Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. hoo-s

    hoo-s Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2004
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saman teki eilen kun testasin laittaa ajastimella TV-2:selta klo.20.00 alkavan urheilulähetyksen.Kolmosen tallennus loppui klo.19.59.
     
  2. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Pystyykö yleensäkään tallentamaan kahta eri kanavanippua yhtäaikaa, tai katsomaan toista kun tallentaa toista...? Jotenkin haiskahtaisi ettei toinen viritin pelissä tai jotain.
     
  3. hoo-s

    hoo-s Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2004
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyy kyllä.Laiton kolmoselta ja kakkoselta yhtä aikaa tallennuksen ja molemmat tallennukset tallentuivat.
     
  4. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Mulla teki tuota samaa, mutta korjaus taisi onnistua kun sääti ajastuksia käsin minuutin pari ohi tasa-ajoista. Eli itsellä Salkkarit menee ma-pe nauhalle noin ajoilla 19.31-20.02
     
  5. hoo-s

    hoo-s Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2004
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei,tuota täytyy kokeilla.Testasin eilen tallentamalla epg:stä biisikärpäsen ja se tallentui lisäajan kanssa.Tänään kokeilin laittamalla kakkoselta tallennuksen klo.19.10-20.00(lehmänvuosi) ja kolmoselta X-factor 20.00-> ja kakkosen tallennus päättyi klo.20.00 ilman lisäaikaa :-(


    edit:siskon boxikin tekee samaa kun sitä testasi.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2010
  6. hoo-s

    hoo-s Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2004
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tuo toimii.Laitoin tallennuksen 19.30-20.02 ja neloselta 20.00 alkaen ja salkkareihin tuli nyt lisäaika mukaan.
     
  7. aika

    aika Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään muulla ongelmaa Humaxin virittimen kanssa?
    Meillä on nyt kevään aikana alkanut pätkiä ihan urakalla. Alkuun tuli pikselimössöä toisinaan mutta nyt ei enää mikään kanava näy, ollenkaan. Signaalinvoimakkuus n. 10% kun se vielä talvella oli n. 60% ja laatu on nollaa. Samaan aikaan vuoden vaihteessa hankittu TV toimii täysin normaalisti ja näyttää omalla mittarillaan prikulleen samaa signaalinvoimakkuutta kuin aikaisemminkin.

    TV-korjaaja arveli vian löytyvän joko virittimestä tai virtalähteestä. Katsotaan, tuleeko kuntoon.
     
  8. jortti

    jortti Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole ollu pienintäkään häiriötä. Meillä kolme Humaxia. Mökillä tuo 9200 T ja kotona kaksi 9500:sta T-mallia. Kaikki on pelannu moitteetomasti. Olen ollu erittäin tyytyväinen. Harvinaisen helpppo ja varmatoiminen. Toivottavasti vika selviää. En käy edes arvailemaan mitään, koska jo ammattimies on asiaan perehtynyt.
     
  9. Aantsa

    Aantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyn varmaan asiaa, joka on jo ratkottu, mutta kehtaisiko joku vihjata vielä että mikä voi olla ongelmana tällaisen vikailmon taustalla:
    initalization of receiver failed. restart receiver
    Ja kysehän on siis win7:n ja humax9200t:n välisestä yhteydestä. Ei kelpaa tallennusten siirto koneellepäin.
    Kiitos suuresti vaivannäöstänne jo etukäteen!
     
  10. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ekana tulee mieleen että olethan koittanut sammuttaa boksin takaa virtakytkimestä ja kytkeä uudelleen päälle samalla kun piuha kiinni PChen ja se siirtosofta päällä?
     
  11. Aantsa

    Aantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välitän viestiä etiäppäin. Sillä aikaa voidaan ihmetellä tämmöstä: kone ilmottaa ettei oo seiskalle sopivaa ajuria tolla masiinalla

    Eli ihmettelen etänä ratkaisua toiselle käyttäjälle.
     
  12. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteet vanhenee ja "kremppoja" ilmenee. Syksyllä 4 vuotta täyttävä 9200T on yllättäen ruvennut työntämään ruudulle vahvasti punertavaa väriä. Kuva asetuksissa on ja on koko ajan ollut TV-scartti asetuksessa RGB.

    Vika esiintyy toistaiseksi epäsäännöllisesti, eka kerralla väri oli punaisena kun avasin laitteet mutta parani itsestään jonkin ajan kuluttua. Seuraavalla kerralla punaisuus tuntui kestevän turhan kauan ja buuttasin päävirtakytkimellä Humaxin ja kun käynnistin laitteen uudestaan niin värit olivat taas OK. Ja ainakin tähän asti värit ovat sitten aina pysyneet OK loppupäivän kunhan sen punaisuuden kerran sai pois.

    Telkkarissa vika ei ole vaan sen omalla virittimellä värit ovat oikein. Samoin jos vaihdan Humaxin TV-scartin asetukset CVBS-muotoon.
    Voisiko vika olla Humaxin näytönohjaimen jonkun komponentin vanhuusoireilua? Vai voiko muka scartteihin tulla vanhetessa jotain vikaa, tuntuu oudolta kun kyse on puhtaasti mekaanisesta liitännästä. Olen niin laiska että en ole vielä ehtinyt kokeilla vaihtaa scarttipiuhaa tai edes kokeilla liitäntöjä jospa ne kuitenkin olisivat löystyneet siivotessa tai jotain.

    Viimeistään siinä vaiheessa on tietenkin liitäntöjäkin tarkistettava kun ja jos tuo punertavuus jää päälle kokonaan. Halusin vaan tarkistaa onko kukaan muu kokenut samaa?

    Toinenkin ongelma on ilmennyt, eli telkkarin oman virittimen ääni on ruvennut kuulumaan läpi, eli jos vaikka Humaxilla katselen TV1:tä niin hiljaisissa kohdissa kuuluu telkkarin ääni läpi vaikkapa TV2:n kanavalta tai mikä siellä milloinkin sattuu olemaan valittuna.
    Yritin korjata tuota valitsemalla telkkarista jonkun "mykän" kanavan sinne taustalle mutta se auttaa vain siihen asti että sammutan laitteet esim. yöksi. Seuraavana päivänä ääni tulee taas läpi joltain kanavalta.;)
     
  14. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa 9200C:ssä riittää että pikkuisen liikuttaa esim. siivotessa scart-kaapelia niin värit menee sekaisin joten lieneekö piuha huonosti kiinni/huonot kontaktit scart-liittimessä. Viimeinen vika kuulostaa ihan huonolta scart-kaapelilta. Omassa telkkarissa näkyi haamukuvana tv:n oman virittimen kuva jos käytti halpaa Citymarketista ostettua scart-kaapelia. Sitten kun vaihtoi kunnon suojattuun kaapeliin loppui haamukuvat ja kuva parani huomattavasti.
     
  15. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kommentista. Vasta tuota lukiessa tajusin että tässä tuntuu vanhenevan laitteiden lisäksi myös niiden käyttäjä.;)
    Luulin nimittäin että nuo laitekytkennät olisivat olleet useamman vuoden takaisia ja siksi epäilin ensin jotain komponenttivikaa. En nimittäin muistanut ennenkuin nyt että minulla saattoi tammikuussa jopa vaihtua scartjohdot kun vaihdoin vanhan kotiteatterivahvarin uuteen Yamahaan. Eli vaikka vahvari ei scartteja käytä niin hermostuin siihen vanhaan johtohässäkkään ja pölyn määrään siinä määrin että taisin hieman "järkiperäistää" myös scartjohtojen vedot ja taisin jopa vaihtaa jonkun koska se oli liian pitkä tai vastaavaa. Joten tuon jälkeen joku liitoskin on voinut jäädä huonoksi. Lisäksi olen saattanut niputtaa johtoja kulkemaan liian lähellä toisiaan joka myös voi vaikuttaa ainakin äänen ylikuulumiseen, varsinkin jos tuolla on joku halpa scartti joukossa.

    Kiitti vielä vinkistä, pakko varmaan joku päivä taas purkaa koko viritelmä ja varmuuden vuoksi vaihtaa ainakin tuo Humaxin TV-scartti paksumpaan ja laadukkaampaan. Meneehän siellä telkkariin toinenkin scartti, eli vanhasta DVD-tallentimesta mutta sitä tulee nykyään harvemmin käytettyä joten tuskin sillä on väliä...
     
  16. Chewie

    Chewie Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, lähes 4 vuotta moitteetonta palvelusta, mutta vain timantit ovat ikuisia. Humax on alkanut sirisemään, välillä se myös rahisee ja tilttailee.

    Äänet kuulostavat siltä, että kovo on hajoilemassa,. Ajattelin hankkia vähän lisäaikaa hyvin palvelleelle vekottimelle kokeilemalla kovalevyn vaihtoa.

    Onko kellään tietoa halvoista nykykovalevyistä, jotka sopisivat tuohon? Vai käykö tuohon esim. mikä vain kovalevy, jos se on jumpperoitavissa 1.5Gb/s nopeuteen? Ja sata kovalevyihin pitää hankkia IDE adapteri. Mutta onko muita kriteereitä?

    Ja onko joku tehnyt tätä hommaa lähiaikoina? Toisessa ketjussa oli esimerkkejä käyvistä kovalevyistä, mutta sen verran pitkän ajan takaa, että vastaavia kovoja ei enää taida saada.
     
  17. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
  18. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän tää Humax arpoo noita päivämääriä noihin tallennuksiin, lähinnä Ylen kanavilta ? Tänään (19.7) tallennettu "Tankki täyteen" on boxin mukaan tallennettu 26.7 ??? No pieni haitta sinänsä, kunhan ihmettelen :)
     
  19. Harmaani

    Harmaani Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi aika päivittää vanha putki tv uudempaan. Antaako humax antenni signaalin lävitseen vaikka olisi ainoastaan stand by tilassa? Meinasin semmoisen telkun vaihtaa missä on USB REC. Tarkoitus olisi siis jättää humax käyttöön, mutta vetää sen "lävitse" antenni kaapeli uudelle telkulle. Näin menetellen olisi tarkoitus saada yksi tallennin lisää (TV). Toimiikohan tuo noin vai tuleeko haamukuvia ym.?
     
  20. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tarkoitat vastaavaa tilannetta kuin se että seinästä tulee antennijohto Humaxiin, ja siitä edelleen antennikaapeli ja scart telkkariin, ja telkkaria pystyy katselemaan sen omalla dvb-t virittimellä vaikka Humax on standby-tilassa? Itse katselen telkkaria aina noin kun en katsele tallenteita. Ei tule mitään häiriöitä, ja telkkari ei reagoi mitenkään siihen jos Humax esim. aloittaa ajastetun tallennuksen.