäänyt ottamatta käyttöön koska vanhan Humaxin käyttöliittymään tottuneena ei huvita ottaa "huonompaa" laitetta käyttöön ennen kuin pakon edestä.

    9200T toimii aivan tyydyttävästi jopa vasta hankitun 55-tuumaisen Samsung SmartTV:n kanssa, ainoastaan jotkut maikkarin ohjelmat ovat turhan suttuisia Humaxin kautta toistettuna, tosin samat ohjelmat ovat lähes yhtä huonoja myös suoraan Samsungin virittimellä katsottuna joten tuossakaan ei suurempaa ongelmaa.
    Jos suurin osa ilmaiskanavista olisi HD:tä ja yhtä laadukasta materiaalia kuin esim. ylen studiotuotannot niin voisin harkita tuon HD-boksin käyttöönottoa, harmittaa tietysti vähän että on rahaa kiinni tekniikassa jota ei tule juuri käytettyä...;)
     
  16. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    No aikaahan tässä on hyvin, noin 1 vuosi ja 7 kuukautta.
    2017 alusta vasta B kanavanippu muuttuu DVB-T2 tekniikalle ja silloin vasta "HD boxin" pakkohankinta, mikäli siis haluaa katsoa edes kaikkia SD ilmaiskanavia.
    Heittomerkkeihin laitoin tuon HD boxin siksi että oikeasti tarvitsee silloin myös SD ilmaiskanaville boxin tai television joka on DVB-T2 virittimillä varustettu.
     
  17. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
  18. torben

    torben Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin palvellut purkki on nyt alkanut nikotella, sammuilee ja sekoilee muutenkin. Epäilen että ainakin kovalevyssä on vika, koska siitä kuuluu välillä naksuttavia ääniä. Levyn alustus ei auttanut.

    Koska boksille olisi edelleen käyttöä, voisin vaikka muutaman euron kovalevyn vaihtoon uhratakin. Mutta onko vinkkejä mistä tuohon saisi uuden levyn vuonna 2017?