Nyt kun katsonut tuolla Oppon BD93:llakin kamaa niin osaa Plesestä sanoa paremmin. Mutta ei niinkään BD-puolesta vaan siitä että on kyllä pakko sanoa että ei 650€:n Oppo kyllä yhtään Pleseä paremmin skaalaa DVD:eitä(tai ainakaan en eroa huomaa). Tosin syy nyt yleensäkin erillisen BD:n ostoon oli se ettei tarvitse aina Pleseä rasittaa.
Ehkä hieman heikompilaatuisten DVD-leffojen osalta Oppon terävöitys- ja kohinanvaimennustoiminnoille tulee käyttöä. Ei noilla nyt sonnasta saa kermaa, mutta kuvan huono laatu ei välttämättä harmita yhtä paljon. Ei myöskään saa unohtaa, että piirillä moddattuna Oppon saa sekä DVD & BR -puolelle aluekoodittomaksi. Oikeastaan voisi sanoa, että Oppoa ei kannata hankkia jos ei ole kiinnostunut koko paketista (eli siis piirimodilla varustettuna). Noin 650 eur erillislaite on aika kallis pelkäksi B-alueen soittimeksi (vaikkakin softamodilla saa DVD-puolelle aluekoodittomuuden).
Kuinkas toimii PS3 Bluray ja DVD-soittimina ääniensä puolesta pelkästään optista ulostuloa käytettäessä, kun nimen omaan on tarkoitus käyttää vain stereo-paria kuunteluun? Kyllä sieltä nyt äänen saa, mutta ei taida ainakaan näitä HD-ääniä tulla? Ja entäpä sitten monikanavaäänen muutos 2.0 ääniin, tämäkin taitaa jotenkuten onnistua, mutta kuinkahan laadukkaasti? Osaisiko joku kertoa enemmän PS3:n käytöstä optista ulostua käytettäessä 2.0 setillä ja normaalilla kaksikanavavahvistimella?
Tekniikan rajoituksista johtuen optisen kaapelin vuoksi kaikki HD äänet on unohdettava. Vahvistin tod näk tukee PCM:ää eli jos konfiguroit PS3:n ulostamaan äänen optista ulostuloa käyttäen tapahtuu niin että DTS-HD-MA signaalista erotellaan normaali DTS signaali jonka PS3 dekoodaa pakkaamattomaksi PCM signaaliksi. Koska pelkkä stereo moodi on mahdollinen niin paketoidaan signaalista normaali stereo PCM 2.0 44kHz/88kHz tai 48kHz/96kHz signaali. Kuulet siis normaalin DTS tai DD5.1 ääniraidan stereo cropatun version. Monikanava äänen stereo miksaus on triviaali toimenpide joka onnistuu tätä nykyä tyydyttävästi jo taskulaskimella.
Monikanavajärjestellä siis voi käyttää huoletta optista liitintä eli HD äänet toimivat? Ymmärsinkö oikein?
HD-äänet eivät kulje optisen liitännän kautta. Kokonaan toinen juttu onkin sitten se, kuinka vakavia oireita "tavallisen" monikanavaisen DD/DTS:n kuunteleminen HD-äänien sijasta aiheuttaa kuuloaistillesi.
Kiitos tiedosta. Eli HDMI piuhaa pitää hankkia sitten kun aikaisemmin on ollut optisella nuo äänet. Hankin eka tietysti uuden vahvistimen nykyisen Harman Kardon AVR-630 tilalle (joka on 7.1 kanavainen toki). Eräs kaveri väittää, että saa myös optisellakin jos on kaikki uusimmat päivitykset pleikassa? Ketähän tässä voisi uskoa o) Kyseessä leffakäyttö (Blue ray ja 3D leffat).
Foorumillinen alan harrastajia vs. eräs kaveri. Luota kumpaan vaan, vahinko ei ole hengenvaarallinen.
Totesin asian tänään itse kun uusi tykki saapui:HDMI lähdön kautta antaa vaihtoehdoksi mm. HD äänet. Kivaa kun oppii joka päivä uutta
Makkariin ois Blu-ray soitin hankinnassa, esim. Sony BDB-S480 tai PS3. Plussaa on tämä makkarissa pelaamis mahdollisuus, mutta ei pakollista koska olohuoneesta löytyy jo PS3. Mietin että voitetaanko kuvassa jos ostan tän S480? Kumassa laadukkaampi DVD skaalaus jne? PS3:seen menisi satanen enemmän rahaa mutta ei ole ongelma, eli onko sitten parempaa soitinta PS3sen hintaluokassa joka puhuisi sen puolesta että ennemmin Blu-ray soitin? Makkarissa TV:nä toimii Sony KDL-46W4500.
PS3:ssa DVD skaalaus on laadultaan varsin hyvä. Samalla hinnalla ei taida löytyä sellaista Blu-ray soitinta, jossa olisi yhtä laadukas DVD skaalaus. Se on sitten eri asia, huomaako tuon eron kuinka helposti. Kauempaa katsottuna eroa ei välttämättä huomaa kovin helposti. Lisäksi PS3 on käsittääkseni vieläkin varsin nopea Blu-ray soittimena, jos sitä verrataan pöytäsoittimiin.
Aikakin aikaisemmin näin oli tilanne, mutta nykyään en menisi sanomaan tätä näin absoluuttisesti. Tarkempia tilastoja en ainakaan nopealla haulla löytänyt, mutta kirjoitusten perusteella voi sanoa että pöytäsoittimet ovat aina vaan nopeutuneet. Soittimen hinnallakin on merkitystä eli odotukset kannattaa skaalata soittimen hintaan.
Mitä nyt vasemmalla silmällä lukeneena muistan lukeneeni noita nopeustestejä, niin PS3 ei ole enää se absoluuttisesti nopein, mihin verrata, ja muutamat ovat käsittääkseni ajaneet jo ohi.
Varmaankin uusista soittimista löytyy nopeampia soittimia, jos vertailaan käynnistymisaikoja- ja levyn lautautumissaikoja, mutta absoluuttisesti nopeimman soittimen löytäminen lienee aika vaikeaa, koska jotkut levyt saattavat toimivat toisilla soittimilla hitaammin kuin toisilla. PS3:ssa on kuitenkin hyvin "vääntöä" raskaiden (BD-J/BD-live) valikoiden pyörittämiseen. Myös soittimen firmware tai asetukset voivat vaikuttaa nopeuteen. Jos nopeustestiin valitaan sopiva levy, niin joku soitin voi pärjätä hyvinkin nopeusvertailussa. Vaikka PS3 ei olisikaan absoluuttisesti nopein, niin ei se kuitenkaan mitenkään kauhean hidaskaan ole omien kokemusten perusteella.
Kiitoksia näistä vinkeistä. Jospa ostais sitten tuon PS3:sen. Oisko tietoa mikä sen uuden päivitetyn mallin sarjanumero tai vastaava ois mistä tietäs, että ostaa nyt varmasti sen tuoreimman 320GB slimin?
Tuolla kovalevyllä tulee aina se uusin malli. http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_hardware#Configurations
Playstation ja 3D. Kokemuksienne perusteella mille koolle kannattaa säätää "screen size" näyttöasetuksista katseluetäisyyshuomioiden? Jos kyseessä on vaikkapa 50" televisio tai 100" projektorin kuva ... tai mikä ikinä teillä onkaan kuvalähteenä. Erityisesti siis Blu-Ray leffoja katsellessa 3D:na.
Ite olen ymmärtänyt että siihen valitaan käytettävän tv:n/kankaan koko. Mulla 55" tv niin olen laittanut 55", katseluetäisyydellä ei ole kait merkitystä 3D-kuvaan. http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/settings/videooutput.html 5. Set the 3D TV display size. Set the system to match the size of the screen of the TV you are using. If the TV you are using is not a 3D TV, or if you did not select [HDMI] in step 4, this screen will not be displayed.