panasonic plasmat 2011

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana vermu, 20.12.2010.

  1. d2mac

    d2mac Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näytönsäästäjä.

    Mikäli ruutuun oli jäänyt pysähtynyt kuva, tai esim. Viera Connect näkymä, jonkun ajan kuluttua kuva himmeni ja rupesi kiepsahtelemaan. Onkohan tämä poistettu nyk. FW:stä, vai onko minulla mennyt joku asetus pieleen?
     
  2. Janichka

    Janichka Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    42" TXP42G30Y hinta 779,90 €
    46" TXP46G30Y hinta 799,90 €
    50" TX-P50G30Y hinta 1199,90 €

    Aika pieni ero 42" ja 46" välillä:eek: Olisipa sama ero 46" ja 50" välillä, niin ei tarvitsisi kauan miettiä kumman ostaa :)

    50" ei taida juuri tuon halvemmalla mistään saada?

    Linkit vielä tuotteisiin
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...c-Viera-TX-P42G30Y-42-Full-HD-plasmatelevisio
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/9940/dbfbc/Panasonic-Viera-TX-P46G30Y-46-Full-HD
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...era-TX-P50G30Y-50-Full-HD-plasmatelevisio-DVB
     
  3. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jimmsin panat 50" TX-P50G30Y hinta 1169,00 €
     
  4. unikeko

    unikeko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitkä ovat parhaat säädöt Panasonicin mallille TX-P55VT30 Y? Asennettuani uuden television paikoilleen olen muutaman päivän säädellyt kuvaa löytämätttä vielä mieleisiäni asetuksia.

    Eri lähteissä mm. lehdissä on säädöistä hieman erilaisia ohjeita tai sitten ohjeita ei ole ollenkaan. Mainitaan vain että kaikkea voi säätää. Esimerkiksi sanotaan että THX- käyttötila on sellaisenaan paras, jossain taas että Ammattimainen 1 (Professional 1) olisi parhain. Toisaalla taas on kerrottu, että pienet värivirheet vihreän ja punaisen suhteen voi korjata värienhallinnalla. Kysymys kuuluu miten?
    Kaikki tarkemmat värien ja kuvan säädöt on kyllä laitteesta löytyneet, kun televisiosta kytki toimintaan isfccc-toiminnon.

    Mitenkähän HD- ohjelmille voi tehdä yksilölliset kuvansäädöt? Käyttöohjeen mukaan näin voi tehdä, mutta en tiedä miten.
    Joka tapauksessa säädöt tehdään kullekin tulolähteelle erikseen, mikä on hieno asia. Siis normaali digitv-kuva, digitallennin (ei vielä HD), DVD-soitin (ei sekään vielä Blue-Ray) ja sitten digikuvien katselu muistitikulta.

    Meillä näkyy Ylen, MTV3:n ja Nelosen HD-lähetykset (Conax-lukija ja TV-Viihteen peruskortti). Kuva on erinomainen jos kuvamateriaali on täyttä HD:ta. Miksi noilla HD-kanavilla monet elokuvat, sarjat ja ohjelmat eivät kuitenkaan ole teräväpiirtoa, vaikka asiasta joutuu maksamaan pienen kuukausimaksun? Koskahan kaikki televisio-ohjelmat ovat HD:ta?

    Äänentoistossa ei ole ongelmia. TV lisälaitteineen on kytketty kotiteatterijärjestelmään (laitteet lueteltu alla) optisista äänilähdöistä. Keskiäänikaiuttimen asensin Panasonicin yläpuolelle keskelle rakentamalla puisen telineen television taakse.

    ystävällisin terveisin
    Esa Sairio

    Yamaha RX-V3900, 2x Audio Physics Tempo 6, Velodyne DD-15, Panasonic TX-P55VT30Y Palsma, Chorus keski, 2xHifi 6/2 taka, Pioneer DV-545, akustoitu olohuone
     
  5. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unohda säätäminen ainakin 200 tunniksi, sitten ehkä on riittävästi vanhentunut. Nuo pro-säädöt 1 ja 2 tarvitsevat aina mittalaitteen ennen kuin niillä säädöillä mitään tekee.

    Omat säätöni, joilla voi lähteä liikkeelle ja siiten omia mieltymyksiä mukaan:
    Katseluasetus: THX
    Kontrasti: 46
    Kirkkaus: -7
    Väri: 26
    Terävyys: kokeile
    Voimakkat värit: pois
    Eco-toiminta: pois
    P-NR: pois
    --> lisäasetukset
    IFC: voimakas (pois kytkettynä pahoja värien kaistoittumisia varsinkin kasvojen alueella)
    Kadenssi tunnistus: pois (päällä aiheuttaa hirveitä lomituksepoisto ongelmia SD-kuvalla)


    SD- ja HD-virittimellä on omat asetukset. Samoin kaikilla inputeilla eli, kun input on valittu käytöön, ei muuta kuin säätämään eli tuosta THX tilasta kannatta aloittaa.

    Jammu taitaa olla sen verran iäkäs, että se ei tunne panan vieralinkkiä, joten sellaista töllön kakella käynnistyvää vahvistina ei taida saada.

    Nuo ns. HD kanavat ovat sellaisia falseHD kanavia eli suurin osa matriaalista on ylös skaalattua SD:tä. Pana kyllä skaalaa SD-kanavat melkei samaan stasoon kuin nuo falseHD kanavatkin.
     
  6. Repo

    Repo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Multa saa kaksi viikkoa vanhan 50ST30Y:n + yhdet samanikäiset pansun (maailman kevyimmät) 3D lasit yht 1150€. Valmiiksi kalibroitu ;)
     
  7. unikeko

    unikeko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos hyvästä vastauksesta. Kokeilen tätäkin. Miten voi määritellä säädettäessä nuo virittimet (SD ja HD) jotta kummallekin saisi yksilöllisen säädön? Inputtikohtaiset olen jo tehnyt, se oli selkeä jomma.

    yES
     
  8. unikeko

    unikeko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten Panasonicilla voi katsella digikameralla otettuja filminpätkiä? Ei tunnu onnistuvan muistitikulta.

    Digikuvia (jpg) sen sijaan voi katsella ja laatu on erinomainen.

    yES
     
  9. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt täytyy tunnustaa, että en ole kokeillut SD ja HD kanaville eri säätöjä kuin tuon 16:9-yliskannauksen ja se on ainakin oma kummallakin (pitääpä testata illalla). Tuo valinta, mitä säädetään on automaattista, kun katsot SD kanavaa ovat säädöt SD kanavalle ja kun katsot HD kanavaa ovat säädöt HD kanavalle. Tämä ainakin pätee antennivirittimille, kaapeli- ja sateliittivirittimien uskoisin toimivan samoin.

    Videopätkien peruskatselumedia on SD-muistikortti ja siinäkin pitää olla tietty tiedostorakenne (Pana ja Canon, Sony:stä en tiedä). Olen katsellu HDMI-kaapelilla suoraan Canonin pokkarista videoita. Pokkarin SD-korttilta en ole suoraan kokeillut katsoa ja en sitä pysty testaamaan, kun en omista moista laitetta. Omat tuotokset ovat peräisin panan videokamerasta eli SD-kortilta.
     
  10. unikeko

    unikeko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aihe kiinnostaa monia, mikä on hyvä asia. Laitan omat säädöt tänne näkyviin, kunhan saan TX-P55VT30Y- mallini jotensakin kohdalleen. Myös tässä Panasonicin plasmassa, kuten myös kaikissa näkemissäni LCD-littutelevisiossa värien toisto ei ihan vastaa hyvää putkitelevisiota, jollainen minulla oli ennen nykyistä Panasoniccia. Aiempi laitteeni oli Sonyn Trinitron-putkella varustettu 36-tuuman digitv. Kontrastin suhteen TX-P55 on erinomainen ja kuvaa voi katsella joka suunnasta ilman että kuvan laatu heikentyy tai harmaantuu.

    Mikä väreissä mättää palsmassakin, joka kylläkin on parempi kuin näkemäni lcd:t? Punainen ja erityisesti sen eri sävyt eivät toistu ihan täydellisesti. Punaisen sävyissä on liikaa violettia. Yleensäkin vähemmän kirkkaat sävyt jäävät hieman vaisuiksi ja violettivoittoisiksi. Auttaisiko tähän Panan värikohtaiset säädöt? Kaikkea en ole ehtinyt kokeilla.
     
  11. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut kaksi panaa, tai siis on, toinen on nyt makkarissa 37xp70 ja tämä uusi 50VT30Y. Kummatkin ovat korjannet vanhetessaan tuota viininpunaa. Aluksi xp70 näytti niin kuin uutisten lukijat olisivat olleet 2 litran viini pöllyssä lukemassa uutisia, mutta asia korjaantui vanhetessaan. Samaa olen huomaavinani tuosta VT30:stä. Voihan tietenkin tuon kalibroida ja katsoa sitten jonki ajan kuluttua uudelleen. Tarvitaan vain kolorimetri ja läppäriin sopiva softa ja huimapäistä tietoa mitä tekee. Tuossa VT30Y:ssä on sellainen huoltoportti, jolla asian voi hoitaa, mutta en ole vielä sellaista vekotinta nähnyt millä tuon huoltoportin kautta kalibrointi tehdään. Jossakin oli maininta, että huolto-organisaatio voisi sellaisen halutessaan hankkia ja tehdä sitten nuo kalibroinnit. Vähän tuohon ilmiöön pääsee vaikuttamaan värisäädön ja kirkkauden muutoksilla. Nuo antamani arvot voivat olla konekohtaisia ja eivät välttämättä päde sinun 55:een. Lisäksi nuo eivät ole sen pakasta vedetyn arvoja vaan tuon 200h:n aikana vakiintuneita nimen omaan viritinkuvalle. HDMI:n puolella ne vähän poikkeavat ja HD kuvan laajempi väriavaruus helpottaa säätöä lähinnä värikylläisuuden osalta. Eli ei tule heti ne neonvärit läpi.
     
  12. Janichka

    Janichka Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillut G30:n noita asetuksia jotka tuolta sivulta löytyy --> http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1308122639

    Viewing mode: Professional1
    Contrast 36
    Brightness +1
    Colour: 30
    Sharpness: 0
    Color Remaster: Off
    Eco Off
    P-NR Off
    Gamma 2.2
    Intelligent Frame Creation On/Off
    Resolution Enhancer Off
    16:9 Overscan Off
    R-Gain 0
    G-Gain -7
    B-Gain 6
    R-Cutoff -2
    G-Cutoff -1
    B-Cutoff +2
     
  13. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Panasonic Viera TX-P46ST32Y 46" Full HD 3D-plasmatelevisio. Onkos tästä kokemuksia?
     
  14. unikeko

    unikeko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin ylläolevia säätöjä omaan TX-P55VT30Y-malliini. Tulos ei ollut mielestäni kehuttava. Kuva jäi hämäräksi, kontrastia puuttuu ja kuvan yleissävy on punertava.

    Tässä lupaamani omat säädöt, kun televisiota on katseltu vasta alle 15 tuntia:

    Katseluasetukset: Normaali
    Kontrasti: 50
    Kirkkaus: 0
    Väri: 24
    Terävyys: 5 (Kompromissi. SD-kuvalle hyvä olisi 5-7 ja HD-kuvalle 2-3. Ei voi säätää erillisesti SD- ja HD- virittimille.)
    Väritasapaino: Normaali
    Voimakkaat värit: Pois
    Eco: Pois
    P-NR: Pois
    Intelligent Frame Creation: Voimakas (Tärkeä liikkuvaa kuvaa katseltaessa ja auttaa jopa digikuvien ihan pienen väreilyn poistamisessa)
    Kadenssi: Pois
    Resoluution tehostus: Pois
    16:9-yliscannaus: Pois
    Pixel Orbit: Automaattinen

    Värien hienosäätöihin ja gammaan en ole vielä kajonnut.

    Kommentteja?

    yES
     
  15. Janichka

    Janichka Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö säädöt ole mallikohtaisia vai voiko muka käyttää jossain toisessakin mallissa?
     
  16. unikeko

    unikeko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin omat säädöt sen takia, että lupasin niin tällä palstalla tuolla aiemmin.

    yES
     
  17. hullu

    hullu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse en kyllä pidä IFC:tä päällä muussa kuin ehkä urheilulähetyksissä. Sehän antaa filmeille ns. saippuaoopperaefektin. :sick:


    Onkos kellään muuten ollut ongelmia tuon plasmoille tyypillisen surinan kanssa tämän vuoden malleissa? Oma 42” GT30 surisee varsin selkeästi kun ruudulla on jotain kirkasta (ainakin 4 metrin päähän). Jostain syystä varsinkin uutis- ja urheilulähetykset surisevat lujaa, elokuvissa surinaa tuskin huomaa. Olen kokeillut eri lähteillä ja asetuksilla, mutta mikään ei oikein auta. Onkohan tämä sellainen ongelma jonka saa huollettua takuun piikkiin, vai onko kyseessä ”ominaisuus”?
     
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ei omani (P50U30E) ainakaan hurise eikä suhise lainkaan. Pari kertaa tosin olen huomannut melkein täysin valkoista tietokoneen työpöytää äänettömässä huoneessa näyttäessäni (lyhytaikaisesti näytösten välissä, siis kun etsin seuraavaa leffaa koneelta toistettavaksi) aavistuksellisen suhinan. Tuo ei kuulu enää yli metrin päähän äänettömässä huoneessa. Piti mennä ihan sinne telkkarin taakse tuuletusritilän lähelle kuuntelemaan, että pystyi varsmistamaan telkkarin suhinan lähteeksi.
    Katselun aikana en ole koskaan huomannut mitään ääntelyä, en edes kirkkaissa kohtauksissa.
     
  20. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saippuaoopperaefekti on LCD töllöjen ongelma, josta ei kovin usein hiiskuta. Plasmalla ei ole moista ilmiötä.

    soap-opera-effect
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2011